Nvidia Gtx 660 Club

poruka: 440
|
čitano: 89.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Nvidia Gtx 660 Club
crash11 kaže...

A šta u slučaju da u bližoj budućnosti budem kupovao novi proc i matičnu, a grafičku onda već imam? Bolje mi je sad dati malo više i kupit bolju grafičku koja će trajat par godina sigurno, nego ponovo kupovat sve, a ona će i na 50% svoje snage radit bolje nego gtx750 i 260x.

I ovaj proc koji imam se može bez problema dići na 3.5.

u tom slucaju da, no dok ti to zamjenis izace nova serija, ova stara jos pojeftiniti,itd! tako da bez srljanja s kupnjom ak nije zurba! da ga dignes i na 10ghz nebi pomoglo!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
neaktivan

Da imaš pravo, taman će to bit razlika u cijeni kada budem kupovao novi proc i matičnu. A trebam novu graf jer s ovom ne mogu igrat baš ove nove igre tipa BF4, a i htio bi probat Watch Dogs, šta misliš oće to ić sa gtx 750, 260x? A ima i ovih vtx R9 270 dosta povoljnjo, vidim da je oko 300kn jeftinija od Gigabyte verzije?

Al opet kad pogledam ak se uzme na rate to je toliko mala razlika da se više isplati 280x... ne znam ni sam više...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 21:33 (crash11).
13 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

pozdrav dobro sam se napatio sa GTX 660 dok nisam postigao ovaj klok jedno 30 puta sam upedejtavo bios i podesavao ga da mi 1242 GPU ne underlokira u igrama i uspio sam nije stvar dignuti clock neg je stos u tome da se taj klok u igrama ne underckloka vidjo sma po forumima i malo ko je to uredio dugnu klok na 1242 ali im se taj klok vraca ispod granice normalnog

neznam koliko sma dobio ali vidim dosta sma izvukao imo sam 81 texturu sa imam 99 textura  sto mnogo znaci

lisnjic
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
protjeran
lisnjic kaže...

pozdrav dobro sam se napatio sa GTX 660 dok nisam postigao ovaj klok jedno 30 puta sam upedejtavo bios i podesavao ga da mi 1242 GPU ne underlokira u igrama i uspio sam nije stvar dignuti clock neg je stos u tome da se taj klok u igrama ne underckloka vidjo sma po forumima i malo ko je to uredio dugnu klok na 1242 ali im se taj klok vraca ispod granice normalnog

neznam koliko sma dobio ali vidim dosta sma izvukao imo sam 81 texturu sa imam 99 textura  sto mnogo znaci

nema sta, dobro si je dignuo{#}lp

13 godina
neaktivan

Sa GTX 660 Sve ukljuceno 90 feild to viev 4 msaa ultra setings imam na 1920 x 1200 relozcuijji na metrou oko minimalni fps vidjeni je 45 a maximalni je 97 fps vidjeni

lisnjic
15 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

pozdrav,

pošto mi je konfiguracija malo out to date, zanima me dali bi mi gtx 660 "radila" s ovim....

mbo: gigabyte ga-n650 sli

cpu: E 8200 2.46 ghz.....dignut na 3,46 ghz.

ram: 6 gb

napajanje: corsair 600 w.

Plan mi je mjenjati postepeno i cpu, ram, mbo.

Trenutno imam gigabyte gt 9800 1gb oc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ezel kaže...

pozdrav,

pošto mi je konfiguracija malo out to date, zanima me dali bi mi gtx 660 "radila" s ovim....

mbo: gigabyte ga-n650 sli

cpu: E 8200 2.46 ghz.....dignut na 3,46 ghz.

ram: 6 gb

napajanje: corsair 600 w.

Plan mi je mjenjati postepeno i cpu, ram, mbo.

Trenutno imam gigabyte gt 9800 1gb oc.

radit ce sve, no s teskim bootleneckom, ako i updejtas na neki quad svejedno kartica nece davati ni priblizan frame rate(fps) koji bi trebala!lp

15 godina
neaktivan

znači mjenjati sve odjednom? {#}

BTW.... od igrica igram samo prastari cod 2.

ovako.....plan mi je kupiti i5 4670k i gtx 660.

koju mbo i memoriju da uzmem s tim da to sve košta cca 4500 kn?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 18:04 (ezel).
13 godina
neaktivan
ezel kaže...

znači mjenjati sve odjednom? {#}

BTW.... od igrica igram samo prastari cod 2.

ovako.....plan mi je kupiti i5 4670k i gtx 660.

koju mbo i memoriju da uzmem s tim da to sve košta cca 4500 kn?

zasto kupiti i5 i dati tolike pare kad ces za q9550 imati isti fps u igri kao i i5 4670k ,zasto zato sto q 9550 vec u svim igrama gura 99% GTX 660 OC veriziju ako zelis dacu ti slike sam reci koju igru ali ima razlika q9550 ce raditi 80% da bi gurao GTX 660 na 99% dok ce i5 4670k raditi 40% ali ako kontas preci na jacu karticu Q9550 nece mocu gurat vise od GTX 660ti iznda vec postaje bontleack ja imam Q9550 3.9GHz i grafiku GTX 660 maxmalno je gura u svim igrama

lisnjic
12 godina
protjeran
lisnjic kaže...

zasto kupiti i5 i dati tolike pare kad ces za q9550 imati isti fps u igri kao i i5 4670k ,zasto zato sto q 9550 vec u svim igrama gura 99% GTX 660 OC veriziju ako zelis dacu ti slike sam reci koju igru ali ima razlika q9550 ce raditi 80% da bi gurao GTX 660 na 99% dok ce i5 4670k raditi 40% ali ako kontas preci na jacu karticu Q9550 nece mocu gurat vise od GTX 660ti iznda vec postaje bontleack ja imam Q9550 3.9GHz i grafiku GTX 660 maxmalno je gura u svim igrama

je kak da ne, izracunaj si average fps...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 16:58 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

Jel ima neka bolja kartica za te pare?

12 godina
protjeran
ezel kaže...

Jel ima neka bolja kartica za te pare?

s obzirom na perfomanse (naravno ako mislis na polovnu cca 800-900kn) nema, ili eventualno amd-ovu novu-polovnu s garom r9 270!

15 godina
Nvidia Gtx 660 Club

pozz,kakav savjet za clock moje grafe,znam da se slabo clocka ali jel neko stavljao mod bios,da li se ispali ili nesto trece.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
mariocroatia78 kaže...

pozz,kakav savjet za clock moje grafe,znam da se slabo clocka ali jel neko stavljao mod bios,da li se ispali ili nesto trece.....

660 je opcenito slab overkloker, tak da ne zamaraj se previse time, pogotovo ne custom biosom!lp

15 godina
Stjepanj kaže...
mariocroatia78 kaže...

660 je opcenito slab overkloker, tak da ne zamaraj se previse time, pogotovo ne custom biosom!lp

sve to znam ali i citam svasta sa raznim biosima se da stavit da vuce vise struje itd,samo me to zanima jel ko probao,koliko se sjecam i ti si imao 660 pa onda 660 ti ako me pamcenje sluzi?

12 godina
protjeran
mariocroatia78 kaže...
Stjepanj kaže...
mariocroatia78 kaže...

sve to znam ali i citam svasta sa raznim biosima se da stavit da vuce vise struje itd,samo me to zanima jel ko probao,koliko se sjecam i ti si imao 660 pa onda 660 ti ako me pamcenje sluzi?

imao sam ja svasta, msi, gigu, sad asus 660ti! kao sto sam rekao 660 je los overkloker, no ako oces slobodno se igraj, tvoja je{#} no kaj ti nije dovoljno manualno overklokanje te tvoje? kaj zelis jos vise?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:43 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
mariocroatia78 kaže...
Stjepanj kaže...
mariocroatia78 kaže...

imao sam ja svasta, msi, gigu, sad asus 660ti! kao sto sam rekao 660 je los overkloker, no ako oces slobodno se igraj, tvoja je{#} no kaj ti nije dovoljno manualno overklokanje te tvoje? kaj zelis jos vise?

kako bi ti stavio na afterburneru postavke.....power limit i sl...

12 godina
protjeran
Nvidia Gtx 660 Club

moja giga se klokala jedva za 100mhz identicno kao i msi tf3 model, i to sve voltaze i limiti do kraja...tako da porast perfomansi je bio neznatan...lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Pozdrav. Imam MSI GTX 660 OC Edition i sad problem je taj da nakon mijenjanja napajanja i prelazak na win 8.1 ne mogu vise OCat? Napajanje je potpuno isto kao i ono prvo a zamjenjeno je jer nije radilo kako treba (skakale voltaze pri vecem opterecenju). OCam sa potpuno istim postavkama kao i prije i sve je fino islo (igram BF4 uglavnom). U cemu je problem?

...and the world will become my playground...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Gtx 660 Club

pošto niko ne odgovara na grafičkim karticama da probam i tu...

grafička je msi twin frozer 660 i danas sam skužio da jedan vent se opče ne pali, jedino se pali kad u ab stavim na 100%brzinu vrtnje, sva sreča pa je to onaj vent koji je udeljen od gpu pa se jako teško i skuži da ne hladi dobro, a skužil sam tak da u igricama svako malo pređe nekih 73 stupnjeva i onda padne frekva, to sam pridodavo novim drajverima, sve dok nisam pogledao.

kaj mislite dal bi za to trebao dobit novu grafu, a kolko sam skužio i nema baš skoro nigdije za nabavit običan twin frozer OC samo gaming gtx 660, e sad dal imam pravo ako dobavljač nebude imao običnu tf odbit tu gaming verziju ili nekog drugog proizvođača i tražit nešto bolje u tom cijenovnom rangu, još nije ni godina dana prošlai tada su koštale oko 1700kn, topitam najviše jer imam dve u sli i htio bi da mi isto izgledaju grafe, zbog toga sam i kupovao oboje od msi-a ili ak nikaj drugo da mi da nekaj jače pa da drugu 660 imam za fiziku.

za tu cijnu baš gledan i nemože se dobit neka gtx ica, tak da čisto sumnjam da ni bi bolje radilo sa nekom zerom jačom od 660 i jednom 660 za fiziku, neg 660 sli, kaj mislite?

al prvenstveno me zanima kaj bi moglo uzrokovat taj prestanak rada, grafe i komp se redovno čisti od prašine.

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Gtx 660 Club

Molio bi pomoc ako nije problem oko Asus GTX660 OC Direct CUII.... kako najvise snage izvuci iz nje...do koliko klokat i skojim programom itd....da ne citam par strana po forumu i trazim iglu u plastu sijena.... Hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Migi86 kaže...

Molio bi pomoc ako nije problem oko Asus GTX660 OC Direct CUII.... kako najvise snage izvuci iz nje...do koliko klokat i skojim programom itd....da ne citam par strana po forumu i trazim iglu u plastu sijena.... Hvala puno

660-tke su se klokale jako slabo i koliko sam vidio a i sam probao vecinom je to bilo oko 5%, sto je zanemarivo"lp

12 godina
Nvidia Gtx 660 Club

Mogu li mi vlasnici GTX 660 grafa reći koliko je dotična dan danas dobra za nove igre (molim realne odgovore)? Bila bi u paru sa FX8300... Jel bi se mogli novi naslovi poput COD BO3 i Fallout 4 terati sa solidnim FPS-om na High?

0 0 hvala 0
13 godina
ibme74 kaže...

Mogu li mi vlasnici GTX 660 grafa reći koliko je dotična dan danas dobra za nove igre (molim realne odgovore)? Bila bi u paru sa FX8300... Jel bi se mogli novi naslovi poput COD BO3 i Fallout 4 terati sa solidnim FPS-om na High?

Nisam isprobao te novije naslove, budem uskoro u JC3, probao sam do sada GTA V i pCARS  i vrti jako dobro, po meni nešto jače od 270X. Ako te što zanima šibni na PP ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 14:25 (Remzi).
16 godina
ibme74 kaže...

uprincipu bi ti bilo taj amd FX8300 uparit sa nekom mad katicom jer vjerijem za te pare kolko češ dat za gtx 660 možeš kupit nešto jaču msd gpu, bar mislim da je tako, al ako baš želiš isprobat gtx 660 i ublizini si v gorice možemo se dogovorit da ju ispropaš na dotičnom sistemu.

šibni pp odakle si pa da se dogovorimo mene nebude sad bilo negdije cca čuku 2 tak da ti bum tek onda mogo odgovorit

peace

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
12 godina
mrakky kaže...
ibme74 kaže...

uprincipu bi ti bilo taj amd FX8300 uparit sa nekom mad katicom jer vjerijem za te pare kolko češ dat za gtx 660 možeš kupit nešto jaču msd gpu, bar mislim da je tako, al ako baš želiš isprobat gtx 660 i ublizini si v gorice možemo se dogovorit da ju ispropaš na dotičnom sistemu.

šibni pp odakle si pa da se dogovorimo mene nebude sad bilo negdije cca čuku 2 tak da ti bum tek onda mogo odgovorit

peace

Kolega hvala na ponudi ali sam daleko od V. Gorice, znam da bi bilo josbolje upariti nekog zvjerkana ali sam skoro sav budžet skelsao na konfu pa barem za sada moram ici na neku jeftiniju soluciju što se grafe tiče...

16 godina
ibme74 kaže...
mrakky kaže...
ibme74 kaže...

peace

Kolega hvala na ponudi ali sam daleko od V. Gorice, znam da bi bilo josbolje upariti nekog zvjerkana ali sam skoro sav budžet skelsao na konfu pa barem za sada moram ici na neku jeftiniju soluciju što se grafe tiče...

nema frke, al uz taj amd cpu ti bu bolje delal amd gpu, kolko misliš uložit u grafu opče?

edit:

neznam kak sad, al na prijašnjoj konfi sam imal neki amd cpu i nvidia 560ti, sve je to radilo ok, i nisam ni sumnjao da možda postoji neki problem, dok nisam taj gpu odnel kod frenda koji imal intela zericu slabijeg od mog amd i napravili testove i za divno čudo grafa je prodisala puno bolje odonda sam stajališta:

1. AMD cpu + AMD gpu

2. Intel cpu + Nvidia gpu

3. Intel cpu + AMD gpu

iskreno se nadam sa AMD-ovim novim cpu-om da se bude mogel sav potencial AMD grafike iskoristit

peace

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 16:18 (mrakky).
11 godina
Glupost, amd cpu je jednostavno ima slabije jezgre od intela, a dx11 i stariji dozvoljavaju interakciju cpu-gpu sa samo jednom jezgrom i zato je prodisala
Na slabijem procu skoro uvijek ce nvidia bolje raditi nego amd grafa, zato jer su potonje ovisnije o snazi proca - odnosno vise ih hebe cpu overhead, a pogotovo na amd procovima
12 godina
mrakky kaže...
ibme74 kaže...
mrakky kaže...
ibme74 kaže...

peace

nema frke, al uz taj amd cpu ti bu bolje delal amd gpu, kolko misliš uložit u grafu opče?

edit:

neznam kak sad, al na prijašnjoj konfi sam imal neki amd cpu i nvidia 560ti, sve je to radilo ok, i nisam ni sumnjao da možda postoji neki problem, dok nisam taj gpu odnel kod frenda koji imal intela zericu slabijeg od mog amd i napravili testove i za divno čudo grafa je prodisala puno bolje odonda sam stajališta:

1. AMD cpu + AMD gpu

2. Intel cpu + Nvidia gpu

3. Intel cpu + AMD gpu

iskreno se nadam sa AMD-ovim novim cpu-om da se bude mogel sav potencial AMD grafike iskoristit

peace

Vjr ti ej proc bio "usko grlo"... Pa max 1000kn, volio bih i manje kada bi uspio pronaći polovnu R7 265 il inešto tako, ali akd uopće neam na tržištu, a ako i ima cijene budu kao i nove u trg...

16 godina
Nvidia Gtx 660 Club

napravi kaj očeš, al ja bi išo na amd konplet konfiguraciju, il se strpi pa dodj još kolko fali do te koju si naveo od amd-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice