Nvidia GTX 560 i 580

poruka: 761
|
čitano: 176.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia GTX 560 i 580
stoncin3 kaže...
dado8 kaže...
stoncin3 kaže...

yea right - dreamland, pogledaj cijenu najnovijih Radeona u Americi a onda baci oko recimo na onu u Linksa

Links Sapphire HD6870 2099,00KN

Amazon Sapphire HD6870 255$=255€=1.873,04 KN prema srednjem tečaju HNB +PDV 23% 430,79=2303,83 plus marža došlo bi oko 2500kn

a košta i to u Linksu 2099.

Kriva ti je računica,ako nešto košta u SAD-u 255$, pomnoži to sa srednjim tečajem dolara u HNB-u i to je iznos koji ti dado želi sugerirati. Nikakav PDV,marže i slično, jer nisi lud ići naručivati nešto izvana - što dok dođe do nas izađe te još skuplje.

Nego čisto odnos i pokazatelj standarda, da je gotovo 255$ po nekoj suludoj računici 2099kn kod nas, a u SAD-u po tečaju dolara znatno manje. To je sve.

Cemetary gates
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

otvaranje....

testiranje....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 19:39 (Robert_84).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
miki1981 kaže...

Ali to sve nije ni bitno...poanta mog posta je da ti ona usporedba koju sam boldao nikako ne stoji, ne da nije točna, jer to je single gpu u rangu dual gpu, nego jednostavno nije relevantna za ovaj primjer.

Dakle po tebi je GTX 580 i Fermi arhitektura kao takva fail?

A što je sa teselacijom i CUDA-om/izvršavanjem C koda direktno na GPU-u (u biti kompletnim GPGPU mogućnostima)? 

Gdje je tu Radeon?

teski FAIL obzirom da godinu kasnije nisu u stanju izdati karticu koja je brza i manje trosi od 5970,

ste se tice izvrsavanja c-a ili bilo kojed drugog koda na GPU i AMD ima programibilan GPU ali to ionako nitko ne koristi pa nije bitno,

u teselaciji je stvar druge arhitekture, dok Nvidia moze cijeli GPU korisiti za teselaciju AMD koristi samo decidirani dio zato je puno sporiji u testovima teselacije,

kad se pokrene igra koja koristi osim teselacije sve ostalo onda tu Nvidiina prednost pada u vodu,

generelno gledajuci 5970 je u 80% igara brzi i trosi 50W manje,

stovise nitko nezna do kuda bi isla potrosnja GTX580 jer se automatski smanjuje takt kad pocne vuci preko 300W

napredak je u odnosu na 480 jedino u boljem hlađenju

te price o single GPU i dual GPU ne drze vodu jer je svatko slobodan po svom znanju i umijecu napraviti sto brzu karticu,

ak vam to smeta onda se rjesite svojih dual ili quad procesora i kupite stare pentiume

16 godina
protjeran
abraham kaže...

teski FAIL obzirom da godinu kasnije nisu u stanju izdati karticu koja je brza i manje trosi od 5970,

ste se tice izvrsavanja c-a ili bilo kojed drugog koda na GPU i AMD ima programibilan GPU ali to ionako nitko ne koristi pa nije bitno,

u teselaciji je stvar druge arhitekture, dok Nvidia moze cijeli GPU korisiti za teselaciju AMD koristi samo decidirani dio zato je puno sporiji u testovima teselacije,

kad se pokrene igra koja koristi osim teselacije sve ostalo onda tu Nvidiina prednost pada u vodu,

stovise nitko nezna do kuda bi isla potrosnja GTX580 jer se automatski smanjuje takt kad pocne vuci preko 300W

te price o single GPU i dual GPU ne drze vodu jer je svatko slobodan po svom znanju i umijecu napraviti sto brzu karticu,

ak vam to smeta onda se rjesite svojih dual ili quad procesora i kupite stare pentiume

Uspoređivat GPU i CPU je suviše ludo. GTX 580 je pun pogodak. Troši rel. malo i jednaka je HD 5970 i ono najvažnije jeftinija, usto je single GPU i da ne nabrajam teselaciju. Da mi je znat kakva će biti dvoglava.

Today and tomorrow's a reflection of the past, Life's like a cycle and nothing ever lasts
16 godina
protjeran
epic kaže...
abraham kaže...

Uspoređivat GPU i CPU je suviše ludo. GTX 580 je pun pogodak. Troši rel. malo i jednaka je HD 5970 i ono najvažnije jeftinija, usto je single GPU i da ne nabrajam teselaciju. Da mi je znat kakva će biti dvoglava.

5970 je pojeftinila i cijene su im iste, to sta je single GPU ili dual je cisto nebitno, sve je to na jednoj plocici na kojoj ima jos desetke cipova koji su takoder nebitni,

dvoglave nece biti jer vec i GTX580 dolazi do "legalne" granice od 300W

mozda cemo u buducnosti imati 4 GPU na kartici ili 8, ne vidim zasto bi to trebalo biti bitno, tko moze i zna neka stavi,

tako su i poceli sa procesorima dok su dosli do granicne frekvencije,

uostalom GPU je odlican za multi GPU,

a ako pogledas njihovu arhitekturu oni su podjeljeni na klastere gdje svaki moze biti samostalan GPU

15 godina
odjavljen
abraham kaže...

Post ti je FAIL ukratko

Sve si krivo rekao

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
16 godina
protjeran
Weky kaže...
abraham kaže...

Post ti je FAIL ukratko

Sve si krivo rekao

argument ti je FAIL ukratko,

nista nisi rekao :)

16 godina
Nvidia GTX 560 i 580

gtx580 je ferrari grafa koju bi pola forumaša imalo u kompu da nam je standard i cijena kao amerima,jedini fail će mu bit cijena ovde kod nas.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
abraham kaže...
Weky kaže...
abraham kaže...

Post ti je FAIL ukratko

Sve si krivo rekao

Kartica troši manje od HD 5970 u igrama,

Furmark neračunamo jer je on overkill i takvo opterećenje neradi apsolutno nijedna igra.

Kartica je u vecini igara u rangu HD 5970, a u par igara je brža.

Također vidno izvodi bolje teselaciju i GPGPU operacije.

Također GTX 580 je puno tiša grafička od HD 5970 i manje se grije sa takvim hlađenjem.

Iduća stvar je to što si pobrkao za teselaciju. Teselaciju izvode jedinice priređene za to i njih nemože izvoditi vertex ili pixel shader jer on nije u stanju stvarati nove primitive, donekle geometry shader ali nije ni on spobodan za ozbiljno stvaranje vece geometrije, dakle najbitnija stavka za teselaciju su teselacijske jedinice koje se bave stvaranjem novih poligona i koliko to efikasno rade. nvida je tu inače puno jača i u teselacij je razlika normalno jer je arhitektura okrenuta tome.

A prednost single gpu kartice naspram dual je jasna; Manje brige oko drivera i novih igara, efkiasnije reguliranje zraka, i sl.

@gospodin jozo: ajde molim te ti me pouči kada sam ja u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 22:26 (Weky).
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Kako se svi danas nabrijavaju na tu teselaciju, a do prije godinu dana u ovo vrijeme malo tko je znao da to i postoji

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dedaa kaže...

Kako se svi danas nabrijavaju na tu teselaciju, a do prije godinu dana u ovo vrijeme malo tko je znao da to i postoji

kad smo kod teselacije ATI ju je imao godinama ali nije bila marketinski i programerski dobro popracena

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Furmark neračunamo jer je on overkill i takvo opterećenje neradi apsolutno nijedna igra.

Također GTX 580 je puno tiša grafička od HD 5970 i manje se grije sa takvim hlađenjem.

Iduća stvar je to što si pobrkao za teselaciju. Teselaciju izvode jedinice priređene za to i njih nemože izvoditi vertex ili pixel shader jer on nije u stanju stvarati nove primitive, donekle geometry shader ali nije ni on spobodan za ozbiljno stvaranje vece geometrije, dakle najbitnija stavka za teselaciju su teselacijske jedinice koje se bave stvaranjem novih poligona i koliko to efikasno rade. nvida je tu inače puno jača i u teselacij je razlika normalno jer je arhitektura okrenuta tome.

A prednost single gpu kartice naspram dual je jasna; Manje brige oko drivera i novih igara, efkiasnije reguliranje zraka, i sl.

GTX580 trosi vise od HD5970 u igrama.

Evo samo jedan od linkova koji to potrvđuju

HD5970 je još uvijek jača kartica od GTX580. Vidimo da je temperatura u igrama jednaka kod obje.

Ja još uvijek čekam HD6970.

16 godina
protjeran
Weky kaže...
abraham kaže...
Weky kaže...
abraham kaže...

Post ti je FAIL ukratko

Sve si krivo rekao

ako po tebi sve izvode specijalizirane jedinice zasto je onda GPU programibilan,

to je sve OK kaj velis ali za predproslu generaciju, danas su svi shaderi vrlo programibilni, pa tako kao sto mozes napraviti proceduralnu texturu, programibilno sjenjcanje, tako mozes i teselaciju napraviti na nenamjenskom sklopu ako ima viska neiskoristenog takta,

samo ATI ima posebnu jedinicu za teselaciju,zato je i toliko sporiji u cisto teselacijskom testu jer u tom slucaju pixel/vertex i ostali djelovi GPU sjede neiskoristeni

a kod Nvidie u tom slucaju zbog nekoristenja pixel/vertex shadera oni se mogu kompletno posvetiti teselaciji,

s kad pocne realan rad GPU-a u igri shaderi su zauzeti svojom primarnom zadacom i teselacija je daleko sporija, tako da taj test efektivno nema nikakvog smisla

sta se tice tisine i grijanja to nema veze sa procesm izrade chipa GPU-a nego sa popratnim stvarima kao sto je hladnjak,

vaporizaciju je odavno izmislio Sapphire, a sta se tice hladnjaka ionako svatko moze stavit sebi po zelji

moja clockana ATI 3870 radi na 28/45c i potpuno je besumna, za to nije "kriv" napredan proces nego vodeno hladjenje

Nvidia kartica je potrosnija i par postotaka slabija od godinu dana starije 5970, moglo bi se skoro reci predhodne ATI generacije

to moze biti jedino EPIC FAIL i nista drugo

sta se tice Furmarka se slazem da niti jedna igra nece toliko opteretiti GPU, ali nije naodmet saznati koliko svaki GPU-u pot max opterecenjem potrosi struje

omjeri ostaju isti pri manjim potrosnjama, cak je 580 tako dizajnirana da smanjuje takt kad predje 300W, tako da sretno overclockeri :)

15 godina

mislio sam citirat al bi bilo predugačko, bit ču vam iskren, nigdje nisam vidio da ima toliko znanja koje je uzalud...... mislim stalno se raspravlja koja kartica ima teselaciju, koja ima ovo koja se može klokat , koja nemože...........

i koliko, (doduše to klokanje i rasprava o tome i ima smisla..., kao i potrošnja struje, zagrijavanje i cijena)

al ostale gluposti su totalno nebitne..... mislim ovo ispada na razne off topic rasprave dal je auto koji ide 263 km/h bolji od onoga koji ide 250 km/h, al je on tvornički blokiran........ a to dal mi imamo gdje to vozit, i odakle točit to nije bitno....

mislim danas sve kartice koje koštaju 1800 kn + mogu vrtit igre na 20 i 22 monitoru bez problema.......... pa te stvari rasprave o teselaciji padaju u vodu.... mislim i ja odo u off topic, al nemogu da nekomentiram neke stvari... jer pogledao sam konfe koje pojedini članovi imaju...... i moja sad nije bajna.... al kad sam ju sastavljao koštala je 14000 kn+, i doživio sam to da i kolega koji ima slabiji komp jednako uživa u igrama kao i ja..... samo što je on igrao rpg-e koje igra satima, a ja FPS-ove koje prijeđem za 4-5 sati, a radi njih moram imat komp nabrijan do jaja da bi ih vrito....

opet svaka budala ima svoje zadovoljstvo.... i ja planiram uzet novu 580gtx... samo zato što mi je jedan shop dužan novce pa ću to tako prelomit..... al onda opet neću ostat na sadašnjem monitoru... već ću prijeć na dela 24".. i tako u nedogled.....

mislim znam da će sad bit možda ovaj post obrisan, i da će dobit par replaya gdje ću bit popljuvan i to al nek.....

inače ja sam fan Nvidi-e..... jedino skidam kapu ATIju 9800 obična verzija (vrijeme NFS underground 1 i 2) ta kartica je odlična i radila je besprijekorno, ali nakon toga nisam imao niti jednu ati karticu s kojom nisam imao problema........

P.S. opet možda me uvatio ........ jer sam malo pospan al eto..... opet teme za glupu raspravu...

15 godina
odjavljen
abraham kaže...

ako po tebi sve izvode specijalizirane jedinice zasto je onda GPU programibilan,

to je sve OK kaj velis ali za predproslu generaciju, danas su svi shaderi vrlo programibilni, pa tako kao sto mozes napraviti proceduralnu texturu, programibilno sjenjcanje, tako mozes i teselaciju napraviti na nenamjenskom sklopu ako ima viska neiskoristenog takta,

samo ATI ima posebnu jedinicu za teselaciju,zato je i toliko sporiji u cisto teselacijskom testu jer u tom slucaju pixel/vertex i ostali djelovi GPU sjede neiskoristeni

a kod Nvidie u tom slucaju zbog nekoristenja pixel/vertex shadera oni se mogu kompletno posvetiti teselaciji,

s kad pocne realan rad GPU-a u igri shaderi su zauzeti svojom primarnom zadacom i teselacija je daleko sporija, tako da taj test efektivno nema nikakvog smisladje 300W, tako da sretno overclockeri :)

To je točno, ali jedini problem te arhitekture je što su takvi shaderi neefikasni u odnosu na Fermi i jednostavno nisu u stanju parirati čudovištu.

Sada su napravili sa 6xxx serijom neke tweakove na Shader dizajnu i to donosi manja poboljšanja u teselacij.

15 godina
Dado_ZG78 kaže...
miki1981 kaže...

Ali to sve nije ni bitno...poanta mog posta je da ti ona usporedba koju sam boldao nikako ne stoji, ne da nije točna, jer to je single gpu u rangu dual gpu, nego jednostavno nije relevantna za ovaj primjer.

Dakle po tebi je GTX 580 i Fermi arhitektura kao takva fail?

A što je sa teselacijom i CUDA-om/izvršavanjem C koda direktno na GPU-u (u biti kompletnim GPGPU mogućnostima)? 

Gdje je tu Radeon?

Dado Dado...ne stavljaj mi riječi u post kojih tamo nema. Po meni je Fermi arhitektura u kombinaciji s vremenom izlaska i načinom implementacije fail.

Iako u svojem postu nigdje nisam to napisao, nit mislim da je Fermi sam po sebi fail.

Ono što je, po meni, je ovo što piše gore, znači Fermi u vrijeme izlaska je fail, isto kao što je i Vista bila fail, samo zbog okolnosti, tj vremenu u kojem je izašla, a ustvari je odličan sustav.

Isto tako smatram da je poslovna politika AMD-a puno racionalnija i pametnija, i profitabilnija, dakle ova politika gdje je npr 5870 bio najjači single čip, a onda se za onaj mini postotak prodaje još jačih kartica upari 2 čipa na 1 karticu. Naravno njima su driveri fail, ali politika je dobra.

Ali Fermi arhitektura kao takva...ja nigdje nisam rekao nit mislim da je ona fail. Već je to, po meni, odlična arhitektura, ali samo sama po sebi, kao arhitektura.

A što se tiče teselacije i ostalih stvari...radeonke su tu u zaostatku...ali zar je to bitno u tom određenom trenutku? AMD je imao karticu koja radi, čak i odlično radi, dostupna je bila, odlične cijene (ok, kasnije su ih digli, jer su mogli) i prodavala se ko salata, i to sve uz finu zaradu za AMD.

A kako su Radeonke i dalje vrlo vrlo tražena roba i nove i stare...daje se zaključiti da ljudima ta teselacija i nije toliko bitna...naravfno ne govorim o forumu ili nekoj skupini ljudi, već o masama. Što oni znaju o teselaciji...ništa, njima piše DX11 i tu priča završava. Negje su isto tako čuli da se GF grije ko sam vrag, i da troši struje ko uljani radijator i to je to...on će uzet Radeonku.

Nadam se da kužiš što sam htio reći...jer ja osobno preferiram ATI/AMD tek toliko jer više volim crvenu boju, nekako mi draža i to je sve. U bilo kojem trenu kad ja budem kupovao grafu kupit ću onu koja mi bude dala bolji omjer cijene sa onim što meni bude u grafi tada trebali, ako budu jednake, uzimam AMD, ako Nvidia bulje bolja i /ili  povoljnija, uzimam Nvidiu. Tako sam do sad svaki put radio, tako ću i slijedeći put.

16 godina
protjeran
Nvidia GTX 560 i 580
Today and tomorrow's a reflection of the past, Life's like a cycle and nothing ever lasts

1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GTX 560 i 580

gtx570 uskoro

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
protjeran
dery kaže...

gtx570 uskoro

Još da se ima para za takve skupe stvarčice poput GTX560/570/580{#}

Sad idemo u pravcu high-enda kod oba konkurenta nVidie i AMD poslje će se opet popunjavat praznine da se

dobro isprazne džepovi konzumenta video igrica na PC-ju

im so ugly thats ok cos so are you broke our mirrors
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Još da se ima para za takve skupe stvarčice poput GTX560/570/580{#}

Ma 560-tka ne bi trebala biti nešto preskupa..   bit će ti kakvih 1800kn, a s vremenom i pasti na mjesto 460-tke {#}

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Sumnjam da će GTX560 izaći ove godine. Najvjerojatnije slijedeće godine, 2-3 mjesec. GTX460 se još uvijek odlično prodaje i ne vidim razloga da nVidija sama sebi radi konkurenciju (osim ako ATi ne izbaci nešto super duper u toj kategoriji)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
franky kaže...

GTX460 se još uvijek odlično prodaje i ne vidim razloga da nVidija sama sebi radi konkurenciju

Hm, istina ali uzmi u obzir da oni sad mogu GTX460 držat na kakvih 1400kn, dok bi GTX560-tka bila vjerojatno skuplja (recimo oko 1800kn), dok je prva iduća kartica oko 2500kn (GTX470, dobro ne računam sad GTX465 kojih ionako više nema baš u prodaji..).

Lijep pozdrav ;)
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 560 i 580

GTX 560 mora biti minimalno barem zanemarivo jača od HD 6870 da bi bila ikakva konkurencija.

Dakle u rangu HD 5870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
franky kaže...

GTX460 se još uvijek odlično prodaje i ne vidim razloga da nVidija sama sebi radi konkurenciju

Hm, istina ali uzmi u obzir da oni sad mogu GTX460 držat na kakvih 1400kn, dok bi GTX560-tka bila vjerojatno skuplja (recimo oko 1800kn), dok je prva iduća kartica oko 2500kn (GTX470, dobro ne računam sad GTX465 kojih ionako više nema baš u prodaji..).

Prva slijedeća kartica je GTX470, koja će za mjesec dana vjerojatno biti EOL.

GTX470 je najjeftnija 1850

17 godina
neaktivan
franky kaže...

Prva slijedeća kartica je GTX470, koja će za mjesec dana vjerojatno biti EOL.

GTX470 je najjeftnija 1850

Milsiš da će ju odmah krknuti?  OK

Cijene sam gledao u Linksu, a ove jeftinjare (ispod 2000kn) preko Nabava.net-a su velikim djelom patke ili neki dućani do kojih nemreš ni uz pomoć GPS-a {#}

Lijep pozdrav ;)
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 560 i 580

Uzmite HD 5870 za 1850KN, definitivno odlična kartica.

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 560 i 580

potpis :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 560 i 580

Pojavili se prvi primjerci u HR GTX 580 kartica po cjeni od 3800kn.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Weky kaže...

Pojavili se prvi primjerci u HR GTX 580 kartica po cjeni od 3800kn.

koliko ja znam nisu se pojavili vec su ih samo neki stavili u cjenik, prvi primjerci navodno stizu za petnaestak dana.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 10:49 (dado8).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice