Znači neki proc uzet drugi. Zbog bootlenecka misliš? Ima onda neka preporuka za procesor? Imam AM3 socket
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.453
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači neki proc uzet drugi. Zbog bootlenecka misliš? Ima onda neka preporuka za procesor? Imam AM3 socket
Da bottleneck ogroman bi bio. Recimo 6670 je solidna grafa za igranje za taj proc(neces se naigrati u full hd ni ultra, ali neki medium bez problema) bi realno bio maksimum kad malo razmislim za taj X2.
Sad da ulazes u novi cpu i ostalo se realno ne isplati nego mijenjati ploci proc i grafu zajedno, ulagati previse u to i nije neko rjesenje. Ne mogu da vidim za tvoju maticnu koji je najjaci tdp tako da
Znači najbolje bi bilo uzet matičnu, proc i grafu zajedno
Najjeftinije ti je prodat CPU i kupit neki quad i onda grafu tipa R7 260X i dobar si. Više se ne isplati ulagati u tu platformu. Ako imaš novaca onda je naravno idealno sve promijeniti .
Pozdrav ljudi, molio bih vas ekipa vise za misljenje...pa rekao gdje bolje nego ovdje postaviti hehe. Naime, naručio sam novi monitor, i reza ce mi biti 2560 x 1440, i sad dvoumim se između gtx 770 i r9 280x. nvidia bi bila gainward ona najjeftinija,a radeon bi bio od Asus-a. Samo mi recite koju preporučujete, jer nisam pratio baš kako se ponašaju radeonke, a kako nvidije s obzirom na tu rezoluciju :/. Hvala puno :)
A koju bolje uzet, tu radeonku ili neku nvidiu, npr. gtx 650 ili 750
Razlika izmedju R7 260X i 750 je:
u nekim igrama radeonka brza
u nekim igrama nvidia brza
Radeonka odnosi pobjedu jer je 15% jeftinija, kratko i jasno.
Razlika izmedju R7 260X i 750 je:
u nekim igrama radeonka brza
u nekim igrama nvidia brza
Radeonka odnosi pobjedu jer je 15% jeftinija, kratko i jasno.
Napomeni covjeku onda kratko i jasno kako su driveri od AMD koma i punoooo losiji naspram Nvidijinih!
Pozdrav ljudi, molio bih vas ekipa vise za misljenje...pa rekao gdje bolje nego ovdje postaviti hehe. Naime, naručio sam novi monitor, i reza ce mi biti 2560 x 1440, i sad dvoumim se između gtx 770 i r9 280x. nvidia bi bila gainward ona najjeftinija,a radeon bi bio od Asus-a. Samo mi recite koju preporučujete, jer nisam pratio baš kako se ponašaju radeonke, a kako nvidije s obzirom na tu rezoluciju :/. Hvala puno :)
S tom rezolucijom bi trebao i jace od tih kartica..GTX780 ili r290.. osim naravno ako ti nije bed smanjivati detalje u igrama
a gtx770 i r9 280x su slicne po performansama - gtx770 trosi manje struje ako ti to znaci sta pa bi bila bolja kupovina
Pa tu bas i nemas puno mozganja, ides na Asus DC2T
Bez razmišljanja Asus.
Napomeni covjeku onda kratko i jasno kako su driveri od AMD koma i punoooo losiji naspram Nvidijinih!
Ne laprdaj.
Nisu, šta pričate gluposti !!
Isuse nisam ni vidio ovu bestiju...pa to se naručuje, hvala svima na savjetima!
Isuse nisam ni vidio ovu bestiju...pa to se naručuje, hvala svima na savjetima!
Koju bestiju ?!!?

Ne laprdaj.
Napisao bi ti nesto al cu dobit ban! Samo cu ti rec da si zesci fan AMD i da u 70% slucajeva pricas gluposti i dajes pogresne savjete. A sto se nvida vs AMD kartica tice...samo cu rec...kolko para tolko muzike!
pa ako ti polovna kupovina nije strana lako usparas 500-tinjak kuna!
http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=280x&categoryId=9602&sort=cheap
Pozz ljudi, imam jedno pitanje.
Dali bi ovo napanje koje sad imam Platinum MS 400-ATX P4 (znam da je sranje) pokrenulo ovu graficku http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r7-250-1gb-ddr5-dvi-hdmi-d-sub&option=artikl&id_artikl=051.806.903 koju namjeravam kupit ili ako imate prijedlog za neku bolju (do 650 kn max).
Hvala :)
EDIT: ovaj link ne radi, evo novi http://www.links.hr/artikl-051.806.903
http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=280x&categoryId=9602&sort=cheap
nisu li te kartice vjerojatno izmučene svakodnevnim kopanjem 0-24
ja svoje mucim godinam pa ni jedna nije krepala! sve su to grafe s skoro punim jamstvom iz nasih trgovina! pa nisu od secera!
Proc ce pricekat kojih 15 dana..sad neznam kaj da odaberem za iste novce...novu msi 770 oc gaming ili 680lightning koja je stara 2 mj...obje su od istog covjeka

Pa ja bi bolje uzeo osvježeni verziju GTX 680 grafe to jest GTX 770 .

Pls moze mi netko odgovorit na post ?
ja svoje mucim godinam pa ni jedna nije krepala! sve su to grafe s skoro punim jamstvom iz nasih trgovina! pa nisu od secera!
sumnjam da je isto povremeno karticu pržit na benchevima ili igrama i s druge strane mjesecima ju derat na 100 posto 24 sata na dan, to mora ostaviti posljedice
NE! pa to su pobogu el.elementi pa nisu napravljeni da rade par mjeseci pa da riknu...pa nije to komad silicija i bakra od 2kn vec komad kvalitetnog HW napravljenog da traje i traje! hi-fi komponente recimo( evo primjer kolega koji ima studio kupio je iz lisinskog zvucnike stare 30godina i veli ma to se tek razradilo:)
nadam se da shvacas!lp
Pls moze mi netko odgovorit na post ?
Držat će napajanje.
neki kazu da hoce neki da nece da je moguce da rikne i grafa i napajanje a mozda i sve..
A i CPU i ta grafa troše ko upaljač. Ako primjetiš da ti se komp počne gasit ili restartirati i slično iz čistog mira onda mjenjaj napajanje. Ne dešava se to baš tako često da napajanje krepa odjednom skroz i smuva pola kompa.