Sta je sa preporucenom konfom za Far Cry 4 ?
AMD FX 8350 na 4 Ghz vs Intel i5 2400S na 2.5 Ghz, dakle 8 jezgri na 4Ghz vs 4 jezgre na 2.5Ghz sa time da je ovaj i5 star vec 3 generacije.
jel i Far Cry 4 tehnološki zastarjela igra?
itd ...
AMD FX 8350 na 4 Ghz vs Intel i5 2400S na 2.5 Ghz, dakle 8 jezgri na 4Ghz vs 4 jezgre na 2.5Ghz sa time da je ovaj i5 star vec 3 generacije.
itd ...
džabe ti trud, fanboyi ne shvaćaju koliko amd-ov ipc suxxa , probao ja objasnit u jednoj temi al ne ide.....
Vidjet će mo kad igra izađe a ne ove ofrlje nabacani zahtjrvi. Sudeći po trojci koja je na istom engineu (pretpostavljam), ne bi trebalo biti problema.
I FX-ivi su također toliko stari.
džabe ti trud, fanboyi ne shvaćaju koliko amd-ov ipc suxxa , probao ja objasnit u jednoj temi al ne ide.....
Dap, slabi ipc pokusavaju nadoknadit sa visokim frekvama al ok.
Vidjet će mo kad igra izađe a ne ove ofrlje nabacani zahtjrvi. Sudeći po trojci koja je na istom engineu (pretpostavljam), ne bi trebalo biti problema.
I FX-ivi su također toliko stari.
Btw nezelim da se stekne dojam da navijam za intel ili slicno!, ja navijam za sto Jaci proc, da sto manje Trosi, da je sto Tisi i Hladniji, i da ima sto nizu cijenu, tu je i5 najoptimalniji, zato je i najprodavaniji.
ne samo frekvencijom već i dodatnim jezgrama.
Za Far Cry 3 je sys req bio na strani AMD-a i to Uvelike!
Jer i7 2600k je relano duplo jaci od fx 4150 tako da Far Cry 3 zapravo govori u prilog navedenim sistemskim zahtjevima jer ova tvoja slika se podudara sa SYS REQ za Far Cry 3, samo je pitanje koliko ce se performase podudarati sa SYS REQ iz Far Cry 4, ako se budu podudarale kao u Far Cry 3 onda ovo za i5 sve stoji.
ne samo frekvencijom već i dodatnim jezgrama.
Zna se ''kakve su to jezgre'' fx 4... dvije jezgre u 4 modula fx 6... 3 jezgre u 6 modula fx 8... 4 jezgre u 8 modula.
itd ...
Trolas nepotrebno, a vidi se da ne razumijes sta pricas.
Trolas nepotrebno, a vidi se da ne razumijes sta pricas.
Nemoj pisati da trolam kad sve podupirem sa linkovima i slikama, gdje su tvoji argumetni ?
Nemoj se naci uvrijeđen sto imas komponente koje imas, i meni je zao sto se ovo događa AMD-u, nije dobro za trziste i nemoj me vrijeđati da nerazumijm sta pisem jer cu te prijavit.
Nemoj pisati da trolam kad sve podupirem sa linkovima i slikama, gdje su tvoji argumetni ?
Nemoj se naci uvrijeđen sto imas komponente koje imas, i meni je zao sto se ovo događa AMD-u, nije dobro za trziste i nemoj me vrijeđati da nerazumijm sta pisem jer cu te prijavit.
Veze nemas.
Prijavi.
P.S. Poredis jedan call of duty koji je tek izasao, a svi danas znamo da bilo koja igra da izadje danas je hrpa neoptimizovano smeca i dok druga ekipa bio to amd/nvidia ne plati $$$ optimizaciju, te igre ce raditi bolje na jednoj strani uvijek. A kao drugo stavljas far cry 4 system req, igra nije ni izasla to je samo takvo nagadjanje i prepucavanje da je smijesno. Sam FC 3 i dan danas glasi za jedan od najneoptimizovanijih naslova ikad.
I jos nesto, ja apsolutno nisam uvrijedjen, ja ne patim od toga da imam 5-6 fpsa vise sto bi mogao dobiti sa kombinacijom intel/nvidia, radije cu razliku u novcu strpati u dzep za druge stvari
čini mi se da ekipa malo previše brije na BN, pa kaj ako ga imaš, nebu it zato nekaj crknulo
Nece nsita crknuti, ali zasto kupovati prejaku karticu, kada se nece moci iskoristiti i raditi ce isto kao neka slabija/jeftinija.
OT: pa zašto ne, možda u budućnosti nadogradiš cpu, možda baš voliš igrati tomb raidera, sleeping dogs i slične gpu intensive igre (u mom primjeru u ove dvije cpu ne prelazi 70% dok gpu radi na 100%, znači da ni jači gpu nebi škodio).
Ova tema se svodi koliko vidim samo na BF4 MP, jer obično se tu nađe BN, ali ljudi pa nije BF jedina igra....
Ne.
Gaming će bit ok.
Gaming će bit ok.
Gaming opčenito, ili će u pojedinim igrama bit bottlenecka?
Gaming će bit ok.
Gaming opčenito, ili će u pojedinim igrama bit bottlenecka?
U ničemu neće biti bottlnecka.
Biti će u nekim scenarijima botlnecka ali ništa posebno. MP je pogotovo osjetljiviji na takve scenarije. Uglavnom, igrati ćeš se sasvim uredno i nemaš brige.
ovo stvarno ide iz krajnosti u krajnost, shvatite više da ćete uvijek imat BN ovisno o situaciji, nekad će to biti cpu, nekad gpu, nekad je to HDD, jasna stvar da tu ne pričam o gejmanju na i7 u paru sa r5 240, ali ljudi se ovdje fakat zamaraju glupostima....
ovo stvarno ide iz krajnosti u krajnost, shvatite više da ćete uvijek imat BN ovisno o situaciji, nekad će to biti cpu, nekad gpu, nekad je to HDD, jasna stvar da tu ne pričam o gejmanju na i7 u paru sa r5 240, ali ljudi se ovdje fakat zamaraju glupostima....
Kako HDD moze biti bottleneck molim te?
Može bit, ja sam isto mislio da nemoze biti ali moze.
jednostavno, neke igre loadaju tjekom igre, spor hdd dolazi do shutteringa - može se reći da je tu hdd bottleneck
drugi primjer wot
FPS results (HDD)
(replay 1) Pass 1 had: Average 47, Minimum 23, Maximum 71
(replay 1) Pass 2 had: Average 47, Minimum 25, Maximum 71
(replay 2) Pass 1 had: Average 63, Minimum 37, Maximum 87
(replay 2) Pass 1 had: Average 63, Minimum 39, Maximum 86
FPS results (SSD)
(replay 1) Pass 1 had: Average 55, Minimum 28, Maximum 87
(replay 1) Pass 2 had: Average 54, Minimum 29, Maximum 86
(replay 2) Pass 1 had: Average 74, Minimum 42, Maximum 107
(replay 2) Pass 1 had: Average 75, Minimum 40, Maximum 112
hdd je caviar black, koji je još nešto brži od uobičajenih blue-ova, a da ne spominjem da neki čak os stavljaju i na green varijante.....
našlo bi se još dosta primjera di HDD utječe na fps i može ograničavat bez obzira na ostatak HW-a, a ako imaš u gornjem slučaju malo rama, onda ti na neki način i ram postane bottleneck
jednostavno, neke igre loadaju tjekom igre, spor hdd dolazi do shutteringa - može se reći da je tu hdd bottleneck
Tako je
, i ne samo to, imas primjere u online FPS igrama gdje se ekipa prije loada na brzim diskovima i ssd-ima jer im se prije loadaju mape, uz to imas situacije gdje stari hdd nemoze opskrbit modernu grafu i proc na vecim rezama pri ucitavanju ultra tekstutra pogotovo ako je ukljucen paging file opcija ....
Tako je
, i ne samo to, imas primjere u online FPS igrama gdje se ekipa prije loada na brzim diskovima i ssd-ima jer im se prije loadaju mape, uz to imas situacije gdje stari hdd nemoze opskrbit modernu grafu i proc na vecim rezama pri ucitavanju ultra tekstutra pogotovo ako je ukljucen paging file opcija ....
Recimo moj drkavi stari HDD je bottleneck u igrama na Frostbite 3 engineu. Battlefield 4 se učitavao dosta dugo, a i kad se učita trebaju mu još dvije minute da se sve na mapi pokaže (ograde, teksture, ikone, props itd.). U Need for Speed Rivals se kasnije u igri, kada već ima bržih auta dostupnih, mapa ne stigne učitat na vrijeme i onda mi auto stane na mjestu dok se ne učita sve ispred. Ako još uz to snimam gameplay, onda je još gore - ista stvar mi se dogodi 10 sekundi nakon što stisnem tipku za snimanje.
Od svega u mom kompu, HDD mi je trenutno najslabija točka, a ako nabavim novi, onda će bit RAM jer imam 6, a sve je više potrebno 8GB.
U kompu je uvijek nešto bottleneck.
Od svega u mom kompu, HDD mi je trenutno najslabija točka, a ako nabavim novi, onda će bit RAM jer imam 6, a sve je više potrebno 8GB.
U kompu je uvijek nešto bottleneck.
Ja sam presao sa Hitachia starog nekoliko godina na Seagate Baracuda 1TB
Razlika je stvarno i vise nego ocigledna.
Ucitavanja igara, podizanje windowsa, multitasking, sve.
Kad uzmeš SSD, kakva tek onda razlika bude.
A i win 8.1 rade dobar iskorak kod toga.
Kad uzmeš SSD, kakva tek onda razlika bude.
A i win 8.1 rade dobar iskorak kod toga.
Slazem se, SSD je koracima ispred mehanickih diskaca, dok sam aktivno igrao BF3 imao sam SSD 550/510MB/s - dizanje winsa u nekoliko sekundi, velike mape za 1 do 2 sekunde, strasno nesto - no spletom okolnosti sam ga prodao i nakon toga shvatio koliko je ocita razlika izmedju ssd-a i hdd-a.
Pitanje...Imam Q8300 sa OC na 3.0,8 giga ddr3 rama na 1600 i gtx 660.....koja grafička je plafon za ovu konfiguraciju da mi ne BN????hvala
Pitanje...Imam Q8300 sa OC na 3.0,8 giga ddr3 rama na 1600 i gtx 660.....koja grafička je plafon za ovu konfiguraciju da mi ne BN????hvala
pa i ta gtx660 ti je vec BN u poprilicno naslova...
Ova grafa koju imas je plafon.
Dali se isplati oc gpafičke????
Dali se isplati oc gpafičke????
zavisno o tome šta igraš, ako igraš tomb raidera novog DA, ako igraš BF4 multiplayer, nećeš profitirati, dakle NE