Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.904.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Goddish kaže...

POzz, trazim grafu posto mi je ona najslabija karika u racunalu trenutno (imate pod ''Moj PC'' komponente) pa me zanima... što kazete na polovnu 6950, 6970? s njuske trazim nesto oko 800 (+/-) kn, ili 570 neku?

Nova R7 260X koja ce uskoro jos pasti na cijeni, a pogledaj i R7 265X!

Razlika izmedju r7 260x i 7850 je jako mala u novijim igrama zaista, to su vrhunske kartice za tako malo para s kojima se mozes naigrati. Ali uz R7 260x novu dobijes garanciju od dvije godine a to znaci.... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Ako se igra na manjoj rezi od Full HD i nema neke osjetne razlike između R7 260x i HD7850 u igrama ali postepeno kako dižemo rezoluciju na Full HD te tako i grafičke postavke HD7850 uvjerljivo mlavi 260x za cca:20 do 30% pogotovo kada se OC u tim situacijama imaš za skoro 40% snažniju grafu naravno i 260 se da pristojno OC ali nije to razina kao HD7850.
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
13 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Ako se igra na manjoj rezi od Full HD i nema neke osjetne razlike između R7 260x i HD7850 u igrama ali postepeno kako dižemo rezoluciju na Full HD te tako i grafičke postavke HD7850 uvjerljivo mlavi 260x za cca:20 do 30% pogotovo kada se OC u tim situacijama imaš za skoro 40% snažniju grafu naravno i 260 se da pristojno OC ali nije to razina kao HD7850.

imao sam nedavno 260x/7790 i pojma neam o cem pricate nekakvim drasticnim padovima ak se igra na fullHD{#}, istina bog imam i7-icu no 260x/7790 vrte bf4mp na medium/high postavkama u zavidnom broju fps-a...i govorimo o novoj kartici a ne usporedba snage novo vs polovno! jer ak cem tako ja sam asusovu 7790 dc2 oc(najaca 7790) prodao za 700kn! tada u toj prici polovna 7850 vise nema smisla..ne?{#}

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Nitko nekaže da je HD7790(r9 260x)loša za igranje na FullHD rezi naprotiv vrlo solidna grafa nego govorimo da je "pametnije" možda uzeti polovnu HD7850 za 800kn pošto lik inzistira na kupnju polovne grafe.
14 godina

Ne znam tko mi je dao palac dole ali ako netko misli da je HD 7790 ili R7 260X bolja od HD 7850 onda živi u velkoj zabludi {#}.

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imam dilemu oko nabave nove grafe pa se nadam barem mišljenjima ako ne i osobnim iskustvima. Razmišljam o nabavi r9 280x serije, no nedavno sam odustao zbog cijene koje su otišle u nebo pa sad ipak čekam da padnu. Koliko vidim, idu polako dolje. Dvoumim se između xfx r9 280x black edition i asus r9 280x-DC2T. Po raznim forumima se može naći zaista svega, no nekako konsenzus koji uglavnom prevladava je asus/sapphire > msi > gigabyte > xfx > ostali. Što vi mislite? Da uzmem xfx ili asus? I da li je bolje ići na te clockane verzije jer vidim da mnogi imaju problema sa artifactima.

Sad me zanima, dal tko od vas ima te kartice da može reći svoja iskustva. Jedan član ovdje mi je rekao da je zadovoljan sa svojom double D karticom od xfx-a, no jako JAAAKO puno ljudi po netu govori da se drži podalje od xfx-a jer koriste jeftine komponente i jedini razlog nabave je lifetime warranty što u eu ne vrijedi pa je i zanemarivo i da se daleko više xfx-ica kvari u odnosu na druge. To vrijedi za seriju prije r9 280x, tako da ne znam da li su se sa ovom i promjenom dizajna hladnjaka zaista poboljšali. 

E sad, rev 2.2 od xfx-a je imao problem sa pregrijavanjem, što su, čitam, riješili sa rev 3.0. U oba proizvođača su prisutni artifacti, a asus je navodno riješio problem sa updejtom biosa, kojeg se ima za skinuti s njihove stranice. E sad, dal netko ima otičnu karticu od asusa da može to i potvrditi. Uglavnom, kartica je za gaming, nikakvo rudaranje ne dolazi u obzir. Koju bi ste vi radije uzeli, asus vs xfx. Asus je kod nas oko 300 kn skuplji što mi dodatno predstavlja dilemu jer ako se slično ponašaju i slične su kvalitete, onda bi tu presudna bila cijena jer mi se baš i ne daje tolika lova a da na kraju ne radi kako treba.

I za kraj, da li će moja konfa bit oke za tu karticu? Znam da je napajanje malo slabo, to su mi rekli i prije no rekli su da će držati. Barem tamo do jeseni, a onda ću vjerojatno uzet neko jače. Trenutno je lova na knap i ide za karticu. Hvala na mišljenjima :) Btw, upravo ovo ne želim na novoj kartici, da ulupam lovu pa da mi se ovo događa odmah prvi dan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 13:41 (simpa256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Ne znam tko mi je dao palac dole ali ako netko misli da je HD 7790 ili R7 260X bolja od HD 7850 onda živi u velkoj zabludi {#}.

- Postoji puno drugih razloga za TD.{#}

14 godina
simpa256 kaže...

Koliko sam ja vidio po netu ove nove XFX R9 280X su dobre. Asus je nešto bolji ali Asus od svih vendora najbolje naplaćuje samo "ime". E sad, zašto ne razmatraš i druge vendore nego samo XFX i Asus ??

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Koliko sam ja vidio po netu ove nove XFX R9 280X su dobre. Asus je nešto bolji ali Asus od svih vendora najbolje naplaćuje samo "ime". E sad, zašto ne razmatraš i druge vendore nego samo XFX i Asus ??

razmotri rađe nesto iz gtx7xx serije (gtx770), postotak da imas neki problem s karticom iz R serije, trenutno je ogroman...lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 14:09 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Msi ne volim, gigabyte ni slučajno, sapphire mi je bio prvi izbor jer sam imao puno njihovih i uvijek su radile odlično. Gledao sam vapor-x, vidim grije se i uzasno glasan. toxic mi je preskup i isto ima problema jer iam žešći OC. Takod a sapphire ovog puta preskačem. Pa je izbor pao na xfx ili ausu a vidim da mnogo ljudi ima asus, dosta ih preporuča pa zato pitam.

Već sam 15 tak godina na amd što se tiče kartca, a cpu je oduvijek bio intel, pa je to ono, ideš na provjereno. Nikad nisma bio fan nvidie, ne jer nije dobra il nešto već jer ju nisma nikad imao a dobro znate kako je to s hardverom. kad na jedno navikneš, teško prelaziš an drugo. No, ako zbilja r9 280x ima toliko problema, možda ne bi bilo loše pregrist i prijeć na nvidiu. Ne znam, budem vidio još, no ako su i xfx i asus tu... onda možda bolje otić na xfx zbog cijene.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
simpa256 kaže...

Imam dilemu oko nabave nove grafe pa se nadam barem mišljenjima ako ne i osobnim iskustvima. Razmišljam o nabavi r9 280x serije, no nedavno sam odustao zbog cijene koje su otišle u nebo pa sad ipak čekam da padnu. Koliko vidim, idu polako dolje. Dvoumim se između xfx r9 280x black edition i asus r9 280x-DC2T. Po raznim forumima se može naći zaista svega, no nekako konsenzus koji uglavnom prevladava je asus/sapphire > msi > gigabyte > xfx > ostali. Što vi mislite? Da uzmem xfx ili asus? I da li je bolje ići na te clockane verzije jer vidim da mnogi imaju problema sa artifactima.

Ne znam sto brines za problem s artifactima, imas garanciju vratis i dobijes drugu. Ja nikad ne bih uzeo xfx, barem po misljenjima forumasa, svi su kukali da se grije, da je bucna itd.

Asus je ono najbolji najskuplji bla bla bla smori patku vise.
Sapphire pravi vrhunske kartice, ja kad bih birao, trazio bih sapphire ili neku iz powercolora tubo duo one su vrhuuuunske, rame uz rame s velikim asus-om sto se tice kvaliteta ali ih je teze naci!

14 godina

Pa možeš naravno i GTX 770 jer su to grafe slilčnih performansi a Nvidia ko Nvidia je just fine kao i AMD tako da nema nikakve osnove da je izbjegavaš.

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ne znam sto brines za problem s artifactima, imas garanciju vratis i dobijes drugu. Ja nikad ne bih uzeo xfx, barem po misljenjima forumasa, svi su kukali da se grije, da je bucna itd.

Asus je ono najbolji najskuplji bla bla bla smori patku vise.
Sapphire pravi vrhunske kartice, ja kad bih birao, trazio bih sapphire ili neku iz powercolora tubo duo one su vrhuuuunske, rame uz rame s velikim asus-om sto se tice kvaliteta ali ih je teze naci!

Ma neda mi se zajebavat s vraćanjem jer ako je serija problematična, onda mi ništa ne garantira da neću mijenjat 3-4 puta. A to nema šanse!! Znam, zato vas i pitam u vezi xfx jer osobno nemam iskustva s njima, a po forumima, ajme... govore o njima kao da su dno dna. Tu i tamo su neki zadovoljni ali na jednog, ima 10 koju su protiv. Znam da sapphire pravi vrhunske, imao sam ih oduvijek a da se ne govori koliko sma kompova složio ljudima i baš ubacivao sapphire. Kažem, čini mi se da ove OC varijante bilo kojeg proizvođača rade probleme. Ako ništa, razmotrit ću i nvidiu er možda i bolje pregrist pa prijeć, nego ulupat lovu pa dobit k... Stvar je navike, oduvijek sma na amd karticama koje sma mučio i s oc i nikad mi niti jedna nije rinkula. Recimo, ne bi me nitko negovorio da s intela prijeđem na amd!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 14:31 (simpa256).
14 godina
Svako treba razmotriti nvidiu x7xx,inače jedan lik na njušci prodaje za 2 milje kuna novu novcatu GTX680 Lighting ili TF3(nisam siguran na mobu sam)s 3 god garancije po meni daleko bolja solucija od R9 280x pogotovo jer su navodno problematične.
13 godina
neaktivan

A ne znam onda više :\ Vidim cijena za asus 770gtx nije baš mala. A ak ću već ić na nvidiu, onda se strpit, skupit malo love i uzet asus 780gtx. Mislim da s tim ne bi trebalo bit nikakvih problema

13 godina
neaktivan
simpa256 kaže...

A ne znam onda više :\ Vidim cijena za asus 770gtx nije baš mala. A ak ću već ić na nvidiu, onda se strpit, skupit malo love i uzet asus 780gtx. Mislim da s tim ne bi trebalo bit nikakvih problema

Ma covjece nista ti danas nije garancija da ce raditi 100%, bio to xfx, sapphire, msi ili sveti asus. Ako ce grafa vrisnuti s artifektima, ona ce vrisnuti nema tu pravila. Sve su to vrhunske kartice i razlika je zaista mala. nasao si tu asus r9 280x, pazari to i uzivaj {#}

17 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bas to iznad, r9 270

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Pozdrav, trebam za frenda jednu grafičku naći ali on planira igrati sa kompom spojenim na veliku plazmu u dnevnom boravku, a ne želi izdvajati više od 900-1000kn. Grafa mu treba pretežito za gledanje filmova i igranje trkačina raznih. 

Nisam siguran jel on ima neki stari dual core ili ima quad. U svakom slučaju ako može preporuka odmah za dual i quad ? 

EDIT: Nikakve polovne i nije bitna marka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 19:51 (elroxery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

1. saznaj koji točno procesor ima

2. koje napajanje ima

pa tek onda možemo kvaliteno preporučiti nešto

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Hp compaq 8100 elite je njegov komp.

Dakle i5-650, 4Gb rama, chipset Intel Q57 Express i neko napajanje od 240 W.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:31 (elroxery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
elroxery kaže...

Hp compaq 8100 elite je njegov komp.

Dakle i5-650, 4Gb rama, chipset Intel Q57 Express i neko napajanje od 240 W.

sumnjam da je napajanje 240 "W"

inace 750ti za ˜100 eura

15 godina
neaktivan
mersimh kaže...

inace 750ti za ˜100 eura

100€ 750ti ?
U BiH je preko 200€ovakva 750 ti

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
mersimh kaže...

inace 750ti za ˜100 eura

100€ 750ti ?
U BiH je preko 200€ovakva 750 ti

to si trazio najskuplju i jos u Bosni?

http://www.diskont24.com/product.php?productid=135238

a evo ti i u bosni ako te zanima,ako je ovo preko 200 eura {#}

http://www.pik.ba/artikal/11753777/asus-gtx-750-ti-oc-2-gb-ddr5/

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 21:34 (mersimh).
13 godina
neaktivan

bosna je uzas sto se tice cijena, ljudi idu u hrvatsku/srbiju i kupuju komponente, isplati im se platiti put+cevape i opet prodju jeftinije. Dosta offtopica :D

Za tu cifru ja bih isao na R7 265X!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mersimh kaže...

Nemoj gledati POLOVNE, ja sam gledao NOVU sa 36 mjeseci garancije, a ne POLOVNU sa 11 mjeseci i nekih 10-ak dana garancije, a HR je logično jeftinija što se tiče tehnike, pogotovo sada kada su u EU

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
mersimh kaže...

Nemoj gledati POLOVNE, ja sam gledao NOVU sa 36 mjeseci garancije, a ne POLOVNU sa 11 mjeseci i nekih 10-ak dana garancije, a HR je logično jeftinija što se tiče tehnike, pogotovo sada kada su u EU

http://www.pik.ba/artikal/11825799/gtx-750-ti-directcu-ii-oc-2gb-ddr5/

jel ovo preko 200 eura??

ko bi tu graficku kupovao za 200 eura molim te,za 200 eura uzmes 270X koja ce poderat guzove toj 750ti

11 godina
Gdje ima za 100€ ta 750ti ? Jel ima koja druga ponuda do 1000kn osim 750ti ili je to jedina preporuka ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice