Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 454.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Radeon R9/7 serija
Dariio7 kaže...

Poslao sam im mail jer nije uredu da oni daju vaucher 1 prokleti dan nakon sto ja narucim i to ja jos platim 18 eura skuplje... a Asus je vec napisao na njihovoj stranici da graficka mora docu sa vaucherom.

it's a fcked up life...štaš, čisto sumnjam da će ti izić u susret

hah...autor teme i prvi post na 100-oj jubilarnoj stranici {#}

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 19:52 (eywa33).
14 godina
Dariio7 kaže...

Poslao sam im mail jer nije uredu da oni daju vaucher 1 prokleti dan nakon sto ja narucim i to ja jos platim 18 eura skuplje... a Asus je vec napisao na njihovoj stranici da graficka mora docu sa vaucherom.

Nitko ti ne brani da storniras i narucis opet.

13 godina
The_Fichek kaže...
BoobZ kaže...
The_Fichek kaže...

Ljudi bitno mi je da ovo cim prije odgovorite.

Znaci zanima me da li je veca sansa globalno gledano da npr. u MSI 270 grafickoj dodje slabiji cip nego u MSI 270x.

Ili jos bolje pitanje da li je uopce moguce dobiti 270 karticu koja se nebi mogla stabilno clockati na najvisi factory clock 270x kartice.

U ovom primjeru da li je moguce dobiti msi 270 karticu koja se nebi mogla clockati na 1120Mhz koja je OC mode msi-eve 270x kartice.

Znam da je pitanje izblesirano, ali nadam se da ce netko odg.

nije čip u pitanju nego 1x 6pin naponski konektor, pa r9 270 nemože dobiti dovoljno struje da radi na taktovima od x modela

Imaju isti 1x6 pinski konektor, imas videja na linustech tips di je msi 270 bolje clockana od 270x. Pitanje je generalno da li postoji veca sansa da mi stave slabiji cip na 270 jer nece svaki proizvodjac slati nekom poznatom liku na jutubu da isprobava karticu.

Nemoj se javljat ako nemas pojma o cem pricas..

nemaju kad moja 270x ima 2x 6pin konektora {#}

11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Glupost, ja sam graficku narucio u periodu trajanja te promocije za BF4, otisao sam i provjerit za msi i xfx isto na stranici nigdje ne pise da dobivas BF4, ali kad im odes na sluzbenu stranicu pise da dobivas igru...
Kad mi sve to stigne pregledat cu pa ako mi ne dode lijepo cu im mail poslat jos jednom da mi posalju jer oni moraju meni dat BF4, a ovo pise na AMD-ovoj stranici za BF4 promociju: 

Q1:Where can I find my unique coupon code?

A1:

AMD supplies participating vendors with the unique coupon codes. The vendor is responsible for distributing the unique coupon codes to their customers. How the vendor chooses to distribute the unique coupon codes may vary. Common methods are listed below:

A participating vendor may require you to request the unique coupon code from the cashier upon purchasing the eligible AMD Radeon product.

A voucher with the unique coupon code may be inserted into the shipping box and sent to you.

A coupon code may be e-mailed to you after the participating vendor confirms your online purchase.

A participating vendor may require you to fill out an online request form after your purchase, and verify that you purchased an eligible AMD Radeon product during the promotion period.

The unique coupon code may be given to you on a physical coupon voucher.

Evo ova dva podebljana gore mi se cine logicno rijesenje za moj problem ali cu pricekat dok to sve ne stigne.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

sinoc probao r9 280x matrix platinum s i7 2600k s teskim problemima{#} , pojma nema sta je sistemu bilo uglavnom GPU u bf4mp se kretao od 55%-75% usagea (cpu na stocku), a na 4.6ghz se kretao od 65%-95%...uglavnom katastrofa iako je 3dmark prolazila bez problema cim se koristi cpu eto problema! hebeni 2d flickering sam imao povremeno u windowsima...uglavnom probam grafu kod sebe za koji dan dok dode jace napajanje...lp

Intel® Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 11:03 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Mislim da BF4 ima problema sa i7 zbog hyperthreadinga. Probaj diable-at HT i onda probaj BF4.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Mislim da BF4 ima problema sa i7 zbog hyperthreadinga. Probaj diable-at HT i onda probaj BF4.

probao sam i igra umire na 30fps-a...! dok je ne stavim u svoj sistem nista od testa...jednostavno sistem je poludio samo zamjenom graficke! (u njemu je bila 7870 dc2)! i jos smo imali artefakte i monitor se gasio dok nisam skuzio da se kartica savila od FACKING tezine i spigao se pcix slot, nakon sto sam to ucvrstio grafa je proradila bez tih problema no ostao je misteriozni bootleneck...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 13:38 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Pa jel nemaš još koji PCI express da isprobaš?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
rapture686 kaže...

probao sam i igra umire na 30fps-a...! dok je ne stavim u svoj sistem nista od testa...jednostavno sistem je poludio samo zamjenom graficke! (u njemu je bila 7870 dc2)! i jos smo imali artefakte i monitor se gasio dok nisam skuzio da se kartica savila od FACKING tezine i spigao se pcix slot, nakon sto sam to ucvrstio grafa je proradila bez tih problema no ostao je misteriozni bootleneck...

To ti je neka misterija hebena oko AMD kartica u BF4.

Sjeti se u BF4 CPU bench temi, Sandro ima bolji score od mene s istim procesorom na istom taktu s GTX 770 na 1024x768 na low, i to za 20fps+ minimum veći i avg za 30fps.

Na svim testovima na netu i7 4770k s GTX 780Ti ima bolji score od R9 290X jer je R9 tobože bottleneckana, s Mantle ne može stić GTX 780Ti.

Nvidia kartice jednostavno nemaju taj "bottleneck" u Battlefieldu, da ga hebeš ne znam zašto, ali tako je. Stavljao sam već video gdje lik s i5 3570k na stock i GTX 770 igra na low na Dawnbreakeru i fps mu je gotovo uvijek iznad 100, a meni rijetko probije 100, grafa mi se i na high rijetko koristila u potpunosti.

Gle ovdje: http://wccftech.com/battlefield-4-benchmarked-gtx-780-ti-d3d-r9-290x-mantle-api/

14 godina
Stjepanj kaže...

sinoc probao r9 280x matrix platinum s i7 2600k s teskim problemima{#} , pojma nema sta je sistemu bilo uglavnom GPU u bf4mp se kretao od 55%-75% usagea (cpu na stocku), a na 4.6ghz se kretao od 65%-95%...uglavnom katastrofa iako je 3dmark prolazila bez problema cim se koristi cpu eto problema! hebeni 2d flickering sam imao povremeno u windowsima...uglavnom probam grafu kod sebe za koji dan dok dode jace napajanje...lp

Pa to svako malo netko napise na forumu.

Nema veze ni s OS-om, ni s procesorim, pa cak ni s graf. karticom (dogadja se i na Nvidia karticama).

Postoje ljudi koji na ovo odgovaraju: imas neispravan sistem. Dok se i njima ne dogodi.

Citam o tome jos od izlaska igre i jos nitko nije pronasao objasnjenje, a kamoli rijesenje.

Meni je pomoglo prebacivanje postavki na Ultra. Tek onda imam usage 99%.

Sva sreca pa imam preko 60fps-a.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
Stjepanj kaže...

Pa to svako malo netko napise na forumu.

Nema veze ni s OS-om, ni s procesorim, pa cak ni s graf. karticom (dogadja se i na Nvidia karticama).

Postoje ljudi koji na ovo odgovaraju: imas neispravan sistem. Dok se i njima ne dogodi.

Citam o tome jos od izlaska igre i jos nitko nije pronasao objasnjenje, a kamoli rijesenje.

Meni je pomoglo prebacivanje postavki na Ultra. Tek onda imam usage 99%.

Sva sreca pa imam preko 60fps-a.

Da ali ovo se ne desava na mom sistemu niti sam ikada ima ikakvih probleam s bf3, bf4! na "starom" i7 3820 i 280x je sve bolesno letilo,(avg od 70+ fps-a ultra sve mape) nis cekam i dalje napajanje! nitkome ne vjerujem osim svom sistemu!LP

13 godina
neaktivan
Dariio7 kaže...

Prije 3 dana sam narucio sa Computer Universa r9 290 asus directcu ii, nije pisalo da dolazi sa BF4, osim na stranici asus ali bilo je za referentnu i ovu moju sam platio 430 eura. Sada je ona po cijeni od 412 eura i pise da dolazi sa vaucherom za BF4. Hocu li ja dobiti BF4 ili ne? I kako da ga preuzmem kad mi grafa stigne, mislim ako nisam dobio vaucher??

samo me zanima s kojim ces ti to procesorom pokretat :O

mail: playmaker_94_dj@hotmail.com skype dakovofp@gmail.com
11 godina
neaktivan

Sa Intel Core i7 4770k :)

13 godina
neaktivan
Dariio7 kaže...

aha, kad kupujes :D ? bolje idi na x79 to s manje grije i bolji je socket 

mail: playmaker_94_dj@hotmail.com skype dakovofp@gmail.com
14 godina
odjavljen
pranja_dakovo kaže...
Dariio7 kaže...

NHF, ali to je glupost.

X79 jest bolji socket, ali su i matične skuplje. A da se manje grije? LOL...

A bome su i procevi skuplji, a u gamingu nema nikakve osjetne razlike.

13 godina
protjeran
Deawood kaže...
pranja_dakovo kaže...
Dariio7 kaže...

NHF, ali to je glupost.

X79 jest bolji socket, ali su i matične skuplje. A da se manje grije? LOL...

A bome su i procevi skuplji, a u gamingu nema nikakve osjetne razlike.

ak nisi imao x79 setup, bolje suti! vrh vrhova!{#} znaci taj socket je u ama bas svemu bolji od ostalih..

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 12:31 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Bit ce ovo meni dosta, jos sam uzeo i Noctua NH D14, pa ga lako kloknem kad bude trebalo. Jucer mi je ovo doslo sa computeruniversa, sta sad ovo znaci ako zna netko ( slika dole)

Ne kuzim jel to sad stiglo ili...

0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

Ovo zadnje znaci da je paket poslan po kuririskoj sluzbi znaci ocekuj ga u pon,uto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 12:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

E odlicno, hvala puno, cudno da ce tako brzo doc s obzirom da su se neki zalili da cu cekali po mjesec dana. 

12 godina
Dariio7 kaže...

Bit ce ovo meni dosta, jos sam uzeo i Noctua NH D14, pa ga lako kloknem kad bude trebalo. Jucer mi je ovo doslo sa computeruniversa, sta sad ovo znaci ako zna netko ( slika dole)

Ne kuzim jel to sad stiglo ili...

znaci da je u hrv i trebali bi stici na tvoju adresu u ponedjeljak ili u utorak najkasnije

edit:nisam vidio da je odgovoreno

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 12:38 (logi510).
11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Pa nije mi jasno kud je prije stiglo, poslali u 4 ujutro stiglo u 5 navecer...

0 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

hehe shuti i budi sretan te ne razbijaj glavu oko toga previshe {#}

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
Radeon R9/7 serija

moze mi neko pojasnit sta je mentle ja nemam tu opciju a cuo sam da to na r seriji ima sad mi nejde u glavu zasto na r7 260x nema te opcije

Moj PC  
0 6 hvala 0
12 godina
nsunjicr123 kaže...

moze mi neko pojasnit sta je mentle ja nemam tu opciju a cuo sam da to na r seriji ima sad mi nejde u glavu zasto na r7 260x nema te opcije

a di si trazio tu opciju

12 godina
Radeon R9/7 serija

dal je u bf4 ima mantle opcija za r9 270x

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mirzet1976 kaže...

dal je u bf4 ima mantle opcija za r9 270x

Ima

11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Evo danas sam vec bio dole u DHL-u i rekli su mi da nije stiglo nego ce mi doc na adresu za jedno 5-7 dana, jer to nesto kao posta dostavlja, valjda ide preko posta i sad sam pogledao i sta sad ovo znaci:
Jos jednom, meni je to frendica narucila pa jel moze bit da su oni to njoj u 11:00 dostavili pa nje nije bilo pa su onda vratili dole u skladiste? 

Preko ComputerUniverse trackinga Preko ComputerUniverse trackinga
Preko DHL trackinga Preko DHL trackinga
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 23:10 (Dariio7).

0 0 hvala 0
14 godina
Dariio7 kaže...

Evo danas sam vec bio dole u DHL-u i rekli su mi da nije stiglo nego ce mi doc na adresu za jedno 5-7 dana, jer to nesto kao posta dostavlja, valjda ide preko posta i sad sam pogledao i sta sad ovo znaci:
Jos jednom, meni je to frendica narucila pa jel moze bit da su oni to njoj u 11:00 dostavili pa nje nije bilo pa su onda vratili dole u skladiste? 

DHL te ne zove na mobitel. Tako da ti dode na vrata kad ti nema nikoga i nista ne ostavi na vratima da vidis da je bia. Meni je slucajno mater vidila da je lik izlazija iz kuce pa ga pozvala da se vrati.

Koliko znam, pokusat ce jos jednom.

11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija
Pozdrav svima, imam jedno pitanje, čisto iz znatiželje za vas. Dali bi FX 8350 mogao gurati dvije R9 290, znači verzija bez X, nereferentne?

0 0 hvala 0
14 godina

Pa što da ne, samo ovisi o postavkama, rezi i drugim detaljima kako bi gdje grafe bile iskorištene.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice