Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

@rapture686

Da jeste za prijatelja je sa kojim sam se konsultovo dugo vremena, i sve sto napisem je njegova želja.

@chaselol, a vidi druže da ide na FX-8320 treba mu neka OK ploča koje je 10-20€ skuplja koliko vidim, + aftermarket hladnjak, i to je sve bespotrebno jer će doći na isto a ništa neće dobiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 14:46 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

tek sam sad vidio koliko je to povoljno, zaboravi :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
3n3m1 kaže...
Definitivno R9 280 grafa je dosta snažnija od GTX760.

Grafe su podjednake, razlika zavisno od igre do igre. 

http://www.anandtech.com/bench/product/1033?vs=1038

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/05/19/amd-radeon-r9-280-review-feat-xfx/4

13 godina

Ekipa molim brzi prijedlog za grafu uz g3220 i malo obrazlozenje... Hvala svima na savjetima...

Pucaaaajjjj :)
14 godina
bNeo kaže...

Ekipa molim brzi prijedlog za grafu uz g3220 i malo obrazlozenje... Hvala svima na savjetima...

Radeon R7 250 1GB BOOST.

14 godina

Pa koliko para imaš ?? Ako imaš za R9 270 to bi ti bilo dobro za igranje.

13 godina
neaktivan
bNeo kaže...

Koliko para toliko muzike!

Sa koliko novca raspolazes? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina

Dogovorio za 800kn mjesec dana staru gtx660 pa eto nek ostane prostora za bolji cpu jednog dana. Pozz i hvala svima. P.S. Nadam se da nisam pogrjesio.

14 godina
itomic009 kaže...

Ako imaš za R9 270 to bi ti bilo dobro za igranje.

Taj Pentium dvojezgreni to ne može kako se spada izgurati, čak i i3 bi bio na granici ili preko nje.

bNeo kaže...

Dogovorio za 800kn mjesec dana staru gtx660 pa eto nek ostane prostora za bolji cpu jednog dana. Pozz i hvala svima. P.S. Nadam se da nisam pogrjesio.

Bit će ok kad uzmeš i5 neki, do tada grafa neće biti iskorištena kako se spada tamo gdje se traži procesorska snaga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 14:37 (Valentin17).
13 godina

Trenutno igram samo WOT pa mi vise jezgri i ne bi puno pomoglo jer ova igrica i dalje radi samo na jednoj... No u planu je... ;)  Hvala svima jos jednom. Cinilo mi se ovo bolje od r7 250 u Linksu za 699...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 6:28 (bNeo).
12 godina

gurat ce pentium gtx 660. ;)
ja imam i prezadovoljan sam.

GamingOnline
Moj PC  
2 5 hvala 0
14 godina
Mihael610 kaže...

gurat ce pentium gtx 660. ;)
ja imam i prezadovoljan sam.

Gura on, a pogledaj si koliko ti je iskorištena grafa u igrama, pa budeš vidio kako "gura".

Kako bi tek "gurao" i5.

Tema za tebe i TD ekipu.

Ja ne kažem da GTX660 koju je kupio čovjek nije dobra kupnja, odlična je, dapače,

ali ta grafa neće radit punim potencijalom s kojim raspolaže u igrama BF4 i sl.dok ne stavi jači CPU. Amen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:46 (Valentin17).
12 godina

to stoji.al bolje mu je da uzme gtx 660 pa da skupi novce i uzme i5 s vremenom.tako cu ja barem...

GamingOnline
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

ako mogu za 200-300kn zamijeniti moju r9 270 sa onom sapphire r9 280 koja inace kosta 1500kn je li isplativo, kolika je kvaliteta te kartice s obzirom na cijenu
hvala

13 godina

za 200 kn ja bih napravio upgrade

ali po testovima na netu nije puno jača od 270x

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 8:34 (batizg).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ne vidim razloga da ne doplatiš za r280 grafa je osjetno snažnija od apomenute 270 + odlično se OC gdije tada prestiže skuplju R9 280X.
AMD Phenom II X4 965 BE,MSI 990FXA GD80 v2.2
14 godina
Mihael610 kaže...

to stoji.al bolje mu je da uzme gtx 660 pa da skupi novce i uzme i5 s vremenom.tako cu ja barem...

Svakako, slažem se u potpunosti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 8:40 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Planiram napraviti upgrade PC-a. Umam AMD Phenem II X4 925 2.8GHz i Sapphire 7750 GDDR5 trenutno. Naime frend želi kupiti moju grafu te bi onda kupio neku novu. Zanima me koja bi bila najbolja grafa za ovaj CPU trenutno na tržištu. CPU se može i OC, nije problem. Kupio bi još 4gb RAM-a i čekao GTA V PC verziju {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nešto tipa R7 265 je max za taj CPU što se tiče preporuke. Phenom  II X4 kad se clocka nije loš ali to je sada već jako star CPU i to se osjeti u novim naslovima.

14 godina
neaktivan

Kada sam ga kupovao bio je najnoviji model eh. OC ću ga na barem 3.2GHz. R7 260X bi bila dobra grafička za taj CPU? Cijena mi se čini ok i performanse isto. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
xXxBartmanxXx kaže...

Kada sam ga kupovao bio je najnoviji model eh. OC ću ga na barem 3.2GHz. R7 260X bi bila dobra grafička za taj CPU? Cijena mi se čini ok i performanse isto. 

odlicna! no mozes slobodno na njega i r7 265 kao sto veli itomic009 no razlika od cak 350kn ne opravdava minimalan porast(zanemariv) perfomansi naspram 260x! na tebi je da odlucis!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan

Zahvaljujem! Lp

14 godina
neaktivan

Ispricavam se za DP, ali sam se sjetio jos jednog pitanja. Da uzmem 2gb ili 1gb? Razlika je nekih 40-50kn koja mi ne predstavlja neki problem. Imam samo 1 monitor i htio bih imati sve na 1920x1080. Isplati li se uzeti 2gb?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Isplati se uzeti 2GB model čisto zbog AMD Mantle (radi očajno na karticama s 1GB i manje).

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ekipa tražim savjet. zanima me isplati li mi se kupiti r9 270(x) za moju trenutno konfiguraciju, trenutnu grafu već malo gazi vrijeme {#} pc koristim za sve, najčešće gamming na 1080p.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
krivi kaže...

ekipa tražim savjet. zanima me isplati li mi se kupiti r9 270(x) za moju trenutno konfiguraciju, trenutnu grafu već malo gazi vrijeme {#} pc koristim za sve, najčešće gamming na 1080p.

Uf! cpu ti i nije bas u cvijetu mladosti, ja osobno bi prvo nadogradio cpu! Jer bez toga tvoj cpu ce se muciti s bilo cime jacim od r7 265/270 itd!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

zanima me koja graficku uzet gledam izmedu R9 270x i 280 cijena je skoro ista a vidim da je 280 nesto slabija od 270x 
znaci ili Gigabyte Radeon R9 270X OC, 2GB GDDR5 ili Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC, 3GB GDDR5.. vjerojatno nebi isao overclockat niti jednu od njih.

ostale komponente su:

AMD FX-8350

Gigabyte 970A DS3P

Raijintek Themis

2x4GB RAM Kingston 1600MHz

Fortron napajanje Raider S PSU 750W,80+

0 1 hvala 0
13 godina

280 nije slabija od 270x, ako su cijene slične idi na 280

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

Uf! cpu ti i nije bas u cvijetu mladosti, ja osobno bi prvo nadogradio cpu! Jer bez toga tvoj cpu ce se muciti s bilo cime jacim od r7 265/270 itd!lp

da znam da nije ali onda bih morao mijenjati matičnu jer je ova am2+, a mislim da mi se ne isplati uzimati am3 procesore sada. ispričavam se za offtopic i hvala na pomoći. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 14:38 (krivi).
13 godina

Evo da javim prema GpuZ iskoristenost gtx660 je od 60 pa preko 90% na g3220 na visokim detaljima u WOTu. Osobno prezadovoljan. Nije kao na proslom i5-2500k, ali se previse to u ovoj igrici niti ne osjeti...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice