Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.298
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Khadgar kaže...

Stigla je moja gaming x kartica. Uglavnom, buke nema jer se u ovim igrama koje ja igram ventilari ni ne uključuju.  

I kod mene kad igram csgo/wow dam joj da ide do 70*C bez paljenja ventova i to je to :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan
Igrao sam csgo, sve max na 1080p i temp nije prelazila 55.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Khadgar kaže...

pa najvjerojatnije jer ti grafa nije na 100%, star engine kao i dx...kod mene je gpu na 30% i negrijala selp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Kod csgo je bolje nego u wowu, za wow ni ne pitaj na koliko stoje grafa i proc... 

0 0 hvala 0
11 godina

simsis

Uf, zahebana situacija. Možeš razmisliti o kvalitetnijem kućištu sa kakvom zvučnom izolacijom. Od jeftinijih novih kućišta u tom pogledu mislim da je Lc power 983b okej odabir ili npr. polovno imaš jedan Fractal R4 za 500kn na Njuški.

12 godina
chaselol kaže...

I kod mene kad igram csgo/wow dam joj da ide do 70*C bez paljenja ventova i to je to :D

Khadgar kaže...

jbte, 15 stupnjeva razlike bez ventova i onda asus poklekne

eto što je dobar hladnjak kod msi, a asus se stvarno pretvorio u smeće od firme što se tiče grafičkih kartica

najprije one katastrofe u 3xx seriji, a bogme ni ove ne briljiraju

13 godina
neaktivan
augi80 kaže...

Poz zanima.me uzea bi free sync monitor i zaminio gtx 1060 6gb s r9 390 8gb sapphire nitro kakva je razlika i performansama

Freesync je dovoljna razlika sto ljudi kupuju radeone u ovoj generaciji, tu nvidia nema sta da ponudi sa bezobrazno skupim cijenama monitora.

Performanse manje vise iste.

@picajzla ne, ja sam sam tako namjerno namjestio da se grafa malo grije, previse minusa vani :D

Stare igre ne opterecuju grafu apsolutno, jos je downclockam na 1ghz iz zajebancije pa mi trosi 85w

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 21:28 (chaselol).
14 godina
neaktivan

znaci freesync monitor i r9 390 bolje nego gtx 1060 6gb 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jos da ima dobrih freesync monitora za cijenu, eh..

14 godina
neaktivan

ili dfa ostanem na gtx 1060 oce ona moć 2k vuć na 60fps ne mora ultra moze hight postavke bf1 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
augi80 kaže...

ili dfa ostanem na gtx 1060 oce ona moć 2k vuć na 60fps ne mora ultra moze hight postavke bf1 

Ma gtx 1070 i miran si sta se mislis kakav amd i bakaraci malo se pocasti i onda si miran neko vrijeme uvjek ces je lako prodati lakse nego amd to je sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 23:58 (dreadmoore).
13 godina
protjeran

Ici ce ti 60 lock na 2k bez problema cak i na ultra, a pogotovo na high. Ne slusaj sta trabunja dreadmoore, covjeku je u zadnjih mjesec dana hobi hejtat po AMD-u nebitno koja tema bila i opcenito pricat gluposti koje nemaju veze s vezom.

15 godina
war3_tft kaže...

Ici ce ti 60 lock na 2k bez problema cak i na ultra, a pogotovo na high. Ne slusaj sta trabunja dreadmoore, covjeku je u zadnjih mjesec dana hobi hejtat po AMD-u nebitno koja tema bila i opcenito pricat gluposti koje nemaju veze s vezom.

Pa covjek pita da zamjeni gtx 1060 za r9 390 to je za mene apsurdno da ides sa govneta na jos vece govno.Kupis gtx 1070 i rijesis sve probleme, ako izadje vega nju piknes i to je to naravno ako bude bolja od gtx 1070 u cemu je problem frozen throne.Nemam ja sta tu puno pljuvati po amd-u oni sami na sebe pljuju  to je ocito i jasno kao dan.To sto ste vi fanovi i pola foruma privazeni amd-u, pa ce te ga uvjek hvaliti i preporucavati to je vec nesto drugo ja govorim onako kako je.Osim  ako je decko spreman da izbroji 750€ za r9 295x2 pa da ima jacu od 3% od 1070 nek izvoli.

14 godina
neaktivan

Vise nista ne znam treba sam odma 1070 i bok ali na greškama ucim sada moram monitor ne znam neki 1080p 144 hz tn panel ili ips ultrawide 29 lg 75hz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim kolega pod vas pc da imate aoc 24" 144hz ja ni taj samo 27 ili lg ultrawide 29" 75hz

15 godina
augi80 kaže...

Vise nista ne znam treba sam odma 1070 i bok ali na greškama ucim sada moram monitor ne znam neki 1080p 144 hz tn panel ili ips ultrawide 29 lg 75hz

Pa joj pitao si prije mjesec dana na forumu ispitivao si sta kako i opet gresku uradis.Evo ja sam vec mjesec dana trazio neku dobru zamjenu za r9 270x CF i uvjek kako god pogledam na gtx 1060 ili rx 480 nista puno ne dobivam zato sam odlucio gtx 1070 i rijesi se tih muka malo vise platis ali bar i uzivas.

13 godina
protjeran
Posto vecinom igram multiplayer igre koje se vrte na 100+ fps zrtvovao sam bolju kvalitetu slike koju nude IPS monitori radi fluidnosti na 144hz i nisam pozalio niti sekunde. Monitor je dosta ostar, a boje su solidne sto je meni dovoljno. Treba se sam sa sobom dogovoriti sto se konkretno zeli, ma da znam da je to ponekad tesko pogotovo jer smo vecina ograniceni nekim budzetom.
12 godina
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Khadgar kaže...

jbte, 15 stupnjeva razlike bez ventova i onda asus poklekne

eto što je dobar hladnjak kod msi, a asus se stvarno pretvorio u smeće od firme što se tiče grafičkih kartica

najprije one katastrofe u 3xx seriji, a bogme ni ove ne briljiraju

chaselol kaže...
augi80 kaže...

Poz zanima.me uzea bi free sync monitor i zaminio gtx 1060 6gb s r9 390 8gb sapphire nitro kakva je razlika i performansama

Freesync je dovoljna razlika sto ljudi kupuju radeone u ovoj generaciji, tu nvidia nema sta da ponudi sa bezobrazno skupim cijenama monitora.

Performanse manje vise iste.

@picajzla ne, ja sam sam tako namjerno namjestio da se grafa malo grije, previse minusa vani :D

Stare igre ne opterecuju grafu apsolutno, jos je downclockam na 1ghz iz zajebancije pa mi trosi 85w

malo ću višestruko citirati tebe, pa i samog sebe, čisto radi praćenja

ono o čemu ti govorim je potencijal hlađenja msi rx470 u odnosu na druge, izmeđuostalog i tvoje asusice ili primjerice nitro i xfx

pažljivo promotri donje fotke i pogledaj potencijal hlađenja koji ima msi rx470, da na stock ventovima ima 17 stupnjeva  nižu temperaturu od nitro rx470 i 8 stupnjeva nižu od xfx rx470 rs be

i to na brzinama venta do 1200 okretaja, dok ove gore spomenute piče poprilično više

pogledaj i drugi fotku sa 100% fan speed, gdje se nitro i xfx uz max ventova jedva spuštaju do 58 stupnjeva, dok msi sa 100% ventova spušta temperaturu na 42 stupnja ili 16 stupnjeva niže od konkurencije

ovo ti pokazuje koliko su kvalitetnije i bolje napravljeni msi gaming hladnjak i ventovi, jer se ne radi od par stupnjeva razlike, nego ogromnim razlikama 

zato ljudima preporučam msi gaming, jer po hlađenju im apsolutno nema premca, ali niti približno

14 godina

Pozdrav. Evo posto mi je trenutna HD7950 na izdisaju, trebao bi preporuku nove grafe u cjenovnom rangu 1500-2000k. Igram LoL, Overwatch i slicno, znaci nista prezahtjevno, ali zelim da grafa bude futureproof, tj. da ne zastari za godinu dana. Dosad sam imao samo AMD i bio sam zadovoljan pa bi i nastavio s AMD-om makar ni Nvidia nije izvan igre. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sapphire/XFX RX480

12 godina
gamer34 kaže...

Pozdrav. Evo posto mi je trenutna HD7950 na izdisaju, trebao bi preporuku nove grafe u cjenovnom rangu 1500-2000k. Igram LoL, Overwatch i slicno, znaci nista prezahtjevno, ali zelim da grafa bude futureproof, tj. da ne zastari za godinu dana. Dosad sam imao samo AMD i bio sam zadovoljan pa bi i nastavio s AMD-om makar ni Nvidia nije izvan igre. 

sapphire rx480 4gb 

ili ako preferiraš tišinu, uz nešto manje perfomanse msi rx 470 gaming

11 godina

delete

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 15:00 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

malo ću višestruko citirati tebe, pa i samog sebe, čisto radi praćenja

ono o čemu ti govorim je potencijal hlađenja msi rx470 u odnosu na druge, izmeđuostalog i tvoje asusice ili primjerice nitro i xfx

pažljivo promotri donje fotke i pogledaj potencijal hlađenja koji ima msi rx470, da na stock ventovima ima 17 stupnjeva  nižu temperaturu od nitro rx470 i 8 stupnjeva nižu od xfx rx470 rs be

i to na brzinama venta do 1200 okretaja, dok ove gore spomenute piče poprilično više

pogledaj i drugi fotku sa 100% fan speed, gdje se nitro i xfx uz max ventova jedva spuštaju do 58 stupnjeva, dok msi sa 100% ventova spušta temperaturu na 42 stupnja ili 16 stupnjeva niže od konkurencije

ovo ti pokazuje koliko su kvalitetnije i bolje napravljeni msi gaming hladnjak i ventovi, jer se ne radi od par stupnjeva razlike, nego ogromnim razlikama 

zato ljudima preporučam msi gaming, jer po hlađenju im apsolutno nema premca, ali niti približno

Hladjenje im nije nista revolucionarno samo imaju vece ventove, citav ostatak hladjenja je identican, imas dva heatpipe-a i to je to.

Jel to u iddle ili dok se gejma?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 15:18 (chaselol).
14 godina
ibme74 kaže...

Sapphire/XFX RX480

picajzla0707 kaže...

sapphire rx480 4gb 

ili ako preferiraš tišinu, uz nešto manje perfomanse msi rx 470 gaming

Koja je razlika izmedu XFX i Sapphire? Koja ima bolji hladnjak? Dosad sam samo XFX imao i bio sam zadovoljan, mada nije da sam nesto previse osjetljiv na buku. Inace u ADM-u ima i neka Gigabyte ispod 2000kn.

A oko 1500kn nema nista isplatljivo? 

Inace kad izlazi nasljednik RX480? Ako je uskoro, mozda bi mogao i pricekati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 15:21 (gamer34).
12 godina
gamer34 kaže...

A oko 1500kn nema nista isplatljivo? 

Inace kad izlazi nasljednik RX480? Ako je uskoro, mozda bi mogao i pricekati.

imaš rx470 jeftinijih, primjerice ova armor, pogotovo ako ti malo buke ne smeta to je vjerojatno best buy

nasljednika ćeš se načekati, a i inače uvijek nešto novo dolazi i nema smisla čekati osim kad je nešto novo stvarno blizu

12 godina
chaselol kaže...

Hladjenje im nije nista revolucionarno samo imaju vece ventove, citav ostatak hladjenja je identican, imas dva heatpipe-a i to je to.

Jel to u iddle ili dok se gejma?

valjda ti je jasno da hladnjak koji uspije ohladiti grafu za 16 stupnjeva niže nego konkurencija jest nešto iznimno

jebate, ljudi krše garanciju i mijenjaju pastu da bi dobili 4-5 stupnjeva, a ti prdekaš da 16 stupnjeva razlike nije bitno i uz sve to poprilično tiše od konkurencije

do prije koju godinu bi za manju razliku plaćau debelu premium cijenu za hladnjake na matrix ili lightning karticama, sad je razlika minimalna

mo'š ti pričat što hoćeš, ali msi gaming se niti jedna druga nemere niti približiti po potencijalu hlađenja

da je to samo tako, onda bi i nitro ili xfx kao inače odlične grafe to bez problema odradile, ali to nije slučaj

možda se nekome i ne čini kao nešto bitno, ali računaj da kod konkurencije se moraš zajebavat s undervoltanjem, moraš pazit kako klokaš ili trpiti helikopter u kućištu

da ne govorimo ako netko ima slabije provjetreno kućište, ove zakuhaju, a s msi te boli kujac, jer imaš lufta i previše

nije te briga jel ljeto ili zima, grafa hladi kako treba, s drugima klokneš po zimi i namjestiš temperaturu, po ljeti zakuha

13 godina

Koja je najbolja grafička za 500kn ili ispod na Njuškalu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Aman covjece sta napisa, jel taj test u gamingu ili u iddle, napisa hrpu gluposti koja nikoga ovdje ne interesuje :D

Koja igra koje opterecenje na grafiku, daj detalja?
Moja strix u iddle na 100% ventova je na 26C :D

P.S. svaki polaris se undervolta i s time sigurno ces skinuti do 5-6C

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 16:38 (chaselol).
12 godina
Ako ti nije jasno da slike ne pokazuju idle nego load i da idle temp nikoga ne zanimaju, onda odi na forum za poljprivredne alate, tamo ces se bolje snaci

Gore ti je covjek rekao sto i kako igra na 55 stupnjeva, tvoja ide na 70
Eto, to je ta razlika i jebe se njemu jel grafa naklokana do ibera, jel ljeto i 40 stupnjeva vani, on pegla i grafa je hladna i tiha, a ti se zajebavas s undervoltanjem, nabrijavanjem ventova i boga molis da odgodi ljeto

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Koja je najbolja grafička za 500kn ili ispod na Njuškalu?

Probaj si naci R9 270

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice