Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Lipi ako nisam hard core gamer ( sto je po meni kolicina vremena provedenog uz pc)  ne znaci da se ne mogu i ne zelim igrati na finoj rezi sa finim detaljima...

14 godina

Hm, pa ne bi trebalo baš tako biti sa tim i5 iako je to već star CPU. Probaj ga clocknut na nekih 3.5 Ghz pa vidi. Ali nije CPU botlneck čim ti radi glatko na manjoj rezi. Ali isto tako R9 270 je sigurno dovoljna da igra ide glatko i na 1080p rezi ako staviš umjerene postavke i to negdje na medium a di tek low.

13 godina
Sakla kaže...

Pozdrav, razmišljam o kupnji novog PC-a pa me zanima vaš savjet za odabir grafičke kartice uz ove komponente.

AMD Athlon II X4 750K

ASRock FM2A88X Extreme 4+

Western Digital Blue 1TB

G.Skill Ripjaw 4GB DDR3 1600 MHz

Corsair CX 430W

Razmišljao sam uzeti Sapphire AMD Radeon R7 260X OC ili ako ima nešto bolje do 1000kn, po mogućnosti iz linksa?

ok je to ;) ili 2Gb verzija te iste

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
13 godina
R3nchi kaže...
mersimh kaže...

slobodno R9 270 neces pogrijesit {#}

ubo sam ju nekidan bio xfx r9 270 dd .. Kartica mi se cini dobra osim sto nije htio da se ucita dvd sa driverima za razliku od nesretnika po netu nikakvih problema s install inih..

E sad posto nemam nikakvih igara skinuo metro last night pa odmah imam pitanje...NA 1440x900 igra je neigriva i sa svim low detaljima..

Sta mi steka komp*? proc ili memorija?

s tim da ga nisam clocko...I da igra mi je odlicna (puko 1024x720 rezu sve high i ja uzivam :D ) !!

ugasi advanced physx u gameplay settingsima

12 godina
R3nchi kaže...
 metro last night pa odmah imam pitanje...NA 1440x900 igra je neigriva i sa svim low detaljima..

s tim da ga nisam clocko...I da igra mi je odlicna (puko 1024x720 rezu sve high i ja uzivam :D ) !!

Metro LL je na pocetku bio neoptimiziran i neigriv na AMD grafama. Tek kasnije sa updateovima su popravili stvar. Pretpostavljam da si skinuio pirat igru, pa isto tako skini sa neta i patch-eve, jer nemoguce je igrat tu igru na AMD grafama bez patch-eva. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2014 19:16 (Sandro HR Zagorje).
12 godina
Sandro HR Zagorje kaže...
R3nchi kaže...
 metro last night pa odmah imam pitanje...NA 1440x900 igra je neigriva i sa svim low detaljima..

Metro LL je na pocetku bio neoptimiziran i neigriv na AMD grafama. Tek kasnije sa updateovima su popravili stvar. Pretpostavljam da si skinuio pirat igru, pa isto tako skini sa neta i patch-eve, jer nemoguce je igrat tu igru na AMD grafama bez patch-eva. 

Živa istina. Uvjerio se ja na svojoj koži

pregoRi @ world of warplanes
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pozdrav ljudi. pricito sam da ce se uz kupnju neke gtx graficke dobiti besplatno watch dogs(http://www.geforce.com/getwatchdogs) pa sam mislio uzet ovu grafu http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/n660_gaming_2gd5oc/. sad ako neko zna malo vise o tome dobro bi mi dosla pomoc {#}

GamingOnline
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mihael610 kaže...

pozdrav ljudi. pricito sam da ce se uz kupnju neke gtx graficke dobiti besplatno watch dogs(http://www.geforce.com/getwatchdogs) pa sam mislio uzet ovu grafu http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/n660_gaming_2gd5oc/. sad ako neko zna malo vise o tome dobro bi mi dosla pomoc {#}

rade uzmi najbolju i provjerenu gtx660 model

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gig-gv-n660oc-2gd/

ovaj msi je izasao jako kasno pa neznam bas nista o toj kartici, no s ovom gigabajtovom nemres fulati, prehladna i pre tiha kartica!

a sto se tice watchdogsa to ti nebi znao...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Mihael610 kaže...

mislim da te igre jos nišu došle u hrvatsku jer bi pisalo uz grafičke da dolazi

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
17 godina

Može jedno brzopotezno glasovanje? :) Prodajem R9 270X pa bi uzeo nešto jače. Ako netko ima još nekakav prijedlog, slobodno napišite alternativu.

14 GTX 770
15 R9 280X

0 0 hvala 0
14 godina

AMD R9 290, zavisi koliko imaš para {#}.

12 godina

sa r9 270x na r9 280x nije neki upgrade ja gledam kako bi sletio koju paru da uzmem r9 290 ili 290x ima ih polovnih i povoljne su vjerovatno iz izašle iz rudnika 

http://www.pik.ba/artikal/11990016/gigabyte-r9-290x/ vjerovatno će toga biti još

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 14:12 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nema neke velike razlike izmjedu 290 i 290x tako da dajem glas za 290 {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ili uzmes jos jednu 270x i crossfire

CrossFire - Benchmarks - Battlefield 4

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
za crossfire 270X dal bi bilo bolja verzija R9 270X 4GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko znam u crossfire če ti raditi kao da ima 2gb rama tako da nema smisla uparivati 4gb verziju sa 2gb.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 18:19 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

negledaj ovu moju grafu, nego sam mislio na 2x R9 270X 4GB dal je to bolje od 2x R9 270X 2gb

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 18:09 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mirzet1976 kaže...

negledaj ovu moju grafu, nego sam mislio na 2x R9 270X 4GB dal je to bolje od R9 270X 2gb

Jeste jer pretpostavka je da ne Crossfire dviju 270X ideš zbog veće rezolucije ili Mantlea - a oboje traže više RAM.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

negledaj ovu moju grafu, nego sam mislio na 2x R9 270X 4GB dal je to bolje od 2x R9 270X 2gb

naravno da je bolje, svakako gledaj model s 4gb ak se odlucis na to! no s obzirom na skupocu modela s 4gb taj cfx i nije bas isplativ(niti s najeftinijom varijantom) jer se za 2300kn vec daju naci r9 290...koje vec sisaju taj setup...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 18:23 (Stjepanj).
14 godina

Pozdrav ljudi,

planiram zamijeniti svoju 7970 sa GTX 770, pa me zanima koja se verzija preporuca za kupovinu (razlika u cijeni manje vise nebitna ako je opravdana).

Takodjer, da li netko ima ikakav info o ovoj Watch Dogs akciji uz nVidia kartice, kada bi to moglo doci kod nas.

Nije mi neka zurka pa ako mogu pokupiti free igru, zasto ne.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 18:05 (OriginalEXE).

0 0 hvala 0
14 godina

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.0242850a81e44425911bd8499f5f4fd3.graficka-kartica-msi-geforce-gtx770-oc-tf-2gb-ddr5.aspx

Mislim da ti sa HD 7970 nije neki veliki napredak ići na GTX 770. Treba ti GTX 780 ili R9 290 da imaš neki osjetniji boost.

14 godina

Hvala na prijedlogu.

Ne prelazim radi performansi, vec radi problema sa ATI-jem na Ubuntu, nVidia ima puno manje problema sa linuxom a to mi je glavni OS.

WordPress ❤
17 godina
Sil kaže...

Može jedno brzopotezno glasovanje? :) Prodajem R9 270X pa bi uzeo nešto jače. Ako netko ima još nekakav prijedlog, slobodno napišite alternativu.

Hvala svima na savjetima. Poslušao pa uzeo r9 290. :) Nadam se da ce sve biti OK jer sam bio blizu opet pokušati s nvidiom.

14 godina
OriginalEXE kaže...

Hvala na prijedlogu.

Ne prelazim radi performansi, vec radi problema sa ATI-jem na Ubuntu, nVidia ima puno manje problema sa linuxom a to mi je glavni OS.

KAko to? Ja sam na linuxu mintu i nemam nikakvih problema, a prije sam koristio par verzija ubunta i nikakvih problema? HD7770

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
14 godina
Strm kaže...
OriginalEXE kaže...

Hvala na prijedlogu.

KAko to? Ja sam na linuxu mintu i nemam nikakvih problema, a prije sam koristio par verzija ubunta i nikakvih problema? HD7770

Nemam pojma iskreno, zezao sam se sa raznim verzijama driver-a (probao i defaultne i ati-jeve), mrdao svasta i i dalje imam problema.

Najmanji problem mi je to sto bilo koja igra lagga (probao l4d2 i dota 2), a najveci to sto imam problema u Chrome-u pa mi ne radi webgl i odredjene css3 animacije trokiraju (da se force-ati fix kroz advanced chrome panel ali onda se javljaju drugi artefakti).

Uglavnom dovoljno problema da mi dodje da ju zamijenim.

Na Windowsima nikakvih problema tako da nije do graficke, a na Ubuntu-u nisam preveliki znalac, sve sto sam pokusao sam ili uspio naci online, nije radilo.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 18:36 (OriginalEXE).
14 godina
OriginalEXE kaže...
Strm kaže...
OriginalEXE kaže...

Hvala na prijedlogu.

Nemam pojma iskreno, zezao sam se sa raznim verzijama driver-a (probao i defaultne i ati-jeve), mrdao svasta i i dalje imam problema.

Najmanji problem mi je to sto bilo koja igra lagga (probao l4d2 i dota 2), a najveci to sto imam problema u Chrome-u pa mi ne radi webgl i odredjene css3 animacije trokiraju (da se force-ati fix kroz advanced chrome panel ali onda se javljaju drugi artefakti).

Uglavnom dovoljno problema da mi dodje da ju zamijenim.

Na Windowsima nikakvih problema tako da nije do graficke, a na Ubuntu-u nisam preveliki znalac, sve sto sam pokusao sam ili uspio naci online, nije radilo.

Pa ako BAŠ koristiš ubuntu, probaj staviti generic drivere što ti linux stavi?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
14 godina

Da, bas Ubuntu, i velim, probao sam i te drivere, i najbolje rade (sad tipkam s njih) ali imaju gore navedene probleme.

WordPress ❤
12 godina
Sil kaže...
Sil kaže...

Hvala svima na savjetima. Poslušao pa uzeo r9 290. :) Nadam se da ce sve biti OK jer sam bio blizu opet pokušati s nvidiom.

Javi nam svoje utiske o kartici

17 godina
mirzet1976 kaže...
Sil kaže...
Sil kaže...

Javi nam svoje utiske o kartici

Prvi dojam je da se radi o izuzetno moćnoj kartici. BF3 na ultra 1920x1200 jednostavno leti. Imao sam nedavno i CF 270X koji bi trebao biti u rangu ove ili čak nešto bolji, ali subjektivan dojam je da je jedna 290 ipak bolji izbor. Nema iznenađenja u smislu čudnog zastoja tu i tamo. Jednostavno radi. Inače, uzeo sam XFX DD edition. Što se buke tiče, u idle je jedva čujna a prilikom loada se ipak čuje. Bučnija je recimo od Asus 270X, Phantom 680... Ali je manje bučna od par 7970 koje sam imao i naravno od CF i SLI kombinacija. Skorovi u benchmarku su negdje oko 13k u 3dmark11 i 9k u 3dmarku. Na netu sam vidio da ljudi dobiju i bolje rezultate pa je mozda do drivera ili su ono rezultati sa oc. Na kraju ipak mislim da bi ova mogla ostati ipak neko duze vrijeme u konfiguraciji. :)

15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Htio bih osvježiti svoje pet godina staro desktop računalo novom grafičkom. Trenutno imam ovu CPU/GPU/Mobo kombinaciju:

-  Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX

-  Sapphire HD 4890 Vapor-X, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI+HDTV out

-  Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD 790X+SB750, S. AM3, 8xSATA RAID, DDR3

Može li mi netko preporučiti karticu od okvirno 1000 Kn, gaming/multimedia, ako uopće ima smisla ulagati uz ovu stariju generaciju CPU-a i matične?

Unaprijed hvala. Pozdrav!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice