NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 3.912
- |
- čitano: 477.262
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
5080 je bolja od 9070xt onoliko koliko je skuplja. Govorim iz prve ruke.
Do sada sve što sam testirao je oko 15 do 20% brže plus oc. RT i DLSS neću ni spominjat.
Ovo s Doomom je teška flopčina drivera, budući da ga još daju u bundleu s karticama od 1.5. 5080 ima na svim postavkama isti fps. It ok

Mislim da se u ovom novom Doom-u ne može isključiti RT, zato je FPS nizak za sve kartice...vjerovatno je development bio lakši zbog toga jer nisu morali ručno štimati "obični" lightning.
Mislim da su preuranili sa tim eksperimentom, trebali su to odgoditi za slijedeći doom (ili čak za drugi slijedeći). Doduše ta odluka je vjerovatno pala prije neke 4 godine kada je započet razvoj...mislili su da će RT biti mnogo manji udar na gpu-ove 4 godine iz budućnosti...WRONG hehe
Dolazimo do zaključka da je sve smeće i prodaju nam maglu. Neki manje, neki šleperima u naša žedna usta.
Ovo s Doomom je teška flopčina drivera, budući da ga još daju u bundleu s karticama od 1.5. 5080 ima na svim postavkama isti fps. It ok
I ja čekam da mi na Kia Stonic 1.4 konačno stave nove drivere, pa da mi automobil poleti, ali nikako, baš su kerovi.
Očekujem 100 Ks na 2000 okretaja.
Mislim da se u ovom novom Doom-u ne može isključiti RT, zato je FPS nizak za sve kartice...vjerovatno je development bio lakši zbog toga jer nisu morali ručno štimati "obični" lightning.
A ja mislio da AMD ne moze RT uopce, kaze Stjepanj da to ide samo na NV, kako onda NV gubi od duplo jeftinije kartice. Ma sigurno AMD masoni namjerno sjebali igru da oblate svete zelene
I ja čekam da mi na Kia Stonic 1.4 konačno stave nove drivere, pa da mi automobil poleti, ali nikako, baš su kerovi.
Očekujem 100 Ks na 2000 okretaja.
Moj 9 god stari SUV jer jucer dobio poziv da dodjem u ovlasteni servis na dobrovoljni besplatni software update, navodno su optimirali rad motora, ispusnih plinova , ekologia.., zato nikad ne raci nikad. Naravno da necu ici. Dobar OT
Nisi lud kolega, to bi ti bio downgrade
Dobrodošao ko poziv za vojsku
Do sada sve što sam testirao je oko 15 do 20% brže plus oc.
Ove dvi izjave ti nisu baš kompatibilne s obzirom da je skuplja 40, a brža 15%... osim u nekim igrama gdje niije uopće brža
O ne, sad ćemo slušati o Doomu ko o onom Starfieldu idućih 5 mjeseci ili barem do idućeg patcha ili drivera (ponedjeljak izbacuju nove) . Armada i dalje visi na Blackwell temi više nego što išta igra. Uloženo dobiveno hoČešnećeš žutanjak bjelanjak.
Bik, usporedba ti je odlična za objesit se. Navedi mi jedan primjer gdje igra na različitim postavkama ima full isti fps. Dakle isti isti i još lošiji od prošle serije koja je u rasteru logično sporija od novije (po valjda 99.99% benčeva). Dakle ništa nije sumnjivo.
Neke kie pizdarije, mjerenje penisa, opravdavanje, stvarno forum ide u krasan kc. Doom izgleda ko prošla dva.
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1kijr5h/computerbase_doom_the_dark_ages_review_benchmarks/
I koji klinac je tu forsan RT kad izgleda isto. Dobro je lik napisao
50% visual upgrade, 200% performance downgrade
Igrat Doom ispod 100 fpsa može igrat samo netko tko nikad nije igrao Doom.
To je ko ono ja na 4k imam 35 ti 20 fpsa. Al aj.
Do sada sve što sam testirao je oko 15 do 20% brže plus oc.
Ove dvi izjave ti nisu baš kompatibilne s obzirom da je skuplja 40, a brža 15%... osim u nekim igrama gdje niije uopće brža
Oc je ti je na kartici brutalan. Dakle ko iz ****+450 Core, memoriju bolje da ne spominjem jer znamo kakva je na 9070.
Dakle čista 4090. Testirao, probao OBJE. To je već malo više od 15%. Doslovno sam sa kolegom koji je na Inno 4090 (koja ajmo reć i nije neka sreća) na istom skoru. Dva dana već uspoređujemo i mjerimo penise.
Baš mu je šit cooler - vjerojatno da ima bolji model bila bi nešto brža.

5070ti idu na 20%+ 5080 na 25%+ oc pod hladnoo memoriji da ne pricam, 2000+ je pod normalno na gddr6/7! Neznam zakaj jos nije to otkljucano u Afterburenru vec moras neku betu koristiti!