NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.127
|
čitano: 198.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
ZGamer kaže...

5070TI izlazi za 10 9 dana?Zanimaju me cijene unas i dostupnost istih 

750$=1000 eura msrp cijena...ali msrp je samo slovo na papiru. 

Bit će zanimlivo gledati koliko je slabija od RTX 5080 i koliko se markentiški oslanja na fejk frejmove uz tako abnormalno visoku msrp cijenu 

zanimljiva vremena 

4 godine

Ja mislim da će biti 1200-300 eura..a isto tako pitanje koliko će biti dostupna 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

što viša to bolja, kvaliteta košta i treba ju platiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja očekujem 10% slabija u rasteru od 4080S koje nema ispod 1300€ po našim dućanima...1200€ je realna cijena za Hr koja naravno neće biti jer imaju stare zalihe 4 serije

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Usporedba rtx3080 vs rtx5080

Ovaj novi Transformer dlss model gadno nagriza performanse rtx3080.

Sve u svemu rtx5080 je dobar upgrade na rtx3080.

Moj PC  
0 0 hvala 2
4 godine
ZGamer kaže...

Ja očekujem 10% slabija u rasteru od 4080S koje nema ispod 1300€ po našim dućanima...1200€ je realna cijena za Hr koja naravno neće biti jer imaju stare zalihe 4 serije

Kaj rade s tim starim serijama kaj ne prodaju, kaj sve u smece na el otpad? kaj nije bolje neku akciju napraviti 50% i sl?

Team Blue
21 mjesec
NVIDIA Blackwell 50xx

Misliš +50%? To bi moglo upalit 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Kaj rade s tim starim serijama kaj ne prodaju, kaj sve u smece na el otpad? kaj nije bolje neku akciju napraviti 50% i sl?

Haha, dobar!  To je bilo nekad, kad treba da izađe nova serija, starija ide na maksimalne popuste da se očisti lager, a nova serija seda na iste cenovne pozicije na kojima je izvorno bila stara. Danas se ništa ne čisti, a nove kartice se samo, prema performansama, cenovno uklope u postojeći lineup.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
17 godina
MEGATAMA kaže...

60% performase uplift

samo je pitanje cijene koliko to nekome vrijedi

polovna 3080 vrijedi recimo 400e, dok je polovna 4080  recimo 1000e-nova 1300, i nova 5080 bi trebala biti 1300e, ali nije nego je par stotica veca. tu jos igra 7900xtx koja kosta 900-1100e i isto nudi 50% uplift ako mozes prezivjet bez dlssa, RT i ostalih nvidia funcija za rad

davati 1000e za 60% boost je meni previse, jer vecina igri radi na 60fps/4k da bi dobio 90-100 fpsa, gdje opet nisam maxao monitor refresh rate(u mom slucaju 166)

ako vec imas para na bacanje i zelis max fps treba ici na 4090 ili 5090

kao vlasnik 3080 mislim da je najpametnije preskociti ovu generaciju, i cekat noviju za 2 godine i dobiti 100% uplift, ako se gleda xx80 serija

ali posto nisam pametan, cu vjerovatno dati novce amdu za 9070xt, ako bude peformanse u rangu 7900xt(x), s boljim fsr4(od fsr 3.1 ne dlss), i ako je nizi wat/ temperature nasprav moje bucne grijalice na default postavkama i pristojnom cijenom od recimo 800e

14 godina
Ivan(4) kaže...
Boris grozni kaže...

Haha, dobar!  To je bilo nekad, kad treba da izađe nova serija, starija ide na maksimalne popuste da se očisti lager, a nova serija seda na iste cenovne pozicije na kojima je izvorno bila stara. Danas se ništa ne čisti, a nove kartice se samo, prema performansama, cenovno uklope u postojeći lineup.

Od jučer na danas u Linksu sve 4080 Super poskupile 90€.

3 godine
dery kaže...
 Bio je tvoj model po cijeni 768€ ko i sad.

Platio sam točno 809 €, a pokazat ću ti račun kada stigne kartica.

Jučer sam nazvao Hardsoft i rekao da mi vrate novac jer je rok dostave bio petak, Lik mi je skoro plačući rekao da to ne radim, jer mi karticu šalje hitno, odmah, kao da će ju sam dovesti iz Samobora u Slavoniju.

Čekam i dalje, ni jedna dostavna služba mi se nije javila, znači, nema ni danas ništa.

Evo ti slikica narudžbe i plaćanja od 809 €

合氣道
3 godine
Ivan(4) kaže...

A što je s Američanima i njihovim crnim petcima, ima li tamo grafičkih jeftinije 50 %

Gledah na teveju kako skaču jedan preko drugoga i iznose van televizore s umanjenom cijenom od 50 do 70%

Možda je tako i grafičkim.

možda netko tko je živio u U.S.A. zna za to

合氣道
12 godina
Gemmy kaže...
MEGATAMA kaže...

60% performase uplift

samo je pitanje cijene koliko to nekome vrijedi

polovna 3080 vrijedi recimo 400e, dok je polovna 4080  recimo 1000e-nova 1300, i nova 5080 bi trebala biti 1300e, ali nije nego je par stotica veca. tu jos igra 7900xtx koja kosta 900-1100e i isto nudi 50% uplift ako mozes prezivjet bez dlssa, RT i ostalih nvidia funcija za rad

davati 1000e za 60% boost je meni previse, jer vecina igri radi na 60fps/4k da bi dobio 90-100 fpsa, gdje opet nisam maxao monitor refresh rate(u mom slucaju 166)

ako vec imas para na bacanje i zelis max fps treba ici na 4090 ili 5090

kao vlasnik 3080 mislim da je najpametnije preskociti ovu generaciju, i cekat noviju za 2 godine i dobiti 100% uplift, ako se gleda xx80 serija

ali posto nisam pametan, cu vjerovatno dati novce amdu za 9070xt, ako bude peformanse u rangu 7900xt(x), s boljim fsr4(od fsr 3.1 ne dlss), i ako je nizi wat/ temperature nasprav moje bucne grijalice na default postavkama i pristojnom cijenom od recimo 800e

Ja sam već bio napisao da mi je bio plan potpuno nova konfa uz rtx5080 ali da sam preusmjerio želju u Ps5 Pro i planiram uzet novi 77inch oled ove godine.Nadam se da će 6xxx serija donjet skok koji će me natjerat u shoping...

11 godina
Zaporožac kaže...
dery kaže...
 Bio je tvoj model po cijeni 768€ ko i sad.

Platio sam točno 809 €, a pokazat ću ti račun kada stigne kartica.

Jučer sam nazvao Hardsoft i rekao da mi vrate novac jer je rok dostave bio petak, Lik mi je skoro plačući rekao da to ne radim, jer mi karticu šalje hitno, odmah, kao da će ju sam dovesti iz Samobora u Slavoniju.

Čekam i dalje, ni jedna dostavna služba mi se nije javila, znači, nema ni danas ništa.

Evo ti slikica narudžbe i plaćanja od 809 €

Pitaj HisDudeness forumasa za link, 7900 XTX Tuf za 835€.. ja bi linkao ali doslovno preko asus stranice mi ne nudi nikakve cijene

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa ti kupi 4090 ili 5090 ..

Éire
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam možda nešto fulao u citanju svih tih recenzija itd....

Što zapravo donosi nova serija Nvidia kartica ? Multiframe generation x4? 

Jeste vi probali lossless scaling ?

Eto mozete to kupiti za 5eura na steamu i imate ovo sto Vam Nvidia servira, probao sam i igre koje nisu na steamu i isto radi...

Npr mogu s svojom 7900xt igrati Cyberpunk s puno višim frejmovima ako to zelim, pa ne kuzim foru..

Također to možete imati s bilo kojom grafickom karticom.

Ono što je preporuka je da nađete neke postavke da imate npr min 60 frejmova pa onda bolje radi iako sam ja probao odraditi i 4x fg s 30 frejmova i cisto je solidno iako se osjeti taj "lag"

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
iMik kaže...
Ivan(4) kaže...
Boris grozni kaže...

Od jučer na danas u Linksu sve 4080 Super poskupile 90€.

Odmah su poželjnija kupnja...sad nezz dal da kupiš novu ili staru seriju ...cirkus

...nije samo Links,i Futura i Protis...ide to lančano vj. da mogu imat imaginarni popust 10% ili da uglave 5070ti na 1300€

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:48 (ZGamer).
21 mjesec
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima još jedna stvar koja utječe na cijene kod nas ... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Onda sav asortiman ide gore...a i to je prodavanje magle,cijene se formiraju po isporuci,ne po trenutnoj cijeni nafte ili Trumpa

16 godina
DukeOs kaže...

E da, Nevidija 5090 bu zgorela kao Intel i njihovi i9 procovi 14 serije.Teško razumljiva debilana, pa kak si Nevidija uopče i može dopustit ovakve izdarije sa kablovima+dizajn grafa na ionak debelo prerastrošnoj grafi ili grafama.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:11 (rambox).
2 mjeseca
DukeOs kaže...

Mislim da treba dodati opciju dokupa kvalitetnijeg kabela, Apple premium cijene, nek bude 199 dolara za crne i 259 dolara za ostale boje.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:08 (KTM).
13 godina
rambox kaže...
DukeOs kaže...

E da, Nevidija bu zgorela kao Intel i njihovi procovi 14 serije.Teško razumljiva debilana, pa kak si Nevidija uopče i može dopustit ovakve izdarije sa kablovima+dizajn grafa na ionak debelo prerastrošnoj grafi ili grafama.

"Multi Flame Generation" 

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam isto jutros bio nadobudan,još me kofein nije probudio ...tko čeka 5070ti kod nas u dućanu nek pripremi 1400-1500€

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Si uzeo 5080 ? 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Narucio PNY 5080 za 1169€ na Amazon posto nista drugo nije bilo, dostava tek u 4.om mjesecu. I sad vidim mogu biti sretan jel po toj cijeni nema vise nista cak je i amazon digao cijenu 1400-1500 eura ako imas srece.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Ne,mogu sad reorder iste za 1500 eura cca sa svim davanjima,onda bi me ispala 1100(nedam sad iz principa).Plan je sad probat ulovit 5070ti oko ili ispod 1000€ 

11 godina
ZGamer kaže...

Ne,mogu sad reorder iste za 1500 eura cca sa svim davanjima,onda bi me ispala 1100(nedam sad iz principa).Plan je sad probat ulovit 5070ti oko ili ispod 1000€ 

Ako ce 5070ti bit malo bolja od rtx 4080 super ili jednaka,a cijena do 1300e malo bolji model, ja kupujem .

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice