NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.100
|
čitano: 196.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Minneyar kaže...
picajzla0707 kaže...

ako je ovo točno što pričaju na digital foundry, onda su te duplo veće perfomanse uglavnom softverske

kako kažu, 4xxx serija može podržati frame gen ×2, a 5xxx serija frame gen ×4, što daje otprilike duplo više fps

no, ako bude i približno ovakva kvaliteta koju prikazuju, ne vidim problem

slika je slika, nije da je možeš pipat, okusit ili mirisat, pa da je razrijeđena 

Vrlo je indikativno da su svi previewi bili ultra spore i stabilne igre. Zivo me zanima vidjet u nekoj brzoj pucacini kak ce taj 1 pravi frame davat 4 vidljiva framea a da to izgleda dobro i nema nikakve mrlje/ shimmering/ artefakte...

Ta ekipa se igra na 1080p i naocalama s 16+ dioptrijom na 23", ne treba njima 5090, vec samo 600€+ cpu i prosjecni gpu i jako dobar miš!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 20:34 (Boris grozni).
2 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx

Pregled dostupnih tj. zakjučanih tehnologija po generacijama. PS iako se najavljuje fin rast nekako sam uvjerenja da će moja 4070TI SUPER još duuugo biti aktualna...

4 0 hvala 0
4 godine
KTM kaže...

Pregled dostupnih tj. zakjučanih tehnologija po generacijama. PS iako se najavljuje fin rast nekako sam uvjerenja da će moja 4070TI SUPER još duuugo biti aktualna...

Sad je svaka nova serija kao 1080ti

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Mislim, lossless scaling i raznorazne inačice fga postoje već neko vrijeme, primjer ispod...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 21:01 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Minneyar kaže...

Vrlo je indikativno da su svi previewi bili ultra spore i stabilne igre. Zivo me zanima vidjet u nekoj brzoj pucacini kak ce taj 1 pravi frame davat 4 vidljiva framea a da to izgleda dobro i nema nikakve mrlje/ shimmering/ artefakte...

sad baš da su ultra spore, ne znam, kad to kažeš vidim ljenivca kako minutama pomiče ruku par centimetara 

nebitno jesu li spore ili ultra spore, da, radi se uglavnom o s.player eye candy igricama, za brze pucačine vjerujem da nije, osim ako je već relativno visok osnovni fps

ono što obično prati takvu vrst igara je nebriga za grafiku, mala rezolucija i niske postavke - gusta trava i žbunje smetaju uočavanju i ciljanju, brzo kretanje ionako ne dozvoljava bogzna kakvo opažanje grafičkih divota, a pitanje je doduše i koliko će to sve skupa fercerati u ostalim igricama, nebitno brzim ili sporim, zasad je sve na jednom prikazu digital foundry

12 godina
Moj PC  
1 3 hvala 0
4 godine

Joj daj dobro je s tim debilnim švabskim  linkovima 4090 za 700€
Službeno pismo foruma je hrvatska latinica, a službeni jezik hrvatski.
https://forum.bug.hr/forum/topic/sluzbene-obavijesti-pravila/pravila-foruma/96209.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 21:40 (Boris grozni).
12 godina
Boris grozni kaže...

Joj daj dobro je s tim debilnim švabskim  linkovima 4090 za 700€

Zar ti nisi bio više puta protjeran sa foruma?jesi

To je normalan oglas i navedeno je da se grafa može doč pokupit znači nema muljanja.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Vjerujem da je stvaran oglas (pouzdan profil), al ne kuzim svrhu spamanja oglasima. Osim ako hoces rec da si nam voljan kupiti i proslijediti u Hrvatistan? :)

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Minneyar kaže...

Vjerujem da je stvaran oglas (pouzdan profil), al ne kuzim svrhu spamanja oglasima. Osim ako hoces rec da si nam voljan kupiti i proslijediti u Hrvatistan? :)

Ovo se isplati i otici avionom u njemacku i platiti taxi s aerodroma i pojesti tamo nesto u mišelinu i još ti ostane za novu rtx 5070ti, mi u hrvatskoj smo debili izgleda jer istu tu grafu placamo u oglasima 1600€+
Evo mu odgovarajuce teme pa nek tamo to stavlja:
https://forum.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/popusti-akcije-dobre-ponudehardver/66513.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 21:46 (Boris grozni).
12 godina
Minneyar kaže...

Ma stavim jer ne vjerujem šta se desilo od jučer do danas,jučer nije bilo ispod 2000€ u radijusu 200km oko Berlina a gle danas...

12 godina

edit:dupli

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 21:55 (MEGATAMA).
12 godina
MEGATAMA kaže...
Minneyar kaže...

Ma stavim jer ne vjerujem šta se desilo od jučer do danas,jučer nije bilo ispod 2000€ u radijusu 200km oko Berlina a gle danas...

Ti je kupi, no nemoj se poslije žaliti ako dobiješ ciglu u kutiji.

Naivno je vjerovati da će se u bilo kojem skorijem vremenu RTX 4090 moći nabaviti za 700-800 EUR.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da ju je stavio za 900e prodao bi je za 2 sata a ionako pise da je rezervirana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Diazz72 kaže...
MEGATAMA kaže...
Minneyar kaže...

Ti je kupi, no nemoj se poslije žaliti ako dobiješ ciglu u kutiji.

Naivno je vjerovati da će se u bilo kojem skorijem vremenu RTX 4090 moći nabaviti za 700-800 EUR.

Da ju želim kupiti otišao bih tamo i testirao ju i tek onda kupio.

Nvidia je baš sj.bala ljude kad su jučer usporedili 5070 sa 4090.

Vjerujem da se sada dosta ljudi splašilo da neće moći dobit ništa kad izađe 5xxx serija...ne vidim drugo objašnjenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 22:18 (MEGATAMA).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa da, realno 95% kupaca su ekipa sto iskesira, stavi grafu u komp i ne razmislja o njoj niti zna ista o njoj, takvi popuse pricu kao ovce, bez da uopce udu u sadrzaj ili ikakav fact check. Svi mediji prenose samo headline "5070 jaci od 4090!!!!!", vidite da i tu u ovoj temi masa ekipe pala na foru na prvu, a tu su relativno tech-savvy ljudi. I onda ima ovakvih mudrih poteza tipa kneejerk prodaja 4090tke jer eto za mjesec dana nece vrijedit nista jer ce ju 5070 nadmasit za trostruko manje pare. Pa jos ekipa misli "super cu proc ak sad dobim 800 eur kad ce za mjesec dana biti po 600 te performanse!".

A sve je kriv kozni i mediji koji to tako nekriticki prenose najvecim dijelom...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 22:28 (Minneyar).
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
Minneyar kaže...

Pa da, realno 95% kupaca su ekipa sto iskesira, stavi grafu u komp i ne razmislja o njoj niti zna ista o njoj, takvi popuse pricu kao ovce, bez da uopce udu u sadrzaj ili ikakav fact check. Svi mediji prenose samo headline "5070 jaci od 4090!!!!!", vidite da i tu u ovoj temi masa ekipe pala na foru na prvu, a tu su relativno tech-savvy ljudi. I onda ima ovakvih mudrih poteza tipa kneejerk prodaja 4090tke jer eto za mjesec dana nece vrijedit nista jer ce ju 5070 nadmasit za trostruko manje pare. Pa jos ekipa misli "super cu proc ak sad dobim 800 eur kad ce za mjesec dana biti po 600 te performanse!".

A sve je kriv kozni i mediji koji to tako nekriticki prenose najvecim dijelom...

a kožni je došao po pare, ima pravo na prodavačke trikove, a sad ako slušaju i turci i mali mujo jebaj ga

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Budale će rasprodat svoje grafe i onda nema nazad nego jaukat šta uradi sine i kupit novo.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ode 3090 24gb za 500e u Salzburgu.Jedan tu blizu mene prodaje TUF 4070 ti super za 750e.( Nova je oko 1000e)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 0:58 (MGloc).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Rtx5080 native neigrivo ali onda idemo upali laž x4 i čudo od grafe. Eto koliko je jaka ali izgleda da bez laži nema više igranja ubuduće. Laž postala istina, novo normalno tako je to sad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 11:12 (dery).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nativno bi trebalo biti 60 fpsa minimum, sve ostalo ne vjerujem da radi dobro tj. da je dobar osjećaj uz nativnih 27 fpsa ovi umjetni koji se nadodaju. To osjetiš bez obzira kaj ti brojač vrti 500 fpsa.

edit; Uz upscaling dlss 2 ima 70 fpsa tak da je to pravih 70 fpsa i to bi onda na kraju svega trebalo biti dobro. krivo vidio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 11:18 (forumaš).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Čini se da prodaju DLSS 4.0, 1500 eura za softversku nadogradnju. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma i cijenu su postavili tak da se vidi da to u rasteru nisu neke velike razlike nije 5070 iz zajebancije jeftinija od 4070 u startu. Ziher je to 15-20% max. 4070 će koristit dlss4 sa FG 2x dok će 5070 koristit dlss4 sa FG 4x, i upravo tu će nabit taj za grafove dobar rezultat. Kad se bace raster daleko će to bit od toga.

Edit: jerbo da je to opasno brže od prethodne generacije Jensen bi to naložio na max. Jedino možda Radeoni nisu tako loši pa malo, i Nvidija spušta loptu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 11:28 (mislioc).

1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Utrostručili su ai performanse  od sadašnje gen ali cuda cores su podjednake dok su na 5070 čak 17% manje od 4070super. Jedino 5090 odskače u speckama. Rtx5070 i 5060ti će vjerovatno opet biti teški podbačaj kao i ova gen. Ovo bi se mogao nazvat refresh postoječe serije sa pojačanim ai jezgrama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 11:32 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

Rtx5080 native neigrivo ali onda idemo upali laž x4 i čudo od grafe. Eto koliko je jaka ali izgleda da bez laži nema više igranja ubuduće. Laž postala istina, novo normalno tako je to sad.

Mene interesuje koji DLSS2 iz pakla su uključili, pa su dobili 3x povećanje performansi?! Ne sećam se da sam video takav dobitak sa Performance presetom, dok je UltraPerformance valjda samo za 8k (u 4k slučaju bi to bio upscale sa 720p, a DLSS 2 ipak nije sjajan sa tako niskom nativnom rezolucijom).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

4060ti 16 gb = upgrade 5070ti 16gb. 400e je prva 900e minimalno ce biti druga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Moj PC  
4 0 hvala 0
21 mjesec
forumaš kaže...

edit; Uz upscaling dlss 2 ima 70 fpsa tak da je to pravih 70 fpsa i to bi onda na kraju svega trebalo biti dobro. krivo vidio.

DLSS performance. Nativno 1080p. 2000€ za pt u 1080p. Navali narode :D

16 godina
Cryogenic kaže...

Čini se da prodaju DLSS 4.0, 1500 eura za softversku nadogradnju. 

Pogodak u sridu. Samo to su nadogradili ostalo je refresh uz nazadovanje glede efikasnosti per watt. 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Naplaćivali su masno, i G-Sync dok AMD to nije razbucao sa Freesyncom. Nekako mi se čini da će ih zadesit ista sudbina kad AMD to još malo doradi. Tak da će te nove frejm generatore predstavljat kao normalno, a ne nešto ekstra i revolucionarno.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice