Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Može li mi netko preporučiti koju da grafičku kupim,za oko 800 kn,može i rabljeno.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mrba kaže...

Može li mi netko preporučiti koju da grafičku kupim,za oko 800 kn,može i rabljeno.

Hvala.

Možda neku gtx 660 s garancijom ili nešto novije...

Pucaaaajjjj :)
10 godina
neaktivan

Planiram uzet graficku GTX 750 2gb ( 980kn ) ali neznam jeli to best buy do oko 1000 kn .. ako nije mozete li mi preporucit nes drugo :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 14:15 (lovre.ex).

0 0 hvala 0
14 godina
R7 260x 2gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, polovnu R9 270X ili ako možeš malo više keša GTX 760/R9 280. Ako ti se igra onda definitivno nešto od ovog što sam spomenuo za te pare jer su ove zadnje dvije što sam spomenuo osjetno i to osjetno brže grafe od GTX 750.

10 godina
neaktivan

Polovne grafe mi se neisplati uzimat jer su cijene gotovo pa iste , a  te dvi sto si naveo su +1600 kn .. budzet mi je ogranicen

0 1 hvala 0
14 godina

Hm, ne znam čem pričaš da su cijene iste. R9 270X recimo nova košta od oko 1450 do 1500 kn pa na više. Polovnu s urednim računom se nađe sigurno za 1000 kn pa i manje. Ako je 450 kn tebi isto kao i 0 kn onda kupi što god hoćeš.

10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Hm, ne znam čem pričaš da su cijene iste. R9 270X recimo nova košta od oko 1450 do 1500 kn pa na više. Polovnu s urednim računom se nađe sigurno za 1000 kn pa i manje. Ako je 450 kn tebi isto kao i 0 kn onda kupi što god hoćeš.

Ok hvala svejedno .. 

15 godina
neaktivan

Jel se zna kad se može očekivati pad cijena grafičkih?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Jolckan kaže...

Jel se zna kad se može očekivati pad cijena grafičkih?

Kad EU postane financiski jača od USA i kad euro naraste u odnosu na dolar. Po nekim najavama biti će obrnuto, danji pad eura. Znači ne tako brzo ili nikada .

12 godina
neaktivan

Jeli bolja asus r9 270 2gb ili gigabyte gtx 660 oc?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 11:49 (mrba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Kad EU postane financiski jača od USA i kad euro naraste u odnosu na dolar. Po nekim najavama biti će obrnuto, danji pad eura. Znači ne tako brzo ili nikada .

Znači nikad. Pitam jer se stalno govori da se očekuje neki pad cijena, jedan je i sa foruma rekao da su mu u linksu rekli da sačeka još malo, da će cijene pasti.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
17 godina
odjavljen

Ha nazovi Links pa pitaj. Čisto sumnjam da i oni znaju kako će se cijene kretati, sve su to nagađanja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ha nazovi Links pa pitaj. Čisto sumnjam da i oni znaju kako će se cijene kretati, sve su to nagađanja.

Ovome su iz linksa rekli da se krajem ljeta predviđa pad, nezna se za koliko. Samo šta je sve to rekla kazala, pa neznam jel bolje čekat ili sad nešto uzet.

17 godina
odjavljen
Jolckan kaže...
XXX kaže...

Ovome su iz linksa rekli da se krajem ljeta predviđa pad, nezna se za koliko. Samo šta je sve to rekla kazala, pa neznam jel bolje čekat ili sad nešto uzet.

najbolja opcija uzeti odmah i to polovno uz garanciju. Koliko novaca želiš potrošiti?

15 godina
neaktivan
XXX kaže...
Jolckan kaže...
XXX kaže...

najbolja opcija uzeti odmah i to polovno uz garanciju. Koliko novaca želiš potrošiti?

Prvo mislim uzeti CPU, MBO i napajanje. Nakon toga prodam stare komponente i mislim da bi mi za grafičku ostao budžet negdje oko 1300kn. Zato sam pitao za pad cijena jer mi je svaka kuna bitna. Već sam imao par odgoda, mislim si Ati izdaje nove modele, biti će pada pa ništa, neda mi se opet čekati pa da opet izvisim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 12:33 (Jolckan).
17 godina
odjavljen

Onda se javi ovdje kad to bude aktualno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX kaže...

Onda se javi ovdje kad to bude aktualno.

bolje da vas ja nikad onda niš ne pitam. ja to bar 2 mjeseca unaprijed. odredim sumu i na dan, skucam još duplo para ali uzmem najbolje. :D

14 godina
Jolckan kaže...
XXX kaže...

Prvi put  u karijeri čujem da trgovac kaže kupcu "čekaj još dva mjeseca i onda će bit jeftinije pa dođi kupit" !!

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Prvi put  u karijeri čujem da trgovac kaže kupcu "čekaj još dva mjeseca i onda će bit jeftinije pa dođi kupit" !!

Imaš na temi AMD Radeon R9 300 series na 48 stranici

15 godina
neaktivan

Može preporuka za zamjenu trenutne grafičke Radeon HD 6770 1GB  do cca1100 kn  (ostale komponente fx8320, mbo asrock 880gmh/u3s3, 8gb ram, psu-550w xfx)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ja bi protegao do ovoga

Sapphire R9 280x Toxic

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

ja bi protegao do ovoga

Sapphire R9 280x Toxic

bolje bi išao na novu iz trgovine

12 godina
ranko091 kaže...

bolje da vas ja nikad onda niš ne pitam. ja to bar 2 mjeseca unaprijed. odredim sumu i na dan, skucam još duplo para ali uzmem najbolje. :D

ja sam se dosta nakupovao u posljednjih godinu dana i sad je skoro sve poprilično skuplje

sve kupljeno novo u trgovini:

proc i matičnu sam uzeo u 5. mjesecu prošle godine - sad je taj komplet (bez ed) najmanje 310 kuna skuplji

kućište fractal arc mini r2 sam u 11. mj prošle godine platio 500 kuna - sad je najjeftinije kod nas 820 kuna - dakle još 320 kn

napajanje superflower golden green hx 550 sam prije par mjeseci uzeo za 580 kuna - sad je najjeftinije na nabavi 640 kn

dakle samo na tim komponentama sam uštedio zapanjujućih 690 kuna u odnosu na potpuno iste komponente danas (prema cjeniku s nabave)

doduše, ram kingston hx fury 8gb je danas jeftiniji za 100 kuna i ssd intelov koji sam uzeo prije godinu i pol je sada (sličan njemu) 100 kuna jeftiniji

tako da mi se čini da je najbolje ne čekat ništa nego uzimat komponentu po konponentu čim imaš love - eventualno hvatat neke akcije

10 godina
neaktivan
55pero kaže...
Tony1999 kaže...

ja bi protegao do ovoga

Sapphire R9 280x Toxic

bolje bi išao na novu iz trgovine

evo ravno 1100 kn - Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON R7 265 Core Edition, 2GB DDR5, Dual DVI, HDMI, DP, preko njuškala bi se dala nać i hd 7950 koja je bolja za te pare

16 godina

Koja je najtiša izvedba GTX 970?

Trenutno pikiram Gigabyte G1 a po netu vidim da baš nisu zadovoljni "zvukom".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

Koja je najtiša izvedba GTX 970?

Trenutno pikiram Gigabyte G1 a po netu vidim da baš nisu zadovoljni "zvukom".

ja ti je imam i evo zbilja nikad nisam išao testirat sa svim ostalim ventilatorima na 0. i mogu ti reć da se jedva čuje. furmark 73 stupnja vent nekih 70% i čuje se. ali naspram ostale ventilacije jedva.

14 godina
neaktivan

GTX 960 i 970 pile obje, nikad problema nisam imao.. moja je tiha ful

I was a highwayman...
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Moja je takodjer necujna. Kuciste mi je pored glave, ali ne cuje se. :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
protjeran

Bok ljudi, gledam uzet polovnu grafičku preko njuškala, za cca 1500kn. Važno mi je da nije starija od godine dana i da ima garanciju. Koje modele (nije bitno da li je grafička AMD ili nVidia) da gledam i koje su im realne cijene. Ostatak kompa je intel i5 4460, napajanje fortron 550W 8gb rama, 2 hard diska i monitor hd rezolucije.

Npr. nudi mi se MSI R9 380 2GB za 1500kn, s jamstvom, jel to ok?

Hvala vam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 13:37 (Šošana).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice