ostaje ti još skinuti just cause 2 i testirati na onom najzahtjevnijem benchu
btw,probaj odvrtiti koji bench sa novim driverima i vidjeti donose li neki napredak
ostaje ti još skinuti just cause 2 i testirati na onom najzahtjevnijem benchu
btw,probaj odvrtiti koji bench sa novim driverima i vidjeti donose li neki napredak
Evo odvrtio sam sve bencheve osim 3d markova koje imam na komp-u, a koje si ti testirao, samo neznam gdje da postam rezultate jer ovo je ipak gtx480 tema
Inače, jesi koristio Furmark Xtreme?
Aha... Dođe do 95C i onda se vent krene vrtiti na 100% i tada se spusti temp na 90C
E moš molim te OCCT-ov gpu stress probat sa ovim postavkama:
1024x768
shader complexity 4
i vrtit jedno 5-10min?
Meni OCCT više zagrije grafu nego Furmark...
Probat ću.
Uf što si se usrećio sa FX5200.. Najgora kartica svih vremena...
Moja 8500 Pro 64Mb je bila bolja od nje...
Aha... Nisam baš bio presretan sa grafičkom tada. Kada sam prešao na X1650 AGP to je bio preporod
Haha koja ironija i ja prešao sa FX5200 na x1650 pro AGP.
Imam je još i sada, zadnji put kad sam je koristio je radila.
Da al daj malo bolje pogledaj na koliko ti se vrti vent,pa ja neznam zar je toliko teško ručno podesit ventove, evo moj je podešen da u idile radi na 45%, a u load-u radi 65% i grafa neide preko 80°c u loadu,a u idile drži 42°c.
Da al daj malo bolje pogledaj na koliko ti se vrti vent,pa ja neznam zar je toliko teško ručno podesit ventove, evo moj je podešen da u idile radi na 45%, a u load-u radi 65% i grafa neide preko 80°c u loadu,a u idile drži 42°c.
To je stvar u ovim prograimiam za testiranje stabilnosti, inače u igrama on ostaje tih (na 67% maksimalno je išao tijekom testiranja)
Ja nikad nisam volio te programe za testiranje stabilnosti GPU-s, ajd za procesor još nekak jer na prvi pogled je stabilan,a posle daje BSOD.
Al za GPU se jasno vidi na ekranu kad radi probleme.
Oly,bi li mogao testirati CoD4 na frapsu 10 min?
Baš me zanimaju rezultati jer moj bratić kaže koji je imao PII x4 945@3,4GHz,4 GB DDR2 1066 MHz i HD 5870,da je na HD 5870 osjetio neke čudne framedropove pa ga je to izludlio pa je sad prešao na GTX 295 na kojoj veli da mu sad CoD4 radi perfektno.
Ajde odvrtiti ću to skupa sa ostalim dodacima
mozes i cod2 onda :d
Nema potrebe da CoD2 vrti.
CPU score: 16078
WTF?
Tak malo,heh ovo je potvrdilo moju sumnju u preferiranje ATI-a od strane 3D Vantage-a.
Evo moj stari Score sa bivšom HD5870.
E da i samo bi te molio ako možeš odvrtit Crysis Warhed bench sa istim postavkama ko na mojem screenshootu.
Ono čisto radi usporedbe.
Evo sad sam sve pročitao, dobar review, hvala na trudu i uloženom vremenu.
No da pitam, dali se drugima javlja isti BUG na forumu,
točnije pod "Grafičke kartice" kad se gleda iz početne stranice foruma,
dali vam piše "RE: 3. DIO - Sintetički benchmarci, OC, Zaključci" umjesto
imena stvarne teme?
Dali je to BUG zbog zadnjeg chaptera, ili je do nečeg drugog?
Ne mogu vjerovati da Metro ne ide na 30 FPS sa GTX480. No dobro znam da je reza 1920x1080 i da je sve maxed out sa AA+AF, ali ipak je to grafička od 4100 kuna
Zna se da GTX480 dobiva manje bodova od 5870-ke u Vantageu. Ja imam teoriju koja ide ovako nekako: ATI 5870 radi super dok nisu upaljeni zahtjevniji filtri (AA, AF, itd.), GTX480 više voli kada se upale filtri. Baš se pitam koliko bi bila razlika kada bi se Vantage okrenuo ne jednom od zahtjevnijih modova koji koriste filtre do maksimuma (Extreme).
BTW. testiram kada se sljedeći put spojim na plazmu, jer još uvijek sam na 19" monitoru
Ne mogu vjerovati da Metro ne ide na 30 FPS sa GTX480. No dobro znam da je reza 1920x1080 i da je sve maxed out sa AA+AF, ali ipak je to grafička od 4100 kuna
Dio koji sam izabrao za metro je staza prologue (koja ima svega u sebi: nabrijana osvjetljenja, tunele, eksterijer. I traje 5 minuta). Inače Metro je potpuno igiriv na ovim postavkama i ovoj rezoluciji. BTW. iznenadilo me to da grafička radi na manjim rezama (1280 x 1024) dosta dobro, zapravo x puta bolje nego moji prijašnji CF sustavi (oni svakako traže veće rezolucije)
Ja sam ga vrtio par puta na High sa 1680 i filteri max. Dobio sam zadovoljavajući score
@Zaki di su rezultati hd5970 ??
Btw. fermi tj gtx 480 ima ogromni potencijal i koliko sam vidio pre dobro skalira sa svim filterima ukljucenim..
Doduse ti filteri su ti nepotrebni na vecim rezolucijama zato ih ljudi niti ne koriste po raznim bench stranicama..
Znaci ovako ti trebo AA max 8 x koristi sve vise od toga je pretjerivanje koje nema smisla i AF ti uopce ne treba
Mene zanimaju performanse u Split Secondu recimo di su explozije sa svim filterima na max pa ak mi mozet to priustit super ..
OK u dopuni reviewa ću odvrtiti sljedeće testove (uskoro):
- Just Cause 2 benchmark
- Call of Duty 4: Modern Warfare
- Burnout Paradise
- Split Second
- Aliens vs. Predator
- Assassins Creed II (ako ga uspijem natjerati da radi, znate na što mislim )
- Batman Arkham Asylum
- 3DMark 03
- Furmark 1.8.3 benchmark
- OpenCL benchmark
Mislim da svaka jača kartica danas bez problema vrti AF na x16, jedino je AA problem, no AF ide poprilično visoko u svakoj igri i svakoj iole jačoj kartici.
@Oly: Jel bi problem bio jos da uvrstis ArmU II u test? Benchmark imas u demo verzij, a demo verzija nije velika (oko 1gb) tako da to enbi trebao biti problem sto se tice downloada. Demo verzija ima ugraden in game benchmark.
Mislim da svaka jača kartica danas bez problema vrti AF na x16, jedino je AA problem, no AF ide poprilično visoko u svakoj igri i svakoj iole jačoj kartici.
Čak sam i sa dvije 4870 u Crysisu mogao AF staviti na 16x, ali zato AA nikako, čak i 2x bi zadavalo probleme
OK u dopuni reviewa ću odvrtiti sljedeće testove (uskoro):
- Just Couse 2 benchmark
- Call of Duty 4: Modern Warfare
- Burnout Paradise
- Split Second
- Aliens vs. Predator
- Assassins Creed II (ako ga uspijem natjerati da radi, znate na što mislim )
- 3DMark 03
- Furmark 1.8.3 benchmark
- OpenCL benchmark
1. Cause se pise, al nema veze ;)
2. Mislim da apsolutno nikakvog smisla nema testirat 3DMark 03 (To je DX8 test), kao i Assains Creed II koji leti na svim karticama na vise manje max postavkama i u 60 FPS. AvsP odnedavno ima standalone benchmark pa probaj njega. Burnout Paradise takoder leti na svim karticama, mislim da ni njega nema smisla testirat.
Ovako, ja sam igrao skoro sve igre što izašle u zadnjih 3-4 godine. Sad ću naborjati par novih na kojima bih volio vidjeti kako se ponaša GTX480, i volio da naglasiš koje su Nvidia, koje Ati, a koje neutralne igre.
Dragon Age: Origins
Guitar Hero: World Tour ( nije mi baš važan fps, ali htio bi da mi kažeš je li igra trza)
Assassins Creed dx10
Call of Juarez 2 (nije zahtjevna, ali svejedno me zanima kako se vrti =)
Fallout 3
Red Faction: Guerilla(ova igrica je po meni jedna od boljih sandbox igara, a i ima dosta fizike, pa mi samo reci je li ti išta trza kad razneseš neku ogromnu zgradu)
Call of Duty World at War
Batman
Prince of Persia
NFS Shift
Street Fighter 4
Devil May Cry 4
Resident Evil 5
Star Wars: Force Unleashed (ova me posebno zanima, zato jer još nisam vidio da nekome ide glatko na max)
Nisam htio pretjerivati
Znam da je ovo puno, i da sigurno nećeš imati vremena sve ih istestirati, ali ovo je sam prijedlog.
Burnout mi je već instaliran, pa sam ga naveo...
@Zaki di su rezultati hd5970 ??
Btw. fermi tj gtx 480 ima ogromni potencijal i koliko sam vidio pre dobro skalira sa svim filterima ukljucenim..
Doduse ti filteri su ti nepotrebni na vecim rezolucijama zato ih ljudi niti ne koriste po raznim bench stranicama..
Znaci ovako ti trebo AA max 8 x koristi sve vise od toga je pretjerivanje koje nema smisla i AF ti uopce ne treba
Mene zanimaju performanse u Split Secondu recimo di su explozije sa svim filterima na max pa ak mi mozet to priustit super ..
Ne shvacam zasto AF ne treba? U dosta igara sam ga morao force-at preko drivera jer se u igri nije dalo namjestit, a razlika u detaljnosti tekstura koje gledas pod malim kutem je ogromna. Utjecaj AF na performanse od davno nije velik.
Meni jedino pada napamet ArmA II koja isto tako ubija svaki hardver pa čak i 5970 OC....