Temperatura grafičke kartice

poruka: 57
|
čitano: 10.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.imam mali problem u vezi grafičke kartice geforce 6600gt. naime,čini mi se da je temperatura previsoka.kad ništa ne radim iznosi oko 70 C,a kad recimo igram neku igru zna se popeti i do 90.u tome je i problem,jer mi igra se odjednom smrzne,ugasi se monitor i iz biosa dolazi  zvucni signal,neprekidni.pretpostavljam da se to događa zbog previsoke temperature grafičke,pa ako netko ima savjet kako riješiti taj problem bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Temperatura grafičke kartice
sino kaže...

Pozdrav.imam mali problem u vezi grafičke kartice

Možeš uzeti aftermarket cooler ili jednastavno povećati okretaje ventilatora na max. preko programa Riva tuner.

written by pod009
16 godina
neaktivan

imam još jedan dodatni ventilator koji hladi grafičku,al neznam ako to što pomaže.i da..zapravo je zvuk koji dolazi iz biosa jedan dugi i dva kratka.i ne pomaže ako računalo restartam,nego ga baš moram ugasiti iza na kućistu.tek onda opet normalno radi.

17 godina

Mozda ti se i sa vremenom nakupilo puno prasine pa ti se zato pregrijava, provjeri to ;)

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan

u redu,hvala,pokušat cu to sutra tj. danas pa javim rezulate

16 godina
neaktivan

evo,poslusao sam tvoj savjet i ocistio hlađenje i temepratura se sad krece od 55-60,u igrama malo vise.ali cini se da problem nije bio u hlađenju jer mi se ista stvar i dalje dešava.igre se jednostavno smrznu,ekran se ugasi i ne mogu ništa.napravio sam i update najnovijih drivera,ali ni to ne pomaže.ima li još tko kakvu ideju?

17 godina
neaktivan

Ili rikava grafa(memorija) ili je napajanje preslabo(odnosno ukoliko je "no name" onda polako odlazi u vječna lovišta)Osmijeh Pa razmišljaj o nekoj zamjeni recimo min.Fortron 350WOsmijeh i onda si miran.

Ali prije nego što bilo šta kupiš probaj neko drugo napajanje da ga isključiš kao mogučeg krivca isto i grafu kod nekoga ako možeš.

E7200 aka 3.6GHZ Abit IP35 Off limits 2x2 GB GSkill-1000MHz Seasonic 430W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa, uvijek se krene od hlađenja. Ali koliko ti je stara ploča? Mislim da je 6600 negdje iz 2004. godine, jel tako? Ako je redovno i dosljedno "raubaš", te ako komponente nisu od vrhunskih firmi, vidio sam slučajeve gdje starenje elektronike (ponajprije sušenje elektrolita u kondenzatorima, a još brže u jeftinijima) pravi probleme cijelom sustavu. Tu ne možeš ništa napraviti. Mijenjati komponentu jednu po jednu je skupo, ali izgleda jedino rješenje.

Ja bih ti praktično samo još napravio jedan "servis" koji zna pomoći u mnogim situacijama - iskopčaj sve sa ploče što se može iskopčati, dobro ispuši prašinu kompresorom sa svih komponenti, namaži procesor novom termo-pastom (obriši sve ostatke stare), vrati sve komponente tako da ih dobro "klikneš" na njihovo mjesto, i to je to (prije toga, naravno, riješi se statičkog elektriciteta sa sebe dodirom nečeg metalnog u sobi, da ne šokiraš neki CMOS).

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Ili rikava grafa(memorija) ili je napajanje preslabo(odnosno ukoliko je "no name" onda polako odlazi u vječna lovišta)Osmijeh Pa razmišljaj o nekoj zamjeni recimo min.Fortron 350WOsmijeh i onda si miran.

Ali prije nego što bilo šta kupiš probaj neko drugo napajanje da ga isključiš kao mogučeg krivca isto i grafu kod nekoga ako možeš.

štače mu toliko za 6600

17 godina
neaktivan

imam grafu 9800 Gt 512 MB, temp u IDLe je 53 C, a u LOAD(1680x1050 reza) do 70 C. dal su te temp urredu jer se baš ne kužim u njih? grafa je OC-ana.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
sauron_15 kaže...

imam grafu 9800 Gt 512 MB, temp u IDLe je 53 C, a u LOAD(1680x1050 reza) do 70 C. dal su te temp urredu jer se baš ne kužim u njih? grafa je OC-ana.

Mislim da je to ok :)

Pogotovo ak je OC-ana.

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

Imam istu grafu, mislim da je sve oke sa tim temperaturama, moje su za par stupnjeva nize ali nije OCana :D

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F) ExcelStor Technology J360 29 °C (84 °F) WDC
17 godina
neaktivan

a koja temperatura je negdje zabrinjavajuća?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

a koja temperatura je negdje zabrinjavajuća?

A u principu ovisi od grafe do grafe .. meni je moja HD3870x2 u idle na 80-87 stupnjeva Cool

Normala 40-50-60.

17 godina
neaktivan

a u LOADU ?

17 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

a u LOADU ?

Moja? a dođe i do 100 Cool

17 godina
neaktivan

općenito^^

17 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

općenito^^

Pa do 70-setak.

17 godina
neaktivan

ok, hvala.  šta si ti svoju klokao?

17 godina
neaktivan
sauron_15 kaže...

ok, hvala.  šta si ti svoju klokao?

Nažalost ne - od kada ju imam, i kada je nova bila, uvijek je imala ovakve temperature.

17 godina
neaktivan

i sve je uredu sa kompom? ništa se ne smrzava? jer 100 C je dosta visoka temp. za grafu lol

17 godina
neaktivan

Svaka igra radi savršeno, bezprijekorno :D - ko bi reko, jel? Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sauron_15 kaže...

i sve je uredu sa kompom? ništa se ne smrzava? jer 100 C je dosta visoka temp. za grafu lol

Ma on ima grafu poznata kao gutac energije, ipak je dvoglava zvijerCool

Koja je do prije 48xx serije bila mocna :)

otpor je uzaludan!
17 godina
neaktivan
BORG kaže...
sauron_15 kaže...

Bila?! Molim lijepo - jos uvijek je mocna Plač Cool trenutačno je nesto između HD4850 i HD4870 - drži se stara bakica.

Ja sam zadovoljan - preskačem jednu seriju grafičkih i kupujem (nadam se opet dvoglavu) HD5xxx x2 neku ATi-jevu.

OFF Topic: Dobio pola zvjezdice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 15:55 (Sonny).
17 godina
Sonny kaže...
BORG kaže...
sauron_15 kaže...

Bila?! Molim lijepo - jos uvijek je mocna Plač Cool trenutačno je nesto između HD4850 i HD4870 - drži se stara bakica.

Ja sam zadovoljan - preskačem jednu seriju grafičkih i kupujem (nadam se opet dvoglavu) HD5xxx x2 neku ATi-jevu.

OFF Topic: Dobio pola zvjezdice.

Oprosti krivo sam se izrazio :)

Naravno da je jos uvijek zvijerCool

otpor je uzaludan!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 16:15 (BORG).
16 godina
neaktivan

hehe,vidim da ste se malo udaljili od teme,al nema veze.pokušat ću kod frenda vidjeti kako moja grafičke reagira na njegovom kompu.

i još jedno pitanje:je li normalno da kad je igra pokrenuta cpu usage te igre zauzima 90-100%?

16 godina
neaktivan

evo,pokušao kod frenda,ali ista stvar se događa.očito da nešto s grafičkom karticom nije u redu.ali,da kartica nije ispravna onda se ne bi ništa ni vidjelo na monitoru,ili?više ni sam ne znam što da probam...

17 godina
protjeran

Instaliraj Riva Tuner i probaj modificirati brzinu venta prema temperaturama. I da, koliko RAM memorije ima tvoj komp?

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
16 godina
neaktivan

brzina je vec na 100%.imam asus a8n5x,amd athlon 64 3200+,768 mb rama.pokušao sam sniziti takt grafičkog procesora sa 500 mhz na 400 mhz i do sada jos nije nijednom zaštekalo u igri.nadam se da će tako i ostati

17 godina
protjeran

Ja sumnjam na RAM-e... Koji imaš operativni sustav? XP ili Vistu? Pretpostavljam XP jer je 768MB, ali dalo bi se reći da je problem u manjku memorije jer mislim da takt grafe izravno utječe na zauzeće RAM memorije? Komentari?

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice