R9 290 Tri-x u Futuri It skocila sa 2300kn na 2800kn dzizus!!!!!!!!!!!!!
sva sreca ja svoju nabavio za 1900 novu ;)
dolar divlja isto tako da i stim ima veze,inace skoro sva inf. oprema je poskupila zadnjih mjesec-dva
R9 290 Tri-x u Futuri It skocila sa 2300kn na 2800kn dzizus!!!!!!!!!!!!!
sva sreca ja svoju nabavio za 1900 novu ;)
dolar divlja isto tako da i stim ima veze,inace skoro sva inf. oprema je poskupila zadnjih mjesec-dva
to je zato jer su 970 pokidane
Kako mislis pokidane?!? Nisu one pokidane nego samo nisu ono sta pise da jesu.
ma koja rezolucija veca od 1080p...misil nema single kartice koja sve igre moze vrtit u 1080p na 60 fps lockano a ljudi pricaju o vecim rez...ne drogirajte se....mislim ko voli igrat 1440p + na ispod 40 fps have fun, ali ja bi radje ima 60 fps
ja neznam onda na koju foru moja r9 290 tjera sve i jednu igru preko 60fps-a :D
prvo imaj komponentu u rukama i isprobaj ju kako radi a onda pričaj o njoj!
ma koja rezolucija veca od 1080p...misil nema single kartice koja sve igre moze vrtit u 1080p na 60 fps lockano a ljudi pricaju o vecim rez...ne drogirajte se....mislim ko voli igrat 1440p + na ispod 40 fps have fun, ali ja bi radje ima 60 fps
u krivu si. eto npr ja igram na 1440p sa 290x na 56=60 fpsa samo s jednom grafom jer cf nije podrzan..tako da tvoja izjava ne drzi vodu.. sad me zanima jel to pricas bezveze a ocito da da jer inace takvu glupost
pa pogledaj mi specifikacije....imam tu karticu i igre tipa far cry 3 i 4, crysis 3, dragon age 3 ne idu glatko na 60....tipa crysis 3 bez AA mi je avg oko 50....dragon age je ugl oko 60 ali ako dignem na 1440p bude oko 40
Kako mislis pokidane?!? Nisu one pokidane nego samo nisu ono sta pise da jesu.
šala :)
ja neznam onda na koju foru moja r9 290 tjera sve i jednu igru preko 60fps-a :D
prvo imaj komponentu u rukama i isprobaj ju kako radi a onda pričaj o njoj!
u krivu si. eto npr ja igram na 1440p sa 290x na 56=60 fpsa samo s jednom grafom jer cf nije podrzan..tako da tvoja izjava ne drzi vodu.. sad me zanima jel to pricas bezveze a ocito da da jer inace takvu glupost
pa pogledaj mi specifikacije....imam tu karticu i igre tipa far cry 3 i 4, crysis 3, dragon age 3 ne idu glatko na 60....tipa crysis 3 bez AA mi je avg oko 50....dragon age je ugl oko 60 ali ako dignem na 1440p bude oko 40
jel oces da ti postam testove ako ne vjerujes.. jedino sto mi radi ispod 60 fpsa na 1440p je assasin cread unity.. moja je x model na cloku 1250:1450mhz.. i radi ko svedski sat sa 1440p rezama
a neznan brate mozda je do proca, ti imas i7, ja fx 8320....ali opet nevirujen da proc moze cinit toliku razliku. ja i prijatelj imamo istu konf i isti fps u igrama
zagy15061984 na sta si ti stavio tu Coollaboratory Liquid Ultru? nisam vidio da si napisao ikoji komentar o njoj? pa evo svakako napisi koji komentar u Temi za sve forumase! jos ako imas koju slikulp
jel oces da ti postam testove ako ne vjerujes.. jedino sto mi radi ispod 60 fpsa na 1440p je assasin cread unity.. moja je x model na cloku 1250:1450mhz.. i radi ko svedski sat sa 1440p rezama
Mislis svicarski....
Pitanjce - koliko je neizdrzivo bucna referentna r9 290? Imam je priliku jeftino uzet pa se mislim, temperature me ne brinu dok god grafa ne throttlea puno.
Pitanjce - koliko je neizdrzivo bucna referentna r9 290? Imam je priliku jeftino uzet pa se mislim, temperature me ne brinu dok god grafa ne throttlea puno.
Pa pošto je referentna throttlat će ako smanjiš vent, ako ga odvrneš da ne throttla onda probija zvučni zid. imam ja ref giga al sam je stavio pod vodu, rješenje nadji morpheus hladnjak i miran si ako ti se isplati.
A nista onda, odustajem od referentne. Aftermarket hladnjak ne dolazi u obzir jer imam itx kuciste i moram biti unutar gabarita 28.5cm duzine i max 4cm debljine kartice.
Lipo je to cut samo kakve nam cihene pripramaju ovi nasi trgovci?
Je ako su glasine tocne (sto vecinom nisu u potpunosti) satrace u papar ovu novu failNvidiu, al zivi bili pa vidili.
pošto mi je ostala i dalje ona referentna 290 koju planiram možda ubacit u drugi komp, mislio sam da bi možda mogao skinuti koji stupanj temperature sa nekim boljim termal padovima, pa me sad zanima jel netko ima nešto za preporučiti, jel netko probao mjenjati, odakle ste neručili termal padove i slično
pošto mi je ostala i dalje ona referentna 290 koju planiram možda ubacit u drugi komp, mislio sam da bi možda mogao skinuti koji stupanj temperature sa nekim boljim termal padovima, pa me sad zanima jel netko ima nešto za preporučiti, jel netko probao mjenjati, odakle ste neručili termal padove i slično
Preporučuju prije termal padova da se stavi malo paste na VMR. Ili da uzmeš fujpoly pad od 100x15x1.0mm ovih dimenzija za R9 290 za VRM ne 0.5 ili 1.5 mm debljine http://www.frozencpu.com/products/17504/thr-185/Fujipoly_ModRight_Ultra_Extreme_System_Builder_Thermal_Pad_Blister_Pack_-_Mosfet_Block_-_100_x_15_x_10_-_Thermal_Conductivity_170_WmK.html?tl=g8c487s1797&id=AR5ikfDd ja ovaj info dobio sa overclock.net
Preporučuju prije termal padova da se stavi malo paste na VMR. Ili da uzmeš fujpoly pad od 100x15x1.0mm ovih dimenzija za R9 290 za VRM ne 0.5 ili 1.5 mm debljine http://www.frozencpu.com/products/17504/thr-185/Fujipoly_ModRight_Ultra_Extreme_System_Builder_Thermal_Pad_Blister_Pack_-_Mosfet_Block_-_100_x_15_x_10_-_Thermal_Conductivity_170_WmK.html?tl=g8c487s1797&id=AR5ikfDd ja ovaj info dobio sa overclock.net
da i ja sam naisao na taj info, ali moram vidjeti jel se ispalti naručiti to, na ebayu baš i nisam naišo na te termal padove i nije mi jasno jel to i za memoriju i za VRAMove ili moram posebo uzimat
da i ja sam naisao na taj info, ali moram vidjeti jel se ispalti naručiti to, na ebayu baš i nisam naišo na te termal padove i nije mi jasno jel to i za memoriju i za VRAMove ili moram posebo uzimat
Ovo koristiš samo za VRM jer se ona grije najviše čak više i od GPU core-a, a za memorija je dovoljna i ona stock.
Ja san narucia preko Amazona Phobia pads, i mogu reci da su teska katastrofa, temperature VRM-a su vece nego na stock padovima, imas na Amazonu Fujipoly, kao sto kaze mirzet oni su ti najbolji.
Na tim Phobia je 5W/mk a na Fujipoly 17W/mk 3x veća toplinska provodljivost
Na tim Phobia je 5W/mk a na Fujipoly 17W/mk 3x veća toplinska provodljivost
Da, to san skuzia tek kad su ih vec poslali, nako toga san narucia Fujipoly od 11W/mk i temperature su se spustile za 10-ak stupnjeva.
Pitanjce u vezi napajanja i R9 kartice. Da li je za ovu karticu dovoljno ovo napajanje od 700W Silent Pro M700 RS-700-AMBA-D3? Pitam zato jer imam problema prilikom ulaska i Windowse. Windowsi nakon prvog paljenja zaglave na welcome screenu ili bude black screen.Inače kad jednom uđem u windowse tj. nakon restarta sve radi normalno. Nema štucanja u Planeside 2, filmovi idu normalno itd... Pari mi se da je do drivera ali tko pita ne skita.
Konfa je ispod:
Gigabyte GA-970A-DS3P
AMD FX-8320
MSI R9 290 LE GAMING 4GB
Kingston HyperX Beast 8GB
Seagate SSHD 1TB
PSU CoolreMaster Silent Pro 700W
Win 7 Home Premium 64 bit.
Catalyst 14.12
Napajanje ti je vise nego dovoljno za tu konfu naravno ako je ispravno.
Jel se sve dobro uklopilo? Provjeri jos nekd stvari, tipa sata kablove, napajanje, ram i samu graficku. Mozda se nesto malo pomjerilo.
Jel se sve dobro uklopilo? Provjeri jos nekd stvari, tipa sata kablove, napajanje, ram i samu graficku. Mozda se nesto malo pomjerilo.
Sve sjelo, gledao maloprije.
ekipa mopze pomoc'nerade mi klokovi na 290ki windows8. msi afterburner je novi 4.10 driveri su nova omega? nastelam sve i kad udjem u bilo koju igru ona vozi na def..
ekipa mopze pomoc'nerade mi klokovi na 290ki windows8. msi afterburner je novi 4.10 driveri su nova omega? nastelam sve i kad udjem u bilo koju igru ona vozi na def..
a power limit na 50% i voltage za core zavisno od clocka