Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ibme74 kaže...
war3_tft kaže...

Stvar je u monitoru od 144hz, imas isti kao i ja pa sam istrazivao taj problem. Na starim driverima je postojao problem flickeringa i black screenova kod monitora od 144Hz , problem su rijesili ako se ne varam sa driverima 16.9.1 tako sto su namjestili da je memorija uvijek u full loadu kad je refresh nmonitora 144 ili veci. Problem se jedino moze rijesiti ako stavis na 120 hz ili manje. Ajde bas probaj pa onda stavi sliku iz GPU-Z.

A jesu ga rijesili, svaka im cast 

Da rjesenje im je malo zesce. 

stručnjak kaže...
war3_tft kaže...

Stvar je u monitoru od 144hz, imas isti kao i ja pa sam istrazivao taj problem. Na starim driverima je postojao problem flickeringa i black screenova kod monitora od 144Hz , problem su rijesili ako se ne varam sa driverima 16.9.1 tako sto su namjestili da je memorija uvijek u full loadu kad je refresh nmonitora 144 ili veci. Problem se jedino moze rijesiti ako stavis na 120 hz ili manje. Ajde bas probaj pa onda stavi sliku iz GPU-Z.

Kolika je tebi idle temperatura na 470? Izgleda da je pomoglo, pala mi je na 43 stupnja iako core i dalje divlja puno je bolje nego prije. Na koliko ti držiš svoj monitor?

Drzim ga na vecinom na 120 i tad su temp 47 stupnjeva, na 144 ga stavim samo u nekim igrama i sad bas gledam temp dode do 59 stupnjeva sa ugasenim fanovima. Ako ces drzati na 144 hz i temp u idle ti je 60 stupnjeva mozes si slozit neki custom curve da ti se fanovi pale i ujedno gase na 61, na taj nacin neces morat cekat da padne na 58, mislim da je to neki princip na kojem radi wattman da ih pali na jednoj a gasi na drugoj temp, nisam se njime bas koristio vec Sapphire Trixxom od prvog dana.

16 godina
war3_tft kaže...

Drzim ga na vecinom na 120 i tad su temp 47 stupnjeva, na 144 ga stavim samo u nekim igrama i sad bas gledam temp dode do 59 stupnjeva sa ugasenim fanovima. Ako ces drzati na 144 hz i temp u idle ti je 60 stupnjeva mozes si slozit neki custom curve da ti se fanovi pale i ujedno gase na 61, na taj nacin neces morat cekat da padne na 58, mislim da je to neki princip na kojem radi wattman da ih pali na jednoj a gasi na drugoj temp, nisam se njime bas koristio vec Sapphire Trixxom od prvog dana.

Pa sada mi se tako i ponaša odnosno ventovi se pale tek kada ide iznad 60 stupnjeva...meni taj Trixx ne radi..imam MSI gaming APP ali je banana u odnosu na taj Trixx. Recimo sad mi temp pada na 43 sama od sebe bez da se pale ventovi...ovih par dan stavljam nove i bolje ventove u kućište pa će valjda biti još bolje... bitno je da nije do grafiče, ne smeta mi da je temp na 60.

Frka85
13 godina
protjeran

Pa trebao bi ti raditi, mozda se kolje sa tim msi app. Mislim uvijek se moze rijesiti stvar da se ventovi pale i pri nizim temp, pogotovo tvoja MSI je tiha, a ako riknu fanovi od stalnog rada (sto cisto sumnjam) imas ionako garanciju. 

Namjeravam i ja stavit nove fanove jer imam kud i kamo losije kuciste od tvojeg, mislim sad su mi temp ok, ali se moram za toplije dane pripremiti. 

13 godina
Koja rx470...sapphire, msi ili xfx?

0 0 hvala 0
12 godina
Mahjongg kaže...
Koja rx470...sapphire, msi ili xfx?

Ja to biram po principu dužine garancije pa uzmem onu koja mi je najlipša.

neda mi se
13 godina
Msi sa crvenim ledicama onda...
12 godina
Mahjongg kaže...

ta ti je ujedno i najtiša 

13 godina
picajzla0707 kaže...
Mahjongg kaže...

ta ti je ujedno i najtiša 

evo kupljena msi rx470 gaming 4gb...1600 kuna na abrakadabri i ide ta cijena do 12 rata tak da mislim da sam dobro prosao...

12 godina
protjeran
Mahjongg kaže...

To je ta.

klik  klik

Preteko me heh

Kak za 1600kn ? Ima samo ovo i to za  1.779,00 kn čak stoji da ju ni nemaju raspoloživu.

klik

Vidim sad na slici -10% što onda ispadne 1601kn.

Odličan deal, odličan model kartice i odlična cijena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 12:31 (Silent horror1992).
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

I možda još vrijedi onaj kod SRETNANOVA100 pa još 100 kn niže

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
hrčak kaže...

I možda još vrijedi onaj kod SRETNANOVA100 pa još 100 kn niže

nažalot nije prolazio i taj voucher...

15 godina
I ja sam odnedavno vlasnik jedne MSI rx470 gaming. Fina pila i zgođušna k tome. Najviše me impresionira tišinom.
Uglavnom, otkako je upogonjena, bf bojišta sam počeo puniti leševima suparnika. 😁
Osjetan boost u odnosu na gtx560ti (iako me dotična dosta dugo i vjerno služila).
But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sretnanova kod se ne može zbrajati sa drugim kodovima.

11 godina
neaktivan

E ekipa, znam da možda nije tema, al nemrem nac neku koja bi mi odgovrila na pitanje, pa cu pitati tu... Imam rx 470 saphire nitro 4gb i intel i5 3470 3.2 ghz , 8gb ram... Npr. u ovim novijim igrama tipa mafia 3, watch dogs 2 je uzasno nizak fps , ajde mafia je bila uzasno napravljena , ali kolko vidim po forumima i youtubu watch dogs 2 radi normalno ljudima, pa me zanima zakaj se to događa. Kolko sam vidio nebi smio biti neki bottleneck? Iako izgleda ko da je u igri cpu usage je vecinom oko 100% ili 90% dok usage gpu-a varira , pa me zanima koja su potencijalna rješenja , tj u cemu je uopce problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vrijeme je da moja r9 280x ode u druge ruke tj. treba mi refresh.

Sta bi bio bar neki pristojan upgrade s te 280x tj. prodao bi svoju, nesto doplatio i ciljao sam na nesto kao npr. r9 390x, rx 480 ili npr. gtx1060 (makar bi radije ostao na ATI/AMD-u, no nije uvjet).

Trenutna konfa je pod "Moj PC" (ako nisam nesto upgrade-o pa zaboravio napisati, nisam dugo gledao sta se tamo nalazi, no mislim da je to-to :) ).

Hvala!

P.S.

Gledam na GPU s cijenom od oko 2 k kn ili tako nesto, a navedene nalazim pod tim uvjetom.

Edit:

Nemojte gledati ovaj Corsair PSU pod "Moj PC" + naravno gledam samo rabljene kartice, nikako ne 2 k kn u trgovini vec na "trznici". ;)

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 1:19 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzmi si RX 470 i neki SSD 240gb, stane to u taj cjenovni rang. Najvise ti se isplati 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
win32 kaže...

Sta bi bio bar neki pristojan upgrade s te 280x tj. prodao bi svoju, nesto doplatio i ciljao sam na nesto kao npr. r9 390x, rx 480 ili npr. gtx1060 (makar bi radije ostao na ATI/AMD-u, no nije uvjet).

Trenutna konfa je pod "Moj PC" (ako nisam nesto upgrade-o pa zaboravio napisati, nisam dugo gledao sta se tamo nalazi, no mislim da je to-to :) ).

Hvala!

P.S.

Gledam na GPU s cijenom od oko 2 k kn ili tako nesto, a navedene nalazim pod tim uvjetom.

klik

13 godina
protjeran
šaran1234 kaže...

E ekipa, znam da možda nije tema, al nemrem nac neku koja bi mi odgovrila na pitanje, pa cu pitati tu... Imam rx 470 saphire nitro 4gb i intel i5 3470 3.2 ghz , 8gb ram... Npr. u ovim novijim igrama tipa mafia 3, watch dogs 2 je uzasno nizak fps , ajde mafia je bila uzasno napravljena , ali kolko vidim po forumima i youtubu watch dogs 2 radi normalno ljudima, pa me zanima zakaj se to događa. Kolko sam vidio nebi smio biti neki bottleneck? Iako izgleda ko da je u igri cpu usage je vecinom oko 100% ili 90% dok usage gpu-a varira , pa me zanima koja su potencijalna rješenja , tj u cemu je uopce problem?

igra je prezahtjevna, treba ti neki K model i5 na 4.5+ghz ili i7.lp

win32 kaže...

Hvala!

P.S.

za 2000kn nemas ama bas nikakav znacajniji upgrade naspram te 280x, pogotovo jer za jaci gpu(cca gtx 1070) nemas dovoljno jak cpu! za 390x bi ti napajanje bilo previse optereceno, pogotovo za amd graficke iz prosle R9 serije(390x/fury/x)!

ako ti nesto znaci rx 480 je samo 30% brza od 280x pa ako zelis pljunuti min 100% vise love nego sto vrijedi 280x onda samo naprijed, u suprotnom pricekaj s upgradeom i skupi jos nesto novaca!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
protjeran

Molim mišljenje o ovom oglasu : hd-7750-1gb-ddr5

Kupio bih si ovu karticu...malo mi čudno izgleda na slici naljepnica na ventilatoru. kaže čovjek da je 3 godine stara i da radi uredno...

Hvala

1 kupi, sve izgleda ok
2 nemoj, peko ju je u rerni
6 teško je reči gledajuči sliku
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ursusc355 kaže...

Kupio bih si ovu karticu...malo mi čudno izgleda na slici naljepnica na ventilatoru. kaže čovjek da je 3 godine stara i da radi uredno...

Hvala

Preskupo 

neda mi se
14 godina
win32 kaže...

Hvala!

P.S.

Edit:

Nemojte gledati ovaj Corsair PSU pod "Moj PC" + naravno gledam samo rabljene kartice, nikako ne 2 k kn u trgovini vec na "trznici". ;)

Prodaj 280X za 800HRK i ubodi polovnu 290/290X ako je PSU dovoljan.

Ako gledaš malo skuplje onda RX 470 sa garancijom, cca 1400-1600HRK ovisno o modelu.

Plus SSD :)

12 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
ursusc355 kaže...

Hvala

Preskupo 

Gdje ima jeftinije ? Hvala

13 godina
ursusc355 kaže...
nicky.sl kaže...
ursusc355 kaže...

Hvala

Preskupo 

Gdje ima jeftinije ? Hvala

1. KLIK

2. KLIK

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 12:53 (Mile 74).
15 godina
ursusc355 kaže...

Hvala

Pa vidi se iz aviona da je malo bila na pecenju

12 godina
dreadmoore kaže...
ursusc355 kaže...

Hvala

A po čemu se to vidi molim te lijepo ???

neda mi se
13 godina
protjeran

mozda po cisto bijelim papirnatim naljepnicamalp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

mozda po cisto bijelim papirnatim naljepnicamalp

Možda je za pečenje koristio bijelo ulje 

neda mi se
9 godina
neaktivan

Danas pp bih trebao da probam Crysis 3 na RX 470 pa da vidim gdje smo ! hahahhaha

Nikad se ne raspravljaj sa budalom neko sa strane nece primjetiti razliku!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

Pa vidis da su mu skroz crni konektori od hdmi meni to lici da je bilo u malo u pecnici jer nemoguce da je onako crno ili su spaljeni ti izlazi nesto je od to dvoje prasina sigrno nije.To govorim za prvu sliku mozda je skino od nekud nije orginalnu stavljao ove ostale ok izgledaju onako kak bi trebalo biti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 13:49 (dreadmoore).
9 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
nicky.sl kaže...
dreadmoore kaže...

Pa vidis da su mu skroz crni konektori od hdmi meni to lici da je bilo u malo u pecnici jer nemoguce da je onako crno ili su spaljeni ti izlazi nesto je od to dvoje prasina sigrno nije.To govorim za prvu sliku mozda je skino od nekud nije orginalnu stavljao ove ostale ok izgledaju onako kak bi trebalo biti.

Ja sam kupio prije 1.5-2 god polovan MSI Radeon 7850 1 GB ,radila je ok do prije neki dan,malo sam je zapekao i sad opet radi ok .

Dao sam je komsijinom klincu dzaba pa dokle izdrzi.Iskreno nisam vjerovao u to " pecenje " ali pomaze .

Sad dokle ce ne znam ,neki kazu max. 3 mj .

Nikad se ne raspravljaj sa budalom neko sa strane nece primjetiti razliku!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice