MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)

poruka: 324
|
čitano: 112.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)
Mitch kaže...

Cini se da cu zanemarit 6xxx seriju, kupit cu GTX 460, dali griješim ?              

EDIT - gledam da ce trajat duze vrijeme (oko 2-3 godine)                              

IMO griješiš.

17 godina
franky kaže...
Mitch kaže...

IMO griješiš.

Ne griješi. Prave performanse i cijene se još uvijek ne znaju, a pošto ATI drži monopol, ne znači da će spustiti cijene prošloj ( HD 5) seriji, isto kao što i Nvidia sad radi sa GT200 serijom.

Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.

We are nothing but the stones to pave the way...
16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
franky kaže...
Mitch kaže...

IMO griješiš.

Ne griješi. Prave performanse i cijene se još uvijek ne znaju, a pošto ATI drži monopol, ne znači da će spustiti cijene prošloj ( HD 5) seriji, isto kao što i Nvidia sad radi sa GT200 serijom.

Da obrazložim:

ATi će sigurno sa novom serijom donijeti nove perfomanse te sijesti na tron svih mogucih segmenata (low end, mid aka best buy, high end)

HD6770 sa cijenom ocekivanom ispod 1800 kn, a perfomansama puno iznad GTX460 će biti best buy. 

Ništa te ne košta da pričekaš koji mjesec do izlaska nove serije ATija pa da odlucis. nVidia nece izdavati nista novo do 11. mjeseca, a i to ce biti bazirano na sadasnjoj arhitekturi (citaj : nema većih poboljšanja perfomansi)

16 godina
neaktivan
franky kaže...
Ad4pt3r kaže...
franky kaže...
Mitch kaže...

IMO griješiš.

Da obrazložim:

ATi će sigurno sa novom serijom donijeti nove perfomanse te sijesti na tron svih mogucih segmenata (low end, mid aka best buy, high end)

HD6770 sa cijenom ocekivanom ispod 1800 kn, a perfomansama puno iznad GTX460 će biti best buy. 

Ništa te ne košta da pričekaš koji mjesec do izlaska nove serije ATija pa da odlucis. nVidia nece izdavati nista novo do 11. mjeseca, a i to ce biti bazirano na sadasnjoj arhitekturi (citaj : nema većih poboljšanja perfomansi)

Ajmo se kladit da če HD6770 doč iznad 1800kn

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
franky kaže...
Ad4pt3r kaže...
franky kaže...
Mitch kaže...

IMO griješiš.

Da obrazložim:

Sudeći po prošlim serijama - neće.

HD5770 pri izlasku oko 1450, HD4830 oko 1800.

16 godina
neaktivan
franky kaže...

Sudeći po prošlim serijama - neće.

HD5770 pri izlasku oko 1450, HD4830 oko 1800.

HD4850 oko 1200kn, HD4870 oko 1800kn, HD 4770 oko 900kn/ HD5850 2100kn,HD5870 3000kn, HD5770 1200kn.

Kažem ti HD6770 1800+kn, a ako si toliko siguran idemo se kladit u 100kn.

I'll be back
15 godina
neaktivan

Budimo realni ako je dobra kao sto svi govore 6770 je konkurencija 460 GTX i doci ce kao ona mozda malkice vise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

može savjet, dali se bolje isplati uzeti

SAPPHIRE Radeon HD 5850 1GB GDDR5 Vapor-X koja je u večini slučajeva nešto skuplja  a ima takt 635Mhz ili
SAPPHIRE Radeon HD 5850 1GB GDDR5 TOXIC koja ima veće taktove 675Mhz u odnosu na 635 kod Vapor-X modela a isto ima Vapor -X hlađenje.
nije mi jasno zasto je ova obična vapor-x skuplja od toxic modela koji ima veće taktove i isti hladnjak, koja je na kraju od njih bolja??
Hvala
od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

može savjet, dali se bolje isplati uzeti

SAPPHIRE Radeon HD 5850 1GB GDDR5 Vapor-X koja je u večini slučajeva nešto skuplja  a ima takt 635Mhz ili
SAPPHIRE Radeon HD 5850 1GB GDDR5 TOXIC koja ima veće taktove 675Mhz u odnosu na 635 kod Vapor-X modela a isto ima Vapor -X hlađenje.
nije mi jasno zasto je ova obična vapor-x skuplja od toxic modela koji ima veće taktove i isti hladnjak, koja je na kraju od njih bolja??
Hvala

Nijedna. Uzmi običnu 5850 s referentnim hladnjakom jer se ne isplati davati još parsto kuna za VaporX ili Toxic verziju. Ako se imalo razumiješ komp taj ćeš klok od Toxic verzije sam podesiti za minutu bez po muke. A bolji hladnjak ti ne treba jer 5000 serija je dosta hladna. Možda bi VaporX hladnjak i bio prednost kada bi išao na nešto veće taktove no granica ti je oko 900MHz core pošto nemaš mogućnosti softverskog voltmoda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 12:47 (ATiGamer).
16 godina

Nijedna. Uzmi običnu 5850 s referentnim hladnjakom jer se ne isplati davati još parsto kuna za VaporX ili Toxic verziju. Ako se imalo razumiješ komp taj ćeš klok od Toxic verzije sam podesiti za minutu bez po muke. A bolji hladnjak ti ne treba jer 5000 serija je dosta hladna. Možda bi VaporX hladnjak i bio prednost kada bi išao na nešto veće taktove no granica ti je oko 900MHz core pošto nemaš mogućnosti softverskog voltoda.

ee štos je u tome što ja graf neću uzimati u Hr nego preko grane pa je razlika između toxic i vapor_x verzije je recimo modža 10-20€ kako u kojoj trgovini, mene zanima koja je bolja od te dvije jer po cijeni ispada da je bolja ova obična Vapor-X od one toxic verzije a i ona ima isti taj Vapor_x hladnjak i to mi sada nije jasno?

Imam priliku i za nekih 15€ manje nabaviti Gainward gtx 460 1gb "GS" ali kontam da je ova 5850 Toxic bolja od nje pa sam odustao a 15-20€ mi ne znači ništa jer graf ne namjeravam mjenjati tako skoro!

15 godina
neaktivan

Toxic je bolja kartica jedino zbog većeg takta. Ostalo je sve identično Vapor-X verziji (PCB, hladnjak...)

Ako već namjeravaš uzeti nereferentnu karticu razmisli i o Asus EAH5850 verziji. Imaš recenziju od kolege Bladepu koji ju je baš jučer nabavio i kartica je zvijer. Asus inače izbacuje probrane čipove koji u većini slučajuva postižu najbolje rezultate pri klokanju. A uz to ćeš imati mogućnost voltmoda. Ukoliko je imaš priliku kupiti naravno.

Što se tiče navedene dvije kartice, ja sam rekao svoje mišljenje. Obična (referentna) safirka i vozi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...

Toxic je bolja kartica jedino zbog većeg takta. Ostalo je sve identično Vapor-X verziji (PCB, hladnjak...)

Ako već namjeravaš uzeti nereferentnu karticu razmisli i o Asus EAH5850 verziji. Imaš recenziju od kolege Bladepu koji ju je baš jučer nabavio i kartica je zvijer. Asus inače izbacuje probrane čipove koji u većini slučajuva postižu najbolje rezultate pri klokanju. A uz to ćeš imati mogućnost voltmoda. Ukoliko je imaš priliku kupiti naravno.

Što se tiče navedene dvije kartice, ja sam rekao svoje mišljenje. Obična (referentna) safirka i vozi.

eee  pa vidiš to ti nije loša ideja samo te nisam skužio koji točno model 5850 od asusa kad sve imaju tu oznaku EAH5850
koja bi to bila odavdje:

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ta ti podržava softverski voltmod ja ju imam doma.

Natjerao sam ju na 975/1250MHz što je 250MHz više na core i 250MHz više na memoriji!Cool

Samo moraš uzeti baš tu sa slike jer je to ona najstarija.

Ne grije se jako niti overclockana ako to misliš?

Inače su temperature 48° u mirovanju i 68° u load (igre i benchmark)

Ako je clockaš ne brini ne prelazi u full loadu 84°što je još zdravo za grafeNevinašce

trash bin can:S
15 godina
protjeran
microman kaže...

Ja bi se prvi okladio ali svi dobro znamo da su nasi trgovci gamad pohlepna i u samom startu prodaje (prvih tjedan dva) nabit ce gadan porez na budale jer ce odnos perfor cijena novih AMD Radeona bit kick ass

Ali zato se odmah sad mozemo okladit da preporucena cijena Barta (famozni hd 6770 ili 6870) nece preko 200$ u SAD-u odnosno preko 200€ u Europi, tocnije PRO verzija ce bit bliza 150 a XT verzija blize 200$

i da tko sad navrat nanos kupuje novu graficku je budala, za cca mjesec dana u nas precjenjeni GTX 460 1gb(1800kn) ide dolje za minimalno 500kn - o ostalim karticama da ne govorim

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
microman kaže...

Ja bi se prvi okladio ali svi dobro znamo da su nasi trgovci gamad pohlepna i u samom startu prodaje (prvih tjedan dva) nabit ce gadan porez na budale jer ce odnos perfor cijena novih AMD Radeona bit kick ass

Ali zato se odmah sad mozemo okladit da preporucena cijena Barta (famozni hd 6770 ili 6870) nece preko 200$ u SAD-u odnosno preko 200€ u Europi, tocnije PRO verzija ce bit bliza 150 a XT verzija blize 200$

i da tko sad navrat nanos kupuje novu graficku je budala, za cca mjesec dana u nas precjenjeni GTX 460 1gb(1800kn) ide dolje za minimalno 500kn - o ostalim karticama da ne govorim

U potpunosti se slažem sa tobom, al hebiga tak je to unas Hrvata. Kod nas je početni scenarij HD6770 1900kn+(rang HD5850), dam se kladit da neče bit niže, pohlepa je pohlepa, a posebice kod vručih komada, dobar primjer je Gigabytova GTX460(256bit)

I'll be back
17 godina
dado8 kaže...

I to opet povlači onu hobotnicu kojoj se ja smijem... Ljudima koji su htjeli kupit nove grafičke savjetovalo se da čekaju izlazak nove serije, tada će im se savjetovat da nova serija pojeftini jer je bolja od stare serije i ko je lud kupovat staru pokraj nove, onda treba čekat da pojeftini GTX460 i baš će tada taj koji je još u 7 mjesecu pitao za savjet kartice htjet ubost tu GTX-icu i onda će pitat dali je to dobra kupnja reći ćemu se NE... "nvidia/ATI samo šta nije izbacila KICKASS product" kako kaže Rodney Reynolds

ššššš - možda su u šumi
16 godina
protjeran
doktor1 kaže...
dado8 kaže...

I to opet povlači onu hobotnicu kojoj se ja smijem... Ljudima koji su htjeli kupit nove grafičke savjetovalo se da čekaju izlazak nove serije, tada će im se savjetovat da nova serija pojeftini jer je bolja od stare serije i ko je lud kupovat staru pokraj nove, onda treba čekat da pojeftini GTX460 i baš će tada taj koji je još u 7 mjesecu pitao za savjet kartice htjet ubost tu GTX-icu i onda će pitat dali je to dobra kupnja reći ćemu se NE... "nvidia/ATI samo šta nije izbacila KICKASS product" kako kaže Rodney Reynolds

zacarani krug.. Cool

17 godina
protjeran

koji traje jos od nvidia 4600 agp verzije .... barem za mene ....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali je gtx460 1gb dovoljno za igranje svih aktualnih igara na 24" full HD monitoru na 1920*1080? Ako ne koji monitor bi mi preporučili, a da nije manji od 22", do cca 1600kn. Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne prvi na pamet mi pada metro,Crysis Warhed sa enthusiast al bez AA filtra.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nećeš moći nadolazeće DX11 igre na Full HD vrtiti sa GTX460 1GB.

Barem GTX470 treba.

I ta ti je ionako best buy sada. Ima ih po 2200 kuna što je itekako isplativa kupnja za karticu performansi kao HD5870 možda 5% slabija sa novim forceware drajverima.

Evo ti na primjer za tu rezu. Link

Ovu ASUS-icu si ja namjeravam kupit ako nova HD6870 ne bude povoljna kad izađe.

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
13 godina
protjeran

Koliko bi godina izdržala ova kartica da joj voltažu stavim na 1037?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)
NiramX kaže...

Koliko bi godina izdržala ova kartica da joj voltažu stavim na 1037?

Aj dođi sebi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice