R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: R9 290/X club
Kamikaza1600vti kaže...
4mal kaže...

neda mi se cekat r3 seriju ko ih jebe dok se smisle i jos 4mj. podesavaju drivere za isto :P, ove sam si narucil dvije za CF, vrag mi neda mira samo HC!  

http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9290XDC2OC4GD5/

go 4mal go 4mal go go 

ja sam se dvoumio između Asusa i VaporX modela i nije mi se svidjelo što je na Asusu malo visoka temperatura VRAMa

tako sam završio sa VaporX modelom i jako sam zadovoljan

a isto mi se nije dalo čekati 3xx seriju

Temp VRAMa? Ili mislis VRMa? Ako je VRAMA, ima li kakav soft da to izmjeri za 290ku? GPU-Z, aida64 i afterburner ne vide...

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

neda mi se cekat r3 seriju ko ih jebe dok se smisle i jos 4mj. podesavaju drivere za isto :P, ove sam si narucil dvije za CF, vrag mi neda mira samo HC!  

Ako možeš da otkažeš narudžbu ili promijeniš uradi to. 

Jer si izabrao jednu od gorih modela grafičke. 

Poznato je da je Asus zabrljao sa direct cu II hladnjakom, jer je isti radjen za nvida i bez ikakvih preinaka samo prebačen na radeonke. 

Progulaj malo o problemu sa direct cu II, usput evo i lijep uporedni test 290 kartica. 

http://www.computerbase.de/2014-05/amd-radeon-r9-290-290x-roundup-test/

12 godina
lazy_punk kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
4mal kaže...

go 4mal go 4mal go go 

ja sam se dvoumio između Asusa i VaporX modela i nije mi se svidjelo što je na Asusu malo visoka temperatura VRAMa

tako sam završio sa VaporX modelom i jako sam zadovoljan

a isto mi se nije dalo čekati 3xx seriju

Temp VRAMa? Ili mislis VRMa? Ako je VRAMA, ima li kakav soft da to izmjeri za 290ku? GPU-Z, aida64 i afterburner ne vide...

VRMa, moja greska

13 godina
protjeran
Imperator01 kaže...

Ako možeš da otkažeš narudžbu ili promijeniš uradi to. 

Jer si izabrao jednu od gorih modela grafičke. 

Poznato je da je Asus zabrljao sa direct cu II hladnjakom, jer je isti radjen za nvida i bez ikakvih preinaka samo prebačen na radeonke. 

Progulaj malo o problemu sa direct cu II, usput evo i lijep uporedni test 290 kartica. 

http://www.computerbase.de/2014-05/amd-radeon-r9-290-290x-roundup-test/

a sta tocno ne valja s tom karticom, i sam sam gledao za sebe identican model? nisam nasao nikakve probleme s doticnom?!

ako si mislio na Asusov sistem DirectCU na 290x da nesto ne valja onda grijesis, vecina kartica nema taj sistem vec prvo baza pa onda iznad baze idu cijevi(heat-pipovi) to sto cijevi vire s strane je najnormalnije na svakoj kartici iz asusa iz datog razloga, naravno ovisi i o velicini cipa koliko ce doticne prelaziti, no u bukvalu jedno od najboljih rijesenja!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 0:03 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen
4mal kaže...

A tebi stvarno vrag ne da mira...Sa 2x290>2x970>2x290x. Prijelazi ti baš i nemaju smisla. Razlike u performansama minimalne. No svak ima svoj film jel?

@stjepanj Mislim da je kolega gore rekao dobro...VRM-ovi idu poprilično vruće. Al i hlađenje mi se čini inferiornije naspram drugih firmi.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 0:02 (eywa33).
17 godina
R9 290/X club

A sta tebe briga sto cu ja i kako cu ja moj lova moj izbor...ok?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 0:07 (4mal).
Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

@stjepanj Mislim da je kolega gore rekao dobro...VRM-ovi idu poprilično vruće. Al i hlađenje mi se čini inferiornije naspram drugih firmi.

sry, ja sam mislio da ce uzeti obicnu 290x od asusa, a sad vidim da je linkao matrix vezije! naravno ona je jos mrvu bolja! kaj se tice VRM temperature to je sve super(neznam koliko si upoznat uopce s tim), druga temperatura je na voltazi od preko 1,3+V di se svaka kartica topi...tako da to nikako ne ulazi u ocjenu jer je overklok na zraku bio ogroman! no preci s 2x970 na 2x290x, nema smisla osim za potrebe firestrikea!lp

12 godina
Stjepanj kaže...
eywa33 kaže...

sry, ja sam mislio da ce uzeti obicnu 290x od asusa, a sad vidim da je linkao matrix vezije! naravno ona je jos mrvu bolja! kaj se tice VRM temperature to je sve super(neznam koliko si upoznat uopce s tim), druga temperatura je na voltazi od preko 1,3+V di se svaka kartica topi...tako da to nikako ne ulazi u ocjenu jer je overklok na zraku bio ogroman! no preci s 2x970 na 2x290x, nema smisla osim za potrebe firestrikea!lp

a meni se nije bas svidjelo da je VMR na 85-90 ili kad overclockaš prek 100 stupnjeva

13 godina
protjeran
R9 290/X club

o kojoj kartici govoris, za svoju ili? naravno kad overklokas moras dizati i vrtnju ventova nemres ih sigurno ostaviti na auto na ovolikom overkloku...za benchanje zna se na koliko idu doticni na 101%!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

o kojoj kartici govoris, za svoju ili? naravno kad overklokas moras dizati i vrtnju ventova nemres ih sigurno ostaviti na auto na ovolikom overkloku...za benchanje zna se na koliko idu doticni na 101%!lp

govorim o Asus r9 290x DC II 

12 godina
odjavljen
4mal kaže...

A sta tebe briga sto cu ja i kako cu ja moj lova moj izbor...ok?

Nisam li rekao "svak ima svoj film"... Pritom sam i mislio da svatko ima svoj izbor, pa tako i ti da trošiš lovu kako god hoćeš. A moj izbor je komentirat to. Ok? Ako ti smeta reci, ne moraš se pjenit. Samo je piva dobra kad se pjeni.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
R9 290/X club

ok meni je to zazvucalo malo grublje...ali dobro nije bitno 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 1:02 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

@Stjepan

Moj je savjet da preskocis asusa, bar ovu direct cu II verziju 290. 

Bukvalno su uzeli hladnjak sa 780 i prebacili ga bez ikakvih izmjena na 290.

Posto je Kepler cip veci u odnosu na tahiti, 2 od 5 heat pipe-ova uopste ne nalijezu na cip, sto se vidi i po temperaturama koje su u rangu sa referntnom. 

A i na memoriji su skrtarili... sve u svemu nije u pitanju obican gaf, vec je Asus ispao pravi cigan i u mojim očima je pao al ono totalno. 

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
To si nasao jedan review di je to lik napisao i sad se toga drzis ko pijan plota:) to nema veze s vezom, kartica nigdje nije presla 82 stupnja u najgorim benchmarcima s obzirom na vrtnju ventova u silent modu! U perfomance modu je stvar drugacija di se kartici temperatura spusta za skoro 10 stupnjeva manje! Kao sto rekoh JA nigdje nisam nasao ikakav gaf toj kartici...kartica razvaljuje i hladnjak je ako i ne najbolje 2x rijesenje!
17 godina
R9 290/X club

Nista od kartica ,glas razuma proradio u meni zahvaljujcgi kolegi kojeg sam bzvz napano...posipam se pepelom..jos jednom sorry :-)

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Kaj nazad na 2x970:-)hehe
12 godina
R9 290/X club

pa... ne govori glupost, čini se da asus jest zahebo stvar

"The thermal grease imprint indicates that the GPU only contacts with the two 8mm pipes and with one half of the 10mm pipe. The outermost 6mm pipes transfer heat from the sides of the adjacent pipes only, which is hardly an efficient solution..."

pa onda drugdje bilježe problemčiće s temperaturom vrm-a

"We noticed a readout at 119c (???) when running Furmark. We never include Furmark results as ‘real world’ indicators however and when gaming this temperature dropped to 110c.
We spoke to ASUS about this just before going to publication and their engineering team said that the placement of the VRM sensor is in a different location on their 290′s, but the VRM’s are being cooled well within specifications...."

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ne, nastavljam sa hd 4000 igrat tetris hehehhe

..salim se a igram naslove iz 2k9,2k10 i tak neke indie igre uz plejku ;-)

13 godina
protjeran
I kad se izracuna koliko pokriva cip s ta 2,5 heat-pipa dobijes? I k tome ovo su direkt cijevi na cipu ne kao kod svih ostalih proizvodaca di ima puna baza pa onda cijevi...ako niste imali, rastavili i vidjeli bolje da o dc hladnjaku ne linkate glupost, nema tu nikakve greske, ta konstatacija da nesto kakti ne valja ili je preveliko je djelo jedne osobe dok kod drugih 20 kartica radi na cca 74 stupnja! asusovo temperature ne daje s 2x hladenjem niti jedan proizvodac s obzirom na klok! Samo 3x verzije(wf3/trix/vapor-trix)!lp
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

uzmi jednu 295X2 dok se jos mogu naci ispod 700$ i miran si covjece 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

pa... ne govori glupost, čini se da asus jest zahebo stvar

"The thermal grease imprint indicates that the GPU only contacts with the two 8mm pipes and with one half of the 10mm pipe. The outermost 6mm pipes transfer heat from the sides of the adjacent pipes only, which is hardly an efficient solution..."

pa onda drugdje bilježe problemčiće s temperaturom vrm-a

"We noticed a readout at 119c (???) when running Furmark. We never include Furmark results as ‘real world’ indicators however and when gaming this temperature dropped to 110c.
We spoke to ASUS about this just before going to publication and their engineering team said that the placement of the VRM sensor is in a different location on their 290′s, but the VRM’s are being cooled well within specifications...."

HDT tehnologija je potpuno nepotrebna. Klasična baza je puno fleksibilnija.

12 godina
Stjepanj kaže...
I kad se izracuna koliko pokriva cip s ta 2,5 heat-pipa dobijes? I k tome ovo su direkt cijevi na cipu ne kao kod svih ostalih proizvodaca di ima puna baza pa onda cijevi...ako niste imali, rastavili i vidjeli bolje da o dc hladnjaku ne linkate glupost, nema tu nikakve greske, ta konstatacija da nesto kakti ne valja ili je preveliko je djelo jedne osobe dok kod drugih 20 kartica radi na cca 74 stupnja! asusovo temperature ne daje s 2x hladenjem niti jedan proizvodac s obzirom na klok! Samo 3x verzije(wf3/trix/vapor-trix)!lp

neki imaju direkt cjevi na čip, neki ne - nije tu asus neko čudo

kako bilo, na 780-tki heat-pipes pokrivaju cijeli čip kako je i predviđeno, ovdje tek pola površine koja prenosi temperaturu na hladnjak prelazi preko čipa i očito je da su samo prebacili hladnjak s grugog tipa grafe i sfušali posao da uštede lovu

i kakva ti je ovo glupost "ako niste imali, rastavili i vidjeli"... jesi li ti imao asus 290x, rastavio je i vidio, pa je možda nešto drukčije?!

u krajnjem slučaju za što služe recenzije nego da provjeriš takve stvari prije nego kupuješ

i kako nema kvalitetnog 2x rješenja - što je onda msi napravio i btw kod msi 290x su vrm-ovi na 90c za razliku od asusa gdje to ide 20c više - jel i to "dobar" posao

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 11:54 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Citaj te recenzije s razumijevanjem pa onda diskutiraj ak vec nemas ni 1% iskustva! A to sto sam ja imao ili nemao te ne treba zabrinjavati! i okacio si se za jedan jedini test, dok svi ostali pricaju drugacije! Kartice su strava jednom rijecju! Eto steta sto je nemam da ti stavim 3kg metala pod nos da je samo pomirisis koliko su dobre:))lp
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ako ste bas zapeli za hladjenje te grafe, evo pogledajte termalne slike i sve se tu vidi :)

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_290x_directcuii_oc_review,11.html

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...
Citaj te recenzije s razumijevanjem pa onda diskutiraj ak vec nemas ni 1% iskustva! A to sto sam ja imao ili nemao te ne treba zabrinjavati! i okacio si se za jedan jedini test, dok svi ostali pricaju drugacije! Kartice su strava jednom rijecju! Eto steta sto je nemam da ti stavim 3kg metala pod nos da je samo pomirisis koliko su dobre:))lp

što se ima ne razumijeti, gdje god su rastavili grafu (nije samo jedan test) - ista je situacija i isti problem - dvije i pol cjevčice rade, a dvije i pol kurcu svire...

ali naravno, asus dcu II kucka i u tvom kompu pa je razumljivo što si se našao uvrijeđen... katastrofa, ne razumijem vas fanboye i potrebu braniti ono što vam je netko skupo prodao, kao da ti je ćaća glavni inžinjer u asusu pa braniš obiteljsku čast

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 13:19 (picajzla0707).
12 godina
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

što se ima ne razumijeti, gdje god su rastavili grafu (nije samo jedan test) - ista je situacija i isti problem - dvije i pol cjevčice rade, a dvije i pol kurcu svire...

ali naravno, asus dcu II kucka i u tvom kompu pa je razumljivo što si se našao uvrijeđen... katastrofa, ne razumijem vas fanboye i potrebu braniti ono što vam je netko skupo prodao, kao da ti je ćaća glavni inžinjer u asusu pa braniš obiteljsku čast

ja sam isto pogledao par reviewa te Asusove r9 290x i kada sam vidio to odustao sam, u igri je bio jos Gigabyte i VaporX, na kraju uzeo VaporX zbog backplatea

al stvarno sam bio zagrijan za taj model Asusa

13 godina
protjeran
R9 290/X club

ja i dalje cekam da nadete review di je o Asus-ovoj  290x bilo sta napisano da nevalja ili da se izbjegava(bilo koji model)! najbolji model s dva venta sto se moze naci(istina kosta no nastranu cijena sad)! to sto je tamo neki napisao da sve cijevi ne pokrivaju cip su bedastoce, pa i na ovoj 280x cijevi prelaze cip, da ne govorim na 780 s 7 heat-pipova...kuku lele cega ste se vi uhvatili! cijevi su ispolirane kao i svaka druga ravna baza koja takoder prenosi toplinu...no dobro!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 19:14 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Bez ljutnje Stjepane, znaš googlat, izguglaj sam. 

Vec sam postavio link ka njemackoj stranici gdje su ljudi testirali grafe u dva različita kućišta i Asus je jednostavno "too Hot"  

Mislim, tvoje su pare, troši ih kao hoćeš, ja sam samo dobronamjerno htio da posavjetujem. 

Za one koji nisu tvrdoglavi, evo i test u video formatu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 19:53 (Imperator01).

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

to su sve r9 290, a ne r9 290X 

imate guru3d test gore iznad, ne mlatite gluposti 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 21:30 (chaselol).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

nema potrebe za R9 290x  CF .. ja sam prodao drugu karticu zbog nedovoljno podrske za cf- profilima i kao sto se vidjelo kroz zadnje mjesece drivere smo dobili nakon 3 mj..kartice jesu jake, ali cemu sluze kad nemaju sto gurati zbog nedostatka profila

liquid
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 5:32 (zagy15061984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice