"Pokvarena" graficka,sta predlazete?

poruka: 13
|
čitano: 7.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam jedan problem!Kad sam popravljao komp,majstor mi je izvadio i grafu,koju je rekao da ne valja :S A pre nego sto mi je izvadio,izbacivala je tokom paljenja neke bijele kockice i nije htjeo da se upali bez restarta!Kad sam kuci dosao ubacio sam je ponovo,i o5 je izbacivala kockice,ali ulazila je bez restarta!E sad,kad igram CS,ping mi je super i sve je super,samo sto svake runde zablokira pa "otpusti"!Pitao sam vecinu od cega je to,kazu od grafe!A grafa ako CS ne moze da pokrene(po mome),je odmah za kante za smece!Citao sam o koristenju pecnice za popravku grafe,pa bih i to da probam xD,ali sta mi jos predlazete da uradim :) Cuo sam i da se lemom nesto radi al o5,ja neiskusan i nzm :S

Hvala na svakoj pomoci!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 1:53 (Slavenkop).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: "Pokvarena" graficka,sta predlazete?
Slavenkop kaže...

Imam jedan problem!Kad sam popravljao komp,majstor mi je izvadio i grafu,koju je rekao da ne valja :S A pre nego sto mi je izvadio,izbacivala je tokom paljenja neke bijele kockice i nije htjeo da se upali bez restarta!Kad sam kuci dosao ubacio sam je ponovo,i o5 je izbacivala kockice,ali ulazila je bez restarta!E sad,kad igram CS,ping mi je super i sve je super,samo sto svake runde zablokira pa "otpusti"!Pitao sam vecinu od cega je to,kazu od grafe!A grafa ako CS ne moze da pokrene(po mome),je odmah za kante za smece!Citao sam o koristenju pecnice za popravku grafe,pa bih i to da probam xD,ali sta mi jos predlazete da uradim :) Cuo sam i da se lemom nesto radi al o5,ja neiskusan i nzm :S

Hvala na svakoj pomoci!

probaj neku drugu grafu pa ces vidit jel do nje ako nisi siguran al vjerovatno je...ping ti nema nikakve veze sa grafom...

15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 1:55 (mario1990).

3 0 hvala 2
15 godina

Skini hladjenje i svu plastiku pred ugrij pecnicu na 200c i stavi grafu na 8-10min ako to ne upali nece nista najvjerojatnije.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala,citao sam o tom "pecenju" :D Ma dobra je ona na izgled,al sta joj fali boga pitaj :D Ostaje mi samo "pecenje" Jel neophodno da uzmem termalnu pastu? Da je stavim ispod kulera kad se "ispece" :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slavenkop kaže...

Jel neophodno da uzmem termalnu pastu? Da je stavim ispod kulera kad se "ispece" :)

Trebao bi.

15 godina
mario1990 kaže...
Slavenkop kaže...

Jel neophodno da uzmem termalnu pastu? Da je stavim ispod kulera kad se "ispece" :)

Trebao bi.

Vise naginje na morao. Ako hoces ja imam jeftine paste za prodaju (cross reklama {#})

14 godina
neaktivan
Slavenkop kaže...

Hvala na svakoj pomoci!

a o kojoj se grafi radi? ja sam cuo da su to radili samo sa nvidijinim 8800, za ostale nemam pojma.

i ako imas mozda drugi slot na maticnoj, probaj u njega ubacit grafu, radit ce 8x (u odnosu na sadasnjih 16x) al nista te ne kosta. isto tak reci koje su ti temperature dok igras cs. nam da je meni stekalo kad mi se grafa pregrijavala.

Gle ko je iza tebe!
14 godina
neaktivan

Radi se o "klasicnoj" grafi ATI RANDOM X1300!Pa sad vrucine pa sam morao da ga "raskopam"(skinem oklop),ali evo ti temperature koje sam ja uspeo da nadjem(al nisam nasao za grafu :S)!

Matična ploča    38 °C  (100 °F)

CPU    54 °C  (129 °F)

Aux   43 °C  (109 °F)

CPU    1058 RPM

Pa i kad tek upalim komp i udjem i onda o5 koci :S A to mene nervira,pa vise volim da probam da je ubacim u pecnicu,pa sta bude,nego da se mucim ovako ;) Znaci poskidam sve,kuler,plastiku,kablove,i gumu,i one prenosioce podataka......

:)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...
Slavenkop kaže...

a o kojoj se grafi radi? ja sam cuo da su to radili samo sa nvidijinim 8800, za ostale nemam pojma.

Moze se sa svakom pokusati.

15 godina
Slavenkop kaže...

Radi se o "klasicnoj" grafi ATI RANDOM X1300!Pa sad vrucine pa sam morao da ga "raskopam"(skinem oklop),ali evo ti temperature koje sam ja uspeo da nadjem(al nisam nasao za grafu :S)!

Matična ploča    38 °C  (100 °F)

CPU    54 °C  (129 °F)

Aux   43 °C  (109 °F)

CPU    1058 RPM

Pa i kad tek upalim komp i udjem i onda o5 koci :S A to mene nervira,pa vise volim da probam da je ubacim u pecnicu,pa sta bude,nego da se mucim ovako ;) Znaci poskidam sve,kuler,plastiku,kablove,i gumu,i one prenosioce podataka......

:)

Sto si pod ovim mislio? ako mislis na konektore nikako...

14 godina
neaktivan

Mislio sam na one kablove sto su sastavljeni kao u plocicu,to je od gume,a ima iplastike,na krajevima,gdje se "steka" u odredjena mjesta,to se nesme?

0 0 hvala 0
15 godina
Slavenkop kaže...

Mislio sam na one kablove sto su sastavljeni kao u plocicu,to je od gume,a ima iplastike,na krajevima,gdje se "steka" u odredjena mjesta,to se nesme?

Sve kabele mici nego mislio sma konektore xD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice