Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
FakeDeath kaže...

pa ocan na nekih 3.5 može a i igra dotu te skyrim...

4890 je u rangu 7770 koja manje troši i podržava dx11

tražio je polovnu grafu do 600kn, 7770 je tu najbolji izbor

E sad jos da ju je nać'

lol
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Bar toga ima :-) u trgovini su oko 700kn...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima netko iskustva sa narucivanjem preko ebaya ili nesto slicno tipa amazon, newegg itd. Koji proizvodjac eventualno priznaje garanciju negdje kod nas, ako uopce postoji takav, ili sve predmete narucene moram slati nazad postom?

Naime gledam cijene vani i kod nas, razlike su redovito velike, medjutim ne ako u slucaju reklamacije moram o svom trosku slati grafulju ili gdje izvan RH - tada postaje kd nas jeftinije (postarina u oba smjera, ili cak odlazak autom po nju te kasnije voznju u ducan u sloveniji ili bilo gdje da ju reklamiram).

Hvala puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fox Mulder kaže...

Pozz!

Upravo mi je pregorila moja stara XFX 4890 i sad bi kupija novu. Tj. tražija bi polovnu za ovu konfu. Može li mi netko reći koja bi bila najbolja do nekih 600kn. Služila bi ugl. za filmove, dotu2, skyrim.

DFI LanParty x48 DK

Intel c2d E8500 @ 3.16

4 BG DDR2

Corsair HX 620w

fala lipa :*

ima li još kakva amd preporuka za moju konfu ALI izgleda da mogu povećati do 800kn.

lol
13 godina

koju najjaču grafičku upariti sa i5-3450, 8 GB ram 1600 mhz, corsair 550W

trenutno je unutra MSI 650 Ti Boost 1 GB

meni je zapela MSI GTX760 OC TF 2 GB ili nema smisla tak jako za moj proc?

igram na Samsung T220 1680x1050

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije ta grafa neki overkill za i5. Slobodno kupi i rokaš sve na toj rezi sa maximalnim detaljima (osim možda baš nekih extrema da se ne nađe neko pametan i odma poklopi da nećeš moći glatko Crysis 3 na max detaljima).

15 godina

e ovako zanima me jedan problem. s novim grafickama sappphire r9,ovako one podrzavaju UEFI bios,to je zapravo za brzi rad pokretanja

sustav ali windows 8,ako se nevaram.ali ono sto mene zanima ako zelim recimo takvu grafu dali bih morao mjenjat drugu maticnu,i procesor,

pogledajte pod moj pc,molim pomoc....{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 3:04 (fight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

koliko ja znam uefi bios nema nikakve veze s ovim sto si ti opisao

ako ces ic na r9 270x onda ima smisla, ne trebas nista mijenjat

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 19:13 (ashcro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

(osim možda baš nekih extrema da se ne nađe neko pametan i odma poklopi da nećeš moći glatko Crysis 3 na max detaljima).

ni BF4 {#}

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 19:25 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fight kaže...

e ovako zanima me jedan problem. s novim grafickama sappphire r9,ovako one podrzavaju UEFI bios,to je zapravo za brzi rad pokretan

sustav ali windows 8,ako se nevaram.ali ono sto mene zanima ako zelim recimo takvu grafu dali bih morao mjenjat drugu maticnu,i procesor,

pogledajte pod moj pc,molim pomoc....{#}

uefi bios radi i na win7, i da tome sluzi sve komponenete koje to podrzavaju bi se trebale brze botati itd, graficke koje to imaju nepredstavljaju nikakav problem za tvoju konfu niti moras ista mijenjati, to ti je jos uvijek u začecima tako da nevodi brigu oko toga{#} zanemarivo!...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Rhodin kaže...

Ima netko iskustva sa narucivanjem preko ebaya ili nesto slicno tipa amazon, newegg itd. Koji proizvodjac eventualno priznaje garanciju negdje kod nas, ako uopce postoji takav, ili sve predmete narucene moram slati nazad postom?

Naime gledam cijene vani i kod nas, razlike su redovito velike, medjutim ne ako u slucaju reklamacije moram o svom trosku slati grafulju ili gdje izvan RH - tada postaje kd nas jeftinije (postarina u oba smjera, ili cak odlazak autom po nju te kasnije voznju u ducan u sloveniji ili bilo gdje da ju reklamiram).

Hvala puno!

razlike su redovito velike samo ako gledas americke portale (kao npr newegg), zato sto su to cijene bez PDVa (i ugl sa besplatnim postarinama za americke gradjane)

odi na engleski/njemacki ebay/amazon ili computer universe i kad ti izlista cijenu sa PDVom i postarinom onda razlike vise nisu toliko velike i po meni nema nekog smisla narucivati izvana (osim ako ne ides sam po to)

pogotovo u slucaju kvara pa moras postom slati radi reklamacije.. i SSDove i graficku sam gledao naruciti izvana, ali mi se nije isplatilo (nasi web shopovi su cijenom tu negdje..)

batizg kaže...

koju najjaču grafičku upariti sa i5-3450, 8 GB ram 1600 mhz, corsair 550W

trenutno je unutra MSI 650 Ti Boost 1 GB

meni je zapela MSI GTX760 OC TF 2 GB ili nema smisla tak jako za moj proc?

igram na Samsung T220 1680x1050

na taj proc mozes i puno jace graficke bez problema

i5 je stvoren za gaming (i7 je overkill samo za gaming) i nece ti stvarati bottleneckove

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 12:01 (Fanu).
16 godina

Ha gle, nadje se svega. Naso sam tipa u sloveniji za 300kn razlike, a idem mozda tamo uskoro pa bi mi bilo usput (poslovno) te bi mi to bila fina usteda u slucaju da se odlucim kupit. Onda nastupa problem ako se desi reklamacija jer mi je put do tamo pojede razliku, isto kao i postarina. Zato pitam, ima li proizvodjac koji nudi reklamaciju nevezanu za mjesto kupnje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel se isplati prodat 660 ti pe oc i dodat par sto kuna i kupit prek njuske gigu 760oc..jel bolja nekaj od ove moje?

hvala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Jel se isplati prodat 660 ti pe oc i dodat par sto kuna i kupit prek njuske gigu 760oc..jel bolja nekaj od ove moje?

hvala

Po meni se ne isplati

gtx 760 je jača ali ne

14 godina
mariolla79 kaže...

hvala

I ne baš grafe su jednake po perfomansama a prodati svoju GTX660Ti nema smisla pošto si ju zasigurno masno platio.

...escaped convict, murderer!
14 godina

Ne isplati se zato što je ova tek nešto jača. Tebi se ne isplati prelaziti na ništa slabije od R9 280X ili GTX 770.

17 godina
neaktivan

Zna neko di se moze kupit Thermal pad osim Ebay-a? Znam da je offtopic al vezano za graficku pa da pitam.

Ili ako neko ima viska pa da kupim od njega placanjem pouzecem, jer sam naso neke na ebayu al moram dugo cekat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da li se isplati da prodam svoju 6850 vapor-x i dodam malo kesa i kupim ovo https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/2102-msi-geforce-gtx-750-gaming.html ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odluka je pala da kupim "AMD Athlon II X3 435"

Sad koju grafičku bi mogao uzeti da bi "cpu" iskoristio barem 70-80%

Napajanje imam 420W mislim da je neko NoName napajanje ako bude potrebno uzeo bi i napajanje uz neki vaš prijedlog

Hvala !

0 0 hvala 0
17 godina

AMD Radeon HD 7750 ili R7 250 ali OBAVEZNO s GDDR5 memorijom.

I nabavi još 2GB ram da imaš 4.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Goddish kaže...

da li se isplati da prodam svoju 6850 vapor-x i dodam malo kesa i kupim ovo https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/2102-msi-geforce-gtx-750-gaming.html ?

isplati se naravno, barem sto se tice perfomansi..LP

xdddd kaže...

Odluka je pala da kupim "AMD Athlon II X3 435"

Sad koju grafičku bi mogao uzeti da bi "cpu" iskoristio barem 70-80%

Napajanje imam 420W mislim da je neko NoName napajanje ako bude potrebno uzeo bi i napajanje uz neki vaš prijedlog

Hvala !

nesto do tipa hd7750 ili cak novu gtx750 ak ti nije previse novaca( posto ne trazi dodatno 6pin napajanje) bila bi ti idealna! lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan

Za nadogradnju sam planirao izdvojiti 250 eura

Sad

AMD Radeon HD 7750, R7 250 ili gtx750

Defitnivno koja bi bila najbolja opcija za navedeni "CPU" tj. koju bi grafu iskoristio najbolje cpu

nekako me više vuče na HD 7750
Vaše mišljenje

Ne bi mi bio problem da ti za grafičku 120 ili 150 eura pa barem imam mir "par godina"

Naravno još 2gb rama cu uzeti !!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 19:19 (xdddd).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xdddd kaže...

Za nadogradnju sam planirao izdvojiti 250 eura

Sad

AMD Radeon HD 7750, R7 250 ili gtx750

Defitnivno koja bi bila najbolja opcija za navedeni "CPU" tj. koju bi grafu iskoristio najbolje cpu

nekako me više vuče na HD 7750
Vaše mišljenje

Ne bi mi bio problem da ti za grafičku 120 ili 150 eura pa barem imam mir "par godina"

Naravno još 2gb rama cu uzeti !!

komotno r7 250, ne 7750 ne isplati se ;]

eventualno probaj otkljucati 4tu jezgru na procu i onda ces zaista biti miran dvije godine

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

To je s ddr3, a jasno sam napisao da obavezno s gddr5.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xdddd kaže...

komentar iznad

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xdddd kaže...

To je ta! I to je tako dobra cijena za tu grafu, da ces bez frke igrati sve sto pozelis!

14 godina
neaktivan

Nadam se da ce biti tako i da cu imati mir par godina

Uz Cpu + grafu kupit cu jos 2gb rama :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Treba mi mala pomoc. Imam i7 3770 procesor i koristim njegovu hd4000 grafiku. Neki dan sam sam nabavio monitor, Samsung bx2450 LED 24", i slika mi je poprilicno losa. Boje su kao isprane a svjetlost je jaka, gotovo da smeta ocima. Interesuje me da li to ima veze sa grafikom i da li bih mogao da rijesim problem sa HIS HD 7790 grafikom. Igrice mi nisu bitne. Tv, filmovi i malo rad sa grafikom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice