Onda ću i Armu 2 staviti na popis
REVIEW - Gainward GeForce GTX480 by Oly_E3
- poruka: 246
- |
- čitano: 123.401
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
@Zaki di su rezultati hd5970 ??
Btw. fermi tj gtx 480 ima ogromni potencijal i koliko sam vidio pre dobro skalira sa svim filterima ukljucenim..
Doduse ti filteri su ti nepotrebni na vecim rezolucijama zato ih ljudi niti ne koriste po raznim bench stranicama..
Znaci ovako ti trebo AA max 8 x koristi sve vise od toga je pretjerivanje koje nema smisla i AF ti uopce ne treba
Mene zanimaju performanse u Split Secondu recimo di su explozije sa svim filterima na max pa ak mi mozet to priustit super ..
Ne shvacam zasto AF ne treba? U dosta igara sam ga morao force-at preko drivera jer se u igri nije dalo namjestit, a razlika u detaljnosti tekstura koje gledas pod malim kutem je ogromna. Utjecaj AF na performanse od davno nije velik.
Pa zato jer kod mene nema razlike na 1920 x 1200 rezi.. u niti jednoj igri ne vidim razliku izmedu upljenog na max i minimalnog.. a bogami nista previse se niti ne dobiva sa AA
Onda ću i Armu 2 staviti na popis
4Km View Distance, Very High postavke Bez AA/AF probaj odvrtit... Ako bude 30 FPS na 1920x1080 onda je to super rezultat...
@toxic: Ja u svakoj igri primjetim razliku izmedu trilinearnog i AF filtra.... AA manje primjecujem na 1920x1080 jer je to visoka rezolucija pa i nema potrebe za AA.
Star Wars: Force Unleashed (ova me posebno zanima, zato jer još nisam vidio da nekome ide glatko na max)
BIG LOL
Sa HD5850 ide na max bez pada fps-a(probao sam by myself), ali problem je što je fps lockan na 30fps-a i nemožeš dobit više od tog, zato se ta igra ne bencha.
Hahahaha, nisam to znao, zato me čudilo što je samo 30fps XDDDD
Iako meni pada fps od puste fizike. a činila mi se usporena nekako igra, ali to je vjerovatno zbog to locka
OK u dopuni reviewa ću odvrtiti sljedeće testove (uskoro):
- Just Cause 2 benchmark
- Call of Duty 4: Modern Warfare
- Burnout Paradise
- Split Second
- Aliens vs. Predator
- Assassins Creed II (ako ga uspijem natjerati da radi, znate na što mislim )
- Batman Arkham Asylum
- 3DMark 03
- Furmark 1.8.3 benchmark
- OpenCL benchmark
ne muči se sa split second
fps igre je lockan na 30 i ne ide preko
što se tiče split second,igram igru na very high i prilikom eksplozija mi fps ne pada,znači igra ne šteka
rezolucija 1600x900
Evo dakle i rezultati HD5970, dakle testirao sam na rezoluciji od 1920 X 1080
Testna konfiguracija:
CPU: Intel Core i7 920 @ 4,0Ghz bez HT
Ram: Kingmax 12gb @ 1142mhz
Mbo: Gigabyte EX58 UD-5
Hdd: 2xHitachi 1tb
DRIVERI: 10.4 (buduci da je kolega upotrjebio malo starije drivere i ja sam)
prest: sve na MAX
AA: 4x
Min: 92 FPS
Max: 632 FPS
AVG: 223.3 FPS
Prest: ultra
AA: 8x
DirectX: 11
Min: 74 FPS
Max: 102 FPS
AVG: 86.4 FPS
Prest: Sve na MAX
AA: 16x
Min: 101 FPS
Max: 196 FPS
AVG: 142.4 FPS
Prest: Sve na max osim view distance koji je na 85 ( skinut hack za otkljucavanje resursa )
Patch: 1.0.4.0
Min: 29 FPS
Max: 151 FPS
AVG: 61.0 FPS
Prest: very high
DirectX: 11
AA: 4x
AF 16x
Min: 23 FPS
Max: 127 FPS
AVG: 56.2 FPS
Prest: Ultra
DirectX: 10
Min: 29.94 FPS
Max: 195.83 FPS
AVG: 87.76 FPS
Tesselation: extreme
antistropy: 16
Anti-aliasing: 8x
resolution: 1280 x 1024
Min: 10.9 FPS
Max: 93.7 FPS
AVG: 31.6 FPS
Resolution: 1280 x 1024
Mode: Fullscreen
Anti-aliasing: off
Shaders: high
Antisotropy: 1
Reflection: on
Ambient Occlusion: on
Avg: 198,3 FPS
Mode: Fullscreen
Anti-aliasing: 8x
Shaders: High
Antisotropy: 16
HDR: on
Stereo 3D: disabled
Ambient occlusion: on
AVG: 149.3 FPS
Prest: sve na Max
DirectX: 10
Min: 13 FPS
Max: 75 FPS
AVG: 58,5 FPS
Min: 46 FPS
Max: 124 FPS
AVG: 81.6 FPS
Evo i grafička usporedba
čini se da 5970 dere gtx480 te da je mnogo isplativija kupnja s obzirom da im je cijena slična (5970 malo skuplji)
to se znalo odavno ali smo sada i potvrdili
slažem se,bilo bi dobro da se ubaci i 5870 u benchmark
Sad bi jos bilo dobro da neko nabaci i od HD5870 pa oly napravi graf za sve tri grafe.
Sad bi jos bilo dobro da neko nabaci i od HD5870 pa oly napravi graf za sve tri grafe.
Ajde, ako tko ima volje da odvrti bench sa HD5870 (grafa na stock, CPU na 4GHz @ 4 threads) i sa 10.4 driverima za usporedvu GTX480 vs. 5870 vs. 5970
I onda graph napravimo i taman.
i još da se ubaci gtx470 i 5850 i to bi bio ultimativni review
i još da se ubaci gtx470 i 5850 i to bi bio ultimativni review
Da mogli bi micromana i hiperyona zaposlit.I kad se to napravi onda mod sam premjesti postove poslje olyijevih reviewa i sve cakum pakum user review.
Hyperion ima samo 1680x1050, a ovdje se testovi vrte na 1920x1080.
Hyperion ima samo 1680x1050, a ovdje se testovi vrte na 1920x1080.
Valjd ima neku plazmu,ili kod frenda da ode.
Dobro sada dodavanje HD5850-ke i GTX-a 470 (GTX470 bi možda čak i mogao jer je dosta blizu HD-u 5870) u test bi i malo više od same usporedbe GTX-a 480 dalo.
Eh kad bi netko imao HD 5870, 1920X1200, proc na 4Ghz i hrpu vremena bio bih to pravi review.
Eh kad bi netko imao HD 5870, 1920X1200, proc na 4Ghz i hrpu vremena bio bih to pravi review.
Poslao sam već jednom PM... Naravno ako čovjek bude u mogćnosti da sve to odvrti bio bi mu jako zahvalan, ali naravno neću mu zamjeriti ako ne bude mogao, nemaju svi vremena za ovakve stvari (hehe ja sam malo na laptopu dovršavao posao, a malo benchao )
Tesko se ovako moze bas najbolje usporedjivati.
Razlike u ostacima konfiguracije su prevelike.
Npr. Zaki i Olly - i7 vs q9650, 12GB RAM DDR3 (ako sam dobro skuzio kod Zakia) vs 4GB DDR2
itd.
Jos da netko uleti sa i5 i AMD-om i imas "kupusaru" od raznih konfiguracija
Jest da je na toj rezoluciji utjecaj ostatka konfe puno manji nego na nizim rezolucijama, ali ipak ga ima.
Idealno bi bilo na jednoj konfi sve isprobati, ali to je jako, jako tesko izvedivo (treba skupit 4 covjeka sa 4 razne kartice na jednom mjestu)
Idealno bi bilo na jednoj konfi sve isprobati, ali to je jako, jako tesko izvedivo (treba skupit 4 covjeka sa 4 razne kartice na jednom mjestu)
pa nije ni ovo lose - vidis koja kombinacija ti je najisplativija (za one entuzijaste pliceg džepa :P)
pa nije ni ovo lose - vidis koja kombinacija ti je najisplativija (za one entuzijaste pliceg džepa :P)
To je OK, ako ides gledati usporedbu cijelih konfiguracija, a ne usporedbu grafickih
Npr. Zaki i Olly - i7 vs q9650, 12GB RAM DDR3 (ako sam dobro skuzio kod Zakia) vs 4GB DDR2
itd.
Jest da je na toj rezoluciji utjecaj ostatka konfe puno manji nego na nizim rezolucijama, ali ipak ga ima.
Ja bi se dao kladiti da nema nikakve razlike izmedu Core i7 i Q9650.
itd.
Ja bi se dao kladiti da nema nikakve razlike izmedu Core i7 i Q9650.
kako gdje...u igrama mozda ne al u nekim stvarima sigurno ima
Dobro zakijev Core i7 ima ugašen HT tako da su njegov i moj CPU tu negdje....
Ionako na 1920 x 1080 CPU igra malu ulogu, tako da mislim da je ova usporedba više/manje OK...
Dobro zakijev Core i7 ima ugašen HT tako da su njegov i moj CPU tu negdje....
Ionako na 1920 x 1080 CPU igra malu ulogu, tako da mislim da je ova usporedba više/manje OK...
u potpunosti se slazem...samo jos da i microman ubaci svoju gtxicu pa da vidimo razliku...najbolje je kod ovih testova sta vidis kakav je omjer a ne na webu di oni mogu bubnut brojku
Usput, opće poznata činjenica za NFS Shift je da je neoptmiziran za ATi kartice sve do 1.02 patch-a. U tom patchu perfomanse su osjetno bolje za korisnike ATi kartica.
Da, jer sa ugasenim HT-om i jednakim ferkvencijam mislim da nema pol posto razlike, + stavio sam ddr3 da radi na 8-8-8-20 i 1140-ak mhz tako da se smanji razlika( ddr2 ima manje latencije ), a preko 4gb rama ionako nema razlike, tako da mislim da je tocno u 99% slucajeva( od oka) :D
Evo uradia san ja par testova sa 5870 i i7 920 na svom TVu
Driveri su 10.3, nisam ih dira jer ionako 10.4 i 10.5 ne donose nikakve performance
DIRT 2 - 1920x1080, ultra, 8xmsaa, FRAPS ( dva kruga na stazi koja je i u benchmarku )
MIN - 55
AVG - 64
MAX - 73
GTA IV - 1920x1080, very high, FRAPS ( iz stana malo vožnja s autom, zatim bazukom rješavanje pandura )
MIN - 26
AVG - 51
MAX - 112
MODERN WARFARE 2 - 1920x1080, extra, 4xaa, FRAPS ( misija kad se treba sagnit u auto pa u one favle )
MIN - 75
AVG - 170
MAX - 386
METRO 2033 - 1920x1080, very high, dx11, adv dof i tes, 4xaa i 16xaf, FRAPS ( PROLOGUE )
MIN - 6
AVG - 15
MAX - 26
FAR CRY 2 - 1920x1080, very high, 8xaa, ranch long 1 loop
MIN - 19
AVG - 61
MAX - 115
HEAVEN 2 - 1280x1024, extreme, 8xaa i 16xaf
MIN - 6,7
AVG - 20,1
MAX - 61,3
SCORE - 508
TROPICS - 1280x1024
SCORE: 3143
STALKER - 1920x1080,dx11, ultra, 4xaa, tes
DAY - 29/47/72
NIGHT - 26/40/66
RAIN - 26/42/63
SUNSHAFT - 22/29/45
Evo prva verzija usporedbe GTX480 vs. HD5870 vs. HD5970. Čekaju se rezovi još jednoga sa HD5870 i da zaki izmjeni test sa Metro 2033 i ako je u mogućnosti da odvrti Stalker: COP benchmark
HVALA Babo što si odvrtio benchmarke