Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Bolje verzije su ti xfx gtr i msi gaming
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Yo, bottlenecka ima, ali 99% vremena imam lock na 60 fps u witcheru 3 (useage je oko 90-95%), Resident evil 7 (~90%), jedino Dark souls 3 je na 70% ali isto 60fps konstantno. Bolje nego što sam mislio, me happy 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ma radim, zato mi je i muka - treba platit faks + graficku :D
Ali ajde, YOLO - uzet cu 480 4gb nitro na 6 rata pa ću bar bit miran par godina. Kad ću trošit na takve stvari ako ne sad? 

15 godina
odjavljen
M3do92 kaže...

Ali ajde, YOLO - uzet cu 480 4gb nitro na 6 rata pa ću bar bit miran par godina. Kad ću trošit na takve stvari ako ne sad? 

Zašto jednostavno ne uzmeš rx470 za 1500 kn?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
M3do92 kaže...

radije uzmi rx470, razlika ti je 10%

još ako uzmeš msi gaming model, klokneš je maksimalno i jači si od stock 480, a grafa će ti biti hladna i potpuno nečujna

nitro 480 na stock će ti biti glasnija i toplija od do ibera kloknute msi 470

13 godina
neaktivan

Dakle, čak držite da bi u slučaju OC-a postigao skoro pa jednake, ako ne jednake performanse kao rx 480? 

Jer... Svaka ušteda stvarno dobro dođe i nikako se neću požaliti na to. Što fali armor verziji? Ne vidim baš pretjerano recenzija ili youtube benchmarksa pa eto, trazim ovako info iz prve ruke ako netko zna.

Znam da ce me sad dobar dio foruma popljuvat, ali... Komp mi je crne boje manje vise (nzxt s340 blue/black) i crveno mi nikako ne paše unutra, pogotovo jer ima window :/

13 godina
protjeran
Imam ti ja rx470 nitro, sto se tice dizajna vjerovatno bi ti bolje pasala, a sapphire logo mozes mijenjati u koju god boju zelis i prilagodit konfiguraciji.

Sto se tice oc-a, temperature i buke sigurno se nebi razocarao. Ako hoces odvrtim ti neku sintetiku i Overwatch npr na stock, nekom mid i max clocku pa ti javim frekvencije, temp i rpm fanova.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A trenutno je rx470 nitro u protisu 20ak kuna jeftiniji od 480. Tako da.... U tom bih slučaju išao baš na 480. Ali provjeravam za armor model jer vidim da ga hvalite :D

13 godina
protjeran
Imas nitro u adm-u za 1650, 480 u protisu je 1780.

Ta armor je jedina rx470 koju nisam istrazivao, jedino kaj vidim da joj je memorija na stocku niza dosta od ostalih 470 modela, da li je to zbog temp napravljeno nemam pojma.

Prevrti polaris temu par stranica unatrag, imas ekipu sto ju je uzimala pa mozda da pitas njih, al nek ti slike gpu-z-a salju jer koliko se sjecam po defaultu ne drzi taktove.
13 godina

Prodam ti ja svoju, ionako mi ju komp ne iskorištava ^^

Makar stvarno mi je seksi plavi sapphire logo u kućištu sa plavim ventovima :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi imam gtx 1060 6gb ichill x3 .. mjenjo bi s prijateljem za xfx r 390x oc radi monitora . Uzea sam apc 144 hz s freesyncom zanima me koja je bolja razlika medu njima i jel mi moze napajanje xfx 550w ovu grafu pogonit

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

koju bi meni preporučili od nvidije? Da bude iskoristivost 100%?

1050 ili 1060

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2017 17:37 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih prvo promijenio procesor pa onda isao na rx 470 ili na nvidiu 1060, ovisi koliko novaca mislis potrositi i na kojim postavkama mislis igrati. Ako je na fhd svakako bi trebalo promijeniti procesor da max iskoristis te grafe, ako ne mislis mijenjati i nemas neko jako napajanje pogledaj si nvidia 1050ti

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

napajanje mi je 500W

Procesor nebi mjenjao ništa, pretpostavljam da će mi uskoro riknut grafa, pa da znam najbolju opciju za odabrat kad dođe do toga,a nvidiu želim zato jer ju mogu koristiti na After Effectu.

Igrice nisu toliko bitne, ova grafa što sad imam je meni sasvim dovoljna, pa bi u tom rangu želio da ju zamjenim, pa ako može i bolja nema problema :D

A za kojih 5 godina ću  kupovat neko novo računalo najvjerojatnije, pa ne želim ništa mjenjat više od grafe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2017 19:28 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

1050 ili 1060

Razlika u cijeni izmedju 1050 i 1060 je pozamašna.Ako je na duge staze uzmi 1060ku 6gb.I5 2450p bi ju trebao solidno gurati na 1080p.Koje 500w napajanje?

17 godina

Pozdrav!

Igram se mišlju da kupim noviju i bržu grafičku karticu, pa me zanima, koju preporučate?
Trenutno je u kompu i7-2600 (bez K), 8 GB memorije, i GTX 760.
Nisam u toku, no koliko sam gledao, prva slijedeća isplativa kupnja, da dobijem osjetni pomak u performansama je GTX 1060 a sa AMD strane RX 470? Znam da uvijek mogu kupiti najjaču :) no zanima me koji bi bio slijedeći korak i jesam li u pravu.
Ciljna rezolucija je 1080p, dakle, pretpostavljam da u igru ulazi 1060 sa 3GB i 470 sa 4 GB...?

Hvala.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
centis kaže...
Gremlin144 kaže...

1050 ili 1060

Razlika u cijeni izmedju 1050 i 1060 je pozamašna.Ako je na duge staze uzmi 1060ku 6gb.I5 2450p bi ju trebao solidno gurati na 1080p.Koje 500w napajanje?

Corsair CX 80+ Bronze 500W , tako piše na računu 

Sad sam ispravio podatke pod Moj PC

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2017 19:33 (Gremlin144).
11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
centis kaže...
Gremlin144 kaže...

Corsair CX 80+ Bronze 500W , tako piše na računu 

Sad sam ispravio podatke pod Moj PC

Napajanje je ok.Bez problema mozes ici na 1060ku.A za godinu dvije ubacis polovni i5 3570 ili i7 3770 i vozi.

11 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ciljna rezolucija je 1080p, dakle, pretpostavljam da u igru ulazi 1060 sa 3GB i 470 sa 4 GB...?

Hvala.

470 4gb je bolja investicija.1060 3gb bih preskocio.S koliko novaca raspolazes?

12 godina
augi80 kaže...

Pozdrav ljudi imam gtx 1060 6gb ichill x3 .. mjenjo bi s prijateljem za xfx r 390x oc radi monitora . Uzea sam apc 144 hz s freesyncom zanima me koja je bolja razlika medu njima i jel mi moze napajanje xfx 550w ovu grafu pogonit

Kolega, vidi, ako ti frendova xfx r9 390x ima dovoljno gare onda bi se zamjena mogla obaviti a da ti ne gubis puno. Sto se napajanja tice, meni je to malo preblizu granice tog tvog napajanja jer 390 "voli cugnut".

Ideja, posto frend prakticki daje ipak manje vrijednu grafu(iako slicnih performansi), nek ukljuci i napajanje u pogodbu ako je dobro, a ti vidi oces li svoje mozda dati njemu ili prodati.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke

Sta preporucujes do 300KN treba mi da mog igrat CS GO na makar 720 med-low settings moze i polovna gracifka.

11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke
Vanilia kaže...

Sta preporucujes do 300KN treba mi da mog igrat CS GO na makar 720 med-low settings moze i polovna gracifka.

Koji cpu imas?Ovo bi ti moglo odgovarati http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-r7-250-1gb-ddr5-oc-oglas-21754473

14 godina
neaktivan

Ima isto napajanje i radi sve mu vec 1 godinu ima garanciju u linksa 2 godine .. sad ne znam kakva je r9 390x u odnosu jel testovi svi razliciti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
centis kaže...

Ako odlučim to relizirati, imat ću oko 1500 kn.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
11 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
centis kaže...

Ako odlučim to relizirati, imat ću oko 1500 kn.

Rx 470 bez razmisljanja.Ova ti se taman uklapa u budzet 

13 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Prodam ti ja svoju (rx480), ionako mi ju komp(g4560) ne iskorištava ^^

samo malo, stranicu prije velis skoro sve 99%?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

Prije 90. zato ako netko ima nitro rx470 uz simboličnu doplatu mu dam svoju za nju

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 19:09 (maks0806).
14 godina
neaktivan

Moze pomoc pko grafe rx480 8gb , xfx 390x dd oc ili r9 fury nitro  sta uzet 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

U većini slučajeva fury, ali nisam siguran hoće li ti napajanje biti dovoljno. 390x definitivno ne, vruća i puno troši, o 480 bi se dalo pričati - zavisi koji model.

13 godina
neaktivan

i kod mene je dosao red na zamjenu, moja hd7850 odbija daljnju poslusnost...
jos cu ju pokusati ispeci u pecnici, no znajuci svoje kulinarske sposobnosti ne ocekujem previse

sto bi mi preporucili uz ostatak konfiguracije pod "moj pc"? nesto sto bi moglo koristiti zadane resurse, da ne bude overkill
da sam gamer, nisam.. no kad pozelim odigrati neki naslov volio bih da to radi kak spada

ne znam ni oko koje cifre bih se bazirao jer mi je ovo doslo kao nenadani trosak (ugl. sto jeftinije to bolje)

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice