NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 908.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Zwer54 kaže...
forumaš kaže...

msrp se diže po svim klasama iz serije u seriju. Nvidija a nadam se i AMD a bogami Intel ove godine tonu u prihodima jako. Moja prognoza, i biti ću u pravu, jer pazi to su insajderske informacije dobro uhdanih influensera 

Super si prognozirao da ce biti skupe, to fakat prvi put vidimo da su flagship modeli skupi, al ajde nisu vise 14k(3090) nego su 17k(4090), i nebude Radeon 10k(6900xt) nego 11k(7900xtx).

I tebi je cudno da padaju prihodi u doba globalne krize i da je promet manji u svim djelatnostima, hvala ti ko bratu 

Kakav cirkus 

Naravno da padaju kad su RTX 3080 msrp 700$ dignuli na 1200 $ za RTX 4080...i treba da padaju. Do sada pali za 50% a do kraja godine nadajmo se 90% 

jedna insajderska samo za tebe

700$

Nvidia RTX 3080: Price, Release Date, Specs, and More | Digital Trends

i onda silicij naglo poskupio, valjda naglo zafalilo kvarca, 

1200$

Nvidia RTX 4080 – release date, price, specs, and benchmarks | PCGamesN

Jedna insajderska RTX 5080 1600$ jer kvarca više skoro da i nema 

Nvidia CEO Indicates High PC Graphics Card Prices Here To Stay (kotaku.com)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 15:36 (forumaš).
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Mah, ja jos nisam dobil odgovor na neke opce poznate stvari... Performanse raw i RT, undervolt, overklok, kakav ce biti low fps na novim radeonkama... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A ta mjerenja _urca me ne zanimaju previše :D Grafa je alat za pokretanje igara i treba kupiti što bolji i jeftiniji alat za tu svrhu. Uloženo/dobiveno bez obzira iz koje korporacije dolazi. Uz trenutnu ponudu tko kupuje polovno ima najbolji izbor.

Ove nove, fuj.

4 godine
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Ima li netko iskustava s iByte trgovinom? Reklamirali su da imaju kartice 4090 od MSI-a. Ali stranica mi je jako sumnjiva s totalno ne fake recenzijama na samoj stranici, pa pitam ovdje...

0 0 hvala 0
10 godina
Xrt kaže...

Ima li netko iskustava s iByte trgovinom? Reklamirali su da imaju kartice 4090 od MSI-a. Ali stranica mi je jako sumnjiva s totalno ne fake recenzijama na samoj stranici, pa pitam ovdje...

Ja sam u par navrata kupovao kod njih neke sitnice... Čak sam se jednom i čuo s njima da mi dopune paket - još nisu bili poslali (ali su zapakirali) i nije im bio problem izaći mi u susret. Tako da s njima imam pozitivna iskustva.

4 godine
neaktivan

Ne znam, našao sam dosta loše recenzija sada od kada sam postao ovo te loša iskustva. A inzistiraju uplatu putem bankarstva te nema mogućnosti plaćanje kešom na licu mjesta.

13 godina
Xrt kaže...

Šverceri. Kad je izašla 3xxx serija sve su kartice uzimali iz Linksa i preprodavali po bezobraznim cijenama. Sad su se prebacili na Njemačku ponudu.

Obići u širem krugu jer pitaj Boga kako riješavaju garu. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Krenulo daljnje spustanje cijena rtx4080 serije u De trgovinama 🥂

Sa nadobudnih 1900-2200eu prvi dan,danas ih je dosta oko 1500eu a vidim i prve koje idu po 1400+ eu 🤣

Ehh degenerici,spustat ce se to jos jaaaako,nisu negativni komentari samo na BUG forumu....kad Nvidia.de nacrcka nekakvu objavu ekipa ih unisti od pljuvacine.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Krenulo daljnje spustanje cijena rtx4080 serije u De trgovinama 🥂

Sa nadobudnih 1900-2200eu prvi dan,danas ih je dosta oko 1500eu a vidim i prve koje idu po 1400+ eu 🤣

Ehh degenerici,spustat ce se to jos jaaaako,nisu negativni komentari samo na BUG forumu....kad Nvidia.de nacrcka nekakvu objavu ekipa ih unisti od pljuvacine.

Nadamo se da će se nastaviti taj pozitivni trend i dalje :)

11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

O čemu ti pričaš nove 4080 su za 11000 kn doduše neš sitno jače.

Amd treba izbscit pravog konja za utrku da bi se cijene mogle sroziti.

Ali zašto bi sami sebi kruh iz usta uzimali imaju priliku zaradit više na temeljima koje izgradila nvidiaa tp nebi mogla da ne vrijedi ništa.

Ako fsr ostane u trnutnom stanju, povećanje prometa mogu vidit tek sa cijenom od 8000kn za najjače modele.

Jer ekipa koja daje toliki novac za gpu neće im bit problem se ispružit još tisuću dvije za bpji gpu i bolji suport

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pjeva Hladno pivo - "Nista nije sveto sve je bruto i neto sve je zabava "

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
NVIDIA Lovelace 40xx

4070ti skoro ista kao 3090Ti, vidjet cemo po kojim cijenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cryogenic kaže...

4070ti skoro ista kao 3090Ti, vidjet cemo po kojim cijenama.

Vec imaju recenzije??

Pa to je ona fejk 4080 tako da nema tu nikakvih iznenadjenja.

17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ova rtx 4070 ti bi pala ko budali šamar...samo me cijene strah, ne bi me čudilo da kod nas budu oko 10000 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

Ova rtx 4070 ti bi pala ko budali šamar...samo me cijene strah, ne bi me čudilo da kod nas budu oko 10000 kn.

Vjerovatno 800eu sto ce se u realnosti preformulirat u 1200eu

17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Da bude 800 eura kupio bih ju odmah, ali to bude bliže onih 1200 nažalost...nadu polažem još jedino u neku rtx 4060 ti, ali mislim da ista ne bude jača od rtx 3080, pa je upitno koliko će se ona uopće isplatiti pored 3080 koje se rabljene nađu za 5000 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Izlazi RTX 4060 i po prvom traču biti će u rangu RTX 3070 i otprilike te cijene 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni bi 4060 bila odlična. Ako bi imala performanse slične 3070 ili možda 3070 Ti - meni super. I kada bi koštala max. 4500 kn (mada bi realna cijena trebala biti ispod 3000), eto mi dobre zamjene za 2060 super. Imao bih karticu malo jaču od 2080 Ti.

16 godina

A kaj bi ja onda trebao od sreće koji sam dobio od nvidije rtx 3060ti za 400 $ i bila je malo jača od prošle generacije rtx 2080 super koja je koštala skoro duplo više.

Bilo je za očekivati da tak nekaj ponove, ali kifla.

17 godina

Kralju, pa ti baš svaku priliku iskoristiš da pohvališ svoju rtx 3060 ti 

Kontamo te svi, zadovoljan si, uživaš u grafi, ali već 2 godine čitamo tvoje hvalospjeve o istoj, netko bi mogao pomisliti da bolja grafa od tvoje na postoji 

7 godina

Ja sam isto planirano sa svoje stare 1060 skočit na 4060 ali kad sam vidio cijene 4 generacije nekako sumnjam da će bit nova ispod 600 eura što mi je previše za jednu entry level karticu, tako da sam uboa 3060ti i čekam sljedeću generaciju 

16 godina

To uopće nije bila poanta mog posta. Netko bi mogao dobiti dojam kak nvidia u ovoj seriji grafa ima i jednu jedinu dobru ponudu, a nema ni jednu. Sve su teška katastrofa.

17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Meni se ovaj najavljena 4070 ti baš sviđa po pitanju potrošnje i performansi, ali cijena bude da ću ju moći samo gledat...pričekam još neko vrijeme da vidim neku potencijalnu rtx 4060 ti, pa onda vrlo vjerojatno uzmem polovnu 3080 i mir 

Zanima me baš i što će AMD ponuditi, iako se ne nadam ni kod njih puno nižim cijenama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2022 9:26 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Eto u futuri nova RX 6700 3500 kn, nema isplativije od toga ako mora biti novo. Polovnih ponuda za nvidiju ne fali. Nova serija je koma uloženo/dobiveno, tretoraju kupce budalama 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nove grafe jednostavno treba pričekati da se spuste cijene, ne ići odmah grlom u jagode. I prije majning ere je bilo tako, po izlasku nabiju cijene da zarade na nestrpljivima, poslije padaju, pogotovo kad izađe konkurencija
4 godine
protjeran
forumaš kaže...

Eto u futuri nova RX 6700 3500 kn, nema isplativije od toga ako mora biti novo. Polovnih ponuda za nvidiju ne fali. Nova serija je koma uloženo/dobiveno, tretoraju kupce budalama 

amd graficke kartice niti najgorem neprijatelju, totalno sam ih prekrizio...

13 godina
neaktivan
Petar hw kaže...
forumaš kaže...

amd graficke kartice niti najgorem neprijatelju, totalno sam ih prekrizio...

Sta preporucas onda, da kupi novu 4080 po 12000kn?

14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ne znam čemu ovo, kakti, likovanje jer, kao, Nvidija nemre prodat 4080, kad u isto vrijeme prodaje hrpetine 4090 kojima je cijena (debelo) preko 2000 eura na geizhals.de? Di tu nvidija gubi kad mamlazi masovno kupuju grafe od 2K+ eura i to tako da sve kaj dođe na police se odmah rasproda? Kao, shebali smo ih jer ne kupujemo 4080 ali zato masovno kupujemo još skuplju grafu koja je isto debelo overpriced. Nadanja da će se spustit cijene 4080 su sanak pusti jer vide da su ljudi budale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

4090 kupuju oni koji imaju novaca, a hoce najjace. Kaj ce netko takav dat hrpu novaca za klasu slabiji proizvod.

4090 je "halo" proizvod i on je nesto posebno, a takva mu je i cijena. 4080 nije takav proizvod i nema taj prestiž,a košta previše za nesto sto bi trebalo bit high end za obicne ljude

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2022 14:03 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Htio sam rec to da tko ima 12000kn za gpu ima i 17000, a tko ima tolko ne zeli gpu iz drugog razreda i zato se 4090 vise prodaje.

Ako 4080 nije high end za obicne ljude onda su skroz fulali.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice