NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.912
|
čitano: 477.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
ibme74 kaže...
forumaš kaže...
DukeOs kaže...

Kakva 900W kartica ? . Na ovom forumu sve sami experti ..

https://www.techpowerup.com/331542/geforce-rtx-5090-power-excursions-tested-can-spike-to-901w-under-1ms

"Igor's peak power analysis shows that the RTX 5090 is capable of excursions as high as 627.5 W for 10 ms to 20 ms durations; as high as 738.2 W in 5 ms to 10 ms durations, as high as 823.6 W in the 1 ms to 5 ms category, and as high as 901.1 W in spikes under 1 ms in duration."

Zabortavio dodati u anketu, kupio bi da ne pucaju ko kokice 

Zamisli to upariti sa ovime 

A kao ovdje hrpa forumasa radi s 32 threda procesorimamoš misliti

Intel i5 14600Kf@6.1Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 2x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
13 godina
Bloodraven kaže...

Ja sam uzeo Gigabyte Gaming OC 5080RTX za 1800e. To je moj hobby, volim ga. Nije mi žao nikada ni centa. Boli me neka stvar za tjeranje pravde, bojkotiranje firmi zbog x y razloga. Ja sam consumer ako mi proizvod pase uzet ću ga ako ne neću i tu priča staje. 

Jel možeš napisat kratak osvrt naspram 7900xtx koju si prodavao ovdje ?

Ja čekam 5070ti i 9070, te dostupnost 5080 po normalnoj cijeni.

1800e je stvarno puno. Manje sam dao prošle godine za 4090.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da si manje ali je bila spigana  rtx 5080 za 1800 eura su ravne grafičke kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Istina, međutim bilo ih je u to vrijeme i po 1600. War je kupio Gainward mislim za tu cifru Oko keka eura je ok cifra za 5080.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sobzirom koliko je poskupjela hrana onda je 1600 bilo kao danas 3200. RTX 5080 je jeftina grafička kartica i daje puno fpsa X4 MFG 100 ms latency.

Počasti se, jednom se živi. gušti su gušti, ma bolje me pušti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 7:42 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Šta je to 1800/3500e za jednog pravog Bug forumaša....šta budala zna šta je to 100kg....rtx 5080/5090 Neprocjenjivo!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
forumaš kaže...
DukeOs kaže...

https://www.techpowerup.com/331542/geforce-rtx-5090-power-excursions-tested-can-spike-to-901w-under-1ms

"Igor's peak power analysis shows that the RTX 5090 is capable of excursions as high as 627.5 W for 10 ms to 20 ms durations; as high as 738.2 W in 5 ms to 10 ms durations, as high as 823.6 W in the 1 ms to 5 ms category, and as high as 901.1 W in spikes under 1 ms in duration."

Morao bi uvesti industrijsku struju u stan/kuću :)

11 godina
evincar kaže...
ibme74 kaže...
forumaš kaže...
DukeOs kaže...

Morao bi uvesti industrijsku struju u stan/kuću :)

Nema potrebe, samo napravit jedan fix i sve bude ok

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

moram priznat da nakon svih ovih videa nemam bas volje za  kupovinom 5080, i da sam je kojim slucajem kupio bi razmisljao ju vratiti ako je moguce

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ekstra ideja s gornjeg videa 

Riješen problem s napajanjem 

合氣道
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Ekstra ideja s gornjeg videa 

Riješen problem s napajanjem 

Na 6080 očekujem ovakvu izvedbu, a za 6090 možda i priključak na trofaznu struju.

WHITE STONES VARAŽDIN
13 godina
forumaš kaže...

Sobzirom koliko je poskupjela hrana onda je 1600 bilo kao danas 3200. RTX 5080 je jeftina grafička kartica i daje puno fpsa X4 MFG 100 ms latency.

Pusti sarkazam. Bogati nitko nije glup da baca pare tko nema.

Malo ste pretjerali sa tim Buena Vista Social klub forama.

Nije ti AMD nešto za hvalit kad su cijenom 100 - 200 e jeftiniji, a nude objektivno generacijsko lošiji proizvod.

Nvdia sere jako - to nitko ne poriče, ali možda da nekad obratiš pozornost na svoju svetu kravu.

15 godina

Zanimljivo je gledati gdje je granica, bez obzira nvidija ili amd. Meni je ovo uživancija kad nisam kupac desnih ni lijevih 🤭

3 godine
forumaš kaže...

Zanimljivo je gledati gdje je granica, bez obzira nvidija ili amd. Meni je ovo uživancija kad nisam kupac desnih ni lijevih 🤭

Zanimljivo je kako si ih politički svrstao, gdje bi onda bio intel? Politički dolje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 14:45 (notloB).
14 godina
Wiz3m4n kaže...
Gemmy kaže...

kako si zadovoljan s fluxom? ja ozbiljno razmisljam o pro verziji i 420 aio artica ubacit.

izgleda mi super, kao fractal north xl, samo kvalitetnije izraden

Kučište je bomba i vizualno i po kvaliteti, ventilatori su tihi..... javim za Pubg

Evo od mene dvije slike konfa iz opisa ryzen 7700 odlican FPS preko 200 1%low zna ici obicno je oko 150-170.Tako da ne moras javljati inace samo imao katastrofalan fps sa r5 5600 tamo 2022 da me malo kopkalo vratit se na ryzen platformu.

9 godina
DarthMarkus kaže...
forumaš kaže...

Pusti sarkazam. Bogati nitko nije glup da baca pare tko nema.

Malo ste pretjerali sa tim Buena Vista Social klub forama.

Nije ti AMD nešto za hvalit kad su cijenom 100 - 200 e jeftiniji, a nude objektivno generacijsko lošiji proizvod.

Nvdia sere jako - to nitko ne poriče, ali možda da nekad obratiš pozornost na svoju svetu kravu.

jbt, konacno normalan komentar u moru.....tockica.....

tocno to, amd je jeftiniji i sukladno tome i inferiorniji proizvod....

da je bilo koja kartica identicna nvidiinoj po oerformansama, kostala bi identicno, ja jos cekam dan kad ce kartica a biti brza od kartice b a kostati 40% manje.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa valjda je dosadilo svima ponavljati da je AMD prestao biti konkurencija i da je praktički mrtav sa samo 10% tržišnog udjela. 

Ne vidim zašto se više hvatati za AMD-a zbog bilo čega kad su grafe u pitanju, bilo to smijer tehnologije, cijene, uloženo/dobiveno, inovacije ili bilo kaj drugo.

Ak je potrebno mogu to staviti u potpis. Hebo AMD, njihove drloge od 400W i kartice od 1000 eura. Ne bi to ni štapom taknuo.

Nvdija više ni ne gleda kaj radi AMD, ne čeka nvidija sa RTX 5070 kaj bu AMD izbacio nego čeka da naštanca dovoljno chipova. AMD je odgodio sve jer gleda kaj bu Nvidija izbacila u tom segmentu i prilagođava se tome.

To kaj nvidija dere koliko moiže više nema veze sa AMD-om, nego dere jer ima izvan gaming tržišta kome prodati chipove. Zato imate uzmi ili ostavi.

Ponavljam, meni je zanimljivo gdje je granica i da li postoji, do kuda su kupci spremni to sve pratiti...i zašto. Ak je zbog RT-a onda u kujac 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

a ja opet nebi štapom dirnuo niti jednu karticu iz 5000 serije, generacijski pomak žali bože, ponabijali 10 "lažnih" pizdarija pod featurea i to im glavni selling point - i šlag na tortu još dodatno nabili cijene pa sada RTX5080 košta praktički koliko i RTX4090 a u raw performansama joj gleda u dupe.

6 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja bi kupio RTX 5070 Ti 16 gb kad bi koštala 500 eura, to bi mi bilo OK jer kartica je energetski efikasna, podržava nove tehnolofije bla bla ali nedam više od 500 eura :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
forumaš kaže...

Pa valjda je dosadilo svima ponavljati da je AMD prestao biti konkurencija i da je praktički mrtav sa samo 10% tržišnog udjela. 

Ne vidim zašto se više hvatati za AMD-a zbog bilo čega kad su grafe u pitanju, bilo to smijer tehnologije, cijene, uloženo/dobiveno, inovacije ili bilo kaj drugo.

Ak je potrebno mogu to staviti u potpis. Hebo AMD, njihove drloge od 400W i kartice od 1000 eura. Ne bi to ni štapom taknuo.

Nvdija više ni ne gleda kaj radi AMD, ne čeka nvidija sa RTX 5070 kaj bu AMD izbacio nego čeka da naštanca dovoljno chipova. AMD je odgodio sve jer gleda kaj bu Nvidija izbacila u tom segmentu i prilagođava se tome.

To kaj nvidija dere koliko moiže više nema veze sa AMD-om, nego dere jer ima izvan gaming tržišta kome prodati chipove. Zato imate uzmi ili ostavi.

Ponavljam, meni je zanimljivo gdje je granica i da li postoji, do kuda su kupci spremni to sve pratiti...i zašto. Ak je zbog RT-a onda u kujac 

AMD je prestao bit konkurencija samo cijenom i u turbo HE segmentu kojeg koristi 1% gamera (4090, 5080, 5090).

U rasteru su isti ili šiju 4080, dakle problem je samo cijena koja je onolika koliko vrijedi proizvod.

O socijalnoj osjetljivosti najbolje govori njihova cijena procesora - od kad su imali inferioran proizvod (manja) do sada kada imaju superioran (napuhana).

forumaš kaže...

Ja bi kupio RTX 5070 Ti 16 gb kad bi koštala 500 eura, to bi mi bilo OK jer kartica je energetski efikasna, podržava nove tehnolofije bla bla ali nedam više od 500 eura :D

I tata bi sine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 18:53 (DarthMarkus).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Korporacija dioničara i socijalna osjetljivost, lol. Nema tu socijalne osjetljivosti niti je itko očekuje...nema je kod lijekova di će je biti kod igrački.

Možemo se eventualno nadati da ti neće namjerno nekaj zblokati iako ti to mogu dati bez da ih nekaj košta i da će ti barem pristojno vrijeme davati softversku podršku.

Kao što smo puno puta rekli AMD, Intel, Nvidija su korporacijske firme koje proizvode ovisničku robu, dilaju to svojim korisnicima i smao je pitanje koliko su korisnici spremni platiti za novu dozu :D 

Zanimljiva vremena :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja u drugom pokušaju nabavke kartice,valjda je sad to finalno jer su ograničili količine...krenule su live od 15 sati,s tim da je stranica prvu minutu valjda bila u totalnoj blokadi...sve planulo u roku 3-4 minute 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 20:09 (ZGamer).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
ZGamer kaže...

Ja u drugom pokušaju nabavke kartice,valjda je sad to finalno jer su ograničili količine...krenule su live od 15 sati,s tim da je stranica prvu minutu valjda bila u totalnoj blokadi...sve planulo u roku 3-4 minute 

Koji je to shop?

11 godina
FileFicho kaže...
ZGamer kaže...

Koji je to shop?

Digitec ch

10 godina

Digitec.ch...dolje su verzije istog u drugim državama,nezz kak ide sa dostavom

...15/rtx 5090 i 132/rtx 5080 prodano u 3 minute 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2025 22:05 (ZGamer).
16 godina
ZGamer kaže...

Nažalost ne dostavljaju u HR, ni Digitech ni Galaxus.

Taman vidim da imaju GPU koji tražim.

3 godine
ZGamer kaže...

Vauuuu.

Koja je ciena rtx 5090 tamo ?

Treba li biti razborit pri kupovini

合氣道
5 godina

evo ima jedna može se staviti u košaricu, čak je i na popustu :D

https://www.digitec.ch/en/s1/product/msi-geforce-rtx-5090-32g-ventus-3x-oc-32-gb-graphics-card-53986477

3 godine
fukara77 kaže...

Hvala..

Ipak su se ciene od početnih 4-5 tisoć kuna stabilizirale.

合氣道
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mene bi to bilo strah ustekat u struju

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice