Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

poz ekipa :D

jučer mi je stigla polovna (ipak) HD6870.

kada sam bio kod kolege od koga sam ju kupio, kod njega su idle temp bile 60°C, no rekao mi je da on to nikad nije ni čistio nit išta, i kada smo je izvadili tako je i bilo.

kući sam skinio hladnjak, ispuhao šta se ispuhati dalo stavio novu pastu i radi :D

no kada sam instalirao HW monitor, primjetio sam nešto čudno, temperatura je nonstop skakala između 44 i 52, al doslovno +-8, bilo je već kasno, ugasio sam komp nadajući se da će preko noći nestati :P

i evo maloprije sam se ustao, instalirao MSI afterburner

prvo što sam napravio je pojačao fan (bio je na 20%) i temperatura je skakala sa 36 (+-1) na 44(+-1)

isto tako sam primjetio da to "skakanje" ovisi o clocku (screen shot).

ako pogledate graf ispod vidit ćete kako ta temperatura doslovno skače, nekad u manjim nekad u većim vremenskim intervalima i to ovisno o tom core clocku (s tim da sve ovo sve događa u idleu)

može li mi neko pojasniti ovaj "fenomen"? :D

unaprijed hvala

btw instalirani su latest driveri sa amdove stranice

300MHZ 300MHZ
900 MHZ 900 MHZ
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 9:31 (simba1892).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imas 3 stupnja taktova, idle, 2d i 3d, sve ovisi sto radis, testiraj grafu sa occt gpu testom i vidi sta se desava sa temperaturama

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 9:34 (alien20).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Šta kažete na XFX R9-280A-TDFD. Jel dobra za gaming i igre koje sada izlaze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Vrtiće ona još poneku igru bez brige budi.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...

Vrtiće ona jošponeku igru bez brige budi.

A nemoj tako, kaj budu onda ovi s R7 260X i sl., ta kartica mora vrtiti sve i to još barem godinu dvije, ne možda na najvišim detaljima, ali tu negdje.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina

Pa uvijek im ostaje dobri stari TETRIS.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...

Ma pusti to, samo je ime staro, igra je "up to date".

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Ma pusti to, samo je ime staro, igra je "up to date".

14 godina

Pozdrav ljudi.

Znam da ste već odgovarali na slična pitanja ali bi mi trebala vaša pomoć oko odabira grafičke kartice.

Pošto mi je riknula grafa gtx 460 s kojom sam bio prezadovoljan - sada bi htio nešto bolje pa sam odlučio uzeti nešto preko njuškala ali da ima bar godinu garancije. Za takvu grafu bi dao do 1200 kn (rabljenu). 

Moja konfa je amd 4 jezgreni (mislim da je 950) 

ram 4 gb

napajanje seasonic 520W

asrock 970 extreme 3.

Što bi bilo najbolje prepuštam vama jer sam ono totalno ne informiran u zadnje 4 godine oko komponenti pa mi je čak malo i teško pratiti što pišete u prijašnjim postovima.

Da li po vama bi trebao nadograditi i ram (mislim da imam kingstone 1333) ?

Unaprijed hvala na svim odgovorima jer Vaše mišljene će mi biti najvažnije prilikom odabira.

l.p.

0 0 hvala 0
17 godina
lordsith kaže...

Pozdrav ljudi.

Znam da ste već odgovarali na slična pitanja ali bi mi trebala vaša pomoć oko odabira grafičke kartice.

Pošto mi je riknula grafa gtx 460 s kojom sam bio prezadovoljan - sada bi htio nešto bolje pa sam odlučio uzeti nešto preko njuškala ali da ima bar godinu garancije. Za takvu grafu bi dao do 1200 kn (rabljenu). 

ram 4 gb

napajanje seasonic 520W

asrock 970 extreme 3.

Što bi bilo najbolje prepuštam vama jer sam ono totalno ne informiran u zadnje 4 godine oko komponenti pa mi je čak malo i teško pratiti što pišete u prijašnjim postovima.

Unaprijed hvala na svim odgovorima jer Vaše mišljene će mi biti najvažnije prilikom odabira.

l.p.

za te novce trazi gtx 660ti, gtx760, 7950, 7970, 270, 270x, 280

ja sam presao s gtx 560 koja je overclockana/rebrandirana 460 na 7950, i grafa je duplo jaca s obzirom da je 2 godine stara odlicno se clocka i vrti nove naslove bez problema

13 godina
neaktivan
lordsith kaže...

Pozdrav ljudi.

ram 4 gb

napajanje seasonic 520W

asrock 970 extreme 3.

l.p.

R7 265 ili R9 270 bi tu najbolje legla, mora se naci s garom bar od dvije godine (msi/asus/giga)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
lordsith kaže...

Pozdrav ljudi.

ram 4 gb

napajanje seasonic 520W

asrock 970 extreme 3.

l.p.

Za 1300 kn nađes r7 265 novu s garancijom 2 godine http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/11232-00-20g/ 

13 godina

Bolje je na oglasu naci R9 270 2Gb jer ima ih za oko 1000kn.

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-amd-radeon-r9-270-2-gb-gddr5-256bit-full-bundle-oglas-15068070

ipak mislim da cu rabljenu s garancijom.... evo po vašim savjetima mi zapela ova za oko... 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
lordsith kaže...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-amd-radeon-r9-270-2-gb-gddr5-256bit-full-bundle-oglas-15068070

ipak mislim da cu rabljenu s garancijom.... evo po vašim savjetima mi zapela ova za oko... 

Samo budi oprezan kod takvoga oglasa bez broja i slike. Večinom su to prevanti tako da pazi od koga kupuješ i koji je način dostave.

...My life, My game, My rules...
14 godina

Zanima me samo osobno preuzimanje...nikakva pošta i dostava...i grafa mora imati papire,račun.

13 godina
neaktivan

Jedino ta msi mada ova xfx ima dosta duzu garanciju...to je najbitnije ovdje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim za pomoć, koja grafička za moju staru makinju (vidi pod moj PC), ne treba mi ništa specijalno,

znači da je što jeftinija, eventualno da može zavrtit koju stariju igru ali to nije prioritet.

HD4870 je otišla, tj. ne mogu više podnijeti tu razinu buke, a igre ionako više ne igram.

Napajanje je chieftec 550w

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 11:08 (pachanga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
pachanga kaže...

Molim za pomoć, koja grafička za moju staru makinju (vidi pod moj PC), ne treba mi ništa specijalno,

znači da je što jeftinija, eventualno da može zavrtit koju stariju igru ali to nije prioritet.

HD4870 je otišla, tj. ne mogu više podnijeti tu razinu buke, a igre ionako više ne igram.

Evo na njuskalu za 400 kn hd 6770 mislim da nije skupo s tim da je solidna graficka,a vrtit ce vecinu starih igara na solidnim detaljima.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-radeon-hd-6770-oglas-14929240

15 godina
neaktivan
pachanga kaže...

Nekakva HD6850 ili HD6870, još bolje, za 400-450 bi ti odlično sjela.

In the name of tragedy...
15 godina

Vidim da je vrag odnio šalu i da je nakon 3 i pol godine i prelaska na 4K rezoluciju mojoj dragoj 7950 lagano vrijeme za penziju. Moje pitanje je: Planira li nVidia izdati novu seriju u skorije vrijeme? Vidio sam da 980 Ti izlazi tek 2016, a AMD-ove R9 3xx u 6. mjesecu i navodno da će bit optimizirane za 4K. Ne želim uzeti sad ništa, jer je neisplativo kad će sigurno pasti cijene grafama izlaskom nove serije.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovako, dosao sam u situaciju da svoj gpu moram reklamirati, pa bi tjedan dana bio bez kompa, sto ne mogu nazalost, pa ako ima netko i Osijeka, da bi mi prodo ili posudio neki pci-e gpu? 

integrusu nemam (am3+)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 18:07 (alien20).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, pitat cu ovdje. Kada radim update driver-a za moju GTX 970 u programu GeForce Experience, da li je potrebno napraviti clean installation ili samo instaliram normalno ? 

Sad sam nadogradio driver na verziju 350.12 i nisam napravio clean installation.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav...za sad sklapam konfiguraciju za prijatelja i ima trenutno intel dual core 3.0,4 gb ddr2,naravno uz maticnu plocu 775 soket(asus neznan tocan model) i misli stavit ovu GRAFICKU,i trazi quad core cpu....zanima me dali je dobra cijena za ovu graficku i oce li to sve bit uredno i oce li se uklapat...misljenja o ovog grafickoj mozete ostavit komentare...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gamer1511 kaže...

pozdrav...za sad sklapam konfiguraciju za prijatelja i ima trenutno intel dual core 3.0,4 gb ddr2,naravno uz maticnu plocu 775 soket(asus neznan tocan model) i misli stavit ovu GRAFICKU,i trazi quad core cpu....zanima me dali je dobra cijena za ovu graficku i oce li to sve bit uredno i oce li se uklapat...misljenja o ovog grafickoj mozete ostavit komentare...

Bolje neku 6770/6670 da ubaci, dosta je noviji hardver i dooosta manje koristeno!

12 godina
neaktivan

postoji problem sta se opeka vec dva puta u vezi kupovanja priko interneta i od sada nista ne kupuje a da prije ne isproba,a zivi u splitu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
2 MSI GF GTX750TI TF Gaming 2GB
0 MSI GF GTX 750Ti GDDR5 2G
16 Sapphire R9 270 2G GDDR5 DUALX
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 18:30 (guzda22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
10 godina

joker pitaj publiku je rekao svoje..idemo peglat karticu 

hvala svima

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice