MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)

poruka: 324
|
čitano: 112.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

padaju cjene gtx-ica klikNevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
RE: MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)
superJozo kaže...

Je samo se jako vise nego često dogodi da mi ovdje u hrvatskoj vidimo K a ne price cut, bogte Call of Duty 2 dode u nasim trgovinama jos uvijek 300 kuna, dok ga dalje skoro besplatno dijele za nekih 40 kuna...

15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Nek uzme GTX 460 u drugoj trgovini i to je to, 100KN gore dole, ako ce cekat novu seriju, najbolje mu je da ceka DX20 i Windows 15.

malo bas pogledao po nasim ducanima na netu i nigdje nema za 1600kn, najmanje sto sam nasao 1850kn, sad gledajuci za 1600 je kartica isplativa ali bome za 1900+ vec nije.....za 100 kn vise 5850 i deri.....mislim da se kod nas u dogledno vrijeme nece moc nabavit 460 1GB za 1600kn....tko je jamio jamio.....

Google is your friend
17 godina
superJozo kaže...

Najbolji komentar je : "AMD did not bother slashing the price, because it does not affect their sales."

ATiGamer kaže...

GTX460 otkako je izašla je ostvarila dobru prodaju. To znači kako je prodaja 5850 opada, a proporcionalno s tim ATI gubi novce. Njima je u interesu da se kartice prodaju i logično rješenje je da se cijena snizi pošto će malo tko kupiti 500 kn skuplju karticu koja ima samo malo bolje performanse.

Neće dugo potrajat...

Uostalom oni prodaju u tisućama, AMD u milijunima.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
odjavljen
superJozo kaže...

Hm, toliko onda o onoj tvrdnji da nvidia jako puno gubi sa svakim proizvedenim čipom.

Mew kaže...
superJozo kaže...

Je samo se jako vise nego često dogodi da mi ovdje u hrvatskoj vidimo K a ne price cut, bogte Call of Duty 2 dode u nasim trgovinama jos uvijek 300 kuna, dok ga dalje skoro besplatno dijele za nekih 40 kuna...

COD2 nabaviš za 50KN, neznam zašto te to muči. Sve se da pronaci po povoljnim cjenama, samo treba znati trazit.

Jurky kaže...
Weky kaže...

Nek uzme GTX 460 u drugoj trgovini i to je to, 100KN gore dole, ako ce cekat novu seriju, najbolje mu je da ceka DX20 i Windows 15.

malo bas pogledao po nasim ducanima na netu i nigdje nema za 1600kn, najmanje sto sam nasao 1850kn, sad gledajuci za 1600 je kartica isplativa ali bome za 1900+ vec nije.....za 100 kn vise 5850 i deri.....mislim da se kod nas u dogledno vrijeme nece moc nabavit 460 1GB za 1600kn....tko je jamio jamio.....

To je istina, al evo izgleda da ce opet cjene ici prema dolje ako je vjerovati fudzilli.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
superJozo kaže...

Najbolji komentar je : "AMD did not bother slashing the price, because it does not affect their sales."

ovaj clanak najbolje govori o cijeloj situaciji na trzistu ......

weky nvidija gubi na svakoj 470/480 i sad ce gubiti jos vise, ali u globalu ce izgubiti manje ako prodaju po ikakvoj cijeni nego bace proizvedene cipove u kontejner.....,ovo su potezi ocajnika i svima je to jasno, jedino ti nemozes ili neces zbrojit dva i dva....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 15:22 (Jurky).
16 godina
Hyperion kaže...

Na papiru HD5830 je protivnik GTX460 zato sam i stavio navodnike, a ATI neće sigurno spuštat cijenu HD5850 još neko vrijeme (vjerovatno tek krajem ljeta kada izađe HD6) kada zna da nvidia baš i nezarađuje na GTX460.

Pa čak i gtx460 768mb je jači od hd5830 uz to jeftiniji 200 kn tako da nema tu govora o konkurenciji te dvije grafe ni na papiru.Ova hd5830 je teški promašaj.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
15 godina
odjavljen

Ma ne briga mene dali nvidia gubi dobiva, meni je glavno perfomanse kartice. Mene nebirga hoćeli netko dobiti izgubiti na proizvodu. Ako ja mogu za 3000kn kupiti GTX 460 SLI koji su dosta brzi i bolji od 5870, onda je to meni super. Isto i sa jednom GTX 460.

Baš me briga što oni gube, nek ja dobivam.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Hyperion kaže...

1.LOL samo su odrezali dobar dio čipa i ništa drugo.

2.Nemora ATI snižavat cijenu HD5850 samo zbog jedne kartice koja uopće nije njen protivnik nego je to "HD5830" kojoj je ATI već snizio cijenu.

3.Vrlo niske temp... pa vidiš da je nereferentni cooler na njoj.

1.Vidiš dobro si to spomenuo. Odrezali dobar dio GF100(GTX465) čipa i dobili bolji GF104(GTX460 1Gb) čip.Čudesno zar ne?

2. Tu si se gadno zahebo. HD5830 nema šta tražit protiv GTX460 jer ju ova ostavlja u prašini, a HD5850 u najboljem slučaju je 5FPS-a bolja.

Pa sad ti vidi dal svaki FPS od HD5850 vrijedi 100kn. Uglavnom evo ti slike sa Anandtecha pa se uvijeri.

3. Istina i bog temperature su niže nego da je sa referentnim, al GTX460 1Gb je i sa referentnim hladnjakom hladnija od HD5850, i tu su slike sa anandecha.

morati cu si uskoro kupiti gainwardovu 460 gtx gs verziju :)

za sad je 5850 u igrama malko bolja,ali vidjeti cemo hoce li biti bolja kad izadju novi driveri,e to je pravo pitanje :)

a 460 gtx je novi best buy

15 godina
odjavljen

Neće biti nikakvih bostova u novim driverima, ni sa GTX 460, a još manje sa 5850. Obje kompanije su izvukle max iz svojih drivera trenutno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mew kaže...
superJozo kaže...

COD2 nabaviš za 50KN, neznam zašto te to muči. Sve se da pronaci po povoljnim cjenama, samo treba znati trazit.

Nije meni problem nac software po niskim cijenama online, pa nije cak ni hardware svoj DS sam nabavio u americi za 750 kuna prije 3 godine i lik mo poslo postom sve zajedno 800.

Meni je problem sto kodnas dode sve ko 20~50% skuplje nego bilo gdje dalje... za svojih evo 3000 i nesot kuna koje imam mogo bi kupit duplo bolji monitor i grafu u americi... I onda se ameri zale sto im igre kostaju sada 60$ a prije su 50$ majku im...  ufff... I sad sam jos izfrustriran sto sam promasio 460cu za 1600...

16 godina
crozoki kaže...

za sad je 5850 u igrama malko bolja,ali vidjeti cemo hoce li biti bolja kad izadju novi driveri,e to je pravo pitanje :)

E to se čeka jer još nisu izašli driveri uštimani baš za ovu verziju od 1gb

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
15 godina
odjavljen
dery kaže...
crozoki kaže...

Neće ni bolji izlazit. Jer su ovo najbolji i bit ce samo ispravci bugova u buducnosti i minimalna poboljsanja u najnovijim igrama (one koje izadu danas/sutra).

15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ma ne briga mene dali nvidia gubi dobiva, meni je glavno perfomanse kartice. Mene nebirga hoćeli netko dobiti izgubiti na proizvodu. Ako ja mogu za 3000kn kupiti GTX 460 SLI koji su dosta brzi i bolji od 5870, onda je to meni super. Isto i sa jednom GTX 460.

Baš me briga što oni gube, nek ja dobivam.

pa nisam gore nigdje spomenuo 460 vec 470/480, slazem se s tobom oko 460SLI jer bi kod mene jedino igrala u tom obliku neku ulogu, single 460 nedolazi u obzir pogotovo po cijeni 1900kn,a sad da dodje sli 460 3.000kn bilo bi odlicno ali kako vidim  blize je 3800kn sto je opet najjeftinija kombinacija SLI/crossfire, ako gledamo u tom segmentu, ali opet 3800kn je puno novaca, dok ne saznamo sto donosi 6XXX

Google is your friend
16 godina
neaktivan

Bok . Dali je netko od vas na netu pronašao podatak o tome koliki je postotak ispravnih čipova kod izrade GPU-a 460 GTX.

Trgovac u dučanu gdje sam tražio karticu je rekao da ih nemogu proizvesti toliko u odnosu kakva je potražnja , e sada dali zbog dobre prodaje ili malog jilda u proizvodnji ?

baster
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
dery kaže...
crozoki kaže...

Neće ni bolji izlazit. Jer su ovo najbolji i bit ce samo ispravci bugova u buducnosti i minimalna poboljsanja u najnovijim igrama (one koje izadu danas/sutra).

Imaš kristalnu kuglu pa znaš da su ovi najbolji ili samo radiš u nVidiji?

15 godina
odjavljen

Iz iskustva govorim, a to iskustvo je veliko preko 10 godina. U radu sa različitim karticama. Od GLIDE API-a i Voodoo Kartica, pa do sve R300 arhitekture, znam da bolji driveri nece biti, niti se driveri mogu uraditi da ubrzaju odredenu karticu za 20-ak % recimo. To bi ubrzanje bilo proporcjonalno na svim karticama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzeo Gainward GeForce GTX 460 1Gb GS i vidim da na njoj nema hladnjaka na vrm-ovima, vjerovatno se dobije samo uz GS-GLH verziju kartica je potpuno ista kao i GS samo vjerovatno sa drugim bios-om i tim hladnjakom na vrm.

Postoje rupe za prišarafit hladnjak na vrm.........dali je poželjno da se stavi hladnjak na vrm ?

Ne mislim karticu klokat dok to nebude nužno da bi se igra vrtila kako treba.....

Vjerovatno je ista priča sa palit kartama uz sonic se ne dobije hladnjak na vrm ,a uz sonic platinum da......

Po stranim forumima je pisano kako je palit u prvim serijama sonic platinum "zaboravio" stavit hladnjak na vrm........

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 17:22 (amano).

0 0 hvala 0
15 godina
amano kaže...

Uzeo Gainward GeForce GTX 460 1Gb GS i vidim da na njoj nema hladnjaka na vrm-ovima, vjerovatno se dobije samo uz GS-GLH verziju kartica je potpuno ista kao i GS samo vjerovatno sa drugim bios-om i tim hladnjakom na vrm.

Postoje rupe za prišarafit hladnjak na vrm.........dali je poželjno da se stavi hladnjak na vrm ?

Ne mislim karticu klokat dok to nebude nužno da bi se igra vrtila kako treba.....

Vjerovatno je ista priča sa palit kartama uz sonic se ne dobije hladnjak na vrm ,a uz sonic platinum da......

Prišrafi , od viška glava ne boli , pogotovo što VRM isporučuje 160W snage čipu a sve to na malom prostoru...

16 godina
neaktivan

Nemoj, ionako imaš garanciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Hehe, baš tako, kad istekne garancija onda se pobrinuti da grafa radi dobro, do tad ako rikne dobit ćeš istu ili noviji model ako bude kasnije postojao(kao što sam ja 8800gts kad je rikla dobio 9800gt u zamjenu Smijeh)

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemora se skidat naljepnica za garanciju da bi se namontiro hladnjak na vrm........naljapnica je sa gornje strane na šarafu koji drži hladnjak na GPU

Ali neću ništa dirat ,karta radi odlično ...oduševljen sam kako vrti igre na full hd plazmi ...............,a predobra mi je stvar što daje kroz HDMI i zvuk pa se nemoram zezat sa posebnim zvučnicima........

neka rikne u ruku od 2 godine kako kaže Stoja pa će možda bit đabe nova serija........,ako izdrži 2 godine onda ćemo montirat hladnjak na vrm pa na clock do daske.......ali ne vjerujem da ću izdržat toliko a da ne kupim novu grafulju Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 17:38 (amano).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Iz iskustva govorim, a to iskustvo je veliko preko 10 godina. U radu sa različitim karticama. Od GLIDE API-a i Voodoo Kartica, pa do sve R300 arhitekture, znam da bolji driveri nece biti, niti se driveri mogu uraditi da ubrzaju odredenu karticu za 20-ak % recimo. To bi ubrzanje bilo proporcjonalno na svim karticama.

Dobro znaš da u informatici nikad nejde sve po jednakoj krivulji / pravcu.  Slijedeći driveri mogu dići performanse za 10% i tako prestići HD5850 recimo (karikiram). Vjerujem da se softverskim optimiziranjem može još dosta toga postići.

16 godina
microman kaže...

svaka čast na testu, vrhunski odrađeno! Pomogao si mi da odlučim koju ću graf. kupiti, hvala :)

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
odjavljen
franky kaže...
Weky kaže...

Dobro znaš da u informatici nikad nejde sve po jednakoj krivulji / pravcu.  Slijedeći driveri mogu dići performanse za 10% i tako prestići HD5850 recimo (karikiram). Vjerujem da se softverskim optimiziranjem može još dosta toga postići.

Vjeruj mi, nece ni 2% donjeti. Pa ni ATi nije donio više od 20% za 5870 odkad je izisla, a kamoli da nvidia nakon 3-4 revizije za Fermi arhitekturu donese nekih 20%. Nemoguce.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...
Weky kaže...

Vjeruj mi, nece ni 2% donjeti. Pa ni ATi nije donio više od 20% za 5870 odkad je izisla, a kamoli da nvidia nakon 3-4 revizije za Fermi arhitekturu donese nekih 20%. Nemoguce.

Ti si rekao da su ovu najbolji driveri i da slijedeći neće donijeti poboljšanje, a ako donese i 2% onda su slijedeći najbolji ;)

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

To isto uradiš sa MSI AfterBurnerom za minut posla. I čak nemoraš tih 100% uključit.

15 godina
Weky kaže...

To isto uradiš sa MSI AfterBurnerom za minut posla. I čak nemoraš tih 100% uključit.

Da , ali ovo ti proizvođač garantuje, doduše bed je što je ireverzibilno.

15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
Weky kaže...

Da , ali ovo ti proizvođač garantuje, doduše bed je što je ireverzibilno.

Vjeruj mi nije bed...

Evo pisao sam mail ADMu i odgovorili su mi da bi Gigabyteova 460 GTX trebala doci opet za nekid 10~14 dana u trgovinu, ali nisu sigurni kakva ca biti cijena :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 19:20 (Mew).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice