Ooo kakva provokacija!
NVIDIA Lovelace 40xx
- poruka: 3.485
- |
- čitano: 868.793
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a vi u shader stutteringu jel guštate
kažu da je dosta izdurat koji sat, pa onda prestane - link
Kožnati bio škrt i nije potplatio za frejm generator
I, što ima novoga kod vas?
Igra se novi Star Wars? Guštate?
Čekam frenda da mi zalemi još 8GB VRAM-a pa ću onda da vam se nahebem
Kako overhead javlja li se piše li.
ima li što mjehurića po procesorima, jel zakuhalo već
Stigla mi rtx 4070 Ventus X3
Bila bi to top grafa i prodavala se kao vruće kifle da je cijena barem 150 eura niža, ali dok su rtx 3080 također u trgovinama još uvijek po cijenama od 800+ eura, teško je očekivati ikakav pad cijene.
Mrki,teško je pored ovce vidjeti stado.Dok ima vune za šišanje nema pomaka
Pa ti bojkotiraj, tko ti brani.
Ja sam od onih koji ako im se nešto sviđa, a u stanju sam si priuštiti, napravim to.
Skupi su i auti. Znači ne treba ga vozit dok ne padne cijena? Takvom logikom prođe život u štednji, a nikad si ništa ne priuštiš.
I nemoj si davati za pravo nazivati me iz tog razloga ovcom, gledaj svoja posla.
Nema problema,referiram se na tvoje tipfelere...preskupo...kužiš
...mislim sad ako napišem oksimoron mogao bi me krivo shvatiti
Tipfelere? Nauči prvo značenje riječi.
Post se čita u cijelosti sa razumijevanjem, a ne svaku petu riječ, dvije koje ti pašu.
eto...jesi
Ima možda netko Gigabyte 4090 Gaming OC? Kad startam neku igru nakon 5-6 minuta čujem click i onda ništa par minuta pa opet click i tako par puta i onda je mir. Kartica radi normalno...
Klikati mogu samo neki pomični djelovi,ako je iz grafe možda su ventilatori?!
Moguće zvuk širenja metala/materijala usljed temperature...
Ne, nije zvuk ventilatora. Zvuči ko da zbog ekspanzije materijala u vapour chamberu dolazi do klikanja. Zanima me samo dal se to kome javlja...
ma to su u tiskari krivo otisnuli sve modele, pa se rekli, a jebiga sta sad idemo tak, ljudi ionako kreteni pa ce svejedno kupovat, ne gledaju specke vec sta pise na kutiji
3050=4060
3050Ti=4060Ti
3060=4070
3060Ti=4070Ti
3070=4080
3070Ti=4080Ti
3080=4090
3080Ti=4090Ti
3090=jos se ceka
3090Ti=jos se ceka
na papiru, ovo izgleda dosta uvjerljivo
naravno zeka peka je na mjestu
zbog zajebancije, pretpostavimo da je ovo cinjenica, u tome slucaju nvidia je ispred AMD-a, eonima, jer bi po ovome 60 serija kartica bila u rangu 7900XT a 70 serija u rangu 7900XTX serije, a to ne bi bilo dobro za nikoga
na kraju je totalno ne bitno kako se zovu grafe, najlakse, je po meni usporedivati performanse gen vs gen recimo:
1070 vs 1080ti povecanje od 87% cuda jezgre, 50% povecanje performanse
2070 vs 2080ti povecanje od 88% cuda jezgre, 56% povecanje performanse
3070 vs 3090 povecanje od 80% cuda jezgre, 40% povecanje performanse
4070 vs 4090 povecanjee 178% cuda jezgre 84% povecanjee performanse
Valjda misliš 1070 vs. 2070, pa sve do 3090 vs. 4090.
Mislim da je poanta bila x070 vs. najjači model generacije (mada još čekamo 4090Ti - vjerojatno)
Mislim da je poanta bila x070 vs. najjači model generacije (mada još čekamo 4090Ti - vjerojatno)
tako je da, najjaci model u trenutku izlaska 70 modela
Evo na na 4060ti sad ugurali 16GB nakon što su ih svi počeli j.... a AMD posebno. Iako je iskreno tragično da iz generacije u generaciju toliko mizerno dižu VRAM a igre postaju sve zahtjevnije i zahtjevnije.
Koji model 40xx uzeti do 10k, jel ima neki model koji iskace iz pastete? Asus, Msi?
Koji model 40xx uzeti do 10k, jel ima neki model koji iskace iz pastete? Asus, Msi?
mislim da za 10k eura možeš uzeti nekoliko komada, pa onda praviti rošadu
haha, sry 1500€ još sam na kunama
Uzmi MSI RTX 4070ti GAMING TRIO X vrhunska kartica
kupio sam je prije mjesec dana
sve top
preporuka
Imam 4 komada tih GB RTX 4090 Gaming OC i nisam do sad cuo takve zvukove. Stare su od 3-4 mjeseca...
Da ti nisu ventovi na off pa kad se pale nakon XY °C onda cujes zvuk paljenja?
Meni su stalno na on na nekih 30% u idle a onda ih kasnije podize polako zavisno od temp...
haha, sry 1500€ još sam na kunama
Ako ti je problem gurnit još cca 200 ojriča i uzet 4090 onda stepenica niže i 4080 koju dobiješ već za 1200 ojra. A sad da su neke lude razlike između proizvođača koje opravdavaju više cijene iskreno sumnjam. Do sada sam gurao od Gigabyta, Asusa, Palita, MSI (ne 4 generaciju već starije) i nikad sa niti jednom problema....
Evo na na 4060ti sad ugurali 16GB nakon što su ih svi počeli j.... a AMD posebno. Iako je iskreno tragično da iz generacije u generaciju toliko mizerno dižu VRAM a igre postaju sve zahtjevnije i zahtjevnije.
Jessss!! Mislim da je to moj idući izbor, slabija, štedljiva kartica, sa dovoljno VRAM-a za Video Editing, i 4K gaming u staroj igri Starcraft 2.
Koja je šansa da puste nove 4070,4070ti i 4080 sa 16GB ram-a?
Ili je to preveliki pucanj sebi u nogu?