Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.947.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Kolega se zabunio , GTX660 ima 2GB ! I ona bi bila moj izbor da sam na njegovom mjestu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 22:29 (MatejCro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih isao na GTX660 !

Inace nemres ni s jednom bas fulat , uzmi onu koja ti se vise sviđa !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 22:33 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

A kakav je taj hladnjak od gainwarda? I dali je to ok marka, jer ju neviđam baš često {#}

PS, sa kojim programom da napravim oc na toj grafi? Dali bi radio msi afterburner?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 22:59 (headshot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

"Gainward" je ako ne i najkvalitetniji proizvodac grafickih kartica vec godinama, imao sam nekoliko modela, obicno su bili GS modeli same rijeci hvale...msi afterburner radi "skoro" s svim karticama...

CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina

Da , Afterburner bi trebao raditi ! Jos imas i Sapphire Trixx za OC-anje grafe !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Haf932 kaže...

Da , Afterburner bi trebao raditi ! Jos imas i Sapphire Trixx za OC-anje grafe !

Trixx radi samo s Radeonkama.

12 godina
neaktivan

Pozz

Mene zanima da li bi SAPPHIRE HD7770 OC bila dovoljna za moje potrebe, znaci komp je za gaming, ali nisam tako zahtjevan, necu igrat nikakav bf3 na ultra detaljima ili neki crysis 2 ;) komp namjeravam imat nekih 4 god uz malo nadogradjivanje :D ako ce ova brzo ispast iz mode pa se nece moci igrat ove malo novije igre na low detaljima onda ipak da kupim hd 7850 (brand ???) ???? koju bi preporucili ??

Proc: x4 740

RAM: HyperX 2x4gb

Ploca: asrock a75 pro4-m

Napajanje: XFX 450w

Monitor: ASUS VW192s mislim da je reza - 1440x900

0 0 hvala 0
15 godina

Ako se mozes protegnut definitivno idi na MSI HD7850 1GB , puno jača od HD7770 , a razlika u novcu i jine tako velika !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Ako se mozes protegnut definitivno idi na MSI HD7850 1GB , puno jača od HD7770 , a razlika u novcu i jine tako velika !

Ima i još jeftinije.

http://www.diskont24.com/product.php?productid=121185

12 godina
neaktivan

Pozdrav, ne razumijem se bas u graficke i nisam veliki strucnjak, pa vas molim da mi malo pomognete.

Kako da saznam je li grafička integrirana ili zasebna i koja grafička može ići na matičnu ploču?

To je to za početak!

0 0 hvala 0
15 godina
NiramX kaže...

Bila je i u Protisu ispod 1.300kn , al je u međuvremenu poskupila malo !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
tinos15 kaže...

Pozdrav, ne razumijem se bas u graficke i nisam veliki strucnjak, pa vas molim da mi malo pomognete.

Kako da saznam je li grafička integrirana ili zasebna i koja grafička može ići na matičnu ploču?

To je to za početak!

Najjednostavnije skini program CPU-Z.On ce ti ocitati tocan naziv maticne ploce.Nakon toga skini GPU-Z da ti ocita grafu,da li je integrirana ili zasebna.

15 godina
tinos15 kaže...

To je to za početak!

Da bi znao koja graficka odgovara tvojoj maticnoj , pogledas dal ti maticna ima AGP ili PCI-E X16 utor i prema tome trazis graficku s AGP ili PCI-E suceljem ! Inace , AGP graficke su zastarjele i vise se ne proizvode !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
headshot kaže...

Jel jača 7850 1gb ili gtx 660 2gb? Mislim da mi nije toliko potrebno imati 2 gb jer igram na jednom monitoru (1920x1080)

Nesto je jaca gtx 660 - ali ne bas mnogo- hd 7850 se bolje kloka a po potrosnji je gtx660malo ispred - mislim da je u tom cjenovnom rangu najbolja msi 7850 twin frozer 3 - 2gb oc

Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 3:06 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
yugo kaže...

Pozz

Mene zanima da li bi SAPPHIRE HD7770 OC bila dovoljna za moje potrebe, znaci komp je za gaming, ali nisam tako zahtjevan, necu igrat nikakav bf3 na ultra detaljima ili neki crysis 2 ;) komp namjeravam imat nekih 4 god uz malo nadogradjivanje :D ako ce ova brzo ispast iz mode pa se nece moci igrat ove malo novije igre na low detaljima onda ipak da kupim hd 7850 (brand ???) ???? koju bi preporucili ??

Proc: x4 740

RAM: HyperX 2x4gb

Ploca: asrock a75 pro4-m

Napajanje: XFX 450w

Monitor: ASUS VW192s mislim da je reza - 1440x900

kupi najpovoljniju hd 7850

Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
13 godina
protjeran

Evo posto je i meni malo dilema,dakle cini mi se da mi od kolege gtx 560 TI odlazi u vjecna lovista,nesto je pocela zezat pa bi je kolega nosio na servis...Radi se o grafi od zotac gtx 560 TI amp verziji sa 1 GB,kupljenoj u in star informatici,placena 1734 kn i zanima me sta bi bilo pametno trazit u zamjenu ako je graficka neispravna,gtx 660 od 2 GB ako uspije dobit ili uzet 7850 2 Gb od sapphire sto je taman u rangu placene ove 560 TI??  sta je po vasem pametnije i bolje??? hvala na odgovorima...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:07 (Tomo53nja).
14 godina
Tomo53nja kaže...

Evo posto je i meni malo dilema,dakle cini mi se da mi od kolege gtx 560 TI odlazi u vjecna lovista,nesto je pocela zezat pa bi je kolega nosio na servis...Radi se o grafi od zotac gtx 560 TI amp verziji sa 1 GB,kupljenoj u in star informatici,placena 1734 kn i zanima me sta bi bilopametno trazit u zamjenu ako je graficka neispravna,gtx 660 od 2 GB ako uspije dobit ili uzet 7850 2 Gb od sapphire sto je taman u rangu placene ove 560 TI??  sta je po vasem pametnije i bolje??? hvala na odgovorima...{#}

Koju god ubode nije pogrijesio, osobno bih isao na HD 7850 2GB TF ako ju imaju.

Vidim da je on imao Nvidiu, neka uzme neku bolju GTX 660.

iclock2much
13 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Evo posto je i meni malo dilema,dakle cini mi se da mi od kolege gtx 560 TI odlazi u vjecna lovista,nesto je pocela zezat pa bi je kolega nosio na servis...Radi se o grafi od zotac gtx 560 TI amp verziji sa 1 GB,kupljenoj u in star informatici,placena 1734 kn i zanima me sta bi bilo pametno trazit u zamjenu ako je graficka neispravna,gtx 660 od 2 GB ako uspije dobit ili uzet 7850 2 Gb od sapphire sto je taman u rangu placene ove 560 TI??  sta je po vasem pametnije i bolje??? hvala na odgovorima...{#}

ako budes u mogucnosti definitivno uzmi HD 7850.

13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Koju god ubode nije pogrijesio, osobno bih isao na HD 7850 2GB TF ako ju imaju.

Vidim da je on imao Nvidiu, neka uzme neku bolju GTX 660.

A znam da nije pogrijesio,ali opet neka mala razlika je u ovom trenutku mozda bitna...{#}

Inace vise voli nvidiju bez obzira sto ati dns rula jer je do sad furo sve nvidije i nije imao s njima problema ali je vidio da je ova 7850 od 2 gb odlicna pa bi mozda otisao na nju...Vidjet cu sta ce mu ponudit u in star informatici,ako budu imali 7850 2 GB Twin Froz definitvno ce nju kupit,ako ne bude onda ce ici na sapphireov model od 2 gb...{#}

Square Enix kaže...

ako budes u mogucnosti definitivno uzmi HD 7850.

Izgleda da ce i bit tako,iako je ati ali sve ostalo je na strani nje ipak bi mogla pasti jedna od gore navedenih modela...{#}

Hvala na savjetima obojici...{#}

TL
13 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...

uzmi hd 7850 twin frozr 3 2GB OC - ta je najbolja mislim - uz to imas ovu kao dobru opciju

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051803919 

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:31 (PR0MATRAC).
13 godina
PR0MATRAC kaže...
Tomo53nja kaže...

uzmi hd 7850 twin frozr 3 2GB OC - ta je najbolja mislim - uz to imas ovu kao dobru opciju

DA 7850 je bolja mozda sto se tice OC-a, ali 660 je opcenito bolja.. 

KLIK

PS: Covjek je rekao instar informatika da je garancija, ne portio. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:47 (ramzocro-HCR).
13 godina
protjeran
PR0MATRAC kaže...

Pase mi samo in star informatika tako da ako je nemaju tamo nista od toga...{#}

ramzocro-HCR kaže...

DA 7850 je bolja mozda sto se tice OC-a, ali 660 je opcenito bolja.. 

KLIK

PS: Covjek je rekao instar informatika da je garancija, ne portio. 

Istina da ali posto kolega misli i kasnije oc onda mislim da ce mu i 7850 2 gb dobro sjest...

Jel zna tko kako ide sa reklamacijama u in star,jel mozda moze trazit 7870 uz njegovu nadoplatu a i za ovu gtx 660 OC verziju ce morati nadoplatiti ako mu ponude jel da??? Kolika je mogucnost da ce ponudit tu oc verziju 660-tke i da li on sam moze trazit neku drugu grafu jacu uz nadoplatu ili nesto slicno??? Nisam ni ja bas odavno imao reklamaciju a kolega nije nikako pa pitam to sve...Hvala na odgovorima...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 17:24 (Tomo53nja).
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Spusti na 400kn i onda bi bila vise-manje ok cijena !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...

Spusti na 400kn i onda bi bila vise-manje ok cijena !

piše da je fixna cijenaedit može onda preporuka neke do 400 kn

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 23:44 (zelenbic).
14 godina
Tomo53nja kaže...

Jel zna tko kako ide sa reklamacijama u in star,jel mozda moze trazit 7870 uz njegovu nadoplatu a i za ovu gtx 660 OC verziju ce morati nadoplatiti ako mu ponude jel da??? Kolika je mogucnost da ce ponudit tu oc verziju 660-tke i da li on sam moze trazit neku drugu grafu jacu uz nadoplatu ili nesto slicno??? Nisam ni ja bas odavno imao reklamaciju a kolega nije nikako pa pitam to sve...Hvala na odgovorima...{#}

Što se tiče toga da uzme jaču uz nadoplatu za zamjenu to ti ovisi od trgovine do trgovine. On to može tražiti i oni mogu ili nemoraju pristati na to. Treba nazvati i pitati. HD 7850 i GTX 660 su grafe jako sličnih performansi. GTX 660 je strogo gledano nešto brža u prosjeku, ali je HD 7850 nadclocka ladno. Pa sad nek bira što mu je draže.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Što se tiče toga da uzme jaču uz nadoplatu za zamjenu to ti ovisi od trgovine do trgovine. On to može tražiti i oni mogu ili nemoraju pristati na to. Treba nazvati i pitati. HD 7850 i GTX 660 su grafe jako sličnih performansi. GTX 660 je strogo gledano nešto brža u prosjeku, ali je HD 7850 nadclocka ladno. Pa sad nek bira što mu je draže.

Isitina da,tako ce mu i bit sto mu bude slade to neka kupi,a i rekao je da ce clockat tako da ce bez obzira sto je ati ipak cini mi se ici na 7850 od 2 gb...Hvala na savjetima,jos ostaje sta ce sutra in star ponuditi...{#}

TL
13 godina
protjeran

uzmi ju - ako za te pare nadjes hd 5770 ili za 50kn vise 6770 i 7750 onda su ti one bolje - imas na njuskalu hd 7750 za 5oo kn

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice