Nvidia GTX 560 i 580
- poruka: 761
- |
- čitano: 176.216
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
lol
Tebi to nije skupo.. Pa skoro 2k kuna dodje i to u ADM gdje je najjeftiniji u HR?!
A onaj dolje najjeftiniji po 1300 i nešto se po tome ne isplati i još košta
više nego moj C2Q 2007. isto kad je izašao, a bio je best buy i svi
su ga hvalili! kako je to najbolji procesor?
de ne lupetaj,ps3 plus dobar lcd daje savrsenu sliku,....lol,nemozes reci da je pc isplativiji od ps3 nikako
Da samo je GTX560 jako dobra kartica i mislim da ne daje ništa slabiju sliku na takvom dobrom LCD-u od PS3-ce.
Inače koliko uopće dodje taj PS3 sada? Ako računam gamer konf. sa GTX560 tu bi se za kejs potrošilo cca 4000 kuna samo i to
sa dobrim quad core CPU-om u glavnoj ulozi.
Jer to to..? klik
(nemožeš ovo opovrgnuti, imam PS3 već 3 godine, svake godine kupujem nov, zbog veličine hdd-a, što me opet košta 2500 kn godišnje, ko servis za auto, x360 kojeg također imam je po tom pitanju daleko isplativiiji)
Ako je to ono gore čudo za 2800 kuna onda mu
konkretno PC po toj cijeni sa respektabilnom grafičkom karticom od 1000 kuna
nikako ne može parirati. Ili potroši više ili igraj na lošijoj konfiguraciji sa lošijom graf. prezentacijom.
(nemožeš ovo opovrgnuti, imam PS3 već 3 godine, svake godine kupujem nov, zbog veličine hdd-a, što me opet košta 2500 kn godišnje, ko servis za auto, x360 kojeg također imam je po tom pitanju daleko isplativiiji)
pa de mi reci razliku xboxa 360 sa ps3(navedi mi razlike u grafici ,koja je bolja i tako to),...naravno da te pitam koji lcd imas,postav link
OT:kazem samo da za cijenu graficke dobojes extra konzolu,...i dalje mislim da je isplativiji ps3 od te graficke,.jer vidi treba ti i ostala oprema pored graficke,dobar proc,npajanje i ostalo,..........evo anketa da vidimo,sta bi uzeo da neko ponudi
2 | da uzeo bih ps3 |
---|---|
30 | uzeo bih gtx 560 ili 580 |
Evo ja prvi bih uzeo GTX580 jer ne igram na konzoli.
Imam PC, drugi tek, no nmvz sad ovaj imam već 3 god i da dobijem GTX580 prodao bih ju i
apgrejdao MBO-CPU za tih 3800 kuna!;-))
Evo to su neki plusevi kod obje konzole, televizor je Philips 7605H (1080p, led) koji je kalibriran sa spyderom za bolju crnu (kao kod plazme) i boje (kao super amoled od samsunga) čime sam dobio najbolju sliku za TV ispod 10000 kn.
PS3 - upscale na 1080i, blu-ray (velika prednost, makar nemam filmove na blu-rayu)
lol
Tebi to nije skupo.. Pa skoro 2k kuna dodje i to u ADM gdje je najjeftiniji u HR?!
A onaj dolje najjeftiniji po 1300 i nešto se po tome ne isplati i još košta
više nego moj C2Q 2007. isto kad je izašao, a bio je best buy i svi
su ga hvalili! kako je to najbolji procesor?
i5 2500K dođe 1800kn. U tom cijenovnom rangu nema isplativijeg procesora. AMD-ov 1100T BE dođe također 1800kn no preformansama je daleko ispod i5, a da ne govorim o OC potencijalu gdi Intelovi puleni sa K oznakom deru na 1.38v 4.8Ghz na zraku što je(i bude) za AMD znanstvena fantastika.
Huh zato i košta preko 1800 kuna kada se clocka na 5GHz na zraku
Inače ne kažem ništa CPU mora da je mrak imati ga u kejsu doma
pa makar znaš na što si potrošio toliki novac ako je riječ o jednoj jedinoj komponenti.
Pa sad je GTX560 nova toliko novaca, a OC-ana se opasno približila HD6970 na stocku.
6970 se ne da unlockati samo 6950!;-))
Inače to ja tvrdim čitavo vrijeme kako imam jaču karticu, a tu na forumu sve izlaze neki biseri
da je GTX560 OC jača od moje 6950 moddane
I još poslije kako je jača od same HD6970 koja košta 600 kuna više od GTX-ice?
6970 se ne da unlockati samo 6950!;-))
Inače to ja tvrdim čitavo vrijeme kako imam jaču karticu, a tu na forumu sve izlaze neki biseri
da je GTX560 OC jača od moje 6950 moddane
I još poslije kako je jača od same HD6970 koja košta 600 kuna više od GTX-ice?
Pa pod unlock sam mislio da na stock karticu, a ne unlockabilnu 6950.
lol
Kako to da nema razlike ako je AVG FPS porastao čak 4-5 FPS-ova
a kartica je overclockirana za samo 100MHz više?
@Mitch Na koju stock karticu si mislio da je unlockabilna?
lol
Kako to da nema razlike ako je AVG FPS porastao čak 4-5 FPS-ova
a kartica je overclockirana za samo 100MHz više?
@Mitch Na koju stock karticu si mislio da je unlockabilna?
Takt dignut za 11%, porast preformansi 7%
Pa koliko bi trebalo biti da zadovolji performanse dizanje takta?
Identični postotak ili još i više?
Po meni je ovo sasvim normalno..xD
Pa koliko bi trebalo biti da zadovolji performanse dizanje takta?
Identični postotak ili još i više?
Po meni je ovo sasvim normalno..xD
GTX580 je imala u večini slucajeva savrseno skaliranje, GTX560 Ti također u nekim slučajevima i više.
Evo, pala i meni (ne sa kamiona) jedna đigabajt 560-ka Mogu reći da su mi fpsovi drastično skočili (u odnosu na HD3870) iako mi se čini da ju ne iskorištavam do krajnjih granica (premalo rama i proc je mrvicu "slab". Najviše me veseli hladnoća (pedespet celzijevaca u BC2, 30 u ajdlu
) i tišina u radu (iako je i 3870+Accelero s1+120mm vent@5V kombinacija bila vrlo tiha)
Čini mi se da je ATIca imala "ljepšu" grafiku? Ili barem drugačiju... Valjda je stvar navike...
GTX580 je imala u večini slucajeva savrseno skaliranje, GTX560 Ti također u nekim slučajevima i više.
fiksirao sam napone za
Cpu 1.34
IMC 1.24
Dram 1.6
PLL 1.9
PCH 1.15 i odmah mi se metro stabilizirao.
na very high 1920x1200 4xAF i 2x AA ne pada minimum ispod 28 Fps-a i to u ekstremnim situacijama po 1, 2 sekunde.
inače, stalno vrti igru na 32 do 38 FPS-ova.
kartica je na 1003/1177 , voltaža na 1.1500V a temperature u igri ne prelaze 75°
jedino što ću napraviti jest napraviti s Fan mateom premosnicu i utišat karticu u leru.
Evo, pala i meni (ne sa kamiona) jedna đigabajt 560-ka Mogu reći da su mi fpsovi drastično skočili (u odnosu na HD3870) iako mi se čini da ju ne iskorištavam do krajnjih granica (premalo rama i proc je mrvicu "slab". Najviše me veseli hladnoća (pedespet celzijevaca u BC2, 30 u ajdlu
) i tišina u radu
30 u idlu je zato što se ventilator tvornički vrti na 40% i meni je to bučno, jer radeon koji sam imao je vrtio na 22 % u idlu i ništa se nije čuo.
Lagani OT, koliko bi mogao tražiti za svoju HD3870 sa accelerom s1? Imam neke interesente pa ne znam što da im kažem.
Lagani OT, koliko bi mogao tražiti za svoju HD3870 sa accelerom s1? Imam neke interesente pa ne znam što da im kažem.
Ja bih rekao ~350-400kn, jbga kartica je dosta slabija od HD4850 koja ide za 400-450kn single slot, a accelero nekošta puno.
GTX590 taman dolazi uz Krizu 2, March 22 is D-Day
http://www.techpowerup.com/141837/NVIDIA-GeForce-GTX-590-Launch-Date-is-March-22.html
Ko prvi njegova
Yebeš to kad Demo vrtim na lockanih 60 FPS, a full verzija će dobiti DX11 tek s pečom.
Dakle DX11 i ostali kerefeki služit će samo za benchanje, kao i uostalom naš zeleni pulen
) i tišina u radu (iako je i 3870+Accelero s1+120mm vent@5V kombinacija bila vrlo tiha)
Čini mi se da je ATIca imala "ljepšu" grafiku? Ili barem drugačiju... Valjda je stvar navike...
buhaha..
GTX590 taman dolazi uz Krizu 2, March 22 is D-Day
Ko prvi njegova
Yebeš to kad Demo vrtim na lockanih 60 FPS, a full verzija će dobiti DX11 tek s pečom.
Haha. Kada izlazi igra, 25.3.? Kod nas je tri dana kasnije jer tako..?
I taj Demo nisam htio jer je samo MP. To ti o DX10 tih 60 FPS avg lockanih?
Znači ako uključiš i filtere jelda? Onda stvarno ima manje sistemske zahtjeve nego prva dva dijela!:D
Kad će taj patch po tebi izaći?
vrti kad nema ai-a .. bude se to smanjilo ingame pitanje je kolko..
Ma da. AI..? Hmm
Iako čisto sumnjam da neću imati nekih 30+ sa HD6970. Možda ako bude teselacije i ADV PhysX u opcijama neće biti tako
inače nakon ovog što sam čuo za 60 lock.. Bit će to i nekih 40-45 avg kod nas sa HD6970 unlocked na DX11 i AA+AF maxed out.