Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
FakeDeath kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da dobra je. Znači nešto od ovo dvoje:

1. Sapphire R7 370 NITRO

2. MSI R7 370 GAMING

Zašt uzimati 3x slabiju grafičku??

Gigabyte r9 270x je bolji izbor i ne vidim razloga uzimati kraj takve cijene tu neke r7 370

O čemu ti pričaš da je 270x tri puta brža od AMD 370. Evo samo jedan video sa benchmarkom između te dvije grafičke i 270x je jača samo za par frps-ova.

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Znaci R7 265 je jača od r9 270x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FakeDeath kaže...

Znaci R7 265 je jača od r9 270x?

O čemu ti to ???????????????????

13 godina

Pa pitam te, da li je R7 265 jača ili ista ili slabija od R9 270x?

Točnije, da li je 7850 jača,slabija ili ista kao R7 265? R7 370 je slabija ili jača ili ista kao R7 265?

Jasno? mani ne :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FakeDeath kaže...

Pa pitam te, da li je R7 265 jača ili ista ili slabija od R9 270x?

Točnije, da li je 7850 jača,slabija ili ista kao R7 265? R7 370 je slabija ili jača ili ista kao R7 265?

Jasno? mani ne :D

R9 270x je naravno jača od R7 265.

13 godina

Znaci da mozes birati, da li da uzmes R9 270x ili R7 265. Ti bi uzeo R9 270x ili R7 265? Zašto bi tu odabrao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FakeDeath kaže...

Znaci da mozes birati, da li da uzmes R9 270x ili R7 265. Ti bi uzeo R9 270x ili R7 265? Zašto bi tu odabrao?

Mislim sada ova tvoja psiho analiza je totalno bedasta i ne pada mi na pamet se u nju upuštati. Rekao sam da je R9 270x bolja i to je to. Da me zanima uzeo bi nju i to je to. Znam šta sada tu pokušavaš da dokažeš da li je i ona isplativa naspram R7 265. Nekoga to nije uopće briga, a nekoga i je. Ne pada mi sada na pamet ulazit u psihologiju kupnje. Neka svatko sam odluči šta mu je bitno i šta mu je isplativo. Pozdrav.

13 godina

A moram malo... jer je meni npr glupo nekome preporučiti R7 265=R7 370 kraj jedne R9 270x po istoj cijeni...

Nije psihoanaliza već čista logika...jače po istoj cijeni je ipak bolje ;)

Zaključak ovo je best buy za oko 1500kn http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+270x

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Samo što R7 370 nije rebrand R7 265, nego R9 270.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 23:28 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Vidiš ja to nisam znao :S Ja sam totalno uvijeren da je to R7 265 :O Mislim ono, spečke su iste...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Samo što R7 370 nije rebrand R7 265, nego R9 270.

r9 270 ima 1280 stream procesora

r9 265 ima 1024

r7 370 ima 1024

Pa sad sta je ciji rebrand... :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Vidiš ja to nisam znao :S Ja sam totalno uvijeren da je to R7 265 :O Mislim ono, spečke su iste...

Prije nego je GPU-Z updejtan je prikazivao R7 370 kao R9 270. Prvi driveri za R7 370 su bili isti kao i za R9 270. Mozda bi bio refresh 265-ice, ali cisti rebrand sigurno nije.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
13 godina
GamerX9 kaže...

Prvi driveri za R7 370 su bili isti kao i za R9 270.

Meni uopce driveri od stare serije nisu radili na novoj...

pa da, nove grafe su refresh starih, malo ocane i dignuta potrošnja (i naravno neke nove kerefeke) i to je to... znaci R7 370 je ocana R7 265 :)

Vracamo se na ono zašto sam uopce i započeo pametovati :)

R9 270x je bolji izbor za kupnju nego R7 370 :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 8:07 (FakeDeath).
12 godina
FakeDeath kaže...

A moram malo... jer je meni npr glupo nekome preporučiti R7 265=R7 370 kraj jedne R9 270x po istoj cijeni...

Nije psihoanaliza već čista logika...jače po istoj cijeni je ipak bolje ;)

Zaključak ovo je best buy za oko 1500kn http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+270x

onda je ovo još bolji best buy za tu cijenu

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+950

13 godina

To svakako! ali eto ne računam to jer je dostupno samo "vani" i čeka se da dođe kod HR uvoznika pa da sve trgovine imaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FakeDeath kaže...

To svakako! ali eto ne računam to jer je dostupno samo "vani" i čeka se da dođe kod HR uvoznika pa da sve trgovine imaju

pa koliko vidim ima je u adm-u već za uzeti i jeftinija je od 370 strix 

i to ako se nemere čekati, za koji dan stići će i u druge trgovine, a bolja je i od 370 i od 270x

9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Treba mi savjet. Računalo iz potpisa mi služi prvenstveno za obradu HD videa, pogon virtualnih mašina, multi boot Windows Linux, surfanje, Office.. Osim spider soliteira i trešeta ne igram ništa na računalu. Zanima me vaše mišljenje ima li mi uopće smisla nadograđivat grafičku karticu. Imao sam u vidu GTX 950 zbog podrške za DX 12.1,  podrška za enkodiranje i dekodiranje H 265 videa, podrška za  do 4 4K monitora te porške za HDMI 2.0 standard. Jednom riječju bolja futureproof kartica. Sugestije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Da li se isplati uzet graficku Msi gaming  R9 390 ili GTX 970, Maticna je Asrock H81M-HDS a procesor i5-4460 ? Komp je za gaming namjenjen

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ziga_ST kaže...

Da li se isplati uzet graficku Msi gaming  R9 390 ili GTX 970, Maticna je Asrock H81M-HDS a procesor i5-4460 ? Komp je za gaming namjenjen

dobre su obadvije, pitanje je još samo napajanja koje imaš

10 godina
picajzla0707 kaže...
Ziga_ST kaže...

dobre su obadvije, pitanje je još samo napajanja koje imaš

Uzeo bi neko novo napajanje 

15 godina
neaktivan

Eto ja bih odabrao amd R9 390....

11 godina
neaktivan
Ziga_ST kaže...

I ja sam sad u toj dilemi oko te dve Nemci kazu uzimaj 970 i ne brigaj :))

11 godina

Evo decki ja sam danas rastavio grafu (gtx 285) prebriso termalnu pastu mx-4 koju sam vec jedanput stavljao i onda sam stavio grafu u pecnicu zagrijanu na 200C na 9 min. Kad sam ju izvadio ostavio sam ju da se ohladi nekih 20-25 min stavio novu pastu zatvorio ubacio ju u komp i evo sad pisem ovu poruku preko kompa. Ovo je samo privremena solucija jer dok skupim pare za novu konfu trebat ce mi malo vise od mjesec dana pa da mogu bit na kompu dok dodju pare :D

If you have nothing to lose, try.
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
cardadule kaže...
Ziga_ST kaže...

I ja sam sad u toj dilemi oko te dve Nemci kazu uzimaj 970 i ne brigaj :))

Gledo sam usporedbe R9 390 je bolja od GTX 970 ali opet me zanima od ovih sta vise znaju da preporuce koju je bolje odabrat, razlika je oko 200 kn u Futura it pa onda nezz koju uzet

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 18:12 (Ziga_ST).
13 godina
protjeran

Vele nitro verzija od sapphira da je odlicna...hladna i tiha!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
happ kaže...

Pozdrav,

Treba mi savjet. Računalo iz potpisa mi služi prvenstveno za obradu HD videa, pogon virtualnih mašina, multi boot Windows Linux, surfanje, Office.. Osim spider soliteira i trešeta ne igram ništa na računalu. Zanima me vaše mišljenje ima li mi uopće smisla nadograđivat grafičku karticu. Imao sam u vidu GTX 950 zbog podrške za DX 12.1,  podrška za enkodiranje i dekodiranje H 265 videa, podrška za  do 4 4K monitora te porške za HDMI 2.0 standard. Jednom riječju bolja futureproof kartica. Sugestije?

Ovisno o softveru koji koristiš za obradu videa, ovisno o grafičkoj kartici, mogao bi dobiti dosta velik napredak u brzini... ali pošto imaš i7, moga bi si produljiti vrijeme s GPU renderiranjem ako pogrešno odabereš

Ja bi na tvom mjestu detaljno proučio benchmarke softvera kojeg koristiš, ovisno o grafičkoj kartici. Da ne potrošiš 1500kn, a ne dobiješ baš ništa.

Filip720 kaže...

Evo decki ja sam danas rastavio grafu (gtx 285) prebriso termalnu pastu mx-4 koju sam vec jedanput stavljao i onda sam stavio grafu u pecnicu zagrijanu na 200C na 9 min. Kad sam ju izvadio ostavio sam ju da se ohladi nekih 20-25 min stavio novu pastu zatvorio ubacio ju u komp i evo sad pisem ovu poruku preko kompa. Ovo je samo privremena solucija jer dok skupim pare za novu konfu trebat ce mi malo vise od mjesec dana pa da mogu bit na kompu dok dodju pare :D

Haha, jesam ti rekao. Vjerojatnost da pećnica pomogne je iznenađujuće visoka, prema komentarima na temi.

A sad si i dobio vremena da bolje odabereš, ali i da skupiš više love za bolji hardver

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 20:34 (CyberDemonVZ).
10 godina
Stjepanj kaže...

Da, ali za nju treba 750 Wata napajanje bar tako kažu na njihovoj stranici pod specifikacijama, a od MSI je dovoljno 275 al uzeo bi neko 500 ili 550 80+ bronze ili koje vec

13 godina
neaktivan
Ziga_ST kaže...
Stjepanj kaže...

Da, ali za nju treba 750 Wata napajanje bar tako kažu na njihovoj stranici pod specifikacijama, a od MSI je dovoljno 275 al uzeo bi neko 500 ili 550 80+ bronze ili koje vec

*ebiga, sve ima svoju cijenu. Treba napumpati 8GB kod AMD, dok kod Nvidia samo 3.5+0.5 

Realno razlika u cijeni izmedju 550W i 750W je mizerija mada ce to raditi i na 600W bez problema 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 21:14 (chaselol).
13 godina
protjeran
Ziga_ST kaže...
Stjepanj kaže...

to se odnosi na ona srotna napajanja!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

Imam jedno pitanje za vas. Posto mi sad kroz koji da dolazi i7 920 koji ide vjv na 4ghz muči me sad koju grafu uzeti. Imam na ponudi gtx760 za 1000kn s 11mj garancije(nemam vise) ili 7970 bez garancije za 1100kn ili nešto slično tome, gtx680, 7950, r9 280/x pa nezz da bude gtx 760 dovoljna za 1680x1050 rezoluciju. Lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 21:15 (Remzi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice