Dali se isplati oc gpafičke????
Ovisi o primjerku i modelu.
HD 7850 i 7950 se isplati klokati, ali GTX 660 bas i ne, jer vec po defaultu ima visoke klokove.
HD 7850 i 7950 se isplati klokati, ali GTX 660 bas i ne, jer vec po defaultu ima visoke klokove.
kužim..tomb sam si baš i mislio uzet a battlefeald nemrem ni instalirat...ni ne zanimame....ok na nekim naslovima se isplati....hvala
Isplati se OC opčenito sve grafičke,naravno sve ovisi kakvi su vaši "grafički" apetiti. Npr po meni OC najjači single radeon R9 290X i nema neke logike ako se igra na Full HD rezoluciji jer tu i nema nekog bitnog napretka,osim ako igraš na 4K rezoluciji,tada je svaki FPS od velike važnosti,tada 4K traži od R9 290X puno "soka",a nema ga dovoljno za poneki naslov.
pozdrav,
zanima me jeli moja konfa (jos nemam maticnu pa bi prije toga htio pitati) bottlenecka
cpu amd fx 6300
ram 4gb kingston hyperx red 1600mhz
napajanje thermaltake smart m850w
i ono najbitnije 2x sapphire radeon r9 280x vapor-x
cijenim svaku pomoc i savjet
hvala unaprijed
zanima me jeli moja konfa
LOOOL, pa to si već pitao ovdje, odgovor si dobio, ne kužim stvarno
zašto sad spamaš forum.
Već smo ti rekli u drugoj temi da FX 6300 i nije baš CPU po mjeri za dvije R9 280X ali daleko od toga da se nećeš moći fino igrati. Također bi ti dobro došlo i 4GB rama pa da imaš dual channel 8GB. Ako ostaneš na FX-u clockaj ga koliko možeš.
pozdrav,
zanima me jeli moja konfa (jos nemam maticnu pa bi prije toga htio pitati) bottlenecka
cpu amd fx 6300
hvala unaprijed
Trebas 1. i pod obavezno jos 4gb rama!
Vezano za procesor - on je bottlneck ovom crossfireu - i to poprilican ako igras online fps ili mmo igre, ako igras SP onda nije toliko izrazeno - za taj crossfire trebas i7 3770 ili 4770 da bi radio na 100%
pozdrav,
cpu amd fx 6300
hvala unaprijed
Trebas 1. i pod obavezno jos 4gb rama!
Vezano za procesor - on je bottlneck ovom crossfireu - i to poprilican ako igras online fps ili mmo igre, ako igras SP onda nije toliko izrazeno - za taj crossfire trebas i7 3770 ili 4770 da bi radio na 100%
Mislim da bi to i jedan FX 8350 dobrano clockan ili pak neki FX 9 serije mogao sasvim pristojno izgurati, no svakako bih išao na pošten i7 sa time.
Nije mi jasno, kako nekome napamet moze biti kombinirati graficki sustav od 4.5k kuna sa procesorom od 800
prvo bi se zelio ispricati radi spama i mojih pitanja
ali se isto tako nadam da me razumijete jer i vi ste sigurno bili u nekoj situaciji da ste kupovali nesto a da niste bili sigurni, tako i ja te zelim cut savjete kako bih sto bolje prosao isto tako sam odlucio kupiti novi procesor, maticnu, cooler i ram-e prema savjetima uzet cu sljedece cpu: intel i7 4790k
mbo: asrock s1150 z97 extreme3
cooler: raijintek themis black
te jos 4gb ram-a
ako mislite da bi to bilo uredu i da bi funkcioniralo kako treba recite mi da vas vise ne davim svojim pitanjima
hvala na pomoci jos jednom
prvo bi se zelio ispricati radi spama i mojih pitanja
ali se isto tako nadam da me razumijete jer i vi ste sigurno bili u nekoj situaciji da ste kupovali nesto a da niste bili sigurni, tako i ja te zelim cut savjete kako bih sto bolje prosao isto tako sam odlucio kupiti novi procesor, maticnu, cooler i ram-e prema savjetima uzet cu sljedece cpu: intel i7 4790k
mbo: asrock s1150 z97 extreme3
cooler: raijintek themis black
te jos 4gb ram-a
ako mislite da bi to bilo uredu i da bi funkcioniralo kako treba recite mi da vas vise ne davim svojim pitanjima
hvala na pomoci jos jednom
Aku uzmeš procesor i matičnu koji si naveo sve će ti savršeno radit, i nemoj se opterćivati zbgo reakcija forumaša - to je ovdje normalno -
Da li bi G3258 (~4.5 GHz) bio dobar u kombinaciji sa R9 280 (obična, ne X)? Vidim da su radeonke strašno pojeftinile, 200€ sad (to je cijena 270x prije par mjeseci) pa kontam da bi za 1080p budget gaming bila odlična? Inače mislim upariti sa r7 265 ili 29 270(X), ali ovo valjda rasprodaju zalihe pa jeftina.
Osim Crysisa 3, bf4, watch dogsa i par ostalih cpu zahtjevnih igara, išlo bi ok?
Da li bi G3258 (~4.5 GHz) bio dobar u kombinaciji sa R9 280
Ma kako ne, taj procesor je prava mala zvijer.
Da li bi G3258 (~4.5 GHz) bio dobar u kombinaciji sa R9 280 (obična, ne X)? Vidim da su radeonke strašno pojeftinile, 200€ sad (to je cijena 270x prije par mjeseci) pa kontam da bi za 1080p budget gaming bila odlična? Inače mislim upariti sa r7 265 ili 29 270(X), ali ovo valjda rasprodaju zalihe pa jeftina.
Osim Crysisa 3, bf4, watch dogsa i par ostalih cpu zahtjevnih igara, išlo bi ok?
I vise nego OK, ali opet sve zavisi koje igre mislis igrati... Imao sam ga u kombinaciji sa GTX 770, i igre koje sam igrao je vrtio bez problema (Bioshock: Infinite, Metro, Grid 2...), jedina igra di se osjetio znacajan bottleneck je bila Hitman: Absolution, dok je recimo u Witcheru 2 bio primjetan microstuttering iako je islo preko 60fps. U "Intel G3258 AE" temi sam okacio benchmark rezultate u usporedbi sa i5, pa baci oko.
Ako je taj pentium tako dobar, cemu kupovati 3 puta skuplji i3 za gaming onda? :D
Ako je taj pentium tako dobar, cemu kupovati 3 puta skuplji i3 za gaming onda? :D
čemu kupovati još skupljeg fx-a?
a evo malo i dojma iz prve ruke
"Unless your rendering go intel, got that pentium for the fun of it and to finaly move from amd, and @4,7 ghz it beats my fx 8350 @5,2ghz in almost all games, only exception till now has been watch dogs, the single threade performance is alot better on intel its ipc is way ahead of that of fx"
Sam si sve savršeno rekao
pa tko god se kuzi ni ne kupuje i3....
Intel i5-2500k (3,2Ghz) i Asus P8Z68-V/GEN3 ploča.
Da li je to dovoljno na stock podešavanjima pogura gtx680 nvidiu, ili treba OC. Uopšte, koja grafika je plafon za ovu konfiguraciju.
Intel i5-2500k (3,2Ghz) i Asus P8Z68-V/GEN3 ploča.
Da li je to dovoljno na stock podešavanjima pogura gtx680 nvidiu, ili treba OC. Uopšte, koja grafika je plafon za ovu konfiguraciju.
Default od i5 2500k je 3.3Ghz a boost 3.7, dakle samo ukuljci turbo boot u biosu i radit ce ti na odlicnih 3.7Ghz po defaultu.
Vezano za graficku karticu on se moze nosi sa GTX 970 u potpunosti tako da ce GTX 680 gurati bez problema.
Malo sam se igrao s cpu-em(kao nekada:) i BN je strava izrazen u nenadyebivom testu Battlefieldu3 MP
evo kolika je razlika s samo bijednih 32 playera
2,8ghz vs 3,9ghz
vs30 slicica razlikeLP
Opet dokaz da igre vole više frekvencije -
Malo sam se igrao s cpu-em(kao nekada:) i BN je strava izrazen u nenadyebivom testu Battlefieldu3 MP
2,8ghz vs 3,9ghz
vs30 slicica razlike, eto malo skolskog BN:), samo sam promjenio power opcije na moj balanced profil od 2,8ghz!
LP
Na tim slikama se nevidi apsolutno nista, ni gdje si slikao niti na kojim postavkama na kojoj slici... To neznaci nista.
2,8ghz vs 3,9ghz
vs30 slicica razlike, eto malo skolskog BN:), samo sam promjenio power opcije na moj balanced profil od 2,8ghz!
LP
Na tim slikama se nevidi apsolutno nista, ni gdje si slikao niti na kojim postavkama na kojoj slici... To neznaci nista.
Stjepanju možeš vjerovat na riječ :) Sjećam se kad je napravio test sa puno više različitih frekvencija, full slike is ve... a uostalom, šta on ima od toga da laže?
Sory ekipo zaboravio sam na "ss" od Gpu-usagea, ja sam mislio da vi vec to napamet znate!
evo ponovno isti scenario na 2,8ghz vs 3,9ghz (sve ultra/fullhd/32p/kanali)
vs Eto mislim da se sad sve vidi, pad je drastican s 99% na 60%!LP
šta nebi bf3 trebao koristiti sve jezgre, koliko vidim 2 lade jajca....
Možda mu treba jači GPU da potjera i te dvije jezgre
da, ali i u prvom primjeru di je gpu na 60%, opet ne koristi dvije....
ne uvijek, to ovisi o mapi i jos 100 cimbenika, da je 64p i neka zahtjevnija mapa ili jaci fajt recimo(uglavnom je svih 8 u funkciji vecinu vremena)
mislis slabiji, ionako je prejak!
lp
i opet sad pitanje, kako je tu bilo šta BN, kad u prvom slučaju nit je cpu na 100% niti koristi sve jezgre, a pak u drugom primjeru ispada da je GPU-BN jer je "skoro" 100% dok cpu nije ni do pola opterećen....