Rudarenje?!

poruka: 2
|
čitano: 2.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Rudarenje?!

Mozda ce nekome ovo pitanje zvucati glupavo, ali moram da pitam.
Srecem se dosta cesto po forumima sa izrazima vezanim za graficke karte kao sti su "rudarenje", "kopanje", "renderovanje".......
Sta ovi izrazi zaista znace? Shvatio sam da bi to trebalo biti neko veoma zahtevno angazovanje racunara, pre svega GPU, ali sam susretao I izraz "kopanje" vezano za CPU.
Bio bih jako zahvalan ako bi mi neko odgovorio na ovo pitanje ili me barem uputio gde da poptrazim odgovor.
Unapred hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Rudarenje?!

izrazi u slengu.. uobičajenog eng.slenga u ITu.. mining + dictionary i imaš odgovor.

rudarenje=kopanje. render je naziv (rendering) za obradu video/slike (photorealistično i jako zahtijevno nekad..) render nema veze s miningom to su dva različita posla, ali ista stvar za GPU, pa možeš čak rudariti za nekog tko renderira neki video..

danas se npr GPU koristi za svašta, pa i za rudarenje i render(potrebno za support browsera/playera jednako kao za igre).. Zapravo je svejedno, može i CPU ali je za to GPU jača + CPU odrađuje ostatak za juzera..

- inače je mining jako loša stvar, često netko pokupi u neznanju kao malware ili se pridružiš npr SETI programu..

ima juzera koji 'zarađuju' rudarenjem.. ne znaju da više plate struju ili to plate roditelji pa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 17:43 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice