NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 3.902
|
čitano: 473.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nego, na koji način kuciste funkcionira?

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Shaka111 kaže...

Kućište funkcionira na način da se gpu hladi uvalčenjem svježeg zraka sprijeda a cpu se u zasebnoj komori hladi iza matične ploče.

Zanimljiv dizajn, posve nekonvencionalan te mi se i zato svidio. Temperature grafičke su sjajne, dok za CPU su mrvicu povišene jer sam ga gurnuo do zida iza monitora - tu ću još smislit neku drugu poziciju, za sada neka ostane ovako . Dodatno sam pogasio sav RGB 

edit: ajme meni, admine mogu li se izbrisati prethodni postovi? Hvala

Može temperature i rpm iz MSI Kombustora

, run strees test
   nakon 3+min ako nije problem?

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2025 10:49 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

To se čekalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

To smo već prožvakali ali bit će laika koji će kupit refresh pred novi gen

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ako bude, bude na jesen ili kraj godine.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da se pohvalim, da mi je prije nekoliko dana došla Palit  rtx 5070 TI Gamerock, igrao sam najviše  Poe2, i prezadovoljan sam, temperatura kartice je oko 60-65 stupnjeva, igram na 2k gura oko 144 fpsa, na koliko mi je hz i monitor, i to bez dlss-a. Sve su opcije osim jedne na high ili ultra.Grafika je prekrasna.

8 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja jučer i prekjučer igrao Oblivion do besvjesti.

Igra me poslje Baldurs Gatea teleportirala u neke bolje dane skoro 10-15 sati bez prestanka. Danas me glava boli ne mogu gledat.

Znači na mini led monitoru uz RT sjene i dungeoni izgledaju bolesno. Uvijek je Elder Scrols imao sranje s time (usrani shadowmap res, još tad sam se patio s njima), ako naprave Skyrim remaster, ajme meni, nema me.

Negdje igra izgleda kao iz 22 stoljeća, a na momente iz 2005 (zbog limitiranih objekata).

Ovo ću peglat 2 mjeseca sigurno.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2025 15:21 (DarthMarkus).
Moj PC  
5 0 hvala 0
4 godine
DarthMarkus kaže...

Ja jučer i prekjučer igrao Oblivion do besvjesti.

Igra me poslje Baldurs Gatea teleportirala u neke bolje dane skoro 10-15 sati bez prestanka. Danas me glava boli ne mogu gledat.

Znači na mini led monitoru uz RT sjene i dungeoni izgledaju bolesno. Uvijek je Elder Scrols imao sranje s time (usrani shadowmap res, još tad sam se patio s njima), ako naprave Skyrim remaster, ajme meni, nema me.

Negdje igra izgleda kao iz 22 stoljeća, a na momente iz 2005 (zbog limitiranih objekata).

Ovo ću peglat 2 mjeseca sigurno.

i5 14600kf+5070ti@4k high/ultra, rt, fg igra s novim driverima i forsanjem dlss4 kroz nvidia app

ide u 200-250fpsa(vani)
 , input lag je valjda 0 koliko leti boooolesno dobro, a izgleda fantazija!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2025 23:42 (Boris grozni).
17 godina

Ma samo lagano, sutra si ti i na 300fps  ....a bože smijeha

Oblivion (PC igre) @ Bug.hr Forum

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Teska dominacija zelenih

, nakon izlaska odlicne i povoljne rtx 5070 i pad cijene Ti modelu Rx-ice su propale u crnu rupu

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 10:31 (Boris grozni).
Moj PC  
0 10 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

Teska dominacija zelenih , nakon izlaska odlicne i povoljne rtx 5070 i pad cijene Ti modelu Rx-ice su propale u crnu rupu

U iskljucivo heavy RT naslovima. I da ti nije bilo "crvenih" i dalje bi se placalo 1250 EUR za 5070 Ti kao ti, ovako se nabave za 850 i manje. Ali moras opravdati nekako bacenu lovu, kuzim

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 godine
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

Teska dominacija zelenih , nakon izlaska odlicne i povoljne rtx 5070 i pad cijene Ti modelu Rx-ice su propale u crnu rupu

U iskljucivo heavy RT naslovima. I da ti nije bilo "crvenih" i dalje bi se placalo 1250 EUR za 5070 Ti kao ti, ovako se nabave za 850 i manje. Ali moras opravdati nekako bacenu lovu, kuzim

mozda nisi vidio pa evo ti ponovno? brojke se same opravdavaju! neznam samo tko je kupio prvo 9070xt pa onda nvidiju

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 10:41 (Boris grozni).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Istina je svakako da po trenutnim cijenama di kostaju 9070 XT i 5070 Ti isto, zna se sta je bolji buy. AMD mora kostati bar 150 EUR manje da bi imao ikakvog smisla. Ali opet ovisi o trzistu, nije svugdje ista situacija, ima i dalje masa trzista di je 5070 Ti 30%+ skuplji.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ma pusti ga da uživa, nije dugo. Nema tu lijeka protiv njegovih izljeva. Odlična 5070 

Opet uzima te glupe grafove kao bitnu metriku iako je demantiran 1000 puta. Da nije AMD-a zna se da bi cijene za 5070 ti bile 50% više, no neka ga. Nek se veseli između suspenzija

4 godine
maks0806 kaže...

Ma pusti ga da uživa, nije dugo. Nema tu lijeka protiv njegovih izljeva. Odlična 5070 

Opet uzima te glupe grafove kao bitnu metriku iako je demantiran 1000 puta. Da nije AMD-a zna se da bi cijene za 5070 ti bile 50% više, no neka ga. Nek se veseli između suspenzija

glupi grafovi? sto si tocno demantirao??

13 godina

Tvoje gluposti sa tržišnim udjelima i slijepo hvaljenje nvidije i intela svima već stvara bubrežni kamenac smo svi kolektivno demantirali, a branio si te misleading podatke dok nisi crveni pobrao, sjaši više ukratko. Ne možeš se nazivati nikakvim entuzijastom ako si entuzijast dvije firme iza kojih ne vidiš dalje. Nisu komponente krvne grupe pa da ne možeš uzeti drugu i preživjeti.

Da, 5070ti je bolja grafička koja je po izlasku koštala 50% više od 9070 xt uz 15-ak % bolje performanse. Sada su baš zbog toga smanjili cijenu i bolja je kupovina dok AMD ne smanji cijenu. Svi smo na dobitku iako je i dalje to sve previše. Sagledaj bar ponekad dvije strane medalje pobogu pa odrastao si čovjek, kako te nije sram pozirati kao takva golema plavo-zelena beba na tech forumu...

Nismo mutavi da ne znamo upisati "5070ti vs 9070xt" u yt kvragu. Međutim ti očito ne znaš upisati "5070 vs bilošto drugo" da vidiš koliko je to smeće od kartice koja je slabija od 4070 ti, a jedva jedvice jača od 4070S. Jer ne bi pisao da je odlična. Ali pošto si ti u pitanju...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 11:22 (maks0806).
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ah tebi crvendacu je smece kao i sve, svima ostalima je super, cijenom i trenutnim perfomansama je teski best buy tocno izmedu 4070s u 4070 ti modela a drasticno jeftinija!
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-5070-founders-edition/35.html
I ti ne vidis dalje od svog nosa pa evo da ponovimo trenutno stanje od izlaska 5070, tema je Blackwell zaboli me ona stvar za poluproizvodima od crvenih i igranje s ugasenim monitorima

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 11:35 (Boris grozni).
Moj PC  
0 14 hvala 0
13 godina

Imam doslovno 3 kompjutera sa Nvidijinim grafičkama, opet izbjegavaš poantu rečenog jer si nedoličan za plac obaviti, kamoli diskutirati. Teški best buy za tebe je jedna paleta reality checka prije nego kreneš tipkati nebuloze da je kartica s 12gb bez napretka na prošlu gen ODLIČNA dok košta kao kudikamo bolja 9070, no tvoji okviri su preusko postavljeni, znamo svi to

Realno gledano (znam da je tebi to nepojmljiv pojam) cijela generacija je promašaj teški sa strane jednih i drugih. Forsirano izbacivanje inkrementalnih nadogradnji i namjerno bezobrazno škrtarenje na memoriji. Što od AMD-a što od Nvidije. Jedni izbace midrange PONOVNO cjenovno pogrešno pozicioniran, drugi lažu, kokodaču AI AI i mažu oči beskorisnim multiframegenom. Cashgrab launch i svjesni smo toga, kupujemo jer nam je to gušt, ali svi smo svjesni da je realno gledano ovo golemo sranje od generacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 11:47 (maks0806).
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Hahah, bolja u tocno cemu igranju da pogasis pola igre?daj se  svrstaj Rtx 5070 je cak 50€ jeftinija kod nas, neznam kome bi uopce palo uzimati bilo kakvu rxicu

Moj PC  
0 13 hvala 0
13 godina

O čemu ti pričaš? Ajde molim te iz kojeg kuta je 5070 bolja kartica od 9070? Pa na 5070 moram pogasiti da mi stane u VRAM buffer, a ne na 9070 

Bebo sramotna

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Džabe ti kolega, džabe...

19 1 hvala 1
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
moze netko rijesiti ovo konstantno vrijedanje i oftopicarenje od konstantno istih forumasa??

Moj PC  
0 17 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ti si Stjepane ili kako već, bezobrazan...stalno podjebavaš na svim HW temama a kad dobiješ odgovor na tvoje provokacije onda pozivaš upomoć moderatore.

Neko vrijeme sam te čak branio tu na forumu kad bi se uhvatili forumaši tvojih multyaccounta, al' sad vidim da sam pogriješio.

Stari moj, s tvojim mentalnom sklopom stvarno nešto ne štima.

Eto, sad me prijavi moderatorima, BMK.

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 12:16 (fromcelltohell).
Moj PC  
16 1 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Samo pričaj Stjepanju, nije ti ovo forum ako 3 puta ponoviš istu laž pa postane istina. Ajde moderatori riješite taj karcinom više, nije njemu ni 2 mjeseca hlađenja dosta.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 12:25 (vrinho).
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
fromcelltohell kaže...

Ti si Stjepane ili kako već, bezobrazan...stalno podjebavaš na svim HW temama a kad dobiješ odgovor na tvoje provokacije onda pozivaš upomoć moderatore.

Neko vrijeme sam te čak branio tu na forumu kad bi se uhvatili forumaši tvojih multyaccounta, al' sad vidim da sam pogriješio.

Tip je kontra zdravog razuma, samo da lupa kontru makar nema nikakve logike. Trola sve hardware teme sa bedastim obrazloženjima koje ne bi popušila ni djeca u vrtiću. Samo ne znam kako mu se da. Očito višak slobodnog vremena i neka dijagnoza

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Jedno je hw podjebavanje drugo je vrijedanje

Moj PC  
0 9 hvala 0
2 godine
fromcelltohell kaže...

K'o kad Mujo vozi autocestom u krivom smjeru pa ga Haso zove da pazi jer neka budala vozi autocestom u krivom smjeru, a Mujo odgovori "šta jedan, svi!" :D

19 mjeseci
maks0806 kaže...

Tvoje gluposti sa tržišnim udjelima i slijepo hvaljenje nvidije i intela svima već stvara bubrežni kamenac smo svi kolektivno demantirali, a branio si te misleading podatke dok nisi crveni pobrao, sjaši više ukratko. Ne možeš se nazivati nikakvim entuzijastom ako si entuzijast dvije firme iza kojih ne vidiš dalje. Nisu komponente krvne grupe pa da ne možeš uzeti drugu i preživjeti.

Da, 5070ti je bolja grafička koja je po izlasku koštala 50% više od 9070 xt uz 15-ak % bolje performanse. ...

Kakvih 15%? Gdje si to vidio? Jedva uopće par fps-a. Ustvari ovisno koje igre se testiraju. A u sirovim benčevima imaš i ovdje na forumu rezultate pa baci pogled. Jedna 7900xt brža od stjepkove 5070ti . Znači čovjek sa R5 ryzenom i grafom upola jeftinijom ima bolji skor od 5070ti i procesora koji je (u ovom cpu testu) više od duplo brži. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
13 godina

U najgorem slučaju kao 15% ajd, funkcionalno u većini slučajeva je veoma slično iskustvo. Uzeo sam 5070 ti isključivo radi estetike konkretnog modela (i nije mi se dalo rasklapati komp da mijenjam kablove iz napajanja jer je prethodno bila 4080tka )

Na kraju krajeva najviše igram na malom kompu sa 5600x i 4070tkom jer ga lakše prebacim od stola do telke i obrnuto. Zajebavam se s hardverom o svom gubitku više nego što se igram nažalost

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 13:05 (maks0806).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice