Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.965.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
nicky.sl kaže...

Za 350kn ne možeš jaču ni tražit nego neku osnovnu čisto da baca sliku. Ako želiš nešto i zaigrat za te pare ostaje ti jedino njuškalo i neka hd 5770 ako uspiješ nać za te pare.

Baš to, i to uzeti najjeftiniju moguću jer doslovce sve do 400kn je meni isti vrag :D

14 godina
nicky.sl kaže...

Za 350kn ne možeš jaču ni tražit nego neku osnovnu čisto da baca sliku. Ako želiš nešto i zaigrat za te pare ostaje ti jedino njuškalo i neka hd 5770 ako uspiješ nać za te pare.

pa 5770 i nije neka osnovna da baca sliku ;) .. moze se s njom jos igrati, ne pate svi za fullhd i max detaljima. Frend ima 5670 koja je dosta slabija od te, pa igra sve nove igre, naravno s manje detalja, reza, ali je igrivo

uzmi ovako nesto i mozes i igrati bez jebemti

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-hd6770-1gb-ddr5-vu-naselje-oglas-17928219

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 21:58 (exer1234).
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pa nije, ali on nece polovno...pročitaj malo ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ma sve 5. Znam i zato sam rekao može biti i lošija...nije uopce bitno igranje(graficka nije za mene), ali problem je sta samo imam dostupan (link i instar ducan).
Bitno je da napajanje od 480W izdrži, a mislim da bi nešto tipa ovo bilo ok, ASUS AMD RADEON R5 230, MSI Radeon HD 6450, Gigabyte AMD Radeon R5 230 oko 350 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 23:30 (Stux).
12 godina
exer1234 kaže...
nicky.sl kaže...

pa 5770 i nije neka osnovna da baca sliku ;) .. moze se s njom jos igrati, ne pate svi za fullhd i max detaljima. Frend ima 5670 koja je dosta slabija od te, pa igra sve nove igre, naravno s manje detalja, reza, ali je igrivo

uzmi ovako nesto i mozes i igrati bez jebemti

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-hd6770-1gb-ddr5-vu-naselje-oglas-17928219

Čitaj s razumijevanjem drugi put jer ja nisam rekao da je HD 5770 za to da samo baca sliku već sam rekao da mu za te novce (do 350kn) to jedino preostaje ako želi nešto zaigrat. On hoće novo a za te novce nema ništa sposobno za nijednu igru osim tetrisa.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 14:55 (četvrtko).

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

GTX 750ti.

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 1
12 godina

XFX krizaj, biraj jednu od te dvije ASUS, imaju bolje hladenje i godinu vise garancije... Ako mozes uzmi GTX750TI

13 godina
neaktivan

Mislim da je 360>750ti po performansama jer je bila u rangu sa 260X a ono gledaj koja je jeftinija i uzmi.

Pogledaj i r9 270 mislim da su slicne cijene a 270 je ozbiljna grafa.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 17:12 (chaselol).
14 godina
chaselol kaže...

Mislim da je 360>750ti po performansama jer je bila u rangu sa 260X a ono gledaj koja je jeftinija i uzmi.

Pogledaj i r9 270 mislim da su slicne cijene a 270 je ozbiljna grafa.

R7 360 = R7 260.

R7 260X < GTX 750 Ti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

R7 360 = R7 260.

R7 260X < GTX 750 Ti.

Hvala za pravi info, nisam bas upoznat s 360 grafama, nekako mi nisu za preporuku nikome. 

Nego, ima u futuri za cca 100kn vise r9 270 koja je nekih 25% jaci proizvod od svih navedenih, vec su na 1250kn a ta 750ti je po meni previse 1100+

14 godina
chaselol kaže...

a ta 750ti je po meni previse 1100+

999 kn na akciji.

13 godina
neaktivan

Al se poklopilo, tacno da doda 25% iznosa na tu cifru dobije 25-35% jacu grafu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, ciljam na GTX 970, samo ne znam koji bi brand bio najbolji. Razmišljao sam o ovome  EVGA nVidia GTX970 SC 4GB GDDR5 ACX 2 ? Da li je to ok model za 2850 kn?
Još jedno pitanje, kada će izaći nove serije kartica? 

Hvala

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
molnyi kaže...

Pozdrav ekipa, ciljam na GTX 970, samo ne znam koji bi brand bio najbolji. Razmišljao sam o ovome  EVGA nVidia GTX970 SC 4GB GDDR5 ACX 2 ? Da li je to ok model za 2850 kn?

Ok ti je ta EVGA, možeš razmisliti i o MSI TF V Gaming modelu.

Nvidia Pascal izlazi ove godine, ako sam pratio dobro, ako ti nije hitno, čekaj ljeto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 19:11 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
molnyi kaže...

Ok ti je ta EVGA, možeš razmisliti i o MSI TF V Gaming modelu.

Nvidia Pascal izlazi ove godine, ako sam pratio dobro, ako ti nije hitno, čekaj ljeto.

Znate li možda hoće li nova serija grafičkih kartica donjeti neki veliki napredak ili?
Nije mi hića, ako će se isplatit pričekati ću.

14 godina
molnyi kaže...

Znate li možda hoće li nova serija grafičkih kartica donjeti neki veliki napredak ili?

Prouči malo teme, dečki su to pokrili jako dobro, Nvidia Pascal (2016), AMD najavio GPU arhitekturu Polaris, AMD Polaris.

14 godina

Hoće sigurno samo što očito po svem sudeć modeli za mase ili oni malo skuplji (klasa sada GTX 970 i R9 390) će kod oba tabora doć tek negdje kraj ljeta ili početak jeseni tako da ćeš se načekat ako čekaš to.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Hoće sigurno samo što očito po svem sudeć modeli za mase ili oni malo skuplji (klasa sada GTX 970 i R9 390) će kod oba tabora doć tek negdje kraj ljeta ili početak jeseni tako da ćeš se načekat ako čekaš to.

A glupo mi je uzet nešto sada "jako" kad znam da će za pola godine biti nešto bolje što će koštat isto, ili par stotina kuna više...

13 godina

A koji je točno smisao čekati?

Misliš da za 6mj ne budeš imao istu nedoumicu? Vrijeme će stati, i više neće biti napretka na jače i bolje...ah...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 19:39 (FakeDeath).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

A koji je točno smisao čekati?

Pa smisao je toga da ću danas za 3000 kn dobit jaku grafičku karticu, a za 6 mjeseci ću dobit za iste novce još jaču na novijoj arhitekturi itd? Da, ali za 6 mjeseci neće izaći nova generacija u roku par mjeseci, te ću barem znati da imam najnovije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 19:41 (molnyi).
13 godina

Dopisao sam gore...nema smisla, jer informatika i sve jako brzo ide... nemreš ti toliko pratiti to i čekati...

I moraš biti lud čekati nešto kada znaš da za par mjeseci bude opet došlo nešto bolje i onda opet plakanje, zašto nisam čekao!

Ak te strah, pikaj polovnu grafu, plati manje i na konju si! Ili kupi novo pa vozi dok ide, jer nije to r7 250 već gtx970!

molnyi kaže...

Da, ali za 6 mjeseci neće izaći nova generacija u roku par mjeseci, te ću barem znati da imam najnovije.

onda moraš cijeli komp zamjeniti, jer kasniš već dosta sa ostalim komponentama ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 19:44 (FakeDeath).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Dopisao sam gore...nema smisla, jer informatika i sve jako brzo ide... nemreš ti toliko pratiti to i čekati...

I moraš biti lud čekati nešto kada znaš da za par mjeseci bude opet došlo nešto bolje i onda opet plakanje, zašto nisam čekao!

Ak te strah, pikaj polovnu grafu, plati manje i na konju si! Ili kupi novo pa vozi dok ide, jer nije to r7 250 već gtx970!

molnyi kaže...

Da, ali za 6 mjeseci neće izaći nova generacija u roku par mjeseci, te ću barem znati da imam najnovije.

onda moraš cijeli komp zamjeniti, jer kasniš već dosta sa ostalim komponentama ;)

Pa neka je, ali procesori nejdu naprijed tom brzinom kao grafičke, barem koliko vidim. Ljudi sa i5 2xxx serijom imaju par fps-a manje ili sličnan fps kao ja sa svojim 4xxx generacije, dok recimo grafičke 2 generacije iza nisu baš bogzna šta? ili se varam? 

Pa ne želim se zajebat, nije ljudima malo 3000 kn za dat. Želim bar 2 godine bit na miru bez mjenjanja hw-a.

13 godina

Jedno pitanje za vas znalce.

Sad imam R9 380 safirku. Sa frendom sam se već dogovorio tamo u 6. mj da je njegova za 1000kn (U to vrijeme će imati malo više od godine i pol gare). Planiram tada uzeti nešto jače iz jednog jedinog razloga koji će većini biti jako glup pa nebi iznosio, osim ako nekog JAKO zanima.

Dvojba mi je između GTX 970 i R9 390. E sad, znam da za to vrijeme bi trebala nova generacija izać i te sheme. Prostudirao sam one teme i to mi zvuči primamljivo ali opet, cijena će mi diktirati što ću uzeti. Sve skupa sam mislio gledati do 3500 (tako da moram dodati samo 2.5k ) samo na grafu. Za sad se za te novce mogu uzeti 970/390 ali opet, sumnjam na svoje napajanje. 970 bi možda nekako i držalo ali sumnjam za 390. Također sumnjam da će nove grafe istog ranga biti u tom rasponu, sve mi se čini da bi mogle bit skuplje i to me sve nekako kopka iznutra.

Pitam ovako rano jer sam gledao milion bencheva, u nekima je 970 bolja, negdje 390 ali većinom su jako blizu jedna drugoj. Igranje će biti u 1080p, proc ne planiram mijenjat, pa bi molio vaše mišljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Grozni_Zabac kaže...
ali sumnjam za 390.

Ni u ludilu ja tu ne bih stavljao R9 390, GTX 970 je isto granično po meni na tu Hexu+.

13 godina
Valentin17 kaže...
Grozni_Zabac kaže...
ali sumnjam za 390.

Ni u ludilu ja tu ne bih stavljao R9 390, GTX 970 je isto granično po meni na tu Hexu+.

Tako sam si i mislio. Najvjerojatnije bi iskemijao neko 500-600W gold napajanje, ali me muči koju grafu izabrat

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 20:07 (Grozni_Zabac).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Grozni_Zabac kaže...
ali sumnjam za 390.

pa taj slabasni i5 trosi kao upaljac, gtx970 max 150w, bez problema moze staviti doticnu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...

pa taj slabasni i5 trosi kao upaljac, gtx970 max 150w, bez problema moze staviti doticnu!lp

Ja u preporuci nisam gledao na potrošnju, nego na kvalitetu njegovoga napajanja.

Na npr. XFX 450W bih osobno bez problema stavio GTX 970, na ovu Hexu bih, ali samo dok ne nabavim bolje.

Capxon vs Chemi-Con, pametnom dosta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 20:17 (Valentin17).
13 godina
molnyi kaže...
molnyi kaže...

Pa neka je, ali procesori nejdu naprijed tom brzinom kao grafičke, barem koliko vidim. Ljudi sa i5 2xxx serijom imaju par fps-a manje ili sličnan fps kao ja sa svojim 4xxx generacije, dok recimo grafičke 2 generacije iza nisu baš bogzna šta? ili se varam? 

Pa ne želim se zajebat, nije ljudima malo 3000 kn za dat. Želim bar 2 godine bit na miru bez mjenjanja hw-a.

Pa ni baš istina... usporedi jednu 7950 sa R9 285,280 i sa npr najnovijom 380... sve je to tu negdje :)

Isto tako stara gtx780 nije baš da je 50% slabija od nove gtx970 :)

Ne vidim razloga zašto bi se zeznuo kupnjom... i grafa koja bude IN za 1god, a da isto košta kao sada gtx970 biti će sigurno u tom rangu, nešto malo jača...sigurno ne bude 50% jača od gtx970 pa da imaš razloga plakati

13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Pa ni baš istina... usporedi jednu 7950 sa R9 285,280 i sa npr najnovijom 380... sve je to tu negdje :)

Isto tako stara gtx780 nije baš da je 50% slabija od nove gtx970 :)

Ne vidim razloga zašto bi se zeznuo kupnjom... i grafa koja bude IN za 1god, a da isto košta kao sada gtx970 biti će sigurno u tom rangu, nešto malo jača...sigurno ne bude 50% jača od gtx970 pa da imaš razloga plakati

Donekle je covjek u pravu jer "ocekuje" se skok u performansama od barem 30%+ mada nesto brinem da ce to biti 10% najvise, ali zivi bili pa vidjeli i svi mi pogrijesili i bilo grafa od 100eur za 1080p ultra gaming 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 21:00 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice