Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.928.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chrispy450 kaže...

Pa to ni neocekujem

Pa to je low end jeftino napajanje i s obzirom da ti CPU nije rastrošan možeš staviti nešto do R9 270  (bitno je da je jedan 6 pin konektor) ili neku sličnu Nvidia jer takav komp ne vuče više od 200W i to bi trebalo biti ok. Jače od toga baš i ne bi preporučio.

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Kiki31 kaže...

Pozdrav ekipa.

Ispricavam se ako je Offtopic.
Bio sam kupio polovnu graficku Ati Radeon HD 4870 512mb GDDR5 (covjek je rekao da valja). Ja sam ukopcao grafiku u kompjuter, upalio komp i iz grafe pocele iskre. 
Da li mozda nisam krivo ukopcao molex konektor za grafiku?
No dobro, kupio sam sada grafiku Nvidia XFX GTX 260 896mb GDDR3, napajanje mi je EVC 500w, maticna ploca je Gigabyte ga-ep31-ds3l.
E sada me je strah, ako ubodem tu Nvidia graficku, da li ce i ta riknit, a bojim se da nije mozda do napajanja...
Ako mozda bude problem u napajanju, slobodno predlozite nekakvo bolje napajanje. 

Hvala!

EVC 500w je kinez koji ako moze da da vise od 220w snage ja cu se izbrisati s ovog foruma :D

Mada sumnjam da je grafa vrisnula zbog napajanja, jednostavno ne bi upalilo kompa ...

sta je ostatak konfiguracije? 

Konfiguracija:
Maticna ploca ga ep31 ds3l
Procesor Intel Dual Core 3.0ghz (2x 3.0)
HDD 500GB
2GB Rama (trenutno, ali kupiti cu jos...) 
Graficka kartica Nvidia GTX 260

Za tu sprzenu graficku, stvarno ne znam onda kako, valjda mi je prodao neispravnu, samo sta taji.... 

Imam jos jedno napajanje Chieftec 450w, samo sto nisam prebacivao u komp. 

Kiki
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 18:30 (Kiki31).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Prijatelj pita moze li se negdje u HR kupit Asus Matrix R9-280x ili Asus ARES II? Gledali smo po Nabava.net svi su stavili sliku od nje (Matrix), ali kada zovemo radi se o obicnoj DC2 ne o Matrix-u. Hvala na pomoci.

Audi R8, veceras te na kur** nosam
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 19:31 (Skillzor69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Skillzor69 kaže...

Prijatelj pita moze li se negdje u HR kupit Asus Matrix R9-280x ili Asus ARES II? Gledali smo po Nabava.net svi su stavili sliku od nje (Matrix), ali kada zovemo radi se o obicnoj DC2 ne o Matrix-u. Hvala na pomoci.

Čisto bacanje para. Nema smisla kupovati, "najobičnija" verzija će VRHUNSKI odraditi posao, "cool 'n' quiet". Ako želi ići u ekstreme neka kupi referentni model i kupi custom vodeno hlađenje.

13 godina

di to, i tko to ima sliku od matrix? :S ja kako vidim svi imaju DC2

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

di to, i tko to ima sliku od matrix? :S ja kako vidim svi imaju DC2

Ma gledali smo preko Nabava.net. Ekupi ima sliku od Matrix-a, ali se ne radi o Matrixu http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Asus-R9280X-DC2-3GD5-365962.aspx , i kada odete na nabava.net , upisete Asus R9 280x > graficke kartice pa koga god izlista svi imaju matrix sliku, ocito ovi iz nabave.net grijese, ubiti jel ima negdje za kupit Asus Matrix ili ARES2?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 19:55 (Skillzor69).
12 godina

Po vama koja je najjača grafa za 1440x900 sve ultra i antialising 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ajde ga najprije pitaj zašto će davati dodatne pare za Matrix? Ako misli ići na neke bolesne clockove onda neka uzme, ali onda još mora uzeti i vodeni block zato jer 2 ventilatora neće ohladiti tu grafu na visokim clockovima.

BTW, Ares 2 su 2x HD 7970 GHz edition što je (donekle) besmisleno, a i cijena debelo premašuje R9 280X Matrix.

@hrčak- ajde ti najprije nama kaži koliko para imaš...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 20:02 (Deawood).

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Deawood kaže...

Ajde ga najprije pitaj zašto će davati dodatne pare za Matrix? Ako misli ići na neke bolesne clockove onda neka uzme, ali onda još mora uzeti i vodeni block zato jer 2 ventilatora neće ohladiti tu grafu na visokim clockovima.

zbog cega je nebi ohladila?, ja sam probao doticnu karticu i to platinum izdanje...kartica se ne grije nista vise ni manje od ostalih vrucih 280-tki...stovise ima tonu opcija za namjestavati posto je iz rog serije cak se svaki fan moze posebno stimati...kaj reci ludnica od roga kao i inace{#}!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Deawood kaže...

BTW, Ares 2 su 2x HD 7970 GHz edition što je (donekle) besmisleno, a i cijena debelo premašuje R9 280X Matrix.

Ma to ja ovako pitam mislio sam kupiti i5 i r7 260x ali ću ići na x4 760k i r9 270 

po meni je r9 270 ovekill za tu rezu?

11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Onda dajte neku preporuku, dali da ode na R9 280x ili GTX 770, on je gledao Matrix preko CU i dodje ~2600kn, a tako dodju R9 280x i kod nas(futura IT).

P.S. Ja mislim da od navaljuje na Matrix zbog one MATRIX led lampe, posto ima Obsidian 350D sa prozorom, pa bi kao "ljepo izgledalo" .

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 20:12 (Skillzor69).
13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

zbog cega je nebi ohladila?, ja sam probao doticnu karticu i to platinum izdanje...kartica se ne grije nista vise ni manje od ostalih vrucih 280-tki...stovise ima tonu opcija za namjestavati posto je iz rog serije cak se svaki fan moze posebno stimati...kaj reci ludnica od roga kao i inace{#}!

Napisao sam "bolesne" clockove ;)
Znaći "above the limits", baš kao što je i PCB od Matrix namjenjen, ali dva venta nisu.

hrčak kaže...

Ma to ja ovako pitam mislio sam kupiti i5 i r7 260x ali ću ići na x4 760k i r9 270 

Uzmi R9 270, neće ti biti "overkill".

Skillzor69 kaže...

Onda dajte neku preporuku, dali da ode na R9 280x ili GTX 770, on je gledao Matrix preko CU i dodje ~2600kn, a tako dodju R9 280x i kod nas(futura IT), ja mislim da nebi isao radit neke veliko clockove, nezz.

P.S. Ja mislim da od navaljuje na Matrix zbog one MATRIX led lampe, posto ima Obsidian 350D sa prozorom, pa bi kao "ljepo izgledalo" .

Neka ide na bilo koju Asus (nereferentnu) R9 280X.

Matrix grafičke kartice su poprilično skuplje od "običnih" izadnja, zato ti kažem, a zbog ledice to nema smisla.

11 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Stjepanj kaže...

Napisao sam "bolesne" clockove ;)
Znaći "above the limits", baš kao što je i PCB od Matrix namjenjen, ali dva venta nisu.

hrčak kaže...

Uzmi R9 270, neće ti biti "overkill".

Skillzor69 kaže...

Onda dajte neku preporuku, dali da ode na R9 280x ili GTX 770, on je gledao Matrix preko CU i dodje ~2600kn, a tako dodju R9 280x i kod nas(futura IT), ja mislim da nebi isao radit neke veliko clockove, nezz.

Neka ide na bilo koju Asus (nereferentnu) R9 280X.

Matrix grafičke kartice su poprilično skuplje od "običnih" izadnja, zato ti kažem, a zbog ledice to nema smisla.

Onda jel ima koja Matrix kod nas za kupit ili? (nemojte ne isplati se, covjek zeli ko mu kriv i ja mu pokusavam objasnit)

14 godina

nema kod nas, traži vani

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Samo vani imašMatrix

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Samo vani imašMatrix

Dali je pouzdano kupovati sa CU? Mislim sta je s garancijom , reklamacijom ako bude trebala?

14 godina

raspitaj se za ovaj oglas

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hrčak kaže...

Nove grafe

- Mogao si kad si već to stavio napisati koje prijašnje grafe točno zamjenjuju ove nove, pa da ljudi znaju,

naravno ako ti znaš prvo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 16:13 (Valentin17).
12 godina

r7 250x zamjenjuje 7770

r7 265 mislim da zamjenjuje 7850

r9 280- staru 7950

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
hrčak kaže...

r7 250x zamjenjuje 7770

r7 265 mislim da zamjenjuje 7850

r9 280- staru 7950

{#}{#}

16 godina

0 0 hvala 0
14 godina

jako su slične. na kraju se svede koji tabor preferiraš više

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja bi isao na gtx770 OC jer je r9 280x stock model

13 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Po vama koja je najjača grafa za 1440x900 sve ultra i antialising 

R7 260X

Ja je imam i sve max igram bez ikakvih problema.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
13 godina
protjeran
Nemas kaj birati, ta gtx660 na idleu radi na 50 stupnjeva u loadu prek 85, dobrih a jeftinih 7850 vise nema, znaci ostala ti je odlicna 270 no i najbrza od svih! Lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
Nemas kaj birati, ta gtx660 na idleu radi na 50 stupnjeva u loadu prek 85, dobrih a jeftinih 7850 vise nema, znaci ostala ti je odlicna 270 no i najbrza od svih! Lp

Stigle su R9 265, nekadašnji 7850, ima ih već u ponudi, cca 1100 Kn.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

ybte tu skuplja 265 od 270 nidje veze

Elem ja imam R7 260X i ne namjeravam je mijenjati dok ne uzmem full hd monitor, jer zaista nemam je gdje iskoristiti! Ako sumnjas da kartica nije dovoljna, pogledaj malo YT linkove, gdje R7 260X gura 1080 maxed na nekih 30 fpsa, sto je ludilo za tu karticu. Kartica je odlicna ako je mozes uzeti povoljno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Elem ja imam R7 260X i ne namjeravam je mijenjati dok ne uzmem full hd monitor, jer zaista nemam je gdje iskoristiti! Ako sumnjas da kartica nije dovoljna, pogledaj malo YT linkove, gdje R7 260X gura 1080 maxed na nekih 30 fpsa, sto je ludilo za tu karticu. Kartica je odlicna ako je mozes uzeti povoljno.

Tu svoju kad prodaš uzmi ovo http://www.winwin.ba/graficka-kartica-vga-amd-radeon-7970-msi-3gb-ddr5-dvi-hdmi-2xdp-384bit-r7970-2pmd3gd5-1144613.html

ili ovo http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/graficke-kartice/graficka-kartica-amd-radeon-r9-280x-sapphire-vapor-x-oc-3g-gddr5-dvi-hdmi-dp-11221-02-40g-1179553.html

ja dok skupim nešto love prelazim na jednu od ove dvije

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice