NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.485
|
čitano: 868.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Eh, Picajzla to ništa ne znači bez mindfactory prodajnih rezultata. Švabo je to ipak.
...žutanjak bjeljanjak

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina

ma eto, čisto za informaciju, da znamo da bogzna kakvih promjena i rezanja cijena neće biti

da je za nas gejmere to najgora situacija, jest ofkors, ali jbga, za valcer je potrebno bar dvoje, a od amd-a i intela očito ništa tako skoro pa kožnati pleše solo

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Što se tiće najpoželjnijeg segmenta gpu range 4060ti tu su total podbacili za razliku prijašnje serije. 

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Što se tiće najpoželjnijeg segmenta gpu range 4060ti tu su total podbacili za razliku prijašnje serije. 

ma i prijašnje serije nisu bile bogzna što u toj low/mid klasi, 3060ti je bila donekle izuzetak jer je bila bliže 3070

zadnjih nekoliko gen je takva situacija, što južnije to tužnije, a gap između low end i high end grafa je sve veći

baš se osjeti da radeonki poput rx 480/580 više nema, konkurencija je skoro nepostojeća, pa nevidija radi što hoće

13 godina
Ima rx 6600 za 230 eura 1080p bez problema odradi. Rtx 4060 isto nije tak loša kartica, a tih 8gb vrama joj je za full hd čist fajn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2023 15:23 (mislioc).

0 0 hvala 0
12 godina

daleko od toga da se nemere nešto naći, ali 4090 je oko 60% jača od 3090 na 4k, 4080 je oko 35% jača od 3080na 2k, a 4060 je tek 20% bolja od 3060 na 1080p

i tako već godinama, svaka nova x060 je bliža onoj iz starije serije nego onoj iznad sebe, uz izuzetak 3060ti

kod x050 situacija je još gora

amd tu nije izuzetak, njihove low/mid grafe slijede nevidia filozofiju, uz dodatak ograničene propusnosti na pcie 3.0 kao šlag na torti

nekad si uzeo gtx 1060 i ta je bila u rangu skoro pa top grafe iz prošle serije, čak i mrvu jača od gtx 980, da ne spominjem da je imala 50% više vrama

sad uzmeš 4060, ne da nije blizu 3080, nije blizu niti 3070, pa čak i 3060ti je prepiša

kataftrofa

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2023 15:40 (picajzla0707).
13 godina
4060 više radi fičura tipa dlss 3.5.

0 0 hvala 0
12 godina

dlss je odlična stvar, ali da mi računaju perfomanse grafe s tim frame generatorom u odnosu na staru bez toga, e to je đubretarluk samo takav

odnosno, mogu oni računat i benčat što hoće, ali nekom drugom neka prodaju takve kifle, meni neće sigurno

7 godina

Računaju jer moraju negdje pokazat napredak, nemožeš prodavat novu grafulju i napisat da je 5% bolja od prošle generacije, ali dodaš DLSS onda je 30% bolja, što puno ljepše zvuči jel da!

Isto tako činjenica je da meni sa DLSS-om na 3060ti skoro podupla frejme i normalno igram igricu a razlike u kvaliteti ja bome ne vidim, tako da me iskreno zaboli ali DLSS ne dam nikome 

13 godina
Ekipa, jel ste skontali koliko je kod nas u kcu ponuda HE grafi ? Najjeftinija 4090 - 1800e, od AMDa 7900xtx pulse 1150e, dok na Amazonu.de možeš uzet Nitro za tu cijenu.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja san prije par dana uzea 4090 phantom na mindfactory i proša 400 eura jeftinije nego kod nas
Cijene su nam stvarno katastrofa
8 godina
Volume kaže...
Ja san prije par dana uzea 4090 phantom na mindfactory i proša 400 eura jeftinije nego kod nas
Cijene su nam stvarno katastrofa

Isprike za spam... Jel se sa mindfactorya može poslati u HR? Kolika je cijena dostave?

14 godina
Moraš ići priko mailboxa. Par eura od mindfactorya do mailboxa i 12 eura od mailboxa do mene
Paket mi je stiga za 4 radna dana na vrata
4 godine
Volume kaže...
Moraš ići priko mailboxa. Par eura od mindfactorya do mailboxa i 12 eura od mailboxa do mene

Kak ide garancija preko MF ili bilo kojeg store-a iz DE ? se šalje njima onda ili garancija vrijedi na području cijele EU uključujući i nas ?

13 godina
Volume kaže...

Nije te prpa malo sa tim resendom, ipak je tu kek i pol u pitanju...

9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Zapravo sve ove zadnje serije grafulja su jako slabe, pa su zbog tog i izmislili upscaling jer grafe to ne mogu više hendalti, jer eto više 60 fps nije bog zna kaj, mislim ono, ako nije 144 nije ništa. O potrošnji kako gpu tako i cpu netrebamo ni govoriti, kaj zna dijete kaj je 500w, p....n dim!!! 

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BioZZG kaže...
Volume kaže...

Kak ide garancija preko MF ili bilo kojeg store-a iz DE ? se šalje njima onda ili garancija vrijedi na području cijele EU uključujući i nas ?

Šalje se njima

DarthMarkus kaže...
Volume kaže...

Nije te prpa malo sa tim resendom, ipak je tu kek i pol u pitanju...

Nije, još dok san majna kupia san poprilično hwa od njih i nikad ni najmanjih problema

13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ma ne brinem za MF, više me mailboxde muči. Mislim kakvo im je pakiranje ?

Nisam nikad naručivao ništa - a pazi sad ovo - doslovno 250e jeftinije https://www.mindfactory.de/product_info.php/24GB-Palit-GeForce-RTX-4090-GameRock-Aktiv-PCIe-4-0-x16-1xHDMI-3xDispla_1469835.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MF to spakira i pošalje mailboxu, oni samo prosljede

0 0 hvala 0
13 godina
Volume kaže...
MF to spakira i pošalje mailboxu, oni samo prosljede

Za njih i pitam zapravo. Paketi s Amazona su mi jebena katastrofa.

14 godina
Sve bude vrhunski spakirano, svaki put mi je paket bia pun onih najlona napunjenih zrakom tako da bez brige
8 godina
Zar nije to cijena sa DE vatom a ne našim?
14 godina
Da ali tu cijenu i platiš jer ne šalju van Njemačke, zato i ideš na mailbox
11 godina
DarthMarkus kaže...

Ma ne brinem za MF, više me mailboxde muči. Mislim kakvo im je pakiranje ?

Nisam nikad naručivao ništa - a pazi sad ovo - doslovno 250e jeftinije https://www.mindfactory.de/product_info.php/24GB-Palit-GeForce-RTX-4090-GameRock-Aktiv-PCIe-4-0-x16-1xHDMI-3xDispla_1469835.html

Ja sam jednom narucio i bilo je super spakirano, jedino nez sto se tice osiguranja, mislim da mi je gls tad imao do 1000 eura, za ostale ne znam

10 godina

HP ima 500kn (ako se nije promjenilo) pa se ti misli di si sigurniji.

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

cijene grafi kod nas nisu normalne.. preskupe su jer uvoznici tipa msan, asbis, also i microline nabriju maržu

tako da maloprodajne trgovine čak i sa 5% maržom nisu konkurentne sa cijenama u njemačkoj

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Jesu li u alternate.de počeli ponovno slati u hr? Kod njih zna biti jeftinije robe, grafičke također.

Ja sam kupio par stvari u computeruniverse.net, dostava sve normalno i dosta jeftinije nego kod nas ali grafe im nisu povoljne kao u alternate ili mindfactory.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2023 7:54 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
miki_the_pirat kaže...

msm da nema hp prek mailboxa, vjerovatno znaju znanje 

10 godina
hahhaajaads kaže...
miki_the_pirat kaže...

msm da nema hp prek mailboxa, vjerovatno znaju znanje 

Ma mislio sam na iznos koji pokrivaju za normalne pošiljke... nevezano za mailbox.

13 godina
CU sere sa cijenama, žestoko. Alternate šalje za HR međutim moraš ih tražit ponudu pošto na zadnjem koraku ni ne obračunaju naš PDV. Uglavnom ponuda na kraju bude gora nego da kupuješ u Hr. Strašno koliko je loša ponuda kod nas. Čak ni Links koji je kao neki Gainward reseler nema ništa normalno.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice