Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.934.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
picajzla0707 kaže...

"nemas sta birati najlosija izvedba neke asus graficke je u najmanju ruku kao Hawk izvedba od Msi-a",

dakle, ovdje nisi spomenuo "ako je ista cijena, bla, bla" već tvrdo balkanski - najgori asus bolji je od najbolje bilo koje druge kartice, što je upravo isto kao i moja usporedba golfa 1.2 sa bilo kojim drugim "hawk" autom

...jer i asus, kao i drugi proizvođači, u komade hw-a s nižom cijenom stavlja nižekvalitetne komponente i neš naći u nižerazrednim asusicama iste skupe komponente kao u onim više klase...sve ostalo je balkanizam i uopćavanje

To je glupost, neznam od kuda mu ta informacija, ali Hawk i najbolja izvedba Asus (osim onih bijesnih kojima Lightning komparira) su jednake.

12 godina
Deawood kaže...

To je glupost, neznam od kuda mu ta informacija, ali Hawk i najbolja izvedba Asus (osim onih bijesnih kojima Lightning komparira) su jednake.

kažem ti - golf i asus, ništa drugo ne valja, čisti balkanizam, kao i oni što žive 30 godina u prošlosti i još pričaju kako su japanski auti za.urac jer je njihov djed nekad davno kupio prvog datsuna koji se raspadao naočiogled

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

pozz društvo

može li fx8320 gurati 2x sapphire r9 270x toxic (crossfire),dobijam ih za 2500 kn pa me zanima da li je to dobra kombinacija, a i zanima me šta mislite o toj grafi ili mislite da se za te novce može nešto bolje.

hvala

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Ne može se za 2500 kn ništa bolje kad su te dvije grafe u rangu R9 290X.

13 godina
protjeran
Deawood kaže...

ja govorim o koleginom izboru izmedu gtx770 od msi-a i asusa{#} no ok nisi me shvatio kao da me neznas{#}! ...no evo zasto je asusova kartica drasticno bolji izbor! tko nezna o cemu pricam nek si procita koji review ak nezna prepoznati kljucne elemente s pcb-a..

MSI gtx770 Gaming MSI gtx770 Gaming
Asus dc2OC Asus dc2OC
no evo pokazat cu samo osnovni i najvazniji dio da ima sto bolju/vecu regulaciju a to se moze ovdje lako prebrojati(citaj vise je bolje:) jer s tim uvijek dolaze i opcenito sve ostale  komponente/elementi bolje kvalitete, a s tim se dobiju manje temp i veci oc itd itd...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
moderator

Bilo je dosta gluposti, držite se teme.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
7 2 hvala 0
15 godina

evo na ove dvije kartice sam mislio, Asus gtx 770 i MSI Gaming gtx 770

Primjetioo sam da ova od msi ima veći core clock.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=13233

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=13204

Evo pa i glasujte koja je po vama bolja za uzeti.

21 Asus gtx 770
2 Msi gaming gtx 770
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 0:04 (hrci24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Fino si uzmeš vremena i pročitaš detaljno msi gaming review i asus dc2oc review 

13 godina
neaktivan
hrci24 kaže...

Ja stvarno ne mogu da vjerujem da je Asus tako jeftin a MSI tako skup ako me razumijete. Ta dva brenda ista cijena, ista grafa, nidje veze.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
hrci24 kaže...

nema tu razmišljanja, jer cijena je ista, zato asus!

msi je inaće 200,300n jeftiniji od asusa, ali eto nema ih nitko osim njih i zato su cijene očito iste

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
12 godina

Stjepanj bio si u pravu sto se tice ovog malog crno/crvenog djela na TF4 hladnjaku. Plastika je!  Bio sam 100% siguran da je aluminij.

Imao sam tu grafu u ruci , al ocito nisam dovoljno dobro obratio paznju na materijal...

Hrci24 evo pogledaj si testove na ovoj stranici....MSI vs ASUS pa odluci -   LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 10:59 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ljudi pomagajte,

Dali je bolje ic na MSI R9 270x 4GB ili MSI GTX 760 2GB ? Do jucer htio ic na R9 270x, jer me zadivio Mantle u battlefieldu, a danas citam da je GTX 760 jaca, cijene su im slicne pa pitam, kasnije razmisljam prec na vecu rezoluciju od 1080p. Zanemarite moj pc, jos nemam graficke kada odlucim cu izmjenit.

Da se mogu promijenit, nebi se promijenio
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 12:09 (Skillzor69).
13 godina
odjavljen

A bisera, Asus se vrti na 2300, a MSI na 1600.

0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Deawood kaže...

A bisera, Asus se vrti na 2300, a MSI na 1600.

to je za mene propust kod msi-a pogotovo kod te klase, jer ocigledno je da su stavili pre malo rpm-a za full load, sta kad dode ljeto ta kartica ce preci 85°c kao od šale u sobi koja nema klimu...{#}lp

13 godina
odjavljen
Zapravo je 2300vs1300, sad kad vidim da je 1300 onda se slažem s tobom. Ali tu je i jedan propust od Asusa, MSI ima 1000RPM manje, a razlika u temperaturi je 7C.

2 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Skillzor69 kaže...

Ljudi pomagajte,

Dali je bolje ic na MSI R9 270x 4GB ili MSI GTX 760 2GB ? Do jucer htio ic na R9 270x, jer me zadivio Mantle u battlefieldu, a danas citam da je GTX 760 jaca, cijene su im slicne pa pitam, kasnije razmisljam prec na vecu rezoluciju od 1080p. Zanemarite moj pc, jos nemam graficke kada odlucim cu izmjenit.

Moze pomoc, posto nezz fakat sta cu :D

Da se mogu promijenit, nebi se promijenio
14 godina
neaktivan

Ja imam navedenu msi gtx 760, radi mi super na 1280mhz, vrti sve sto sam probao na max postavkama bez  ikakvih problema. Ne mozes pogrijesiti ako ju uzmes. Obje su tihe ako imaju isti cooler tako da nema razlike u tom polju. K

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prvo 4GB verzija je čisto bacanje nobaca pored 2GB verzije. Drugo, GTX 760 je nešto jača ali je to u praski sve jako slično osim igara koje rade generalno bolje na Nvidia grafama ili onima koje rade bolje na AMD grafama. Dakle, ako igraš jako često igre koje osjetno bolje idu na grafi iz jednog tabora odluči se na nju a inače uzmi jeftinije i bok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 23:39 (itomic009).
14 godina

moze neka grafa do 500 KN, 500W je napajanje, neki Intel dual i 4 GB rama, postam ovo za frenda pa ako nesto moze, znam da je oskudna konfa prilozena ali ovo je na brzinu, hvala.

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
definho kaže...

moze neka grafa do 500 KN, 500W je napajanje, neki Intel dual i 4 GB rama, postam ovo za frenda pa ako nesto moze, znam da je oskudna konfa prilozena ali ovo je na brzinu, hvala.

ati 6670 1gb ddr5 

ili polovna 7770

13 godina
neaktivan

Pozdrav. Koju bi max. grafu napajanje Corsair VS450 moglo držat?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
chrispy450 kaže...

Pozdrav. Koju bi max. grafu napajanje Corsair VS450 moglo držat?

Zar nisi već par puta pitao to pitanje? i dobio odgovor?

KLIK

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
13 godina
neaktivan

Al iza toga mi uleti jedan forumas na PM i rece nesto suprotno.

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
chrispy450 kaže...

Al iza toga mi uleti jedan forumas na PM i rece nesto suprotno.

a nebus sigurno vrtio gtx770 i 280x na tome...

13 godina
neaktivan

Pa to ni neocekujem

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hoće.

Toni
Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina
rapture686 kaže...

Hoće.

E ne bih se složio. U test videu je RM serija koja je dosta kvalitetnija od VS što i cijena govori, RM kod nas je 660 kn a VS čak 400 kn jeftiniji. Kad je upalio test grafičke popela se potrošnja prek 410 dosta je riskirao. Da je u isto vrijeme upalio Prime bilo bi adios muchachos {#} 

13 godina
protjeran
vrinho kaže...
rapture686 kaže...

Hoće.

E ne bih se složio. U test videu je RM serija koja je dosta kvalitetnija od VS što i cijena govori, RM kod nas je 660 kn a VS čak 400 kn jeftiniji. Kad je upalio test grafičke popela se potrošnja prek 410 dosta je riskirao. Da je u isto vrijeme upalio Prime bilo bi adios muchachos {#} 

napajanje po meni mora bez beda drzati prime95 i furmark u isto vrijeme ( znam da je to extremno no svako koje sam imao kao i cijele konfe su morale to proci bez da se oznoje){#}...

a ne da vent vrišti od napajanja i vrelog zraka tokom full loada takvo mi sigurno na stolu pored mene ne treba{#}...

no da nebudem bas full{#} Corsair VS450 kao sto mu je vec preporuceno ce sve drzati do 270x/gtx670( tj sve iznad toga ne) LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 14:40 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.

Ispricavam se ako je Offtopic.
Bio sam kupio polovnu graficku Ati Radeon HD 4870 512mb GDDR5 (covjek je rekao da valja). Ja sam ukopcao grafiku u kompjuter, upalio komp i iz grafe pocele iskre. 
Da li mozda nisam krivo ukopcao molex konektor za grafiku?
No dobro, kupio sam sada grafiku Nvidia XFX GTX 260 896mb GDDR3, napajanje mi je EVC 500w, maticna ploca je Gigabyte ga-ep31-ds3l.
E sada me je strah, ako ubodem tu Nvidia graficku, da li ce i ta riknit, a bojim se da nije mozda do napajanja...
Ako mozda bude problem u napajanju, slobodno predlozite nekakvo bolje napajanje. 

Hvala!

Maticna ploca Gigabyte Maticna ploca Gigabyte
Graficka kartica Ati Radeon HD 4870 (Ne valja) Graficka kartica Ati Radeon HD 4870 (Ne valja)
Molex konektor za grafiku Molex konektor za grafiku
Graficka kartica Nvidia XFX GTX 260 Graficka kartica Nvidia XFX GTX 260
Kiki
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 16:26 (Kiki31).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kiki31 kaže...

Pozdrav ekipa.

Ispricavam se ako je Offtopic.
Bio sam kupio polovnu graficku Ati Radeon HD 4870 512mb GDDR5 (covjek je rekao da valja). Ja sam ukopcao grafiku u kompjuter, upalio komp i iz grafe pocele iskre. 
Da li mozda nisam krivo ukopcao molex konektor za grafiku?
No dobro, kupio sam sada grafiku Nvidia XFX GTX 260 896mb GDDR3, napajanje mi je EVC 500w, maticna ploca je Gigabyte ga-ep31-ds3l.
E sada me je strah, ako ubodem tu Nvidia graficku, da li ce i ta riknit, a bojim se da nije mozda do napajanja...
Ako mozda bude problem u napajanju, slobodno predlozite nekakvo bolje napajanje. 

Hvala!

EVC 500w je kinez koji ako moze da da vise od 220w snage ja cu se izbrisati s ovog foruma :D

Mada sumnjam da je grafa vrisnula zbog napajanja, jednostavno ne bi upalilo kompa ...

sta je ostatak konfiguracije? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice