Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.975.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Samo pitanjce. Onaj vapor-x hladnjak, kakav je za razliku od od twin frozr hladnjaka koje koristi msi u svojim grafama, pošto sam bio jako zadovoljan s onim na gtx-u?

Asusovo hlađenje mi djeluje najmasivnije, ali nisam siguran da vrijedi dodatnih 300kn. I još nešto. Vidim da postoje obični i boost modeli, pa me zanima jesu li oni rađeni od istog ili dorađenog čipa?

EDIT: malo sam gledao još pokoje trgovine, i vidio ovo za 2450kn  

http://www.techpowerup.com/gpudb/b467/GIGABYTE_HD_7950_OC.html

Kakva su mišljenja o gigabyteu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 16:50 (dax-lax).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Odi na Asusovu 7950, zato jer Asusov hladnjak rastura bilo koji drugi stock.
Asusova 7950 ima najtiši i najučinkovitiji hladnjak.

0 5 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Razumijem ja to, ali za razliku u cijeni se uzme mrga od aftermarket hladnjaka.

Nemoj me krivo shvatiti. Za sad bi je i ja radije od ostalih, ali da je nađem po malo nižoj cijeni.

14 godina
Deawood kaže...

Odi na Asusovu 7950, zato jer Asusov hladnjak rastura bilo koji drugi stock.
Asusova 7950 ima najtiši i najučinkovitiji hladnjak.

400 kuna više dati za grafičku radi nekoliko decibela tišeg hladnjaka i možda nekoliko stupnjeva manjom temperaturom, a i to je pitanje koliko... ne opravdava toliku razliku u cijeni, jedino ak bi stvarno imala garanciju 36 mjeseci koliko piše u Futuri, u ostalima je 24 mjeseca. Asus je kvalitetan ali precijenjen. Sve ove današnje grafe s 2 hladnjaka su jako dobro hlađene.

14 godina

Kupi bilo koju sa dual vent hlađenjem i dobar si. Šta ćeš dat 400 kn više za gluposti. Ako mu predlažeš da da 2900 kn onda nek traži HD 7970 ( možda ima i nova za te pare ) ili GTX 680 po njušci.

14 godina
neaktivan

Ja sam uzeo Sapphirku VaporX i zadovoljan sam s njom, tiha je i hladna, tako da ja mogu nju preporucit.

limboLIVE98
13 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Samo pitanjce. Onaj vapor-x hladnjak, kakav je za razliku od od twin frozr hladnjaka koje koristi msi u svojim grafama, pošto sam bio jako zadovoljan s onim na gtx-u?

Asusovo hlađenje mi djeluje najmasivnije, ali nisam siguran da vrijedi dodatnih 300kn. I još nešto. Vidim da postoje obični i boost modeli, pa me zanima jesu li oni rađeni od istog ili dorađenog čipa?

EDIT: malo sam gledao još pokoje trgovine, i vidio ovo za 2450kn  

http://www.techpowerup.com/gpudb/b467/GIGABYTE_HD_7950_OC.html

Kakva su mišljenja o gigabyteu?

pa ak ti je bitno hladenje bolje od toga na gigabajtici neces naci! poslje nje sapphirka s dual-x/vapor-x ili msi tf3 modeli! osobno asusa nebi uzeo jer sam vidio kak je taj hladnjak sklepan sve nekaj spigano (uglavnom izgleda jako lose u odnosu na msi tf3 hladnjak)..LP

12 godina
neaktivan

pozdrav.. zanima me vaše mišljenje koju grafičku da uzmem tako do 1100 kn..

konfiguracija je:

AMD Phenom II X4 945 

MSI GF615M-P33 

RAM 8gb 

Napajanje Feel II-400ATX 400W

0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže... 
      pa ak ti je bitno hladenje bolje od toga na gigabajtici neces naci! poslje nje sapphirka s dual-x/vapor-x ili msi tf3 modeli! osobno asusa nebi uzeo jer sam vidio kak je taj hladnjak sklepan sve nekaj spigano (uglavnom izgleda jako lose u odnosu na msi tf3 hladnjak)..LP

Ja se nebi složio oko ovoga s asusom. Taj hladnjak ima najveći blok i sama kartica izgleda kvalitetnije napravljena. Dobro poznajem gigabyte-ova i msi-jeva nekadašnja hlađenja na oc i soc modelima, ali nisam upoznat s novim grafičkim čipovima i kvalitetom izrade same grafe. WFx3 je dobro hlađenje, ali nebi ga stavio ispred ovog asusa. Što se tiče sappire-a kao branda i vapor-x tehnologije, tu nemam

pojma

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 17:59 (dax-lax).
14 godina
odjavljen
dax-lax kaže...
Stjepanj kaže... 

Ja se nebi složio oko ovoga s asusom. Taj hladnjak ima najveći blok i sama kartica izgleda kvalitetnije napravljena. Dobro poznajem gigabyte-ova i msi-jeva nekadašnja hlađenja na oc i soc modelima, ali nisam upoznat s novim grafičkim čipovima i kvalitetom izrade same grafe. WFx3 je dobro hlađenje, ali nebi ga stavio ispred ovog asusa. Što se tiče sappire-a kao branda i vapor-x tehnologije, tu nemam

pojma

Asusova HD 7950 ti je nešto jača od ostalih HD 7950 (oko 100MHz više).

14 godina
neaktivan

@martins

Mozda HD 7790(http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd+7790) ili se protegnut za 150-200kn i uzet novu HD 7850(http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Hd+7850) ili nac na njuskalu.

limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 18:11 (AsAsiN).
13 godina
protjeran
martins kaže...

konfiguracija je:

AMD Phenom II X4 945 

MSI GF615M-P33 

RAM 8gb 

Rabljena:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7850-oc-2gb-oglas-8013914

Nova:

http://www.protis.hr/products/details/msi-hd7790-oc-1gb-d5-2xdvi-dp-hdmi/70136

Preporuka:

Pokusaj pronaci svakako HD7850 jer je arhitekturalno dosta jaca sa super overklok sposobnostima, hd 7790 ima duplo manju mem sabirnicu visoke stock klokove da se dobije na performansama.

17 godina
martins kaže...

konfiguracija je:

AMD Phenom II X4 945 

MSI GF615M-P33 

RAM 8gb 

Corsair CX430 Bronze cca 350 Kn + AMD radeon HD 7770 cca 800-850 Kn

Jest da je preko budžeta, ali protegneš se ako možeš. Ako ne, onda Radeion HD 7750 s 1GB GDDR5.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

a šta kažete za gigabyte hd 7770 oc? ako bi uzimao onda bih morao i neko napajanje,pošto je moej od 400 w,a minimalno što grafička treba je 450w.. gledao sam testove i nikad ne koristi grafička ni 300w,a gdje tek 450..pa me zanima da li bi štetilo,tj da li bi moglo pregorit ili nešto takvog tipa? ako da, šta je bitno kod napajanja? gledati samo w,ili?

0 0 hvala 0
14 godina

Ako nisi pri pari možeš ti i na jeftinija napajanja od ovog Corsaira tipa LC power 550W ili 600W office serija.

15 godina
martins kaže...

a šta kažete za gigabyte hd 7770 oc? ako bi uzimao onda bih morao i neko napajanje,pošto je moej od 400 w,a minimalno što grafička treba je 450w.. gledao sam testove i nikad ne koristi grafička ni 300w,a gdje tek 450..pa me zanima da li bi štetilo,tj da li bi moglo pregorit ili nešto takvog tipa? ako da, šta je bitno kod napajanja? gledati samo w,ili?

To sto pise da minimalno treba napajanje od 450W bas i ne drzi vodu , jer kvalitetno napajanje od 400W , pa i manje , ce drzat HD7770 s ostatkom konfe !

To sto si vidio testove da kao graficka trosi ni 300W , to ti je potrosnja cijele konfe !

Kod napajanja je prvo bitno da je neki provjereni proizvođac , koliko struje daje na +12V granama , kolika je efikasnost , koliko kablova ima , koliko traje jamstvo ... !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

ako nije problem, imaš možda par primjera?

15 godina

Corsair CX430 , Fortron Hexa 400W , Enermax NAXN80+ 450W , LC GP3 460W ... !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

hvala :) a jel može ovo moje staro napajanje držati konf i te spomenute grafčke? recimo da piše da je minimum 550w

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 0:30 (martins).
13 godina
protjeran
martins kaže...

hvala :) a jel može ovo moje staro napajanje držati konf i te spomenute grafčke? recimo da piše da je minimum 550w

Tvoje napajanje je dovoljno jako da uzmeš jednu pristojnu hd 7790.

To je max sto je sigurno za tvoje napajanje, prosla bi i hd 7850 ali sa hd7790 nebi trebao imati problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 10:29 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

a šta kažete na ovu grafičku? više tih hd7770 ima,od više proizvođača,pa koja je najbolja verzija,ova ili? http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-hd7770-oc-1gb-gddr5-dvi-hdmi-dp/56803

i da li da uzmem ipak novo napajanje? ovo moje je od 2006.god..ne bih da kupim novu grafu i onda mi napajanje to ne može pratiti i tome slično

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 11:18 (martins).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
martins kaže...

a šta kažete na ovu grafičku? više tih hd7770 ima,od više proizvođača,pa koja je najbolja verzija,ova ili? http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-hd7770-oc-1gb-gddr5-dvi-hdmi-dp/56803

i da li da uzmem ipak novo napajanje? ovo moje je od 2006.god..ne bih da kupim novu grafu i onda mi napajanje to ne može pratiti i tome slično

Ako ces kupit novo napajanje onda idi na hd 7850 najpovoljnije ti je xfx 450w i mislim naj bolja opcija ako ces kupit hd 7770 ili 7790 onda ce ti i ovo sto imas biti dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 12:13 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

da,ali koja hd 7770? koja je najbolja verzija?

15 godina

Od jeftinijih , npr. Gigabyte ! Ili MSI koja je u prednosti zbog duzeg jamstva !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 12:40 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

hoću li moći igrati nove igre sa gigabyte hd 7770?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
martins kaže...

Hoćeš, ali sa malo sniženijim postavkama. Ja imam Sapphire HD7770, i igram na njoj BF3 - medium do high postavke, imam prosjecno 50 fps-a na mapi sa 64 igrača. Kartica je sasvim pristojna za neki blaži gaming.

EDIT: Not sure cemu TD?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 12:21 (TheAtomicMiner).
13 godina
protjeran
martins kaže...

moci ces na middle - neke igre na high, ali radije idi na hd 7790 kad vec kupujes, malo pricekaj ustedi i uzmi hd 7790.

15 godina
neaktivan

Prijavljujem da je prelazak sa:

Sapphire HD 5770 Vapor-X >>na>> Sapphire HD 7870 2GB GHz Edition

Rezolucija: 1920×1200 (24'' 16:10)

Rezultirao u Tombraideru skok sa: Low/Medium(5770)/Normal/High/Ultra(7870)

ps: Koliko bi mogao tražiti za polovnu: Sapphire HD 5770 Vapor-X (stara cca 2 god)

EUW: The Itchy gun
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 9:30 (cut-paste-waste).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

450 KN !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 2 hvala 1
13 godina
protjeran
cut-paste-waste kaže...

Prijavljujem da je prelazak sa:

Sapphire HD 5770 Vapor-X >>na>> Sapphire HD 7870 2GB GHz Edition

Rezolucija: 1920×1200 (24'' 16:10)

Rezultirao u Tombraideru skok sa: Low/Medium(5770)/Normal/High/Ultra(7870)

ps: Koliko bi mogao tražiti za polovnu: Sapphire HD 5770 Vapor-X (stara cca 2 god)

dobra je to grafa i dalje, pogotovo za korisnike koji nezele kupovati ''jace'' napajanje, moze ju pokrenuti gotovo bilo koje 400w napajanje, vapour x odlicno hlađenje - najbolja izvedba hd 5770 - mozes dobit za nju nekih 450-500kn na njuskalu a na forumu 400-450

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice