Kupiti graficku sad ili cekati DirectX 11?

poruka: 85
|
čitano: 14.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Kupiti graficku sad ili cekati DIRECTX 11???
Core2Duo2 kaže...
durex kaže...

al danas ni jedna 8800 nemože vrtjet DX10 igru u punom sjaju.

durex kaže...

Govorim vam da ce HD5xx i GT300 serija biti preslaba za igranje DX11 u punom sjaju.

Ma nemoj.

Aj reci mi da li može 8800GTX vrtjet Crysis na 1680*1050 Very High + AA?

Jedina DX10 igra koja je manje zahtjevna je HAWX.

HD2900XT je još gori u DX10 igrama.

Tako će isto biti i sa prvim DX11 karticama.

Naravno, za normalno igranje se podrazumjeva barem 30-40FPS, ispod toga je loše.

Plus toga, glup ti je komentar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 17:05 (durex).
17 godina
neaktivan
durex kaže...

da bravo... Našao si spominjat crysis kao predstavnika dx10 igre, pa njaga jedva GTX2** serija tjera na very high pri visokim rezama...

8800gtx je u svoje vrijeme tjerao, a i danas tjera uredno dx10 naslove (ne ubrajam ove lude uber igre gladne skupog hardvera, tipa crysis).

Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 17:16 (Core2Duo2).
16 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...
durex kaže...

da bravo... Našao si spominjat crysis kao predstavnika dx10 igre, pa njaga jedva GTX2** serija tjera na very high pri visokim rezama...

8800gtx je u svoje vrijeme tjerao, a i danas tjera uredno dx10 naslove (ne ubrajam ove lude uber igre gladne skupog hardvera, tipa crysis).

Pa crysis je prava igra koja pokazuje mogućnosti DX10.

Da, 8800GTX i HD2900XT serija vrti, ali na 20FPS.

16 godina
neaktivan
durex kaže...

Ti zivis ispod kamena u zadnje vrijeme? Znas koliko je stara 8800GTX i HD 2900XT??  Pogledaj si benchmarke sa GTX 295 i HD4870x2, a ne da usporedujes Crysis sa grafama od prije vise od godinu dana...

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
durex kaže...

al danas ni jedna 8800 nemože vrtjet DX10 igru u punom sjaju.

durex kaže...

Govorim vam da ce HD5xx i GT300 serija biti preslaba za igranje DX11 u punom sjaju.

Ma nemoj.

Mozda ce ti zvucat cudno, al covjek je zaista u pravu. Niti jedna 8800 (upogonjena u kombinaciji s bilo kojim procesorom) ne moze izvrtit Crysis u HD rezoluciji na max sa ukljucenim AA. Ista je situacija sa GTA 4. Za ocekivati je da ce i sa serijom HD5xx i GT300 biti slicna situacija.

16 godina
neaktivan
Kupiti graficku sad ili cekati DIRECTX 11???

Po meni nema razloga da se oteze s kupnjom jer ce te nove graficke ionako kostati iznad tog tvog budgeta tako da bi morao ustedjeti jos nesto para, a kada i dodju onda ces svejedno morat dati vise od duplo para za duplo bolje performanse. To je zacarani krug...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Niti jedna 8800 (upogonjena u kombinaciji s bilo kojim procesorom) ne moze izvrtit Crysis u HD rezoluciji na max sa ukljucenim AA.

Nije tu ništa čudno... da može tko bi kupovao novije kartuše?

Ali poanta je da zasigurno neće biti više od par igara koje prve dx11 (mainstream) kartice neće moći vrtit kako spada. (Danas je to čuveni crysis)

A gta4 je priča za sebe. DX9 igra, loše optimizarana, portana sa konzola, traži snagu cpu-a koju posjeduju konzolice kao ps3, a grafika je tu u sasvim drugom planu, tako da je nju nezahvalno spominjat.

Only God (& mod) can judge me
17 godina
neaktivan

8800GTX i danas vrti sve igre prihvatljivo dobro na skoro najboljim detaljima. DX11 kartice nisu zanimljive zbog DX11 nego brzine za DX10.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Independent kaže...
durex kaže...

Ti zivis ispod kamena u zadnje vrijeme? Znas koliko je stara 8800GTX i HD 2900XT??  Pogledaj si benchmarke sa GTX 295 i HD4870x2, a ne da usporedujes Crysis sa grafama od prije vise od godinu dana...

looool

pa ja ti govorim o prvim počecima dx10 grafike

crysis je bila prva dx10 igra, a 8800gtx i hd2900xt bile prve dx10 kartice

pa je logično da se snjima usporeduje.

16 godina
protjeran
RE: Kupiti graficku sad ili cekati DirectX 11?
naxeem kaže...

8800GTX i danas vrti sve igre prihvatljivo dobro na skoro najboljim detaljima. DX11 kartice nisu zanimljive zbog DX11 nego brzine za DX10.

Ne.

Uzmimo na prmjer za današnje pojmove standardnu rezoluciju 1680*1050 te neki standardni procesor npr. E8400 i 2GB RAM.

Naravno pravo igranje se podrazumjeva igranje na najvišim detaljima i prihvatiljivim framerateom (da nepada ispod 25).

Crysis bi se sigurno dosta gušio; Isto bi bilo i s World in Conflict u DX10 rendeiranju.

Jedino bi HAWX i BioShock pošteo radio.

Cryostasis nemoram spominjat.

17 godina

Koliko ja vidim po benchmarcima 8800gtx je jača od 9800gtx, i u rangu/malo slabija od hd4870 zavisi do naslova. Jedini njen problem je što se grije kao gamad, gore nego hd4870.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i meni je ovo pitanje palo na pamet jer uskoro kupujem novi komp pa sam malo mozgao i došao do sljedećeg zaključka: Atijeve grafe sa DX11 će izaći negdje u 9. mjesecu a Nvidijine još kasnije u 11.-12. mjesecu. Cijena će im biti sigurno lijepa - pogotovo tu kod nas u Hrvatskoj pa će trebati pričekati još 2-3 mjeseca da dođe na neku prihvatljivu razinu za kupovinu. Vjerojatno dobrih DX11 naslova neće biti još cca godinu dana pa i kad dođu biti će unatrag kompatibilni sa DX10 znači moći će se igrati na starim grafama ali bez nekih uber efekata kao na novim grafama. Zaključak bi bio - kupiti ću neku nereferentnu karticu, a za godinu dana ćemo vidjeti...

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje da autor teme priceka da izadje Windows 3000 i DX46. Dajte ljudi nemojte davat svakakve komentare. Ni DX10 nije posteno zazivio tj. nema hrpa igara koje ga podrzavaju a vec svi govore o DX11. Kupi sad neku graficku i miran si godinu-dvije dok se DX11 zalaufa.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

6 0 hvala 0
17 godina

Ako bude kao i sa DX10 onda onda neće ni DX11 dugo potrajat tj. neće imat vremena da se zalaufa i doći će DX12...

Moraju malo usporit s tim! Neka dulje to razvijaju, pa naprave tehnološki boom, a ne ovako svako malo pa "update", a pomaci mali, glavno da mi kupujemo svako malo novi hardware.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Koliko ja vidim po benchmarcima 8800gtx je jača od 9800gtx, i u rangu/malo slabija od hd4870 zavisi do naslova. Jedini njen problem je što se grije kao gamad, gore nego hd4870.

Neznam dgje si to vidio.

9800GTX je temeljena na ojačanom G92 čipu; u odnosu na G80 ima dvostruko više teksturnih jedinica, manji proizvodni proces, interna poboljšanja jezgre, ali i manju memorisku sabirnicu, manje memorije, i nekih je 5-10% brža od 800GTX, ali je bila jeftinija od dotične u vrjeme kad se pojavila.

A 9800GTX je skoro jednaka kao i HD4850.

F1-IVO kaže...

Najbolje da autor teme priceka da izadje Windows 3000 i DX46. Dajte ljudi nemojte davat svakakve komentare. Ni DX10 nije posteno zazivio tj. nema hrpa igara koje ga podrzavaju a vec svi govore o DX11. Kupi sad neku graficku i miran si godinu-dvije dok se DX11 zalaufa.

Tako je, u potpunosti se slažem!

17 godina
durex kaže...
Hyperion kaže...

Neznam dgje si to vidio.

9800GTX je temeljena na ojačanom G92 čipu; u odnosu na G80 ima dvostruko više teksturnih jedinica, manji proizvodni proces, interna poboljšanja jezgre, ali i manju memorisku sabirnicu, manje memorije, i nekih je 5-10% brža od 800GTX, ali je bila jeftinija od dotične u vrjeme kad se pojavila.

A 9800GTX je skoro jednaka kao i HD4850.

Okladio bih se da sam vidio ja mislim na techpowerup.com da je 8800gtx jača, ali vidim sada da je slabija... Moja greška, ispričavam se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
durex kaže...
Independent kaže...
durex kaže...

looool

Onda je bila drugacija situacija, Ati nije bio toliko dobar na trzistu... Mozda i nisu tako dobro pokretale DX10, ali reci ti meni dali ima neke velike razlike izmedu DX10 i 9, malo ljepsa grafika, nist posebno... A sto se tice tvoje tvrdnje da DX11 nece moci vrtiti kako treba grafe sljedece generacije, onda ajde nam reci sta ce se dogoditi 21.12.2012 kada vec sve znas i u to si siguran... Nemozes nesto tvrdit sto nisi vidio!! Ovo ti je prvi dan na forumu i vec se bahatis...

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Svaka ti čast legedo!! Ovo je jedna od najpametnijih izjava koje sam čuo na forumu. Ja sam nedavno uzeo HD4890. Neki su mi govorili: "trebo si čekat!! sad će nova serija grafi!!" itd itd... Kad sam malo razmislio skužio sam da je ono što mi se najmanje isplati: čekanje. Odlučio sam uzeti grafu s kojom sam prezadovoljan i uživati u njenim blagodatima što duže mogu. Mogu takav potez preporučit svima.

16 godina
neaktivan

Odlucio sam uzet novu grafu... ipak mi je cekanje do kraja godine previse.... imam trenutno geforce 7300LE i fakat mi je dosta zajebavanja s tom grafom... neke nove igre nemrem uopce niti pokrenut niti na najmanjoj rezoluciji i sa najmanjim detaljima...  sad koju grafu da uzmem do 1600kn??? Vise preferiram nvidia-u zato kaj ju vec imam.... No ATI me neodoljivo vuce no "bojim se" uzet ATI jer nisam ga NIKADA imao pa ne znam kaj mogu ocekivat od njega......Neodlučan stvarno ne znam...

EDIT: e da i zanima me overclocking...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 23:55 (Makavelii).

0 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...

uglavnom i ja se slazem sa ovim,dx10 je mrtav jer za njega nema ni 10 postenih igara koje vrrijedi odigrati.

dx9 je jos uvjek kralj i na njemu se rade svi hitovi i jos hrpa dobrih igara koje jos trebaju izaci.295 gtx jedva izlazi na kraj sa crysisom na rezi od 1920x1200 jer sto ce ti dx10 ako ga ne mislis igrati na postenoj rezoluciji

da nisam izgubio posao kontao sam si uzeti 260gtx,ali je.i ga :) sad bi trebao uskoro poceti ponovo raditi pa si ju maznem :)

za sad cu da se igram sa svojom low end dx10 grafickom (8600gts),ali sa njom barem mogu igrati dx9 na pristojnoj rezi,naravno one manje zahtijevne :)

jebes dx10 graficku koja nemoze dx9 povuci na high :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
16 godina
protjeran
Independent kaže...
durex kaže...
Independent kaže...
durex kaže...

looool

Onda je bila drugacija situacija, Ati nije bio toliko dobar na trzistu... Mozda i nisu tako dobro pokretale DX10, ali reci ti meni dali ima neke velike razlike izmedu DX10 i 9, malo ljepsa grafika, nist posebno... A sto se tice tvoje tvrdnje da DX11 nece moci vrtiti kako treba grafe sljedece generacije, onda ajde nam reci sta ce se dogoditi 21.12.2012 kada vec sve znas i u to si siguran... Nemozes nesto tvrdit sto nisi vidio!! Ovo ti je prvi dan na forumu i vec se bahatis...

Pa da imalo se razumješ u Računalnu grafiku, znao bi da je razlika izmedu DX9 i DX10 ogromna. Developeri jednostavno rade i optimiziraju igre za DX9, a DX10 se samo nadodaje, i u tome je problem. DX10 ce sigurno zaživjeti samo je pitanje vremena. Nisam ja vidoviti milan, već znam kakva je bila situacija s DX10, tako će i DX11 bit. DX11 igre neće stići prije sredine 2010., a do taada vaša HD5870 će biti spora za igranje i Full HD + AA.

Nema veze što mi je ovo prvi dan na forumu, iman veće znanje od pola vas na forumu.

17 godina
neaktivan
durex kaže...

Pa da imalo se razumješ u Računalnu grafiku, znao bi da je razlika izmedu DX9 i DX10 ogromna. Developeri jednostavno rade i optimiziraju igre za DX9, a DX10 se samo nadodaje, i u tome je problem. DX10 ce sigurno zaživjeti samo je pitanje vremena. Nisam ja vidoviti milan, već znam kakva je bila situacija s DX10, tako će i DX11 bit. DX11 igre neće stići prije sredine 2010., a do taada vaša HD5870 će biti spora za igranje i Full HD + AA.

Nema veze što mi je ovo prvi dan na forumu, iman veće znanje od pola vas na forumu.

Tu si potpuno u pravu.

Pogotovo ova zadnja recenica.

Nažalost je tako.

Velika vecina samo kopira znanje drugih i savjete.

Drugi dio nema pojma o nicemu i ili pita ili samo trola po forumu.

Uglavnom glupo je cekat na DX11 mjesecima i kupovat grafu.

Ako se ima love i nova graficka je potrebna onda ju se i kupi.

Cekanje na DX11 i kupovanje grafe za nepostojece igre ima tolko smisla kolko i postojanje muha i komaraca.

ZLOČESTI MOD NR.1
17 godina
neaktivan

Moram reći da nisi ni blizu u pravu LUXX. Naime, DX11 kartice se ne čeka i ne kupuje nužno zbog DX11 igara, jer će takvih u startu biti jako malo. Iduća generacija kartica jednostavno će nuditi performanse znatno bolje od trenutne generacije. Ne radi se o tome da će DX11 kartice biti samo za DX11, nego i za DX10 i DX9.

Nadalje, razlika između DX9 i DX10 je bila drastična, ali je razlika između DX10 i DX11 minimalna i performanse jedne DX10 i jedne DX11 igre razlikuju se vrlo malo, pogotovo na ATi karticama u slučaju DX10.1 igara, jer je DX11 zapravo vrlo mala nadogradnja na DX10.1.

Nemam namjeru držati sad tu predavanje o arhitekturi kartica i API-jima, jer je besmisleno, ali svakako preporučam malo edukacije o problemu prije nego komentirate stvari koje su vam nepoznate bez osnovnih informacija.

DX11 igre koje i dođu vrtjet će se sasvim u redu na prvim DX11 karticama. Naravno, ako se ne bude radilo o Crysisu 2, jer tada neće biti problem što kartica nije za DX11 igre, nego to što se uvijek i redovito i uvijek će tako i biti, novi naslovi koji su tu da pomaknu granice, rade za budući hardver, a ne trenutni. Sasvim je normalno i logično da se Crysis 2 neće moći igrati niti na najsnažnijim konfiguracijama u punom sjaju.

Nažalost, neki misle da ako oni ne mogu sve staviti na ultra high i 1920x1200, da igra ne valja, čak i kada im računalo košta manje od 3-4 tisuće dolara.

Svakako se isplati čekati nove kartice, ako nije velika panika ili posve novo prvo računalo, jer će skok u performansama za istu cijenu biti dosta visok. Računalo se često kupuje za budućnost, a trenutne kartice kroz godinu dana više neće biti dovoljne za istu razinu detalja kao i sadašnje kartice na sadašnjim igrama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 9:34 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Al tako se može ići u krug. Vječno se može čekati nešto novo, nešto bolje. Tako si nikad ne bi ni kupio grafu. Mogo sam ja čekati 5xxx seriju, onda bi s njom dobio podršku za DX11. DX11 igre počele bi izlazit za nekih pola godine, a tada bi grafa već bila slaba za igranje na high postavkama tih igara. Tada bi izašla 6xxx serija. Ona bi imala podršku za DX12, al ona bi isto bila slaba za te igre jer su one napravljene za buduće konfe.... itd, itd........... Pa zar nije najbolje uzet novu grafu (ja sam npr uzeo hd4890 sa DX10.1 podrškom) i uživat u igrama barem pola godine normalno(na high+najveći aa). Onda još pola godine uživat na medium i smanjenim aa. Nakon tih godinu do dvije kupit opet jednu od boljih grafi koje se tad vrte na tržištu pa opet pokretat na high.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Zaključak; Ako misliš kupovat kariticu radi DX11 onda se ne isplati; a za sve drugo OK.

hd4870 512mb se može naći ispod 900kn, mislim da ti više snage netreba.

Onda kada DX11 bude prednost, kupiš tad hd5870 koji ce kasnije pojeftinit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 12:10 (durex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno da se isplati i čekanje i kupnja, jer se radi o tek kojem mjesecu, a ne o godini dana. Razlika je velika za isti novac.

17 godina

Koja je bila zadnja kartica koja je izasla a da nije imala podrsku za dx10 nego samo za dx9??kod atija i kod nvidie

i koje su bile prve sa podrskom dx10? 8800gt i hd2900xt?

16 godina
protjeran
toxic kaže...

Koja je bila zadnja kartica koja je izasla a da nije imala podrsku za dx10 nego samo za dx9??kod atija i kod nvidie

ATi X1950XTX i nVIDIA 7950GTX

HD2900XT i 8800GTX.

17 godina
durex kaže...
toxic kaže...

ATi X1950XTX i nVIDIA 7950GTX

HD2900XT i 8800GTX.

a sta sa onim karticama izmedu 7950gtx i do te famozne 8800gtx? one nisu imale podrsku za dx10?

sta nije 8600gt izasla prije 8800gtx? vidim da i ona ima podrsku za dx10??

http://www.xsreviews.co.uk/reviews/graphics-cards/msi-8600gt/

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 13:13 (toxic).
16 godina
neaktivan

8800GTX/GTS 640MB su izašle mislim u 11./12. mjesecu 2006, a 8600GT se pojavila par mjeseci kasnije (skupa sa 8600GTS,8500 i 8400, a kasnije su došle 8800GT i 8800GTS G92).

Inače ATi HD2000 serije i Nvidia GeForce 8 serije prve su serije kartica koje imaju podrškua za DX10.0

ATi HD3000 i HD4000 imaju podršku za 10.1

Zadnja serija kartica sa DX9 podrškom je ATi 1000 i Nvidia Geforce 7

http://fotoforum.forumotion.net/
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 13:29 (Oly_E3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice