Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.955.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Qivi kaže...

pise mi da imam procesor DualCore AMD Athlon II X2 240 ,2800 MHZ
radna memorija je 4gb a di da pogledam kako se zove napajanje ali 385 W je

Na samom napajanju pročitaš.

Napajanje od 385W ne postoji.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
protjeran
191x7 kaže..

Napajanje od 385W ne postoji.

http://www.on-queue.com/PartQuote.cfm?part=0950-2770

Postoji - 

To napajanje nije dovoljno dobro za GTX 660 a taj proc ce biti teski bootlneck.

12 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Najjača grafa za x4 740 na ultra da ne bude bottlenecka

0 0 hvala 0
17 godina
club3d kaže...

Najjača grafa za x4 740 na ultra da ne bude bottlenecka

Na ultra čega?

12 godina
protjeran

Neke nojvije i starije igre (većinom simulacije)

0 0 hvala 1
17 godina
club3d kaže...

Neke nojvije i starije igre (većinom simulacije)

S Athlon x4 740 zaboravi na Ultra koju god grafičku da uzmeš. Jedino u starim igrama.

12 godina
protjeran

A high ???

0 0 hvala 0
14 godina

Zašto da zaboravi !! Pa ultra  grafičke postavke uglavnom i pogoduju onima sa slabijimim procesorima jel se maximalan naglasak stavalja na grafičku karticu. Clockani Athlon X4 740/750 je sasvim dobar za grafe srednje kategorije tipa HD 7850 ili GTX 660. Uzmi BF3 SP koji leti sa tim athlonom i HD 7970 ili GTX 680.

17 godina

Pa dobro ali mu taj Athlon II nikako nema snage za grafičku koja bi novije naslove (i buduće) gurala na ultra na bilo kojoj pristojnoj rezoluciji (ne gledajmo rezolucije mobitela donje i srednje klase).

To je procesor za kartice do recimo HD 7850 čisto OK, a kartice te snage nikako nisu za Ultra pogotovo ne u novijim igrama [gledajmo samo Crysis 3, Tomb Raider (Reborn), Far Cry 3, Bioshock Infinite, ...].

I ne samo to nego je izrazito glupo kombinirati procesor od 500 Kn i grafičku od recimo 3000...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Club3d, pa koliko upće novca imaš za tu nadogradnju ili što već radiš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Slažem komp do 5000 kn sa monitorm

0 0 hvala 0
17 godina
club3d kaže...

Slažem komp do 5000 kn sa monitorm

Pa za to ti postoji tema...

17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Planiram kupiti HD7970 ubrzo. Znam da je to dosta jaka grafa ali pred MSAA poklekne svaka grafa pa će i moja HD7970. Zanima me ima li li (velike) razlike između 4X MSAA i 2X MSAA? Koja je dobra zamjena za 4X MSAA bez velikog gubitka performansi, AAA, FXAA,MLAA itd.? Isto tako me zanima ako igram na Ultra postavkama hoće li se prilikom igranja razlika između 2X MSAA i 4X MSAA primjetiti i hoće li grafika biti lošija, znam da AA zaglađuje rubove i da kad se stoji na mjestu i promatra neka građevina da se razlika primjeti ali prilikom npr igranja bf3 gdje trčim po mapi i ubijam gdje mi prioritet nije stajanje na mjestu i gledanje u rubove, jeli se razlika primjeti?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 18:26 (Hrci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne, ta sranja su ti samo za fanatike i one kao što si rekao da stoje i gleadju kako koji frame izgleda !!

12 godina

LP, imam pitanje u vezi graficke i maticne...(sto se tice brendova) Koja je razlika(ako je ima) tipa MSI graficka i MSI maticna ili ASUS maticna i ASUS graficka...Dal ima koje razlike ako se uzme tipa MSI maticna i ASUS graficka i obrnuto il bilo koji drugi brend??! Ne mora bit ni jedno od ovih dvoje. To mi nikada nije bilo jasno. Cuo sam i procitao da se ti brendovi nekad ne poklapaju tj.da ne pasu. Pa dal je to istina?! Zvuci suludo, glupo i nema mi nikakvog smisla...al opeet, nije mi jasno! Pa ako netko zna odgovor na to moje pitanje i ako ga je razumio neka odgovori detaljnije. Nemojte mi beljezgat gluposti ako neznate o cemu pricate.

Hvala!!

15 godina

To ti nema nikakve veze dal imas iste ili razlicite brandove ! Bitno je da ako na maticnoj imas PCI-E utor da ima si grafu s PCI-E suceljem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

U potpunosti si siguran?? Imam msi maticnu, podrzava pci-e 3.0...i nije vazno koji je brend graficke?!

15 godina

Ma 100% siguran ! Npr. ja imam Gigabyte maticnu i MSI grafu i sve radi bez problema !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa i meni je isto to cinilu glupo kao sto sam i gore napisao. Al za svaki slucaj...bolje pitat nego skitat... :) .. Hvala!!

12 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Pa i meni je isto to cinilu glupo kao sto sam i gore napisao. Al za svaki slucaj...bolje pitat nego skitat... :) .. Hvala!!

pa svi imaju isti standard proizvodnje, kako za matične tako i za grafičke, nema tu izmišljanja tako da sve rade na svemu, jedino ograničenje je ak je neka slaba matična i prejaka grafika al i to se teško može desit

što se tiče brendova standard je standard i nema nikako drugačije

12 godina

Maticna jedino moze bit "slaba" ako ne podrzava tipa grafu generacije 3 a ti bas kupis takvu graficku. Ne vidim ni jednog drugi razloga da maticna moze bit "slaba" sto se tice grafe

14 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Maticna jedino moze bit "slaba" ako ne podrzava tipa grafu generacije 3 a ti bas kupis takvu graficku. Ne vidim ni jednog drugi razloga da maticna moze bit "slaba" sto se tice grafe

Maticna moze imati PCIE ili AGP slot za GPU, ovisno o modelu.

Ako ima PCIE slot moze raditi sa bilo kojom PCIE GPU karticom iako neke starije znaju raditi problem sa novim karticama radi starog BIOSA pa VGA ne komunicira sa ostatkom komponenti kako treba.

Tako da je generacija nebitna, malo gubis ako PCIE 3.0 karticu stavis u 2.0 slot, jako jako malo i to neces opaziti.

PCIE 3.0 kartica ti nemoze raditi u tom modu ako nemas IB procesor.

iclock2much
12 godina

Da razumijem ja tebe. Sve ok. Znam za AGP grafe...ja uopce nit nezz ko to dns i ima...to je suludu stavljat na neku novu maticnu..

13 godina
protjeran
Hrci kaže...

Planiram kupiti HD7970 ubrzo. Znam da je to dosta jaka grafa ali pred MSAA poklekne svaka grafa pa će i moja HD7970. Zanima me ima li li (velike) razlike između 4X MSAA i 2X MSAA? Koja je dobra zamjena za 4X MSAA bez velikog gubitka performansi, AAA, FXAA,MLAA itd.? Isto tako me zanima ako igram na Ultra postavkama hoće li se prilikom igranja razlika između 2X MSAA i 4X MSAA primjetiti i hoće li grafika biti lošija, znam da AA zaglađuje rubove i da kad se stoji na mjestu i promatra neka građevina da se razlika primjeti ali prilikom npr igranja bf3 gdje trčim po mapi i ubijam gdje mi prioritet nije stajanje na mjestu i gledanje u rubove, jeli se razlika primjeti?

Nema ti tu neke razlike - Btf 3 vecina igra na Low nije ni bitno koje grafe imaju - sto se tice ove koju planiras kupit za nju trebas i solidan proc da ju gura - nece ona dati sve od sebe ako nema dobar proc (barem 3470, 3570k ili neki fx 81.. 82..)

Ljudi - razmisljam mozda o prodaji svoje grafe javite mi se jer ovo nije oglasni prostor niti je ovo oglas, o grafi nemam sto reci sve se zna - stvar vrijedi samo za subotu ! - Samo za subotu!
13 godina
protjeran
PR0MATRAC kaže...

Nema ti tu neke razlike - Btf 3 vecina igra na Low nije ni bitno koje grafe imaju - sto se tice ove koju planiras kupit za nju trebas i solidan proc da ju gura - nece ona dati sve od sebe ako nema dobar proc (barem 3470, 3570k ili neki fx 81.. 82..)

Tko to vecina,mislis ti igras na low??? ajde ne pricaj ako neznas molim te lijepo...I  ova druga glupost sto si izjavio,ako nemas dobar procesor (barem 3470 k,3570k ili neki fx) itd itd,kako ti se samo daju pisat takve gluposti?? sta i5 2500k ili 2600k ili neki phenom II X6 od 1055T,pa na dalje,cak i 955,965 clockani nece potjerat 7970 grafu?? Okani se krivih savjeta i ovog foruma jer krivo savjetujes ljude koji ce na kraju krivo naucit,jel nisi vise naucio da neke stvari trebas jos proucit,probat,ispitat,istestirat,naucit ili nesto slicno?? stvarno svega cu se nacitat ovdje od tebe...{#}{#}{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 0:43 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan

pozz decki !

Zanima me jel bi 430w izdrzalo ati saphire hd3850 1gb dd3 ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
onEEEx kaže...

pozz decki !

Zanima me jel bi 430w izdrzalo ati saphire hd3850 1gb dd3 ?

Koji je tocan model napajanju?? otvori kuciste (ako nemas garanciju na cijeli komp) i napisi brand napajanja te koliko daje na +12V railu...Po svemu bi trebalo drzat ali ako je napajanje prestaro ne riskiraj i nabavi novo...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
13 godina
protjeran

@tomo neznam koliko pratis scenu btf 3 - ali doista vecina igra na postavu Low, neda mi ti se sada objasnjavati zasto se tako igra ali tako se naj vise igra MP...

A ovo za proc sam napisao jer sam imao phenom a sada intel -, ovi koje si ti naveo su bootlneci za hd 7970 iako ju mogu pogurati ali iz nje nece izvuci 100% , proc od 600kn ipak  nemoze potpuno gurati grafu od 3000kn ...imao sam phenoma 840 na 3,7 sa hd 7850 sad imam i5 na hd 7850 i ima razlike a i  hd 7970 je skoro duplo jaca od moje pa bi se tu tek osjetilo -

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 10:18 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice