Megatama stvarno misliš ugurat 3080 u svoju škatulicu. Rastalit će je ebote.
NVIDIA Ampere 30xx
- poruka: 11.274
- |
- čitano: 2.166.736
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad se navozao ko kreten po Berlinu od pc shopa do pc shopa i nigdje nema Corsair sf750 i ako naruce mozda cu cekat i mjesec dana a 3080 izlaze za 14 dana 😂😂😂😂
Nista opet sa usljivog Amazona kupovat izgleda....
daj si mira, uzjebo si se ko šiparica
600w platinum će ti biti dosta, u gejmanju nećeš trošiti više od 500w vrlo vjerojatno sa 3080, a ta su napajanja napravljena da mogu davati i punih 600w kroz duže vrijeme
no, ti svakako nećeš doći niti blizu 600w, tim više jer teško da ćeš išta ocati u toj škatulji za cipele ukoliko misliš zadržati iole normalne temperature, možda ćeš još i undervoltati pa će potrošnja bit i manja
jedino kasnije vidi jel će ti biti preglasno, iako u toj škatulji će i sama grafa biti potencijalno poprilično glasna, vjerojatno glasnije i od napajanja
Konfa mi je ultra tiha...tisa od Xbox X,za napajanje bih volio da si u pravu i da se ne moram zezat sa novim kad ovo savrseno radi.
Planiram kupit 3080 do 1000eu a za tu lovu bih trebao nac tih model,kuciste mi ima pore pa je doslovno open jer zrak struji na sve strane.
Moj model kucista je sa vented stranicama imaju 3 razlicita u ponudi.
Megatama stvarno misliš ugurat 3080 u svoju škatulicu. Rastalit će je ebote.
Nadajmo se da nece :)
Inace ova moja grafa je 2.7 slot i vidim ima mjesta i za deblju :)
Nisam baš komentirao na ovu temu samo čitam o nekim 2k i 4k rezolucijama kako većina igraju (naravno poštujem) ali meni trenutno na benq xl2546 240hz je cilj preći sa GTX 1060 na RTX 3070, uspio sam nekako izgurat sa 1060 kroz tu 20xx seriju i sada uzimam opet grafu.
Inače sam lik koji uvijek igra 1080p ili manje rezolucije u sve low settingsima i nikako me nezanima RTX ili nešto slično da mi igra izgleda bolje samo ciljam na FPS. Tako da RTX 3070 sa i5 9600k 5.1GHz bi trebalo bili jezivo dobar upgrade u mom slučaju jer me trenutno GTX 1060 (6gb) muči u npr igrama kao BF5 di sam na nekih 135fps u 1080p, dok sam gledao benchmarkove di ljudi sa RTX 2080 i lošijim procesorom od mojeg imaju oko 220fps sve na low u 1080p.
Još jedna dodatna stvar jučer na Nvidia Q&A redditu je netko postavio pitanje i dobio odgovor koji je dosta ljudi očekivalo.
When the slide says RTX 3070 is equal or faster than 2080 Ti, are we talking about traditional rasterization or DLSS/RT workloads? Very important if you could clear it up, since no traditional rasterization benchmarks were shown, only RT/DLSS supporting games.
[Justin Walker] We are talking about both. Games that only support traditional rasterization and games that support RTX (RT+DLSS).
Upravo narucio Corsair SF750 Platinum,stize za dva dana :)
Jedan problem manje,sad cekam recenzije da vidim koji mode 3080 ce mi najbolje odgovarat...mozda opet rog strix.
Jedan problem manje,sad cekam recenzije da vidim koji mode 3080 ce mi najbolje odgovarat...mozda opet rog strix.
Brzo si odustao od Turinga, kao što sam i više puta rekao, Turing je čisti fail.
Uf. Asusove su najskuplje na onoj Britanskoj stranici koja je več postavila cijene.
Konfa mi je ultra tiha...tisa od Xbox X,za napajanje bih volio da si u pravu i da se ne moram zezat sa novim kad ovo savrseno radi.
radilo bi sigurno bez ikakvih problema, osim možda buke - no opet, s tako visokim tdp-om ne očekuj da će te grafe raditi ispod 1.500rpm i na najboljim hladnjacima
moja 1070 msi gaming radi na 1.200-1.300 i to je granica iznad koje nejdem, maksimalno do 1.500
eto, riješio si problem koji vjerojatno nije niti postojao
pa majku mu poljubim, prvo se valjda pogledaju recenzije grafe da vidiš koliko će doista trošiti, d ane kažemo da uvijek postoji mogućnost undervoltanja
ali dobro, s druge strane napajanje nikad nije prejako, ja sam također uzeo sisu prime od 750w da se nađe makar s mojom konfom teško da iskorištavam i trećinu njegova potencijala
Brzo si odustao od Turinga, kao što sam i više puta rekao, Turing je čisti fail.
Odustao?Pa kad dodje rtx4080 planiram ju uzet day one........zasto ne bih?
Uf. Asusove su najskuplje na onoj Britanskoj stranici koja je več postavila cijene.
829 funti ako je to tocna cijena...ne znam koliko bi to trebalo bit ovdje u DE...
radilo bi sigurno bez ikakvih problema, osim možda buke - no opet, s tako visokim tdp-om ne očekuj da će te grafe raditi ispod 1.500rpm i na najboljim hladnjacima
moja 1070 msi gaming radi na 1.200-1.300 i to je granica iznad koje nejdem, maksimalno do 1.500
eto, riješio si problem koji vjerojatno nije niti postojao
pa majku mu poljubim, prvo se valjda pogledaju recenzije grafe da vidiš koliko će doista trošiti, d ane kažemo da uvijek postoji mogućnost undervoltanja
ali dobro, s druge strane napajanje nikad nije prejako, ja sam također uzeo sisu prime od 750w da se nađe makar s mojom konfom teško da iskorištavam i trećinu njegova potencijala
Ma nema veze ovo moje 600 platinum ima jos 5 godina gare pa cu i za to dobit nesto,idem za HR iduci mjesec pa mozda prodam tamo i napajanje i ovu 2080strix.Ne ocekujem da cu dobit previse :)
Od kud ekipa mislite naručiti kartice i gdje je največa šansa da se nešto ugrabi? Mindfactory pa preko posrednika ili neka britanska stranica? Ovo mi je daleko najskuplji GPU koji uzimam i strah me da će mi izmaknuti kroz prste 17tog
Od kud ekipa mislite naručiti kartice i gdje je največa šansa da se nešto ugrabi? Mindfactory pa preko posrednika ili neka britanska stranica? Ovo mi je daleko najskuplji GPU koji uzimam i strah me da će mi izmaknuti kroz prste 17tog
Ja jos ne znam,mislio sam mozda otic u Saturn ili Mediamarkt i kupit/narucit.
Čemu tolika žurba? Ja sam dosad uvijek hladno čekao da se to malo smiri, izađu sve recenzije, ispeglaju driveri itd, pogotovo kad uzimaš nešto tako skuplje, nećeš ništa propustiti ako pričekaš, a definitivno se ne bih borio za rezervaciju.
Čemu tolika žurba? Ja sam dosad uvijek hladno čekao da se to malo smiri, izađu sve recenzije, ispeglaju driveri itd, pogotovo kad uzimaš nešto tako skuplje, nećeš ništa propustiti ako pričekaš, a definitivno se ne bih borio za rezervaciju.
Zato jer se moze desit da bude takva navala na 3080 i 3070 da ih ne budemo vidjeli mjesecima pogotovo u doba korone
829 funti ako je to tocna cijena...ne znam koliko bi to trebalo bit ovdje u DE...
https://www.overclockers.co.uk/asus-geforce-rtx-3080-rog-strix-gaming-10gb-gddr6x-pci-express-graphics-card-gx-44m-as.html
ma treba računat i da su uvijek na početku cijene dignute, za mjesec-dva će to biti dosta niže
to je tako s novim grafama, sjećam se kad su navi izlazile jedna od prvih dostupnih je bila ona katastrofa od msi evoke, gdje je non xt 5700 koštala preko 3.600 kuna, sad ih se da naći ispod 3.000
Zato što čovjek voli miris nove grafičke , a može si priuštiti.
Isto kao što i ja volim miris kremšnita evo upravo ih žena radi mljac mljac.
Na njuškalu ne padaju još cijene starih kartica.
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-geforce-gtx-1080-ti-gaming-x-11gb-0h-rada-racun-garancija-oglas-32321601
https://www.overclockers.co.uk/asus-geforce-rtx-3080-rog-strix-gaming-10gb-gddr6x-pci-express-graphics-card-gx-44m-as.html
ma treba računat i da su uvijek na početku cijene dignute, za mjesec-dva će to biti dosta niže
to je tako s novim grafama, sjećam se kad su navi izlazile jedna od prvih dostupnih je bila ona katastrofa od msi evoke, gdje je non xt 5700 koštala preko 3.600 kuna, sad ih se da naći ispod 3.000
Vidim da Gigabyte ima zanimljive modele u dolasku,imao sam gtx780 windforce 3x ili tako nesto se zvao i grafa je bila zmaj.
Zato jer se moze desit da bude takva navala na 3080 i 3070 da ih ne budemo vidjeli mjesecima pogotovo u doba korone
Može se desit da budu teški fail. Ne leti prije nego ih stevo razmontira.
Može se desit da budu teški fail. Ne leti prije nego ih stevo razmontira.
Pa Nvidia iz generacije u generaciju radi sve bolje arhitekture tako da je logicnije ocekivat nesto vrlo dobro nego nesto vrlo lose.
Ali naravno da cekam testove i recenzije prvenstveno Asusa i Gigabyte pa cu tek onda odlucit sto uzet.
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-geforce-gtx-1080-ti-gaming-x-11gb-0h-rada-racun-garancija-oglas-32321601
izgleda da je prodao grafičku a gle ovog kralja
https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/gaming-pc-oglas-32268689
Vidim da Gigabyte ima zanimljive modele u dolasku,imao sam gtx780 windforce 3x ili tako nesto se zvao i grafa je bila zmaj.
je, i sljedeća serija ima je bila odlična - kolegi sam svojevremeno uzeo giginu gtx 970 g1 gaming, to je bio možda i najbolji model (koliko se sjećam, koštala je okruglo 3.000 kuna)
još uvijek je fura i igra se bez problema na 1080p
Nova arhitektura zna biti problematićna u startu bez obzira što ih rade sve bolje.
koji je kurac tim ljudima, al kad moram psovat
Ops ma maknuo je kad sam ju tu nakeljio MSI 1080TI 3400 Kn
koji je kurac tim ljudima, al kad moram psovat
neam pojma, al uvijek se nađe neka budala koja ne zna pa kupi
Za kujac mu vodeno jer su cijevi na gornjoj strani hladnjaka.
je, i sljedeća serija ima je bila odlična - kolegi sam svojevremeno uzeo giginu gtx 970 g1 gaming, to je bio možda i najbolji model (koliko se sjećam, koštala je okruglo 3.000 kuna)
još uvijek je fura i igra se bez problema na 1080p
Ja jos uvjek imam msi gtx970 gaming u staroj konfi u spremistu 😁
MSI mi je takodjer odlican ali su im grafe oko 320mm a meni pase do 300mm tako da nista od njih nazalost a ne zelim neku njihovu jeftinocu pa da se grije i buci.
Nova arhitektura zna biti problematićna u startu bez obzira što ih rade sve bolje.
Istina je da noviji driveri donose stabilnost i bolje performanse kroz vrijeme.
Ne kupuješ auto pa da ti hitno treba zbog posla, svi mi posjedujemo i sad dobre kartice i možemo ugodno potrošiti tih mjesec,dva, tri...