Cekaj da vidim u zrnima graska sta ti je ostatak konfiguracije.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ostatak je
maticna:msi MSI 970A-G43FX
procesor fx-6200 3,8 ghz
ram kingston hyperx blu 8gb
1 TB HDD
i trebam kupit novo napajanje ali nis siguran dali da uzmem 850 ili 750 w
ili ova tu Grafička XFX R9-290A
ili ova tu Grafička XFX R9-290A
preslab je ostatak konfiguracije za tu karticu.
to mi je trenutna ako imas neki prijedlog reci
za tu konfu r9 270 ili 270x taman
za tu konfu r9 270 ili 270x taman
Preslab je za 290, ali nije preslab za r9 280. Puno je isplativija od 270x dok su cijene ovako niske.
Cijene 270: klik
Cijene 270x: klik2
Cijene 280: klik3
Znaci 280 je 350kn skuplja od najjeftinije 270, a puno bolja od iste i veci ulog za buduce igre.
Za 280 i ostatak sustava ce bit dovoljno neko kvalitetnije napajanje od 550W (Fortron, XFX itd.) i ostane jos lufta, a FX 6300 nece bottleneckat grafu (navodno moguc bottleneck samo kod CPU najintenzivnijih igrica..)
znaci i r9 280x je isto pre jako za tu konfoguraciju
znaci i r9 280x je isto pre jako za tu konfoguraciju
Mislim da ne, 280 ili 280x taman, uostalom i da je jako, lako downclockas 280x i imas 280, ili overclockas 280 i imas 280x, kako oces :)
Koju 280 preporucujete? te koje napajanje bi bilo taman, trenutno imam CX430 no ima samo jedan connector za grafu, za drugi bi trebao molex, a i ne zelim biti bas knap, radje neko modularno sa malo vise W
280 sapphire dual-x je najjeftnija, sve je to vise manje isto, asus i msi su malo tise, toxic najjaca. Imas i 7950 msi BE edition u futuri na akciji, ista kao 280, samo bolja u smislu da je manja sansa da ti bude neki vrag sa grafom, tipa cviljenje zavojnice ili tak nest. Ista se naravno moze fino clockat.
Kaj se tice modularnog imas neko seasonic gold modularno za 500 i nest kuna. Gledaj malo zadnje stranice na temama slaganja konfi ili sacekaj savjet iskusnijih forumasa koji slazu konfe.
Znam da je, i znam da ce biti bottlenecka, no ne mislim igrati najnovije naslove previse...
Znam da je, i znam da ce biti bottlenecka, no ne mislim igrati najnovije naslove previse...
moras napajanje promjeniti,(nekuzim dali ces na kraju uzimati novo ili ne) 280/280x traze minimalno 30A! cx430 ima 32A nikakvi molexi ti nece pomoci!
Uzet cu da, Seasonic je vrh
Mene zanima bi li pentium g3258 clockan na 4.7Ghz. bottleneckao r9 280. Nije da cu kupovat, al me zanima bas.
Ako te bas zanima moraces kupit pa i nas prosvitli

Mene zanima bi li pentium g3258 clockan na 4.7Ghz. bottleneckao r9 280. Nije da cu kupovat, al me zanima bas.
evo u videu je gtx760 koja ima iste perfomanse kao r9 280!
dakle BN i to kakav, ne samo po gpu usageu nego i po frame rateu koji je doslovno za duplo manji nego sto bi trebao biti s tom karticom!
koja svrha imati proc u 2014g koji je nalozen cijelo vrijeme na 100%! nedo bog da trebas otici na desktop na par sekundi...buka, grijanje, potrebna ploca za OC itd.!
No to je slucaj samo kod cpu bound igara
evo slucaj kod gpu bound,
totalno druga prica! inace ovaj pentium je za duplo jaci nego stari E8400(poprilicno znacajan napredak same jezgre)
Nije lose da. Tnx. Ne vidim sto je lose u malo ispod 100% cpu usage dok je covjek u igri ak su temperature okej, 60 stupnjeva okej? Valjda ak bi izaso u desktop bi cpu usage za igru bi pao, performanse u igri pale, a cpu izdvojio dio te snage za rad u desktopu, ne?
moras napajanje promjeniti,(nekuzim dali ces na kraju uzimati novo ili ne) 280/280x traze minimalno 30A! cx430 ima 32A nikakvi molexi ti nece pomoci!
Ima i moj CX400W po specifikacijama 30A na 12V railu pa opet vozi i7+GTX770.. evo podaci, sve mjereno s 2 različita wattmetra, tako da su pouzdani rezultati:
Znači konfa iz moj PC, proc 4GHz @ 1.2v, grafa GPU@default osim memorije dignute na 8GHz.
Prvo rezultati bez grafe, znači sa integr:
idle: 47W
Cinebench R15(kao mjerilo max opterećenja za proc): ~120W
Sad s grafom:
idle: 63W
Unigine Heaven 4.0(kao mjerilo max opterećenja za grafu): ~250W
Znači ispada max potrošnja teoretski oko 320W, ako su i CPU i grafa u full loadu, 100%, što je u igrama praktički nikada.(npr. kad je cpu bottleneck grafa je na manje usagea, kad je grafa na 100% cpu je isto manje, ili ako je vsync uključen itd.)
Ne zaboravi da govorimo cijelo vrijeme o potrošnji iz zida, znači AC. I sa tih teoretski maksimalnih 320W ovaj CX400W tek dolazi u područje najveće efikasnosti.(pogledaj sliku)
Tako da, i3-2100 + R9 280 bi max vukli pa barem 50W manje, što je sasvim ok za bilo koju verziju CX430W.(znamo da prve verzije nisu bile baš extra)
Ima i moj CX400W po specifikacijama 30A na 12V railu pa opet vozi i7+GTX770.. evo podaci, sve mjereno s 2 različita wattmetra, tako da su pouzdani rezultati:
To je samo naguravanje bezveze, drži ono sada, a pitanje je vremena kad budeš ušao u probleme s time.
Isto kao i kolegi, tako i tebi savjetujem da si uzmeš pošteno napajanje, barem nisu skupa, ovako voziš "High end" PC
na tako reći "low end" napajanju, brendirano je, ali svejedno.
Neću pametovati sada, radite što želite, vaš PC, vaši novci, a i vaša stvar, meni svejedno.
Nije ovo za igranje, zna se da je napajanje najbitnija komponenta svakoga PCa,
ako želi to posložit kako se spada i bit miran duže vrijeme, stavit će i5 + R9 280 i ako želi uštedjeti uzet
Raider 550W ili XFX 550W.
To je samo naguravanje bezveze, drži ono sada, a pitanje je vremena kad budeš ušao u probleme s time.
Isto kao i kolegi, tako i tebi savjetujem da si uzmeš pošteno napajanje, barem nisu skupa, ovako voziš "High end" PC
na tako reći "low end" napajanju, brendirano je, ali svejedno.
Neću pametovati sada, radite što želite, vaš PC, vaši novci, a i vaša stvar, meni svejedno.
Nije ovo za igranje, zna se da je napajanje najbitnija komponenta svakoga PCa,
ako želi to posložit kako se spada i bit miran duže vrijeme, stavit će i5 + R9 280 i ako želi uštedjeti uzet
Raider 550W ili XFX 550W.
Ok, reci mi što je od komponenti unutar ovog CX400W "low end"? Nemoj brkati "low end" napajanje sa onim niske nazivne snage..
Što znači efikasnost napajanja, što se s njom povećava a što smanjuje?
Najveće opterećenje koje napajanje vidi s ovom konfom je ~60%, i tada mu je i efikasnost najveća, tako da ne znam što ti pokušavaš reći.
Da ga gazim na 100%, znači 500W iz zida onda bih rekao ajde, čovjek ima pravo, cijedim napajanje bezveze. I uz to se uopće ne grije, na dodir hladno i ispuh hladan.
Ako budeš odgovarao citiraj me pa piši u temu o napajanjima, da ne idemo više u offtopic ovdje.
U Moj PC rubrici piše "učitavanje...".
Nadalje, taj Xilence nije neka osobita kvaliteta, ja bih to zamjenio za Fortron Raider 650W ili Seasonic 620W Evo.
Procesor ti je slab za r9 290,
Napajanje bi tribalo minjat za jače (poslusaj Valentinov savjet iz posta povise)
Tribas kupit barem neki FX 6xxx il 8xxx

Matična je ok za FX8320/8350.
Svakako trebaš uzet i aftermarket hladnjak za taj CPU, npr. LC 95, Spire Kepler ili još bolje
ako možeš Zalman Optima, CM Hyper 212 evo, CM Hyper 412S, TT Contac 30.
Za ova zadnja 4 moraš obratit pozornost da ti stanu u kućište.
Radice to al ne punim plucima za razliku od proca koji ce gotovo u svakoj igri bit zakucan u 100%.
U igrama koristi VSINC da ju malo obuzda.