jos jedan za ignore listu...fino se popunjava...
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.933.609
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jos jedan za ignore listu...fino se popunjava...
najbolje kad je ovaj rekao da je r9 280x i gtx 1060 skoro pa isto
testiraj obje na 1680x1050 rezi ili nizoj i vidjet ces da su iste...pri 1920x1080 rezi 280x gubi snagu jer nema pixel fillrate...mislim da je bilo razumno objasnjeno i u prvom postu, ali pretpostavljam da nemaju svi prosjecan IQ...passmark i benchevi testiraju na odredjenoj rezi, pa je shodno tome i takav rezultat...umjesto grafe od 1700kn mozes uzet 1680X1050 monitor za nekih 500kn i imat jednak fps u igrama...
Gtx 960 vs gtx1050ti
sad nadi test 960 od 4gb pa usporedi, 280x je mrvu jaca od obje a 1060 3gb je klasa iznad.lp
testiraj obje na 1680x1050 rezi ili nizoj i vidjet ces da su iste...pri 1920x1080 rezi 280x gubi snagu jer nema pixel fillrate...mislim da je bilo razumno objasnjeno i u prvom postu, ali pretpostavljam da nemaju svi prosjecan IQ...passmark i benchevi testiraju na odredjenoj rezi, pa je shodno tome i takav rezultat...umjesto grafe od 1700kn mozes uzet 1680X1050 monitor za nekih 500kn i imat jednak fps u igrama...
tako je, najbolje da proda taj FullHd Dell sto ima i nade danas na Jakuševcu kod nekog cigica neku crt kramu s 1050p rezomlp
Prvi video koji sam postavio je gtx960 4gb vs 1050ti 4gb i opet je malo jaca. Gtx 1060 je naravno klasu iznad svih navedenih o tome nema govora.

cekaj, govoris o tome kak nemaju svi prosjecan IQ a ti tu bubas neke rezolucije bezveze, jel vidis da covjek ima 23" monitor
i jos jedan za ignore listu...
Jadnik, na kraju će se dopisivat sam sa sobom na forumu.
Dečki, ja sam shvatio da smo svi mi retardusi.
Kupujemo grafe svake godine, a u biti trebamo kupovat CRT monitore.
P.S. jel ima ko Belineu za prodat ?
http://www.gpuzoo.com/Compare/ASUS_DUAL-GTX1060-O3G__vs__ASUS_MATRIX-R9280X-3GD5/
Performanse bi ti bile iste (gflops), jedino sto bi mogao vrtiti visu rezu (1080p) (pixel fillrate) bez gubitka performansi...ako se trenutno igras na 1680x1050 ili nizoj rezi, dovoljna ti je 280x...
Super linkove stavljas, ali objasnjenje ti nema veze sa zivotom
i jos jedan za ignore listu...
Znači svatko tko ti kaže/pokaže/dokaže suprotno ide na ignore listu? Umjesto da proučiš, pogledaš i naučiš nešto novo (što je jedan od razloga zasto forum uopće postoji) ti ignoriraš i tučeš po svom. Svaka čast.
Jadnik, na kraju će se dopisivat sam sa sobom na forumu.
A jedino ak napravi jos koji profil pa prebaciva s profila na profil i tak se dopisuje iskreno to je bas zabavno SAM SA SOBOM bas kul
Ne, na ignore listu idu oni koji se isprdavaju, a nisu se potrudili razumjeti napisano. Iskreno, ovo je licilo kao da sam drzao predavanje o molekularnoj biologiji beavis i buttheadu...Trudim se objasniti, plus sto na linku koji sam postao pise dodatno objasnjenje, a dobijem sprdnju zauzvrat. Za to se ide na ignore, jer nemam zivaca a ni volje dokazivati se. Imam ja 40 godina, a ne 20. Tko je procitao s razumijevanjem i ovo i dretvu koju sam otvorio za sklapanje budzet konfe ce to vjerojatno iskoristiti, a tko nije ce umjesto smanjenja reze na postojecem monitoru ili troska od 500kn za monitor sa manjom rezom ici pljunit 1700kn za novu grafu. It's as simple as that...
Pozz ljudi...
Izgleda da mi je prdnula moja XFX HD6970 grafa, ne znam šta je točno ošlo jer na oko je sve u redu,vent se vrti, stavio sam novu pastu al preko nje nemam nikakve slike na ekranu.
Stavio sam jednu posuđenu i normalno se slika prikazuje.
Jel se uopče danas grafe daju na servis? Jel ju moguće popraviti za 100-tinjak kuna ili moram kupiti novu?
Koju novu bi mi preporučili (pci-ex.) do 500kn a da je bolja od ove moje?
Kupio bih u Hrv. u ducanu zbog garancije.
I radije bih da ima pasivno nego aktivno hlađenje jer sam ovu moju često trebao komplicirano čistiti od prašine.
Hvala ;)

Probaj neki drugi video izlaz mozda je samo to. Inace tesko da ces za 500kn naci i istu takvu bolju sigurno ne jel 6950 kosta vec 500 do 600kn

Probao sam preko oba dvi-a i preko hdmi-a ali nema slike.
Pa šta to rikne na grafi da samo odjednom prestane radit a na oko je sve ok?
Ako ode neki chip, jel se može on zamijeniti ili ne?

od nvidije ako bas zelis novu, gt 1030...ima ih pasivnih...
ili ti je post navlakusa?
Navlakuša...ne kužim šta želiš reči???

Koji dučani su danas povoljni za kupnju komponenata?
Nisam kupovao ništa u zadnjih 3g.
Sjetih se da će mi možda nabava.net olakšati pretragu ali tamo u filteru pretraživanja mi nudi 3 opcije sučelja (PCIe, PCIe x16 i PCIe 3.0 ) pa me malo to zbunilo, šta treba da odaberem ako mi netko može malo pojasniti?

Imam ti jedan adi 15 incha dobar, 1024x768... To mi od pentiuma 133 ostalo...
Budes sigurno zadovolhan

Ti imas 6790 a ne 6970 to su 2 razlicite klase. Mozes preko njuskala naci amd 7850 ili nvidio gtx 750ti za 500ak kn ako ces novo uzmi gt 1030 sto bi i bilo najbolje jel netreba posebno napajanje i ima garanciju i ta je jaca od tvoje. Odes na nabava.net pa pretrazi gdje je jeftinije.

Imam ti jedan adi 15 incha dobar, 1024x768... To mi od pentiuma 133 ostalo...
Budes sigurno zadovolhan
A oće to radit sa 1080ti ? Moram kupit vga to hdmi činč, to znam, ali me brine bn.
@CroVandal
Joooj tipfeler, imaš pravo, moja je hd6790 !!!
Nego kak ti znaš kaj ja imam bolje od mene, da nisi poštar u mom kraju pa navratiš dok me nema
Ah, zaboravih da imam taj podatak pod Moj PC ( to isto trebam ažurirat jer su se neke stvari promjenile)
Edit: primjetio sam da je ta koju preporucate 64bit a ova moja je 256bit, jel se osjeti ta razlika u propusnosti ili ne?
Kad filtriram na nabava.net na 256bit dobijem kartice od +2000kn

Probao sam preko oba dvi-a i preko hdmi-a ali nema slike.
Pa šta to rikne na grafi da samo odjednom prestane radit a na oko je sve ok?
Ako ode neki chip, jel se može on zamijeniti ili ne?
Nema servisiranja grafičkih kartica, sve na jednom čipu (koji košta ko nova kartica :) i tiskana pločica je u nekoliko slojeva pa ni ne možeš do njih.
ALI, najčešća greška koja se dogodi je da jedan od lemova pukne (mikroskopsko napuknuće), i može se riješiti, pazi sad: zagrijavanjem u pećnici!
Točno određena temperatura, točan broj minuta, i u 50%slučajeva grafička proradi!
Nije rješenje za stalno, ali da izdrži do kupovine, odlično :D
Ja tako popravio dvije grafe :D
Pretraži forum: popravak grafičke.. ili tak nešto. Na mobitelu sam pa mi nije baš lako potražiti i kopirati linkove.

Sa obzirom da je low end neosjeti se u svakom slucaju je jaca od trenutne i moci ces se malo igrat ako imas vise love uzmi gtx 1050 ili gtx 1050ti(najjaca i najskuplja od navedenih) ako volis amd rx 560 ili slabiju rx 550.vidio sam Moj PC. I mozes probat ispeci staru kako kolega kaze ako ti se da.
I mozes na youtubu vidjet kakva je koja u igrama