Postavke imaš, igre znaš i vrti se na 1920 x 1080, CPU @ 4GHz, HD5850 @ stock
REVIEW - Gainward GeForce GTX480 by Oly_E3
- poruka: 246
- |
- čitano: 123.395
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Postavke imaš, igre znaš i vrti se na 1920 x 1080, CPU @ 4GHz, HD5850 @ stock
auf onda ja nemogu dok neubodem novi proc i matičnu xD
čekajte me..
Ni ja..sry Meni je monitor rezol. 1680 i nemam sve igre..
Pa cini mi se jako malo.
Mozda zato jer igrica tjera graficke na sam rub?
Mislim da je to više od (ne)optimiziranosti nego ''bolje'' grafike od Crysis-a.
Mislim da je to više od (ne)optimiziranosti nego ''bolje'' grafike od Crysis-a.
Nije do toga, Metro je dobro optimiziran, ali ono što ju čini zahtjevnijom od Crysisa je DX11 API koji koristi teselaciju i još neke điđe. U DX10 API-ju ide dosta bolje nego Crysis, a i dalje je oku (pre)ugodna grafika
@Epic: Metro je izvrsno optimiziran i može samo služiti kao primjer ostalim developerima Egine-a.
Nađi mi igru koja če se na 25FPS-a izvodit toliko fluidno kao Metro i Crysis Warhed.
Evo, odvrtio sam prolouge- max: 68Fps
min: 16fps
avg: 36fps
@Epic: Metro je izvrsno optimiziran i može samo služiti kao primjer ostalim developerima Egine-a.
Nađi mi igru koja če se na 25FPS-a izvodit toliko fluidno kao Metro i Crysis Warhed.
Igro sam je malo, ali isto mi je u krize ljepša grafika...
Evo GTX465, još treba sačekat netko da je s foruma nabavi da baci review: (Opet primječeno odlično skaliranje u SLI)
Di si ukrao tu igračku Oly?
Di si ukrao tu igračku Oly?
Imam rođake u Somaliji koji se bave piratstvom, pa sam ih zamilio ako bi mogli orobiti brod kojim stiže IT roba... Eto orobiše ga... Bio sam skorman pa sam tražio samo jednu da mi pošalju
Imam rođake u Somaliji koji se bave piratstvom, pa sam ih zamilio ako bi mogli orobiti brod kojim stiže IT roba... Eto orobiše ga... Bio sam skorman pa sam tražio samo jednu da mi pošalju
može i meni modularno od Corsaira 1000w?
Oly, samo se strpi do petka da prođe ovaj tjedan, onda ću ja napraviti bench navedenih igara sa svojom HD5770. :)
Oly, samo se strpi do petka da prođe ovaj tjedan, onda ću ja napraviti bench navedenih igara sa svojom HD5770. :)
Ok kada stigneš, odvrti, nema problema... Samo mislim da ćeš naići na jedno ograničenje... Potrerbna frekvencija CPU-a je 4GHz (ti probaj koliko maksimalno ide) i reza je 1920 x 1080
Igre znaš koje su i na kojim postavkama se vrte
Ok kada stigneš, odvrti, nema problema... Samo mislim da ćeš naići na jedno ograničenje... Potrerbna frekvencija CPU-a je 4GHz (ti probaj koliko maksimalno ide) i reza je 1920 x 1080
Igre znaš koje su i na kojim postavkama se vrte
To za procesor si dobro kazao, jer i sada se mrzne pri opterećenju sa otklj. jezgrama, kada stigne Mugen II, ili pak Performa onda će biti druga priča...
Ispričavam se na OTu ali koliko ću morati dići volatažu pri dizanju (možda mogućem) na 4GHz?
To za procesor si dobro kazao, jer i sada se mrzne pri opterećenju sa otklj. jezgrama, kada stigne Mugen II, ili pak Performa onda će biti druga priča...
Ispričavam se na OTu ali koliko ću morati dići volatažu pri dizanju (možda mogućem) na 4GHz?
Možda bolje da niti ne forsiraš toliko CPU, ipak je to AMD, a ne ide svaki na 4GHz... Ako možeš digni ga barem na 3.4-3.6GHz @ X4. Ioanko nema razlike na ovim rezama
Ovo se pretvorilo u đumbus,usred 6 stranica ima par reviewa grafi.Iz review GTX480 se pretvorilo u review i ATi grafa.
tocno tako, trebalo bi napraviti temu uporedba high-end grafickih kartica
Slazem se. Na netu i ovako ima premalo testova. lol
Slazem se. Na netu i ovako ima premalo testova. lol
I ja se isto slažem, bilo bi super kad bi se svi testovi napravili na jednom sistemu, znači svaki bi svoju grafu donio kod onog na čijem sistemu se testira tako da bi rezultati bilo što vjerodostojniji.
Da, to bi bi super, ali OLY (ako se ne varam) zivi na Krku, a on je jedini u HR koji je kupio GTX480 :D
Da, to bi bi super, ali OLY (ako se ne varam) zivi na Krku, a on je jedini u HR koji je kupio GTX480 :D
Na Cresu.
Bio sam blizu ;D
Oly evo službena slika od nvidije koliko bi novi driveri (koji stižu uskoro iz bete u finalnu verziju) trebali popravit perfomanse.
Ja također osjećam da novi driveri donose dost poboljšanja
ja osjećam da nvidia kenja (tj. da su pretjerali sa postotkom)
živi bili pa vidjeli
posebno mi lijepo izgleda onih 25 % kod just causea
Da su ova predviđanja točna, to bi onda ovako nekako izgledalo:
CRYSIS Warhead: Average FPS sa starim driverima: 29,2 - Sa novim (+4%) = 30.36
CoD Modern Warfare 2: Average FPS sa starim driverima: 187,3 - Sa novim (+5%) = 196,6
Metro 2033: Average FPS sa starim driverima: 21,2 - Sa novim (+7%) = 22,6
Far Cry 2: Average FPS sa starim driverima: 85,5 - Sa novim (+9%) = 92,8
STALKER Call of Prypiat: Sa starim driverima: 56 - Sa novim (+8%) = 60,4
Naravno to neznači da će nužno biti ovakvi rezultati, ali jedan prikaz kako bi moglo donekle izgledati stanje sa novim driverima.
ja osjećam da nvidia kenja (tj. da su pretjerali sa postotkom)
živi bili pa vidjeli
posebno mi lijepo izgleda onih 25 % kod just causea
Imaš ne predhodnoj stranici test koji sam odvrtio sa novim driverima... Usporedi to sa rezultatima iz drugog posta... Također ti kažeš da ne osjećaš napredak sa 9.9 na 10.5... Hebote imaš prespor CPU da bi osjetio ikakav napredak

napredak se osjeti ali nije ništa kardinalno,posebno jer su noviji driveri usredotočeni na dx11 grafe...
a vidit ćemo kakve će rezultate dati driveri
tako je i ati sastavio punu listu poboljšanja pa je od toga ispao qrac (i nisam ja benchao,nego drugi sa foruma)
a i nemam ja 4500kn da ispljunem za novi procesor kako bi dobio 5 fps-a više
svaka čast nvidiji ako ostvare ono što su napisali,ali ja sam prilično siguran da su neke brojke uvećali (ne bi bilo prvi put)