Vi kada uđete u 3D igru tipa crysis vjerovatno umirete od buke (koji imate referentne coolere) kod mene je tišina, tako da...
Nope. Dok se igra glazba i zvukovi od igre su glasniji od kompa a i ako se koncentriraš na nešto niti ne primjetiš buku.
Vi kada uđete u 3D igru tipa crysis vjerovatno umirete od buke (koji imate referentne coolere) kod mene je tišina, tako da...
Nope. Dok se igra glazba i zvukovi od igre su glasniji od kompa a i ako se koncentriraš na nešto niti ne primjetiš buku.
Ja većinom i igram bez upaljenih zvučnika.
A koju grafičku imaš i procesor?
Ja većinom i igram bez upaljenih zvučnika.
A koju grafičku imaš i procesor?
Radeon HD 2600 Pro i Athlon64 X2 4400+
Ja bi tu dodao i buku...
Prašinu očistim sa finom četkom za 30 sec svaki tjedan jednom BIG DEAL, a generalka svakih 3-6mj.
Buke nema, tih je zato i imam scythe musashi-a i scythe mugen-a na malim okretajima ohlade komponente Komp mi je manje bučan više nego polovici ljudi na ovom forumu 100%.
U idle ga ni nečujem, jedino po noći se slabo čuju hard diskovi, a i oni su među tišima.
Kućne ljubimce nemam, nemam sestre ni brata -> jedinac.
I ja isto imam musashija u kombinaciji sa zipangom , samo što imam hafa932 umjesto otvorenog kućišta(zbog prije navedenih problema prašine i kućnog ljubimca)Al je opet u normalnom okruženju(znači kad radi televizija ili radio ili slušam muziku na kompu ili igram) nemoguće čut buku od kompa,bilo idle ili load(svi ventovi stalno vrte na maxu) a temperature snižene i još su proc i grafa klokani
Po meni grijanje i potrošnja jesu potencijalni problemi za većinu ostalih korisnika koja nemaju ni novaca ni živaca sad još i kupit aftermarket coolere pa gubit garanciju i slično. Oni su dali pare(i to nije sad 500kn pa ajde, nego grafe koštaju od 2000kn pa dokle ide)i mislim da korisnik očekuje da je proizvod plug n play- ukopćaš i deri.Po tom pitanju nove ati 5xxx su vrlo dobre, kod mog frenda sa 5850 u crysisu na sve max grafici i vent na 38% nije prešla 60 stupnjeva što je odlično, pogotovo za stock cooler(al je malčicu bučniji al njemu ne smeta)a sad kad arctic cooling ili slične izbace neki bolji hladnjak to bi bilo ludilo Naravno ništa od toga ne pomaže ako opet korisnik nema dobro provjetreno kućište i ako barem minimalno jednom godišnje temeljno počisti komp te eventualno zamjeni pastu na hladnjacima. To je kao tehnički pregled za auto
Koliko sam ja skužio trebala bi sad bit 2 modela kao gtx360 i gtx380. Sad je pitanje na ovim testovima(ako su točni i ako je zbilja fermi grafa)koji je model dali jači ili slabiji. I još je u igri 3. model dvoglava grafa koja bi izašla negdje u 5 mjesecu, znači ona bi trebala bit puno snažnija od ovih testova ovdje...puno nagađanja al vidjet ćemo, iz dana u dan se priča raspretljava
Koliko sam ja skužio trebala bi sad bit 2 modela kao gtx360 i gtx380. Sad je pitanje na ovim testovima(ako su točni i ako je zbilja fermi grafa)koji je model dali jači ili slabiji. I još je u igri 3. model dvoglava grafa koja bi izašla negdje u 5 mjesecu, znači ona bi trebala bit puno snažnija od ovih testova ovdje...puno nagađanja al vidjet ćemo, iz dana u dan se priča raspretljava
ako je 30% jača bit će dosta skuplja od ati 5870
A čuj uvijek grafe od nvidie budu skuplje jer su i jače...al to amere i ostatak svijeta i nije problem kad su im cijene puno niže nego kod nas a primanja puno već, pa im nije problem dat 50-ak dolara/eura više za bolje performanse
Ko bi nVidiji triba radir čipove za sljedeću generaciju kartica? Ako će i dalje ovaj TSMC onda su gadna na**bali.
Di su Dirt2, Heaven bech, i novi Stalker. Briga me za Physx i DX10 igre, neka pokažeju DX11, ovo su mogli napravit sa GTX285 u triple SLI ili tak nešto.
http://www.pcper.com/article.php?aid=820&type=expert&pid=6
Pogledaj rezultate u ovom linku. Iste performance kao "Fermi" iz tvojeg linka samo što ima niži min FSP ali average FPS je isti tako da nema šanse da su testirali Fermi protiv 5870.
GT360 bi tribala bit jednaka hd5870,slična situacija je bila gtx260 vs hd4870.Ako po cijeni budu jednake onda će ati to odma korigirat i to bi bilo odlično.
Ne znam jeste li vidjeli ovo:
http://www.guru3d.com/news/geforce-gtx-360-and-380-benchmarks/
Ne znam jeste li vidjeli ovo:
http://www.guru3d.com/news/geforce-gtx-360-and-380-benchmarks/
Jesmo, NVidia je potvrdila da je fake.
Hm, šta to znači, da je preslabo ili prejako? Mislim, pošto se nvidii ne sviđa.
Hm, šta to znači, da je preslabo ili prejako? Mislim, pošto se nvidii ne sviđa.
Ne. To znaci da je to neki fanboy napravio i kada su ljudi pitali NVidiju ona je iskreno rekla da je to fake. Kakve su prave performance nece se znat još neko vrijeme.
To je 6 pinski + 6+2 pinski (8 pinski).
a ati 5870 ima samo 2 6-pin konektora
Zar nije 1 8pin i 1 6pin? Ili je to samo 5970?
U pravu si 5870 ima 2x6pin connector, google FTW xD
Znači ona vuče ne puno manje od 5970, lijepo
Znači ona vuče ne puno manje od 5970, lijepo
Thermaltec je potvrdio vec da se grije više od bilo koje kartice iz ATI 5000serije, onda je lako moguce da ima max potrošjnu oko 300W
Al zato kad ga frknu u manj proces bit ce mucho extreme.
Misliš na 28nm? Pa kada ga oni prebace u 28nm onda ce ATI imat vec 6000 seriju, a i moguce je da ce ATI opet biti prvi jer GF ce radit chipove za ATI a NVidia ce ostat kod TSCM-u. GF bi trebao imat 28nm proces prije od TSCM-a
Misliš na 28nm? Pa kada ga oni prebace u 28nm onda ce ATI imat vec 6000 seriju, a i moguce je da ce ATI opet biti prvi jer GF ce radit chipove za ATI a NVidia ce ostat kod TSCM-u. GF bi trebao imat 28nm proces prije od TSCM-a
TSMC-u sljedeći proces nebi trbao biti 28nm nego 32nm, a kako se nagađa Intel je pomoga TSMC-u oko 40nm i trebali bi oni radit čipove za Atome.
TSMC-u sljedeći proces nebi trbao biti 28nm nego 32nm, a kako se nagađa Intel je pomoga TSMC-u oko 40nm i trebali bi oni radit čipove za Atome.
Prica se da je 32nm napušten i da se skace na 28nm, da li je to tocno nisam siguran, TSMC nije ništa još službeno rekao.
P.S. Uvijek fulam sa imenom TSMC-a xD