Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.932.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Nova serija će biti skupa, ali možda padne cijena sadašnjoj seriji.

9 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

pozz, imam ati radeon hd 4650 1gb vtx vec oko 7 god al sad razmisljam da uzmem novu u linksu,

naravno za igranje al vise za unreal engine, cryengine, jer sa ovom grafom koju imam ne mogu nista

dal da kupim ovu u linksu za 1000kn ? https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-750-ti-gs-2gb-ddr5-d-sub-dvi-minihdmi-051803058

imam 5gb rama

quad core q8200

dali moze graficka ddr5 ici na plocu ddr2, jer mi je grafa ddr2 pa nisam siguran

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 19:41 (wcpapir).

0 0 hvala 0
17 godina

uzmi tu i klokni proc ako nisi 

to ti nema veze sa sistemskim ramom ...mogu sve ic sa pci slotom 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 19:43 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

kloko sam prco jednom ali kad bi upalio ponovo komp sve bi se vratilo na staro

15 godina
neaktivan

Sapphire Radeon HD 4670 1GB - je kartica koja mi je služila dugo i vjerno. sasvim mi je bila dovoljna a cijena joj je bila odlična. to je bila preporuka jednog izdanja bug-a i best buy mislim.

sad bi htio jednu za novi ciklus koja je isto tako kvalitetna s potencijom na nove zahtjeve, a cijenom extra jeftina kao i prethodna pa bi trebao ideje?

Bolje ispasti budala nego iz vlaka

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
shimano kaže...

Sapphire Radeon HD 4670 1GB - je kartica koja mi je služila dugo i vjerno. sasvim mi je bila dovoljna a cijena joj je bila odlična. to je bila preporuka jednog izdanja bug-a i best buy mislim.

sad bi htio jednu za novi ciklus koja je isto tako kvalitetna s potencijom na nove zahtjeve, a cijenom extra jeftina kao i prethodna pa bi trebao ideje?

koji setup imas? cpu+napajanje?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan

ups, da, mogao sam i malo jasniji biti. i to sve ide na remont sad kad je grafa riknula već pa moram nadograditi. ali za moje sadašnje potrebe rjeđeg igranja nekog RPG-a i sl. i češće Football M. i to na najnižim postavkama kako sam i do sad morao (core2duo 1.8 GHz, 400w, 2 gb jada). mislim da bi mi 500w napajanja bilo sasvim dovoljno, a za ostalo još nisam siguran jer je cijena ta koja će odlučiti o slaganju (otvoren za prijedloge). i da dodam, do sad nisam mogao igrati novi witcher niti fallout i za buduće FM naslove, pa recimo za tu razinu na najmanjim postavkama. i potpuno sam zaostao u razvoju nove tehnologije jer nisam neko poduže vrijeme ni pratio forum ni vezano i bla bla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:11 (shimano).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neces se ti bas usreciti sa tim dual core procesorom i nekom grafom iz danasnje ponude, razmisli ili da uzmes nesto polovno tipa ~6670 sa 1gb ddr5 memorije, ne vise od 250-300kn ili da nadjes 2000 i uzmes recimo neku APU masinu sto je za tebe i tvoje zahtjeve odlican izbor :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:23 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Neces se ti bas usreciti sa tim dual core procesorom i nekom grafom iz danasnje ponude, razmisli ili da uzmes nesto polovno tipa ~6670 sa 1gb ddr5 memorije, ne vise od 250-300kn ili da nadjes 2000 i uzmes recimo neku APU masinu sto je za tebe i tvoje zahtjeve odlican izbor :)

pa kažem, ni ne mislim ostati na tom i to na upgrade ide pa je svaki prijedlog dobrodošao. pa tako može i konkretniji prijedlog jeftnih APU ili pojedinačnih graf i procesor. a polovno neću jer ne volim kupovati takve stvari koje sutra mogu otići a nemam garanciju. ni ne znaš koliko je milja što prošlo ni ništa

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:32 (shimano).
13 godina
neaktivan

Jer sa 2gb RAM-a mozes zaboraviti nove naslove, cak i 4gb je malo negdje vec 

S druge strane, za 2000 se uzme fina apu masina, ja sam slozio par komada prijateljima koji su dota ovisnici, igraju wow i neke pucacine, sve fino radi (integrisana grafika, ali znaaatno kvalitetnije nego prije) a kad se odlucis za nesto jace, slobodno stavis bolju grafiku i vozi.
Ono budzet gejmer za tako malo novca dobijes finu masinu koja sve pokrece i ima mjesta za nadogradnju, a novo sa tri godine gare ipak znaci. Razmisli dobro sta ti se isplati :)

p.s. koja ti je reza monitora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1280x1024 19 incha lcd philipsa, ali kupujemo i tv pa bi ga spajao a mali će ovu kantu preuzeti jer njemu je i previše za godine pa je ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:37 (shimano).

0 0 hvala 0
11 godina

Preporuka za novi monitor: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=GW2270 Sam ga imam, izvrsna slika za prilicno malo novca. Specificnost naspram konkurentnog IPSa je sto nema tzv. IPS glow te ima 3x jaci kontrast sto vodi do osjetno bolje crne boje, a mana je mrvu losija bijela. Ugl, sve preporuke od mene. Kupili smo ga prije jedno 4mj i tada je kostao najmanje 920kn, dok mu je sad cijena pala na svega 760kn. Obavezno, ako kupis novi monitor, ga spoji DVI ili HDMI kablom, ni slucajno VGA. Ako kupis spomenuti se javi da ti pomognem kalibrirat sliku.

Nakon novog monitora idi na novu grafu ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:59 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
shimano kaže...

1280x1024 19 incha lcd philipsa, ali kupujemo i tv pa bi ga spajao a mali će ovu kantu preuzeti jer njemu je i previše za godine pa je ok

U staru platformu ti se ne isplati ulagati puno nego neki polovnjak od grafe (ta 6670), jeftina all-in-one varijanta ti je apu (sve za 2 milje) a sad zavisi sta hoces i koliko novca da potrosis 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:42 (chaselol).
15 godina
neaktivan

ne monitor, tv i ovaj što imam (a imam još jedan skoro isti monitor) i neka povoljna konfiguracija koju ću su ipak radije sam složiti dio po dio kad razmislim malo. jer i ovaj sam si davno složio i evo držao je dobro i dugo godina.

a kažem, nešto što može pokrenuti na najslabijim postavkama nevedeno, a da košta najmanje, to i je dilema. nisam frik za grafikom i njenom ljepotom toliko pa su mi uvijek najniže postavke bile čisto ok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:45 (shimano).

0 0 hvala 0
11 godina

Nemoj stedit na monitoru. Ja sam sa 14g imao super vid, sa 15g se navuko na Dotu, igro ju na CRTu sa istom tom sugavom rezolucijom kakvu imas na tom Phillipsu i nakon god dana ode vid nepovratno u k. Istina, imaju i geni veze i nije isto CRT vs LCD, ali ono, razmisli.. Zaboravio sam napomenut, taj monitor je 100% flicker-free sto je najveca tehnicka odlika skoro svih novih monitora, a to znaci da nema apsolutno nikakvog treperenja koje i dalje hrpa monitora ima, makar ljudi misle da je povezano samo za CRT. Onaj low blue light shit BenQ zove Sense-eye, LG readmode blabla i to isto nadovezuju kao ergonomsku pogodnost, no to samo znaci da si smanjio razinu plave pod RGB menu.

Zaboravio sam napomenut, sa takvim monitorom je kvaliteta slike drasticno bolja naspram danasnjeg, kamoli starijeg LCD monitora sa TN panelom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 1:02 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
shimano kaže... 

a kažem, nešto što može pokrenuti na najslabijim postavkama nevedeno, a da košta najmanje, to i je dilema. nisam frik za grafikom i njenom ljepotom toliko pa su mi uvijek najniže postavke bile čisto ok.

Znaci min ulaganje ti je da uzmes jos RAM-a i grafu.
Najpovoljnije a novo za tvoje potrebe APU.

Pa sad vidi koliko ti se isplati, to najbolje ti sam znas.

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nemoj stedit na monitoru. Ja sam sa 14g imao super vid, sa 15g se navuko na Dotu, igro ju na CRTu sa istom tom sugavom rezolucijom kakvu imas na tom Phillipsu i nakon god dana ode vid nepovratno u k. Istina, imaju i geni veze i nije isto CRT vs LCD, ali ono, razmisli.. Zaboravio sam napomenut, taj monitor je 100% flicker-free sto je najveca tehnicka odlika skoro svih novih monitora, a to znaci da nema apsolutno nikakvog treperenja koje i dalje hrpa monitora ima, makar ljudi misle da je povezano samo za CRT. Onaj low blue light shit BenQ zove Sense-eye, LG readmode blabla i to isto nadovezuju kao ergonomsku pogodnost, no to samo znaci da si smanjio razinu plave pod RGB menu.

Zaboravio sam napomenut, sa takvim monitorom je kvaliteta slike drasticno bolja naspram danasnjeg, kamoli starijeg LCD monitora sa TN panelom.

ma sve je to super, ali htio ili mogao su različite stvari. nema se love i ovo sve gledam da nategnem nekako jer i tv kupujemo pa ne znam kako sve stisnuti. budžet nije fiksno određen već ću usput računati i vidjeti, ali znam da monitor nikako ne ide sad. s druge strane eto onda neka za početak bude preporuka grafe na način koji sam opisao u izvornom pitanju, pa ću dalje mozgati po temama za određenu komponentu. ali eto 500w napajanja će biti i to ću se potruditi da uzmem neko koje neće samo pisati 500 već i dostaviti toliko soka. ići ću do 4gige ddr3 rama i adekvatna matična za procesor koji odlučim. ili kako @chase kaže APU neki koji bi zadovoljio uvjete

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 1:20 (shimano).
11 godina

Ma ok, uletio sam malo u temu ko padobranac. Kad skupis novca znas koji je best buy. Sretno s lovom i biranjem komponenti :)

15 godina

Pozdrav! Razmišljam o kupnji Sapphire R9 390 i zanima me: bi li moj proc bio bottleneck za nju i trebam li išta mijenjati osim napajanja? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Trebas jace napajanje i morat ces izvaditi HDD kavez iz kucista da ti graficka stane.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Pozdrav , kupio sam komp nedavno i samo mi jos treba grafička kartica.
Ako bi mogli preporucit neku do 700-800kn . Tnx :) .

Ovo su specifikacije kompa:
1x Asrock H110M-DGS, s1151, DDR4
1x Procesor Intel Core i3-6100 (3MB Cache, 3.80 GHz) s1151
1x DDR4 8GB (1x8GB) PC3-17000 2133MHz CL15 Crucial
1x HDD 1TB Toshiba, 3.5", 7200RPM, 32MB Cache, SATA3
1x XFX P1-500B-XTFR - XFX 500W XT Series Bronze 80+

0 0 hvala 0
12 godina

Od novih nemaš ništa dobro za te novce. Probaj potraziti polovne R9 270/270X

11 godina
neaktivan

R7 360... ali kad bi se mogao protegnut do 1200kn onda nešto kao R7 370 ili jos bolje R9 270. Što se tice ostalih komponenti, Toshiba P300 1TB dakle isti ali duplo više (64mb cache) u Protisu 370kn. i3 je ok ali ako ne planiras mjenjati nista u kompu neko vrijeme, savjetujem ti da ustedis jos malo i uzmes i5 6400 za 1400kn, je da nešto skuplji od tog i3 ali je quad core zadnje generacije i on ce te puno duze drzati od tog 6100

EDIT: Tek sad vidim da je PC vec kupljen sorry .

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 22:03 (D3lBoy).
12 godina

Kolega je napisao da je vec kupio PC

13 godina

Pozz, jedno pitanje, da mi se sad "nešto" dogodi sa grafičkom koju imam (R9 270) moraju ju zamjeniti na garanciji. Međutim, nemaju više u servisu 200 seriju, stoga što mislite za koju bi mi zamjenili? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najvjerojatnije budes dobio R9 380 ili GTX 960,logicno da ces birati R9 380 :D
13 godina

Znajući ove, htjet će mi r7 370 profurati... Sumnjam da će mi nuditi nvidijinu grafu u zamjenu za radeonku

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:10 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ne mogu R7 370 jer je slabija hardverski.
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Pozz, jedno pitanje, da mi se sad "nešto" dogodi sa grafičkom koju imam (R9 270) moraju ju zamjeniti na garanciji. Međutim, nemaju više u servisu 200 seriju, stoga što mislite za koju bi mi zamjenili? 

R7 370 ima 1024 shadera, r9 270 ima 1280 shadera, ne mogu ti ponuditi slabiju karticu bench trazi da doplatis za 380 i to je to.

13 godina

Sumnjam da ću išta doplaćivati, kolega je stalno kurio grafičke (namjerno) i dobivao nove jače bez doplata. Mislim si sad možda to napraviti, vjerujem da je r9 380 jača od 270 20% cca, samo hoće li raditi na 500w napajanju?

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice