NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx
500$ za 4K gaming. Stvarno neloše Nvidia.
Prema tome onda lako mogu napraviti 100-150$ grafičku za high 1080p 60fps gaming?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
zuper kaže...
500$ za 4K gaming. Stvarno neloše Nvidia.
Prema tome onda lako mogu napraviti 100-150$ grafičku za high 1080p 60fps gaming?

to se čeka ili nešta od amd-a ako budu dost lošiji, da barem naprave nešta za nas siromahe 

11 godina

Stigli su full specs za Asus Rog Strix 3080

https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX3080-10G-GAMING/

31.85 x 14.01 x 5.78

Mislim da će ti dužina predstavljati problem

Doom Eternal 1080Ti, 2160p ultra detalji AVG 70 fpsa

Doom Eternal 3080, 2160p ultra detalji AVG 140 fpsa

Jbt ovdje govorimo o doslovno 100% razlike. Ja na 1440p imam oko 140 u Doom Eternal i ta igra leti na mom monitoru. Sad će doslovno se u 2160p moći igrati na tom fpsu. 

Doom Eternal 1080Ti, 2160p Doom Eternal 1080Ti, 2160p
Doom Eternal 3080, 2160p ultra detalji Doom Eternal 3080, 2160p ultra detalji
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 3:42 (BeLLicus).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

nadam se da će biti na početku za uzeti Founders EDition grafičke 3070 jer jedino su mi te po izgledu normalne Ovo sve ostalo svijetli na sve strane ko cirkus kolorado

be Cool
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Horned Reaer kaže...

nadam se da će biti na početku za uzeti Founders EDition grafičke 3070 jer jedino su mi te po izgledu normalne Ovo sve ostalo svijetli na sve strane ko cirkus kolorado

Neka hvala, samo ti daj. Ja ću radije neka mi svijetli kao cirkus nego da mi zavija kao Justin Bieber

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
mrsmith kaže...
Horned Reaer kaže...

Neka hvala, samo ti daj. Ja ću radije neka mi svijetli kao cirkus nego da mi zavija kao Justin Bieber

hehe dobra usporedba :) nego sto mislis da su stvarno tako bučne FE? 

be Cool
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sve se to lako pogasi kome smeta svijetla jel. Btw Futura mi je rekla da 3080 odma dobivaju 17.9. Zna se sta je ozbiljna trgovina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 8:23 (BeLLicus).
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
Horned Reaer kaže...
mrsmith kaže...
Horned Reaer kaže...

hehe dobra usporedba :) nego sto mislis da su stvarno tako bučne FE? 

A gle.. valjda nitko ne zna još (ili pak ne smije reći) :D Ali s obzirom na prošle kartice, da.. pretpostavljam da će biti koma. Možda ova bude iznenađenje, tko zna

8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Jedna prednost na novim RTX3080 i 3070 karticama, je izostanak nv-linka, pa proizvodjaci ne moraju smanjivati prvi ventilator.

Ako se usporedi MSI prosle i sadasnje generacije, Trio-X kartica sad ima sva tri venta od 100mm, dok je prije imala 2x100mm + 90mm.

Usput je i kraca 5mm, dakle stane u moje ITX kuciste

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ne znam jel' netko već stavio:

7 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

evo jedan za vlasnike 2080 TI :)

be Cool
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Horned Reaer kaže...

evo jedan za vlasnike 2080 TI :)

Znam da je namijenjeno kao vic... al istina je. Već su i neki streameri komentirali kako 3070 košta kao 2070 na releaseu, ali sad je odjednom jeftina.

RTX se maltene nije koristio zadnje 2 godine, 1080Ti koji se mogao nabaviti za 3000kn, po naša se otprilike između 2070 i 2080, razlika je bila vidljiva u Control.  RTX2000 je bio tek nešto više od beta teasta, slijedeće 2 godine je gdje će se počet koristit i to prvenstveno zahvaljujući konzolama.

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Evo načina ako si netko ne može priuštiti novu 300 seriju 

Moj PC  
20 0 hvala 4
12 godina
BeLLicus kaže...

Stigli su full specs za Asus Rog Strix 3080

https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX3080-10G-GAMING/

31.85 x 14.01 x 5.78

Mislim da će ti dužina predstavljati problem

Doom Eternal 1080Ti, 2160p ultra detalji AVG 70 fpsa

Doom Eternal 3080, 2160p ultra detalji AVG 140 fpsa

Jbt ovdje govorimo o doslovno 100% razlike. Ja na 1440p imam oko 140 u Doom Eternal i ta igra leti na mom monitoru. Sad će doslovno se u 2160p moći igrati na tom fpsu. 

Da moguce je da je predugacka....

Pise da mi suporta 2xslot ali ova moja Strix je 2.7 slot. 

• Supports dual slot GPUs up to 305mm long x 155mm tall

EDIT:

Ovaj model mi pase ali ne znam kakva im je ta serija... 

https://www.asus.com/Graphics-Cards/TUF-RTX3080-10G-GAMING/

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 9:38 (MEGATAMA).
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

ja doslovno razmisljam da preskocim ps5 malo :)

nekako me vuku ove kartice

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ekipa ne kuzim sto je s vama, kao da su vase kartice postale sranje preko noci jer su dosle jace!!? Odjednom igre ne valjaju ako grafika nije na MAX..?

A nije da svi imamo bolesne monitore koje ne mozemo goniti jer se ne smije smanjit detalje. 

Survivor - eye of the tiger
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
toxic kaže...

valjda te trebaju vuc igre pa tek onda kartice
razmisli sto mislis igrat i ovisno o tome odluci kaj ces napravit.
Graficka nije sama sebi svrha

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
metallic kaže...

Ekipa ne kuzim sto je s vama, kao da su vase kartice postale sranje preko noci jer su dosle jace!!? Odjednom igre ne valjaju ako grafika nije na MAX..?

A nije da svi imamo bolesne monitore koje ne mozemo goniti jer se ne smije smanjit detalje. 

Iskreno, ja kupujem 3080 samo zbog Cyberpunka s RTX On :) Jer 1080ti ne podržava, a i performanse na high u 3440x1440 će biti daleko od 100 fps prepostavljam.

17 godina
Santana kaže...
toxic kaže...

stari imam 4k tv spojen s 1440p monitorom i VR naocale.

Znas li kako je ACC zahtjevan ako zelis ostru sliku putem VR-a ili ako stavis na 4k  s malo jacim detaljima?

Jucer sam dobivao ravno 30-40 fpsa na VR naocalama, to je jedan od primjera

No svakako nije nuzno da moram uzeti novu seriju grafickih, vec sam naveo da samo razmisljam.

12 godina
mrsmith kaže...
metallic kaže...

Iskreno, ja kupujem 3080 samo zbog Cyberpunka s RTX On :) Jer 1080ti ne podržava, a i performanse na high u 3440x1440 će biti daleko od 100 fps prepostavljam.

Dobro kuzim vas nekolicinu, al sto se s drugima sto se tresu bzvz?!

17 godina
metallic kaže...
mrsmith kaže...
metallic kaže...

Dobro kuzim vas nekolicinu, al sto se s drugima sto se tresu bzvz?!

Ma daj, jel uopce bitno zaso neko sebi npr mjenja 1080ti za 3080? who cares ? život je jebeno kratak

12 godina

@toxic; Tocno, nije bitno, to i ja zelim reci.

Al ekipa se grci kao da je od zivotne vaznosti.

Iako volim TECH, malo mi je gadljiv takav slijepi konzumerizam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 10:18 (metallic).
10 godina
metallic kaže...

nisam vidio nikoga da se grči. Ljudi su uzbuđeni i to je to. Ne znam na kojem ti misliš da si forumu, na bug.hr su entuzijasti za razne tehnologije, pogotovo PCa. Mnogi su gameri, i to im je hobi. Kad odeš na forum o povrću tamo su svi sretni kad krene krumpira luka po ulici. Ne kužim u čemu je problem. 

9 godina
toxic kaže...
Santana kaže...
toxic kaže...

stari imam 4k tv spojen s 1440p monitorom i VR naocale.

Znas li kako je ACC zahtjevan ako zelis ostru sliku putem VR-a ili ako stavis na 4k  s malo jacim detaljima?

Jucer sam dobivao ravno 30-40 fpsa na VR naocalama, to je jedan od primjera

No svakako nije nuzno da moram uzeti novu seriju grafickih, vec sam naveo da samo razmisljam.

Pa ak imas pravi razlog ne vidim zasto ne
Meni je samo do cyberpunk-a, da nema njega nebi nit gledo ove graficke

za ovo drugo kaj ja na pc-u igram mogu si kasnije uzet i rtx2060 kad ce bit "badava"

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 10:30 (Santana).
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Koja će onda bit cijena 3070 kod nas? Baš sad gledam račun od 1070 iz 2016 kad sam ju uzeo 

Koliko će 3070 biti brža od 1070???

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
12 godina
Cansee kaže...
metallic kaže...

nisam vidio nikoga da se grči. Ljudi su uzbuđeni i to je to. Ne znam na kojem ti misliš da si forumu, na bug.hr su entuzijasti za razne tehnologije, pogotovo PCa. Mnogi su gameri, i to im je hobi. Kad odeš na forum o povrću tamo su svi sretni kad krene krumpira luka po ulici. Ne kužim u čemu je problem. 

Ti ne kuzis jer si u hajpu, kao i drugi. Nije ovo prvi pravi GeN skok pa sam u cudu. Ekipa se tu doslovno sokirala, svrasavaju, traze napajanja, kucista. LoL

Kad smo kod Buga, tu sam 10godina, i znam kakav je forum i cime se bavi. Samo malo pogledaj kakve se teme otvaraju i koliko malo HW entuzijasta i ozbiljnih forumasa je ostalo. Zato razmisli prije nego pametujes.

17 godina
Santana kaže...

cuj meni se prvi puta dogodilo da sam preskocio neku seriju grafickih a to je prva serija rtxica

Mislim da svi mogu pronaci najmanje 1 razlog zasto njima ova serija treba...

Realno serija je brutalno dobra,  entry lvl 3070 ce imati performanse 2080ti a biti ohoho jeftinija, kako ne bih bio uzbuden...

uzeti npr 3080 spojiti 4ktv ili monitor VR ili 1440p zdrmati s dva klika sve na max. Upaliti RT i DLSS 2.0... fpsa more, lagano bez brige

S time jos vise jer nisam RTX imao prilike isprobati na svom setupu.

17 godina
gocc01 kaže...

Koja će onda bit cijena 3070 kod nas? Baš sad gledam račun od 1070 iz 2016 kad sam ju uzeo 

Koliko će 3070 biti brža od 1070???

3070 ce biti jednako brza kao 2080ti po onome sto najavljuju.

9 godina
toxic kaže...
Santana kaže...

cuj meni se prvi puta dogodilo da sam preskocio neku seriju grafickih a to je prva serija rtxica

Mislim da svi mogu pronaci najmanje 1 razlog zasto njima ova serija treba...

Realno serija je brutalno dobra,  entry lvl 3070 ce imati performanse 2080ti a biti ohoho jeftinija, kako ne bih bio uzbuden...

uzeti npr 3080 spojiti 4ktv ili monitor VR ili 1440p zdrmati s dva klika sve na max. Upaliti RT i DLSS 2.0... fpsa more, lagano bez brige

S time jos vise jer nisam RTX imao prilike isprobati na svom setupu.

Meni smrdi samo ta memorija, ak kupim 3070 znaci necu 2 godine nista kupovat, a vec danas 8GB moze bit na knap,a kaj ce tek bit poslje kad prave next gen igre krenu dolazit kad ih konzole poguraju dalje.

12 godina
metallic kaže...
Cansee kaže...
metallic kaže...

Ti ne kuzis jer si u hajpu, kao i drugi. Nije ovo prvi pravi GeN skok pa sam u cudu. Ekipa se tu doslovno sokirala, svrasavaju, traze napajanja, kucista. LoL

Kad smo kod Buga, tu sam 10godina, i znam kakav je forum i cime se bavi. Samo malo pogledaj kakve se teme otvaraju i koliko malo HW entuzijasta i ozbiljnih forumasa je ostalo. Zato razmisli prije nego pametujes.

Ovdje u ovom trenutku ti pametujes,sta se tebe tice sto netko radi sa svojim novcem?

Takve prodike ostavi za svoju zenu i djecu ako ih imas.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice