NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 822.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: NVIDIA - Topic o driverima

Jesi ih updatao? Kako se ponašaju? Ja budem sutra....

Inače, odmah za usporedbu odvrim x2 Heaven kada instaliram nove drivere. Pokaže mi na stock dali ima kakve razlike i onda OC da vidim kako stoji.

SkorvY
13 godina
skorvy kaže...

Inače, odmah za usporedbu odvrim x2 Heaven kada instaliram nove drivere. Pokaže mi na stock dali ima kakve razlike i onda OC da vidim kako stoji.

Ove rezultate slobodno i tu javiš. Vjerujem da bi ti mnogi bili zahvalni!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
skorvy kaže...

Jesam. Nisam još testirao s igrama i svime. Budem vidio, pa javim.

Sve štima u par igrica koje sam probao, ali WD2 i dalje ne radi. Freeze na loading screenu i PC se uspori ko crknuta mačka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 5:20 (softwaremaniac).
15 godina
softwaremaniac kaže...

Jesam. Nisam još testirao s igrama i svime. Budem vidio, pa javim.

Sve štima u par igrica koje sam probao, ali WD2 i dalje ne radi. Freeze na loading screenu i PC se uspori ko crknuta mačka.

Iz nekog nepoznatog razloga meni sve najbolje vrti kada maknem gforce experience i sve nvidijine điđe miđe s kompa. Moja gtx780tighz odbija sve to o kojoj god verziji drivera/programa bila riječ.

Pretpostavljam da je razlog tome to što je OCana na stocku, jer mi je sve čak tu i tamo radilo kada bi downclocko za nekih 60-70mhz, no u zadnje vrijeme se sve (Witcher, csgo, dota2, dying light, CIV itd) crasha ili freeza ili mi baci u desktop pa moram kroz task mnger ugasit igru.. užas za tako, još uvijek jaku grafičku.

Jučer sam sve od nvidije deinstalirao i opet vrti kao da je sve ok, prošao mi valley bench 3 puta, dota se nije crashala, ostale igre budem danas nakon posla.

To sam shvatio kod witchera pred godinu i pol. Kupio igru koju nisam mogao igrat nikako dok nisam na nekom žnj forumu vidio da je lik uspio pokrenut kada je makno gforce i to sve (zapravo je jadnik išao reinstalirati windowse i instalirao samo witchera i uspio ga igrati 3 sata bez ikakvih problema). Tad sam maknuo prvi put i sve je radilo, budala sam šta sam uopće iša ikad više to sve instalirat.

Danas ću nakon posla probat jače stress testove pa stavim SS.

12 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Evo rezultati. Nestignem sada tražiti max OC ali standardni koji koristim je prošao super, a i več zadnjih 2-3 verzije nisam imao problema s time. U NV Panelu je sve default osim Power managment moda koji mi je na Adaptive. 

softwaremaniac kaže...

Jesi siguran da ti je to do drivera kada ti sve tako uspori?

376.33 376.33
376.33 OC 376.33 OC
376.33 OC GPU-Z 376.33 OC GPU-Z
378.49 378.49
378.49 OC 378.49 OC
378.49 OC GPU-Z 378.49 OC GPU-Z
SkorvY
17 godina
NVIDIA - Topic o driverima

dali se ko poigrao sa ovim postavkama u drajverima (sve u slici  podcrtano) ja sam dobio postojaniju crnu i bijelu boju bez obrira kaj se radi o tv-u koji mi služi ko minitor samsung syncmaster p2770hd

btv prvi put imam problem sa drajverima i to ovim zadnjim i sa ofišl i sa beta, nije neki problem krši mi edge browser, eto prvi problem i to baš kad pređoh sa 660 na 970, ogroman upgrade, fakat samo hvale imam o toj grafi gigabyte g1 windforce model za sad sam ju digo na na 1580mhz i brijem da bi išla još, al me prpa preč više od +37nV, dal ko ima iskustva ili jel probao taj slajder dokraja dič

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 18:19 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
mrakky kaže...

dali se ko poigrao sa ovim postavkama u drajverima (sve u slici  podcrtano) ja sam dobio postojaniju crnu i bijelu boju bez obrira kaj se radi o tv-u koji mi služi ko minitor samsung syncmaster p2770hd

btv prvi put imam problem sa drajverima i to ovim zadnjim i sa ofišl i sa beta, nije neki problem krši mi edge browser, eto prvi problem i to baš kad pređoh sa 660 na 970, ogroman upgrade, fakat samo hvale imam o toj grafi gigabyte g1 windforce model za sad sam ju digo na na 1580mhz i brijem da bi išla još, al me prpa preč više od +37nV, dal ko ima iskustva ili jel probao taj slajder dokraja dič

Dobro si napravio postavke,slobodno pusti tako. Sve dok su temperature ok idi max, osim ako krene driver rušiti prije, znači da više nije stabilna bez obzira na mV temp i MHz.

SkorvY
15 godina
skorvy kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Evo rezultati. Nestignem sada tražiti max OC ali standardni koji koristim je prošao super, a i več zadnjih 2-3 verzije nisam imao problema s time. U NV Panelu je sve default osim Power managment moda koji mi je na Adaptive. 

softwaremaniac kaže...

Jesi siguran da ti je to do drivera kada ti sve tako uspori?

Ne, do igre je.

17 godina
mrakky kaže...

sam da javim da sam fixao problem oko rušenja browsera Edge kod novih drajvera, kao i kod bete, očistio history u pregledniku i instaliro drajvere i sve radi ko podmazano, tak ako ko bude imo sličnih problema sa bilokojim preglednikom nek proba očistit povjest pretraživanja, sve osim passvorda i nek onda instalira drajver.

baš čudno, al eto istinito :D

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
10 godina

Lol, sad sam tek skužio da imam drv koje niti nvidia nema na svojoj listi, koji sam ja baja 

nvdrv_Taraba_ofišali nvdrv_Taraba_ofišali
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Nisam updateo drivere od Overwatch Ready drivera, ne znam koja je to verzija, da se izguglat al sam ljen. Neki dan lupim update i sad kad idem dodat igru da napravim profil za nju u 3D settings samo se crasha control panel. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Taman, valjda neću imat isti problem ko sa prošlima. Btw, inače preko experienca samo napravim install drivera, ali čuo sam da ostaju fajlovi od ekstraktanja na C: disku. Pošto imam SSD jel zna netko kako maknut to, točnije gdje su ti fajlovi? I jel ima način da se izbjegne silovanje diska? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ja obično obrišem sve kaj se nalazi u c:\Program Files\NVIDIA Corporations\Installer2 i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Magibagi kaže...

Taman, valjda neću imat isti problem ko sa prošlima. Btw, inače preko experienca samo napravim install drivera, ali čuo sam da ostaju fajlovi od ekstraktanja na C: disku. Pošto imam SSD jel zna netko kako maknut to, točnije gdje su ti fajlovi? I jel ima način da se izbjegne silovanje diska? 

http://www.gameplayinside.com/optimize/cleaning-up-old-nvidia-driver-files-to-save-disk-space/

10 godina

Hvala na linku tu je sve objašnjeno fino. I tebi kolega iznad. 

13 godina
protjeran

Novi hotfix.

1 0 hvala 0
12 godina
Taman sam mislio updejtat drivere s nekih proslogodisnjih i kad vidim rijec hotfix, odmah izgubim volju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dal je neko skonto da mu se nakon updatea driver pomješao brightness? Čini mi se da je ekran puno tamniji. Iako povećem svjetlinu i dalje mi je čudno :(

14 godina
ParaNO1d kaže...

Dal je neko skonto da mu se nakon updatea driver pomješao brightness? Čini mi se da je ekran puno tamniji. Iako povećem svjetlinu i dalje mi je čudno :(

Nope, sve uredu kod mene.

RIP Šaban (21.6.2016)
13 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...

adjust desktop color setings u control panelu od drivera, pogledaj si tamo, inace na tn/ips-u je pozeljno malo pojacati digital vibrance i malo smanjiti contrast( probati svakako individualne postavke)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2017 15:57 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...
ParaNO1d kaže...

adjust desktop color setings u control panelu od drivera, pogledaj si tamo, inace na tn/ips-u je pozeljno malo pojacati digital vibrance i malo smanjiti contrast( probati svakako individualne postavke)lp

I dalje :S da totalno napravim unistall drivera s nekim toolom i onda probam?

17 godina

S kojim softverom da odradim kompletni unistatall drivera?

12 godina
ParaNO1d kaže...

DDU i to u safe modu

neda mi se
13 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...

https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

17 godina
nicky.sl kaže...
ParaNO1d kaže...

DDU i to u safe modu

Napravi tako i sad je sve ok. Vratio sam drivere iz 1. mjeseca

9 godina

physx radi na 980 Ti u ovom hotfiku kao što su i rekli da su ispravili...

Dugo im je trebalo da to srede nakon uvođenja optimise for compute performance opcije u c.panelu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ta optimise for compute performance opcija mi nije baš jasna, jel to ima kakve veze sa dx12, ono kaj amd katice rade hardverski, a nvidia želi to isto postič, al softverski, jesam u pravu?

ugl. okako sam zamjenio gtx 660, sa 970 i dalje nikakvih problema pretjeranih, samo su mi drajveri do ovog fix-a rušili edge pri zatvaranju, a to sam riješio nakon instalacije očistit history u pregledniku i više ne ruše, al ovaj fix je sredio i to, valjda bude tak i ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Negdje sam procitao da su novi driveri dobili 16% vece prefrmanse sa dx 12 podrskom jel to tocno ili se samo odnosi na karticu 1080ti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 15:04 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Odvrti timespy pa vidi dal ima pomaka. Ja budem na 970 kad dojdem kući  da vidim sta kaže. 

SkorvY
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice