Dakle sudeci po zadnjim reakcijama ljudi ovdje sa foruma, tj onih koji ih imaju izgleda da FAIL ipak nije bas tako velik, nego cak i da je to dosta solidna kartica sta se tice performansi i (ne)zagrijavanja. Znaci ostaje nam jos problem odbavljivosti i naravno cijene...e kad se to lijepo rijesi, pa opet krene snizavanje cijene jedne pa druge starne...uff, jedva cekam, onda idem u shopping i ja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle sudeci po zadnjim reakcijama ljudi ovdje sa foruma, tj onih koji ih imaju izgleda da FAIL ipak nije bas tako velik, nego cak i da je to dosta solidna kartica sta se tice performansi i (ne)zagrijavanja. Znaci ostaje nam jos problem odbavljivosti i naravno cijene...e kad se to lijepo rijesi, pa opet krene snizavanje cijene jedne pa druge starne...uff, jedva cekam, onda idem u shopping i ja.
Kako si to zaključio iz onog grafa gdje GTX470 ima 61°C, a 5870 ima 30°C?
Sve u svemu jako usporedivi graf sa onim od radeona HD4870(x2) ili HD4850(x2) starog 55nm procesa.. Ide od 62 do 92°. Kad se još OC-aju..
Očito je da misli da micromanove load temperature u igrama.
Očito je da misli da micromanove load temperature u igrama.
Ja nigdi nisam napisal 61°c več 75°c,a vent na 60%.
Kad će review?
evo micromanove usporedbe
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/duel-gtx470-vs-hd5870microman/54195.aspx?page=0&jumpto=936144&sort=asc&view=flat
Evo dečki željeli ste usporedbu i dobili ste usporedbu.Nažalost nisam imao dovoljno vremena da testiram na FulHD rezoluciji,al u narednih par dana ču i to učiniti.
NEŠT MI NE RADI SA UREDI POVEZNICOM.
A sta san van ja reka. TriSlot je novi Dual Slot.
još će tribat počet proizvodit duže matične sa većim razmakom između PCI utora
Ponajvise iz micromanovih postova, njemu ipak nekoliko i vjerujem, dok za ovu vecino prvih reviewa sto izlaze po netu...to nikad ne znas.
Naravno jako sam daleko od toga da bi kupio Fermi u bilo kojoj varijanti, samo sam sada mišljenja da ipak nije to baš tako ogroman fail u vezi temp i performansi kao što sam mislio prije. I dalje ostaje dobavljivost i cijena, ali to sam i napisao. A zadnja izjava da idem u shopping...fali onaj dio - po neku meni uvijek dražu ATI-cu. Naravno pod uvjetom da se nešto jako ne promijeni u korist Nvidie. Jer osobno oduvijek preferiram ATI, čisto subjektivo, jer nikad ni jednu grafulju nisam iskorištavao do kraja, pa tako ni sadašnju a neću vjerojatno ni buduću, tako da mi neke manje razlike niš ne znače i ako su mi cijenom i performansama odredjena ATI i Nvidia grafe približne onda ja uvijek kupujem ATI, barem do sad.
Mene samo brine što će trislot ovim tempom postat standard.
Iskreno briga me za aftermarket GTX480, referentna je strašno neisplativa i dosta veliki overkill. Ako već planiraju nešto pametno radit onda neka dođe nereferentna GTX470 po nižim cijenama ili GTX 480 Core 512 sa takvim hladnjacima, sve drugo je po meni promašeno - ta nereferentna GTX480 će bit po cijeni ko HD5970, a definitivno joj ne može parirat, sa druge strane već se sad polako počinje ponovo osjećat blagi pomak ATI cijena prema dole, morat će i nVidia razmislit o tome.
Ni meni se ne svidja ideja o trislot grafama...
Jest da je to više subjektivno, ali ne svidja mi se to. Ja koristim SLI i CFX samo kod nekih testiranja ili rijetko kod specifičnih poslova, u običnom radu nikad, ali svejedno mi se ne svidja ta ideja, A pogotovo što će kad polako trislot postane standard sigurno izaći i poneka quadslot kartica, pa tko hoće najjače pa u nekom punom sli-u ili CFx -u morat će kupit rack, jer kućišta više neće bit dovoljno visoka...
Ma dobro, pretjerujem, ali ne svidja mi se di to ide.
Zotac priprema nereferentnu GTX 480
Totalna brutala.....sve vise mi se svida Fermi...da...da..
P.S.
Trislot -> e to mi se bas i ne svida
Valjda Tripleslot a ne trislot lol
Isti jarac...zna se o cemu je rijec.
Smatraj "trislot" prevedeno na nas jezik i to je to, sto u biti i je...
P.S.
Miky1981, Rhodin i ostali -> nije "trislot" vec "tripleslot"....eto, tek da znate i da ne bi bilo "nisam znao"!
tri-utorski
P.S.
Miky1981, Rhodin i ostali -> nije "trislot" vec "tripleslot"....eto, tek da znate i da ne bi bilo "nisam znao"!
Istina, vjerojatno bi bilo ispravno triple slot, ali meni je trislot ljepše, kraće...šta ja znam, iako si u pravu, triple slot je ispravno.
win32 -> nije "Miky1981" vec "miki1981"....eto, tek da znate i da ne bi bilo "nisam znao"!
Šala mala naravno. uglavnom hvala na ispravku.
tri-utorski
Hm...zanimljiva rijec....uvazavam je! :)
P.S.
Istina, vjerojatno bi bilo ispravno triple slot, ali meni je trislot ljepše, kraće...šta ja znam, iako si u pravu, triple slot je ispravno.
win32 -> nije "Miky1981" vec "miki1981"....eto, tek da znate i da ne bi bilo "nisam znao"!
Šala mala naravno. uglavnom hvala na ispravku.
NHF "miki1981".....trislot je zakon! Kakav "Tripleslot", pricamo po "naski"....kaj ne!? :))))))
Prihvaceno i "tro-utorski"!
OK, sada idemo malo u OT.....ali morali smo dogovorit kako se zove taj "novi standard"!
No malo nesto citam po netu i tako i bas me zanima kako ce se razvijati situacija sa cijenama kod tog Fermi-a.......cini se jako zanimljiva graficka!
No samo neka se te graficke vec jednom pocnu masovno "stancat"...i da cijena padne dolje pa da vidimo sta ATI kaze.....i da mi krajnji korisnici budemo zadovoljni i proizvodom i cijenom.
Fermi pati od onih "djecjih bolesti", no sve ce to doci na svoje kroz neko vrijeme....bar se nadam!
Moj frend ima ove GTX 480 od ZOTAC-a. Ima ih tri komada unutra. Igra Crysis ide čak na 140 - 200 FPS (2560x1600). Inače je ovisnik od video igrama i takvim glupostima. Ma ATI Radeon radi samo "gamerske" grafičke kartice, no nVidia je uvijek bila najjača (ja sam neutralan nisam ni za ATI niti za nVidiu). Ma te ATI i GeForce kartice niš ne valjaju. Najbolja je nVidia Tesla S1070. Sa S1070 može dići Crysis preko 1000 FPS-a (2560x1600).
Moj frend ima ove GTX 480 od ZOTAC-a. Ima ih tri komada unutra. Igra Crysis ide čak na 140 - 200 FPS (2560x1600). Inače je ovisnik od video igrama i takvim glupostima. Ma ATI Radeon radi samo "gamerske" grafičke kartice, no nVidia je uvijek bila najjača (ja sam neutralan nisam ni za ATI niti za nVidiu). Ma te ATI i GeForce kartice niš ne valjaju. Najbolja je nVidia Tesla S1070. Sa S1070 može dići Crysis preko 1000 FPS-a (2560x1600).
fejspalm
Je li ? Taj tvoj frend valjda je zet od direktora HEP-a ? Mora da ima ugovor o izvozu sirovine za neku toplanu... Ajde lijepo odskijaj...
jesi ti svjestan šta si reka
I tada je majka nakon priče za laku noč rekla: "nvidia the way it's meant to be played"! LOL
Koje kemijske supstance koristite ti i tvoj frend?
....
Koje kemijske supstance koristite ti i tvoj frend?
Kaj i ti bi malo? Nego zanima i mene